מחזור 26: ביי לליגה מוקדם, מוקדם מדי

לקראת הקלאסיקו| עם כל הכבוד לליגת האלופות, ריאל מדריד, שהתגברה על ליברפול, חייבת לנצח בקלאסיקו מחר (ראשון ב-22:00) רגע לפני פגרת הנבחרות, כדי להשאיר את חלום האליפות בחיים. וגם כדי לשפר את הרושם מהמשחקים בסופרקופה ובגביע. בנזמה התאמן ויפתח, אנצ’לוטי מבטיח הרכב התקפי אבל נראה שיעלה עם פדה בכנף. בארסה ללא פדרי ודמבלה. הכל לקראת המשחק הגדול בעולם כולל היסטוריה - רק כאן.

image

סטטוס אלופת אירופה:

ריאל מדריד מגיעה למשחק במצב רוח טוב אחרי 0:1 נטול דאגות על ליברפול והעפלה לרבע גמר ליגת האלופות. כעת היא חייבת לנצח את ברצלונה כדי לצאת לפגרת הנבחרות בטעם טוב ולהשאיר את חלום האליפות בחיים. משימה בה ריאל כשלה עם קרלו אנצ’לוטי בפרק הקודם ב-2014-15 למשל. מטרה משנית היא ‘לפצות’ את האוהדים על שני הקלאסיקוס האחרונים הכושלים – בגמר הסופרקופה וכן בחצי גמר הקופה דל ריי לא מזמן. המאמן נשאל האם מאבק האליפות יהיה סגור אם ריאל לא תנצח ואמר: “אני לא יודע, הדבר היחיד שאני רוצה לנצח וחושב רק על זה”, אמר המאמן ש’נדרש’ לא פעם לעתידו וחזר על המנטרה שהיה נשאר כאן לכל החיים אך הוא יודע שזה בלתי אפשרי. “החוקים הכתובים משתנים וגם אלה הלא כתובים”, הוסיף כשנשאל על כך שמי שלא זוכה בתואר גדול – נפרד. “אני חושב שכן נזכה בתואר”, הוסיף. הוא יודע שריאל תצטרך משחק שלם מההתחלה ועד הסוף כדי לנצח, מה שלא קרה אולי מאז הקלאסיקו באוקטובר.

“צריך ליהנות מהרגע ולהיות הגיבורים של משחק חשוב. נוכל לנצח אם נהיה מסוגלים להפיק את המיטב מכל ההיבטים – ההתקפי, ההגנתי, האישי והקולקטיבי. אנחנו רוצים לצמצם את פער הנקודות”. המאמן הוסיף שמאז אמצע ינואר הקבוצה משחקת טוב ומשתפרת. “הנתונים הפיזיים שלנו טובים מאוד, אנחנו משחקים באחריות וגם מעולים בפן הטקטי”. קרלו הבהיר שאין סודות, הקבוצות מכירות היטב זו את זו והחמיא לברצלונה: “זו קבוצה סולידית מאחור, כזו שלא סופגת שערים. כך היא ניצחה הרבה משחקים וידעה לסבול. קשה לדעת איך כל משחק יתפתח כי יש לו היסטוריה שונה”. קרלו אמר שהוא מצפה לברצלונה שונה מהמשחק בגביע והבטיח: “נשחק התקפי אבל בלי סיכונים”. מה זה אומר? כנראה שלא הרבה. הציפייה היא שנראה את קרלו שומר על אותם 11 מהמשחק ברביעי, וזה לא קרה הרבה העונה.

קרלו אנצ'לוטי, במהלך האימון של ריאל מדריד לפני...

עתידו תלוי לא מעט במשחק הזה.

המאמן אוהב להציב את פדה ואלוורדה בכנף ימין במשחקים האלה, ונגד ליברפול האורוגוואי גם תרם הרבה בהתקפה על אף שלא הבקיע. אדוארדו קמאבינגה עשה צעד קדימה במשחק פנומנלי (“גם הוא וגם אורליאן טשואמני הם העתיד של ריאל מדריד. כרגע קמאבינגה בכושר מצוין. שניהם החליפו אגדת מועדון כמו קאסמירו”) ומשחק עם תעוזה. גם ההגנה נראית טוב מאוד, אז פרלאן מנדי המתקאמבק שהיה בסגל כבר נגד ליברפול – ימשיך על הספסל. זהו זמנו של נאצ’ו, המוזמן הטרי לסגל נבחרת ספרד. דויד אלאבה הוא הפצוע היחיד ומהסגל נגרע אלבארו רודריגס שספג את הצהוב החמישי במדי קסטיליה ולא יהיה זמין. על הספסל ישנו כמובן רודריגו שהיה יכול להוריד נטל משני שחקני ההתקפה עם המהירות שלו, אך הוא בכושר די בינוני ואותו הכי קל לספסל. קרלו דאג לפרגן שוב לטוני קרוס ולוקה מודריץ’ שאכן בלטו נגד ליברפול: “אני לא מבין איך מפקפקים בהם, הם עדיין הטובים בעולם”. ריאל תצטרך לשחק באחריות והמאמן התייחס לנסיקה של אדר מיליטאו אך הוסיף שלעתים הוא מאבד ריכוז ולא מתאמץ מספיק וזה החיסרון היחיד שלו.

שימו לב שבשנים האחרונות ריאל לרוב מסתדרת בקאמפ נואו. בליגה היא הפסידה פעם אחת בלבד מאז 2016 אל מול שלושה ניצחונות. יש לה שני ניצחונות רצופים ואם תנצח מחר תעשה היסטוריה ותשווה את הישג השיא שלה שארע איי שם בשנות ה-60. ובחזרה ל-2016 רגע: בזכות אותו שער ניצחון של כריסטיאנו רונאלדו, ריאל, שהייתה לפני המשחק בפיגור עשר נקודות, קיצצה את הפער, איימה על התואר עד לרגע האחרון ואפילו הייתה אלופה לאיזה חצי שעה במחזור הסיום. ולמרות שכשלה במשימה היא קיבלה תנופה להמשך המאבקים בליגת האלופות וזכתה באונדסימה. ריפיט; ריאל מעולם אגב לא הצליחה לרשום ארבעה משחקים רצופים ללא הפסד בקאמפ נואו. המאזן של קרלו בקלאסיקוס הוא לא טוב. זה יהיה המשחק ה-12 שלו כמאמן ריאל נגד ברצלונה, אחד יותר מזינדין זידאן וליאו בינהאקר, ויש לו חמישה ניצחונות מול שישה הפסדים. לריאל אסור ‘לחכות’, היא חייבת לפתוח חזק, מה שנניח עשתה במשחק האחרון. בחמישה מששת הקלאסיקוס האחרונים בקאמפ נואו, זו שכבשה ראשונה גם ניצחה.

אם למישהו היה צל של ספק, קארים בנזמה שנעדר מהאימון אתמול – השתתף יחד עם חבריו באימון המסכם ויפתח בהרכב. השאלה היא איזה בנזמה נקבל – כזה שרעב לכבוש ומסוגל להיות נייד על המגרש או איטי וכבד. עם כל הכבוד לשער נגד ליברפול, בדחיקה – הוא היה רחוק משיאו. בנזמה רושם את הקלאסיקו ה-42 שלו והוא ישתווה לצ’אבי, אגדת ברצלונה. זמן טוב עבורו לכבוש בקלאסיקו בקאמפ נואו לראשונה מאז 2016, אותה המספרת. . ואם כבר ניידות, זה ‘הפתרון’ שהציע אנצ’לוטי לוויניסיוס, עליו אמר במצב רוח לשטויות במסיבת העיתונאים שהוא פשוט יעביר אותו לימין: “היה לו יותר קושי במשחקים האחרונים אבל ויניסיוס תמיד אותו ויניסיוס. הניידות שלו יכולה לעזור. הוא יהווה בעיה לכל מגן. הוא ישחק בשמאל עם יותר ניידות”. המצ’אפ שלו מול רונאלד אראוחו יהיה קריטי. ואם ויניסיוס יהיה במצב רוח למסור כמו נגד ליברפול בשני המשחקים – דיינו. זה הזמן של הברזילאי לשבור את בצורת עשרת משחקי החוץ בהם לא הבקיע. כמו שאמר ראול בזמנו, כשריאל הייתה יחסית אנדרדוג ב-2009 לקראת קאמפ נואו, כשהגיעה למשחק בפער אדיר וגם בסגל חסר מאוד: “עם החולצה הזו אני תמיד עולה למגרש כדי לנצח”. ריאל מדריד צריכה להזכיר לנו שהיא ריאל מדריד. גם בליגה. עד רבע גמר ליגת האלופות יש עוד זמן…

שחקני מדריד חוגגים את השער של בנזמה מול ליברפול

הצ’אנס האחרון בליגה

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, נאצ’ו פרננדס| טוני קרוס, אדוארדו קמאבינגה, לוקה מודריץ’| פדה ואלוורדה, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה

מה המצב ברצלונה?

ברצלונה מגיעה למשחק עם מוטיבציית שיא, אחרי ניצחון 0:1 קטן-גדול-קשה בסאן ממס נגד אתלטיק בילבאו, ניצחון אופייני לעונה שלה, כשהיא יודעת שהיא צריכה לתת את הפוש האחרון אולי בדרך לזכייה באליפות לראשונה מאז 2019. ואם חסרה מוטיבציה, ובמשחקים כאלה זה לא קורה אף פעם, הרי שאם בארסה תנצח היא תשיג את ניצחונה המאה בקלאסיקוס בכל המשחקים. ברצלונה גם תשמח ‘לענות’ על מגרש לכל מה שקשור לפרשת נגריירה. ובחזרה לכדורגל - הגיבור התורן בבילבאו היה שוב ראפינייה שהכריע את המשחק והגנת הברזל שוב לא ספגה. קצב צבירת הנקודות הוא לא פחות מהיסטורי, גם אם הכדורגל רחוק מזה ששוחק בימיו של צ’אבי כשחקן – וקשה ולא הוגן לבוא בטענות ביחס לפציעות. “ברצלונה שומרת על מצב החסד שלה. המצב היחיד שהגיע למסגרת גם הפך לשער בדרך לשלוש נקודות כל כך חיוניות גם במשחק בו לא הייתה ראויה לנצח”, נכתב במארקה על המשחק. ברצלונה היא מלכת ה-0:1 עם תשע פעמים(!) שעשתה זאת במסגרת הליגה. לרוב לאחר פגרת המונדיאל. “ניצחון יהיה מכה גדולה לליגה אבל זה עדיין לא סופי”, אמר צ’אבי די בכנות והוסיף: “הקלאסיקוס הם בדרך כלל 50-50, משחקים מאוד מותחים ולא צפויים. אולי יש לנו יתרון קל כי המשחק בבית”.

למאמן היה חשוב להבהיר שוב את משנתו לגבי משחק הגביע, שהיה דווקא מראה חיובית עבור בארסה כיצד היא יכולה להתמודד עם היעדרויות של שחקני מפתח רבים, וכעת זה עדיין ככה. רק רוברט לבנדובסקי יחזק את הקבוצה ביחס למשחק בגביע המלך. “ננסה להיות יותר דומיננטיים מאשר בגביע. נהיה יותר נועזים מאשר בברנבאו. אנחנו מאוד נרגשים להראות מי בעלת הבית”, אמר המאמן, עבורו יהיה זה ערב מרגש שכן על אף הניסיון הרב שצבר בקלאסיקוס מאז מונה – זה יהיה הקלאסיקו הראשון שלו כמאמן בקאמפ נואו. “זה היה בסה"כ משחק אחד בגביע. צריך לעשות את ההפרדה בין סגנון אותו לא נשנה, לבין התוצאה. זכינו בגביע אירופה הראשון שלנו עם 0:1 בזכות רונאלד קומאן ואף אחד לא דיבר על כך”. צ’אבי הוסיף כי האווירה בקבוצה נהדרת וכי “כאן תמיד יש לחץ לנצח, אנחנו רגילים לזה”. הוא גם משוכנע שריאל מדריד תהיה התקפית יותר. “הבכורה - ומייד נגד הקללה”, נכתב ב-AS על שלוש השנים בהם בארסה לא ניצחה את ריאל בביתה.

צ'אבי ושחקנים שונים

בלי פדרי ובלי דמבלה. צ’אבי

בחזרה למשחק הקודם - מי שנעדר מהמשחק בבילבאו בשל כרטיס אדום ויחזור בדיוק בזמן הוא רונאלד אראוחו, שר ההגנה וזה שמסתדר היטב עם ויניסיוס ג’וניור. בהעדרו, נהנתה ברצלונה שוב מיכולת טובה של מארק אנדרה טר שטגן ששמר על שער נקי ב-19 מ-25 המחזורים העונה – עוד שיא לה ליגה. ברצלונה ספגה רק שער אחד העונה בבית – נגד אספניול, וזה מסביר הכל. “טר שטגן נועל את קאמפ נואו”, נכתב בפרגון בתקשורת במדריד. אם תרצו, הרי אספניול כבשה בדרבי בפנדל אז טר שטגן לא ספג אף שער שדה העונה. הוא רשם 51 הצלות העונה, כלומר 86.4% הצלחה. הוא גם שיחק את כל הדקות העונה. ובחזרה לאראוחו – צ’אבי החמיא לשחקן אותו הגדיר כפלא פיזי, שחקן חכם ומנהיג, והוסיף שהוא לומד כל הזמן בזכות זמן רב שהוא מקדיש לסרטוני וידאו. אראוחו פשוט שיתק את ויניסיוס לחלוטין במשחקים האחרונים אך הוא פירגן לו ואמר שמדובר בשחקן הטוב ביותר באחד על אחד, וזה לא שיש לו יתרון עליו.

הסגל, כאמור, עדיין חסר, ובפני ברצלונה ניצב אתגר להזיז את הכדור היטב גם בלי פדרי שלא התאמן השבוע ולא ישחק. “נראה אם נהיה מסוגלים לשלוט במשחק, אני חושב שאנחנו מסוגלים להסתדר גם בלי פדרי. הוא היה על הקצה וידענו שיש סיכון. הוא סבל קצת אתמול ובמשחקים האלה אם אתה לא במאה אחוז אז עדיף שלא תהיה שם. חבל, אבל זה מה יש. אמרתי לו שזה לא הכרחי לנסות בכוח, זה עדיין לא גמר” זה שוב יהיה זמנו של סרחיו בוסקטס לעשות סדר, בקלאסיקו 47 (כבר הפך לשיאן ההופעות במשחק הגדול בעולם – בחצי גמר הגביע) ואולי גם אחרון. גם עוסמאן דמבלה בחוץ, וחזרתו האיטית מהפציעה מזכירה לברצלונה ימים גרועים יותר בהם היה נחשב לפלופ במעל מאה מיליון יורו. זה זמן רב שהוא לא משחק. ראפינייה נראה טוב לאחרונה, עם שערים מכריעים, כמו זה בבילבאו, לעתים גם בנגיחות, והוא זכה למחמאות: “אני אוהב אותו במיוחד, הוא חזק מאוד מנטאלית. הוא ספג ביקורת אבל ידע להתמודד איתה. הרווחנו ממנו הרבה – שערים, בישולים, זו עונה ראשונה שלו, צריך לזכור”. מבחינת צ’אבי העובדה שהוא לא זומן לסגל נבחרת ברזיל רק מועילה לקבוצה.

גם עבור לבנדובסקי יהיה זה קלאסיקו ראשון בקאמפ נואו. הוא הבקיע בסופרקופה הספרדי, לא הצליח לעשות זאת במפגש בברנבאו בליגה, ונעדר מחצי גמר הראשון בקופה דל ריי. לבנדובסקי סיפר: “כבר כשחקן באיירן מינכן הגדרתי את המשחק הזה כטוב ביותר בעולם”. הפולני די דעך לאחרונה בשל אותה השעייה שהוציאה אותו מפוקוס, וירצה להזכיר מי הפיצ’יצ’י של הליגה (15 שערים בספרד, 25 בכל המסגרות). אשתו אנה כבר הטריפה את האוהדים ונכנסה לליבם כשהצטלמה רוקדת עם חולצת המועדון. לבנדובסקי וראפינייה יהיו בחלק הקדמי כאשר במרכז השדה סביר שפרנקי דה יונג ופרנק קסייה (שהיה מעורב בשער העצמי של מיליטאו וכמעט כבש בעצמו), ישלימו מערך של רביעיית קשרים. על הספסל יהיו פראן טורס ואנסו פאטי. בברצלונה לא מתרגשים מכל הדיבורים על פרשת נגריירה, אבל ניצחון שלהם יוכל לעזור להם להמשיך לסתום פיות ולספור לאחור…“אני מעדיף 1:4, אבל 0:1 זה נפלא. הלו, יש יריבה!”, אמר צ’אבי.

טר שטגן מברך את אוהדי בארסה בסיום המשחק.

טר שטגן חוגג. החומה

ברצלונה – הרכב משוער: מארק אנדרה טרש טגן| רונאלד אראוחו, ז’ול קונדה, אנדרס כריסטנסן, אלחנדרו באלדה| סרחיו בוסקטס, פרנק קסייה, פרנקי דה יונג, גאבי| ראפינייה ורוברט לבנדובסקי

היסטוריה ומפגשי עבר::

קשה עד בלתי אפשרי לסכם בכמה פסקאות יריבות בת למעלה ממאה שנה עם כל כך הרבה משחקים בלתי נשכחים. אז נתחיל בת’אכלס. ריאל מדריד בדרך כלל מפסידה בקאמפ נואו, אין מה לעשות. בשנים האחרונות היא במגמה טובה יותר. ההפסד האחרון אמנם היה כואב איי שם ב-2018-19, ומאז חלפו שלושה משחקים. ריאל יכולה לרשום לראשונה בהיסטוריה שלה ארבעה משחקי ליגה רצופים ללא הפסד בקאמפ נואו. ב-2019-20 זה עוד נגמר בתיקו מאופס אחרי שהשופטים התעלמו משני פנדלים ברורים; ב-2020-21 זינדין זידאן המשיך לנצח בקאמפ נואו, 1:3 גדול עם שערים של פדה, ראמוס בפנדל וקינוח של מודריץ’. אשתקד זה נגמר ב-1:2 תוצרת גולאסו של דויד אלאבה בשער בכורה ושער נוסף של לוקאס. מאז 2015-16 ריאל ניצחה שלוש פעמים בקאמפ נואו, שלושה משחקים הסתיימו בתיקו והפסידה פעם אחת. ב-2016 היא פיגרה 1:0, בנזמה השווה במספרת ואחרי שראמוס הורחק – כריסטיאנו, בנוהל, כבש את שער הניצחון. בעונת הדאבל אותו ראמוס חילץ נקודה דרמטית מאוד בדקה האחרונה בנגיחה, וב-2017-18 ריאל ובארסה סיימו ב-2:2 כשבייל משווה לריאל בקלאסיקו האחרון של כריסטיאנו נגד מסי.

המטרה היא כמובן לרשום ניצחון שלישי ברציפות בקאמפ נואו, דבר שעשתה רק הקבוצה של שנות ה-60. ריאל הביסה 1:5 את ברצלונה ב-1962-63 משחק שפתח את הרצף ומהווה את הניצחון הכי גבוה שלה בקלאסיקו בליגה. פושקאש לא ריחם עם שלושער ענק וגם די סטפאנו וחנטו הוסיפו. לאחר מכן הסתפקה ריאל פעמיים ב-1:2. רצף הרבה פחות נעים היה 21 שנה של בצורת בלי ניצחון בקאמפ נואו, מ-1983-84 (חואניטו וסנטיאנה כבשו) ועד ה-1:2 שהגיע דווקא בעונת קרלוס קיירוש. רוברטו קרלוס ורונאלדו הוציאו את ריאל מחושך לאור. שנות ה-90 היו לא נעימות כשריאל לא רק חטפה מאניטה מרומאריו (ולפחות החזירה כעבור שנה בדיוק – בסנטיאגו ברנבאו) אלא הפסידה שבעה משחקים ברציפות, שישה מעם על האפס, ושמונה בעשרה משחקים באותו עשור קודר. ב-1999-00 ראול קבע שוויון 2:2 די דרמטי בהקפצה והשלים צמד והשתיק את הקאמפ נואו באחת מהתמונות שכה מזוהות עמו בקריירה. שנה לאחר מכן היה זה משחק החזרה של לואיס פיגו וקבלת פנים עוינת, בארסה ניצחה 0:2.

BAR vs RMA: David Alaba & Vazguez Wins El Clasico for Real Madrid

אגב, למי שלא נמאס לו מהחפירה העמוקה בהיסטוריה הרי שגם שני ניצחונות רצופים של ריאל בקאמפ נואו זה עניין לא שכיח. יש את הרצף מהשנתיים האחרון, ההוא משנות ה-60 וזה גם קרה בשני משחקי הליגה הראשונים של ריאל כאורחת. ריאל ניצחה 1:2 במחזור השני של עונת 1928-29, ו-1:4 בעונת 1929-30 ולאחר מכן נכנעה לראשונה בעונת 1930-31. בעונת 1942-43 היה המשחק הפורה ביותר בליגה עם לא פחות מעשרה שערים ותיקו 5:5 הזוי. ב-1935-36 השיגה ריאל ניצחון 0:3 שהוא אחד מהגבוהים ביותר שלה גם כן. ריאל השיגה חמישה מניצחונותיה בקאמפ נואו, כמעט 20%, ב-12 המפגשים הראשונים. בשנות ה-40 המגרש הזה אכן כבר הפך לקשה מאוד עבור ריאל. שנות ה-60 שהוזכרו הן העשור הפורה ביותר עם ארבעה ניצחונות בקאמפ נואו.

בעשור האחרון לצד מפגשים שרשומים על שמם של כריסטיאנו רונאלדו ומסי, כמו למשל ה-2:2 האטרקטיבי בסיבוב הראשון בקאמפ נואו בעונת 2012-13 (ריאל הוליכה אחרי שער קבוצתי מבריק וסיומת של הפורטוגלי, מסי כבש פעמיים וכריס השווה), ראינו מדוע ריאל לא מצליחה לזכות באליפויות ושחסר לה את הגרוש ללירה במשחקים האלה. בעונת 2011-12 זה דווקא כן קרה עם 1:2 ענק במשחק ההכתרה גם אם לא מתמטית, כשכריסטיאנו כבש את שער הניצחון אחרי מסירת סרגל של אוזיל ו-CALMA CALMA, זה קרה שתי דקות אחרי שוויון של אלכסיס סאנצ’ס, וסמי קדירה הבקיע ראשון לריאל וכקבע שיא שערים היסטורי בלה-ליגה.

בעונת הדסימה ריאל אילתרה משום מה. אנצ’לוטי נאלץ אמנם לשחק עם ראמוס כקשר אחורי אבל בהתקפה בחר בדי-מאריה-בייל-כריסטיאנו, כלומר ללא חלוץ טבעי. כשבנזמה עלה מהספסל ובעט למשקוף זה היה מאוחר מדי כמו גם שער הבכורה של חסה רודריגס שצימק את התוצאה במתפרצת. ניימאר כבש לברצלונה שער מהיר יחסית ואלכסיס הכפיל בצ’יפ גאוני מעל דייגו לופס, ריאל הפסידה 2:1. בעונת 2014-15 ריאל שוב הפסידה באותה התוצאה על אף ששיחקה נפלא וכבשה שער שיוויון אדיר אחרי עקב של בנזמה לכריסטיאנו. ריאל ספגה מכדור ארוך שטותי כשסוארס הכניע את איקר, שוב 2:1, והפער בצמרת היה גדול מדי. על המשחק בעונת הבכורה של ז’וזה מוריניו לא צריך להרחיב, ריאל שיחקה ב-4:2:3:1 הרגיל אך זה היה מוקדם מדי עבורה מול המכונה המשומנת של ברצלונה. שנה קודם לכן, במשחקו הטוב ביותר של קאקה בלבן – הוא סידר שלוש הזדמנויות אדירות אבל כריסטיאנו, היגואין ומרסלו החמיצו ואיברהימוביץ’ הכריע את ה-0:1 לברצלונה. משחק אחד בלתי נשכח היה בעונת 2006-07 כשריאל מדריד הובילה שלוש פעמים (פעמיים ואן ניסטלרוי ולאחר מכן סרחיו ראמוס בנגיחה אדירה למשקוף פנימה) וגאון כדורגל בשם ליאו מסי השווה שלוש פעמים לבארסה כולל בדקה ה-90, אבל מה שחשוב שריאל זכתה באליפות.

נסיים כך: המאזן של ריאל ב-92 משחקי הליגה כאורחת בקאמפ נואו הוא 22 ניצחונות (24%), 20 תוצאות תיקו (22%) ו-50 הפסדים (54%), יחס שערים שלילי כמובן 110:180 לטובת ברצלונה. בסה"כ משחקי הליגה ריאל מובילה באופן צנוע 73:77 בניצחונות. בסה"כ המשחקים בכל המסגרות ריאל מובילה 99:101 בניצחונות. ונחזור לקאמפ נואו. לפניכם, לסיום, מספר הניצחונות של ריאל בקאמפ נואו בחלוקה לעשורים. ריאל ניצחה בשני הקלאסיקוס של שנות ה-20 המאוחרים| בשנות ה-30 נערכו שבעה קלאסיקוס בשל מלחמת האזרחים, ריאל ניצחה פעמיים והפסידה שלוש פעמים. בשנות ה-40 היו לה שלושה ניצחונות ובשנות ה-50 ניצחון בודד, 0:2 בעונת 1957-58.| שנות ה-60 היו עשור מוצלח עם ארבעה ניצחונות כאמור ובשנות ה-70 ריאל ניצחה שלוש פעמים| בשנות ה-80 ריאל ניצחה פעם אחת, בשנות ה-90 בכלל לא לצערנו. בעשור הראשון של שנות ה-2000 ריאל ניצחה פעמיים, כשאת שער הניצחון ב-2007-08, המשחק בו פפה היה חומה – כבש לא אחר מאשר ג’וליו בפטיסטה!

קצת מסביב:

קלאסיקו משני הצדדים| רק ל-29 שחקנים ועוד שני מאמנים הייתה הזכות לשחק גם בריאל מדריד וגם בברצלונה. כמובן שלואיס פיגו יישאר השם הגדול ביותר ואחריו לואיס אנריקה ומיכאל לאודרופ שהיה שותף לשתי מאניטות. גם רונאלדו-פנומנו שיחק בשתי הקבוצות אך לא היה מעבר ישירות, האחרון שעשה זאת הוא חאבייר סאביולה. אם נלך ממש אחורה ישנו השוער האגדי ריקרדו זאמורה. הסטטיסטיקה של פיגו עומדת על ארבעה שערים ב-23 משחקים, תרומה טובה יותר הייתה לו בברצלונה שם כבש שלוש פעמים. רונאלדו-פנומנו כבש ארבעה שערים במדי ריאל בשישה משחקים ובסה"כ יש לו שישה שערים בעשר הופעות בקלאסיקוס בשתי הקבוצות. הנה הגרף של המארקה.

Luis Figo, Barcelona and Real Madrid: Football's wildest transfer saga - The Athletic

-עוד קצת מספרים ועובדות: ריאל מדריד יכולה לקבוע שני שיא חדש. כזכור היא ניצחה בקאמפ נואו 1:3 ב-2020/21 עם זינדין זידאן על הקווים ואשתקד 1:2 עם השער הנפלא של דויד אלאבה. ריאל יכולה להשוות את שיא הניצחונות שלה משנות ה-60, ומעבר לכך מעולם לא קרה שהיא לא הפסידה בארבעה משחקי ליגה רצופים בקאמפ נואו (ב-2019/20 המשחק הסתיים ב-0:0 בערב בו ריאל הייתה חייבת לקבל שני פנדלים אבל השופטים התעלמו)| 251 משחקי קלאסיקו נערכו עד היום וריאל מדריד מובילה 99:101 בניצחונות. ריאל השיגה את הניצחון המאה, היוקרתי והמרגש, בחצי גמר הסופרקופה אשתקד עם אותו 2:3| כשברצלונה היא המארחת, בכל המסגרות, המאזן הוא 63 ניצחונות של ברצלונה, 25 תוצאות תיקו ו-30 ניצחונות לריאל מדריד| מתוך ששת משחקי הליגה האחרונים בקלאסיקו בקאמפ נואו, הקבוצה שכבשה ראשונה גם ניצחה בחמישה מקרים. ברצלונה כבשה ראשונה שלוש פעמים, פעמיים ריאל מדריד והיה גם תיקו ללא שערים. הקאמבק האחרון היה בעונת 2015/16 עם ה-1:2 תוצרת כריסטיאנו רונאלדו. הקטאלונים כבשו ראשונים ב-57 הזדמנויות בקלאסיקוס בליגה. ב-45 מהן הם גם ניצחו, שמונה הסתיימו בתיקו ובארבעה ריאל מדריד ביצעה מהפך. ריאל מדריד מצדה כבשה את השער הראשון ב-29 משחקים, ניצחה ב-18 מהם, שישה הסתיימו בתיקו וסבלה ממהפך של היריבה חמש פעמים.

הזיכרון של איבן הלגרה| הבלם הספרדי שיחק בלא מעט קלאסיקוס בתקופתו הארוכה במועדון וכעת התראיין יחד עם ג’יאנלוקה זאמברוטה, אקס ברצלונה, לקראת המשחק ביום ראשון הקרוב. הוא מהמר על ניצחון 1:3 לריאל מדריד. הנה דבריו: איך הוא חווה את הקלאסיקו כשחקן, ‘מבפנים’ -“טוב, הם בדיוק איך שהם נראים בטלוויזיה! מאוד אינטנסיבי וחם. הייתי מאוד עצבני בשעות שקדמו למשחק, עד כדי כך שלא דיברתי עם אף אחד. אבל כשהמשחק התחיל, הכל נעלם ממני”. האם זה משחק מכריע שאין ממנו דרך חזרה: "כמובן שאם ברצלונה תנצח, הליגה נגמרת. אבל אם מדריד תנצח… משחקים מסוג זה באמת מדליקים אותך. ובארסה עדיין לא חוותה את הלחץ הזה, התחושה שזה בידיים שלה. אני מצפה למשחק. ברור שיש ליגה! ריאל מדריד חייבת ללכת לנצח לא משנה מה וברצלונה יודעת את זה! שמתי את עצמי בנעלי השחקנים והשבועות האלה מאוד ארוכים”. איזה זיכרון עולה בראש מהקלאסיקוס שלך? “וואו. ה-0-2 בחצי גמר ליגת האלופות בקאמפ נואו (ב-2001/02). פאף, זה היה מגרש מאוד קשה, אבל עשינו את זה ובגדול, העפלנו לגמר וזכינו בגביע”. ספר אנקדוטה מהקלאסיקו. “היה תיקו 3-3 בו יצא ילד בשם מסי וכבש שלושה שערים נגדנו. אי אפשר יהיה לראות מישהו כמוהו שוב. באותו לילה… הוא הדהים את כולם כשמדריד הציגה משחק מרהיב. היינו צריכים לנצח”. אנחנו נוסיף שלפחות זכינו באליפות באותה העונה. מה יהיה המפתח ביום ראשון הקרוב? "מרכז המגרש. במשחק הגביע, בארסה סגרה טוב מאוד וריאל בקושי ייצרה הזדמנויות. אבל לאנצ’לוטי יש תוכנית!

image

-המארקה עם כתבה מעניינת וסקר אוהדים: “'קרלו אנצ’לוטי פותחים את הדיון: מי הבלם הטוב בעולם - אדר מיליטאו או רונאלד אראוחו?” שניהם החמיאו לבלמים שלהם במסיבת העיתונאים לקראת הקלאסיקו (האורוגוואי ישחק כמגן ימני שוב ככל הנראה). “בשל הרגע הנוכחי שהם עוברים ובשל החשיבות בקבוצות שלהם, אנחנו מתמקדים בשני הבלמים”, נכתב. במארקה הציבו רשימה של לא פחות מ-15 בלמים שנחשבים בעיני רבים לטובים בעולם (גם דויד אלאבה נמצא ו-פופואנה מצ’לסי הוא מועמד הזוי לא פחות). בכל מקרה, הגולשים מתבקשים לדרג כל בלם מציון 1 ועד ציון 10. יותר מעשרת אלפים אוהדים דירגו, אראוחו מוביל עם ציון ממוצע של 7.85. מיליטאו שני עם 7.4 ובמקום השלישי וירג’יל ואן דייק עם 6.74. רביעי ז’ול קונדה עם 6.38 בממוצע ואחריו גברדיול תגלית המונדיאל עם 6.29. במפתיע, דויד אלאבה מקדים את אנטוניו רודיגר.

2 לייקים

דור רומנו מכין אתכם לקלאסיקו בסרטון מיוחד| כמיטב המסורת, מכין אתכם לקלאסיקו הגדול מחר: ברצלונה נגד ריאל מדריד. המשחק הגדול בעולם פרט לגמר ליגת האלופות, זוכרים את ההגדרה ארוכת השנים שלי? הכישלון העצום של קרלו אנצ’לוטי שגם עם הכלים הצנועים שיש לו - לא ייתכן שריאל במרחק כל כך גדול מברצלונה, החשיבות העצומה של ניצחון ותיקון הרושם מהסופרקופה והגביע (הרכב הגנתי שלא מתקבל על הדעת), גם אם זה לא יספיק לאליפות - כמו בעונת 2015/16 שעם הניצחון ההוא בקאמפ נואו בזכות כריסטיאנו ‘נולדה’ הזכייה באונדסימה. וגם, ההיסטוריה ומספרים ולסיום: הרכב הדרוש. התקפה, התקפה, התקפה. רודריגו במקום קרוס או מודריץ’. אין עוד יום, אין עוד מחר. זה לא יעזור, לפחות שנהיה שלמים עם עצמנו. שעשינו הכל, בלי פחד. “עם החולצה הזו של ריאל מדריד אני תמיד עולה למגרש כדי לנצח” (ראול). תהיו ריאל מדריד. עוד 25 שעות וקצת…

2 לייקים

כרגיל במשחקי קלאסיקו, הכל מתחיל ונגמר בגישה.
עם זאת, השיטה הרגילה בה אנחנו תוקפים - למסור לויניסיוס ולקוות לנס, פשוט לא עובדת מול ברצלונה, ולפי צורת ההתקפה שלנו וצורת ההגנה שלהם, זה גם לא נראה שצפוי לעבוד (בלי טעויות חמורות).
אנחנו נהיה חייבים שגם האגף הימני יהיה במשחק, וזה לא יקרה עם פדה.
אני מאוד אוהב את פדה, אבל הוא פשוט קיצוני גרוע. הכוח שלו מגיע בפריצות מהקישור, לא בבידוד מול המגן.

מערך 4 הקשרים גם מזמין את ברסה להתגונן מול משחק התקפה איטי ומסודר שלנו. חבל. מזמין את ברסה לשחק בדרך מולה הכי קשה לנו לשחק. דרך בה אנחנו מתקשים להבקיע מול הגנות רעות, רק שהפעם תעמוד לפנינו ההגנה הטובה בליגה.
לכל זה נוסיף את העובדה שתיקו הוא כמו הפסד עבורינו, ועבורם זה כמו ניצחון ונקבל קבוצה שלא תבוא לתקוף אותנו ביותר מידי עוצמה.

אנחנו חייבים לייצר שטח, לגרום להם לצאת קדימה, ולשחק מהר.
זה ה-משחק לשלישיית הקישור האתלטית של קאמבינגה, פדה וטשואמני, כשרודריגו יפתח באגף ימין.
לפתוח עם רביעית קשרים זה לנסות שוב בכוח את מה שנכשל בפעמיים האחרונות (לבודד את ויניסיוס מול אראוחו וקנדה ולקוות לטוב).

שלישיית קישור כזו גם לא תנסה לשלוט בכדור. נוכל ללחוץ בצורה יעילה ולתפוס אותם לא מוכנים, והם לא יוכלו לברוח מהנעת כדור.

לייק 1

למי שממש סקרן:

עבדכם הנאמן חפר עמוק בארכיון ומציג לכם את הטבלה המלאה של משחקי הקלאסיקוס בליגה – ניצחונות בית וחוץ לפי עשורים. ריאל מוליכה 73:77. ריאל מדריד ניצחה בכל משחקי הבית שלה בסנטיאגו ברנבאו בקלאסיקוס בשנות ה-50 ויש לה אף רצף מרשים מזה, שגלש קצת לשנות ה-60. בקאמפ נואו העשור הטוב ביותר שלה היה בשנות ה-60, עם שלושה ניצחונות רצופים וארבעה בסה"כ. בשנות ה-90 ריאל כלל לא ניצחה בכלל במגרש של היריבה המרה וסבלה מרצף שחור-משחור בקאמפ נואו שנקטע רק ב-2003/04. מנגד, שנות ה-80 של הקינטה דל בויטרה היה העשור האחרון בו ריאל באמת ‘שלטה’ במשחקים בסנטיאגו ברנבאו והרגישה בבית

לייק 1

נפתח עם שתי קלישאות: הראשונה – הקלאסיקו הוא המשחק הכי גדול בעולם, פרט לגמר ליגת האלופות| השנייה: אומרים שתמונה שווה אלף מילים, אז כמה שווה סרטון? אגלה לכם ‘סוד’ – העליתי באתר כתבה ארוכה מאוד לקראת המשחק, צילמתי סרטון וידאו, הפייסבוק מפוצץ בעדכונים (ואולי בשעות הקרובות גם תראו כתבה ב-‘וואלה ספורט’) – זה לא מספיק? כנראה שלא. בסופ"ש הזה מצאתי את עצמי שוב משקיע כל כך הרבה זמן, מתנתק מהבאסה ונמצא “בעולם חדש משלי”, וזה היה כל כך כיף. אין כמו ריאל מדריד.

מעל 20 שנה ואני בעסק וזה עדיין מרגש כל פעם מחדש, אין כמו קלאסיקו. אבל בחזרה למציאות: לא הייתי מאמין לעולם שנגיע לקלאסיקו הזה בקאמפ נואו באמצע-סוף מרץ בפער כל כך גדול מברצלונה. חשבתי שבמקרה הגרוע זה יהיה המשחק בו נחזור למקום הראשון. וזה כישלון עצום של קרלו אנצ’לוטי שהיה חייב לעשות יותר גם עם הכלים הצנועים מדי שיש לו. אז אפשר לומר שלברצלונה יש קצת מזל (0:1 זו לא מילה גסה, בלי טיפה של ציוניות), אבל הם יותר רעבים ומוציאים מעצמם 150%.

לצערי הרב, היסטורית, לצד ההצלחות המדהימות שלנו בליגת האלופות אותן לא הייתי מחליף בעד שום דבר אחר – יש כתם קטן בליגה, וגם בקלאסיקוס, וקיבלנו דוגמא ישירה אפילו בקופה דל ריי – אנחנו לא ממש יודעים לנצח אותם, זוהי התחושה שלי.

הלאה: לברצלונה יש הגנת ברזל, זה אומר שהשבלונה הרגילה לא תעבוד. אי אפשר למסור לוויניסיוס ג’וניור ולהתפלל לנס, כי מולו ניצב לדעתי שחקן ההגנה הטוב בעולם. ושיטה עם שניים וחצי שחקני התקפה לא תעבוד. אני תמיד בעד זהירות, אבל ריאל מדריד חייבת לשחק עם שלושה שחקני התקפה. גם אם רודריגו לא מזהיר בימין. יש לו דריבל טוב, הוא חכם, הוא יכול להוריד נטל משאר שחקני ההתקפה. אין עוד יום, אין עוד מחר, ריאל מדריד חייבת לעלות בכל הכוח ולא לבזבז זמן.

הנגזרת, אין מה לעשות: להיות יותר חשופים מאחור ולקוות שפדה ואלוורדה יצליח גם להיות חצי מגן ימני וגם לדרוס כל מה שזז באמצע, ולצידו אדוארדו קמאבינגה שהייתי מוותר רק על לקיחת סיכונים ליד השער שלנו, אבל הוא נפלא. יש לנו הרבה אתלטיות ופיזיות באמצע. אני מניח שיהיו שטחים וברצלונה לא תוכל לשחק סגור כמו בסנטיגו ברנבאו.

יש הרבה מצ’אפים שיכריעו את המשחק. שמרנו על שער נקי בקאמפ נואו רק שלוש פעמים בליגה בשנות ה-2000 ואנחנו לרוב מפסידים שם, היסטורית. אולי זה המצ’אפ בין הקורות. אולי באמצע. אולי צמד החלוצים? אני לא קונה את הבצורת של רוברט לבנדובסקי. במשחק נגד ליברפול אמנם קארים בנזמה הבקיע, ועזר לכדרר קצת, אבל היו 2-3 איבודי כדור מאוד מרושלים שהיו צריכים להפוך למצב מאוד מסוכן. בנזמה של 22-23 לא מספיק טוב לנו ובטח לא במשחק הזה, לא יהיו הרבה מצבים.

למשחק עצמו, אגב, היום, יש הזדמנות לשפר קצת את התדמית של הליגה הספרדית גם אם אני בטוח שכל צד מתגעגע לכריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי, סרחיו ראמוס, צ’אבי, איקר קסיאס וזה כל כך כיף להמשיך עם השמות האלה. בדיוק חבר אוהד ברצלונה שאל אותי על הרכב הקלאסיקו שלי בכל הזמנים מכוכבי ריאל מדריד.

בקשה אחת שלי מהשחקנים: תעלו עם אמונה. תשחקו עד לדקה ה-90. זה אף פעם לא אבוד, תיזכרו בליגת האלופות, בתקווה שניתן להשמיע את ההמנון לפני המשחק.

ריאל מדריד צריכה לעלות ולתקוף, לתת את כל מה שיש לה. כדי שנדע בסיום, אם זה לא נספיק – שהשארנו את הלב על המגרש, שעשינו הכל. שהיינו ריאל מדריד. “עם החולצה הזו אני תמיד עולה למגרש כדי לנצח”, אמר פעם המלך ראול. יאללה, שיגיע כבר. יש כל כך הרבה דברים ביום ראשון הזה עד למשחק ואני לא מסוגל להתרכז בכל דבר אחר. האללה מדריד!

2 לייקים

הפתעה - האם מדובר בדמות המפתח לקראת הערב?

שימו לב לנתון הבא:
מאז שהגיע לריאל מדריד ב-2019, אדן הזאר מעולם לא הפסיד בקלאסיקו בו שיחק!

נתון נוסף:
מאז שהגיע לריאל מדריד ב-2019, אדן הזאר מעולם לא שיחק בקלאסיקו…

11 לייקים

למה את מזלזל?!?, הוא שיחק בקלאסיקו בקדם עונה.

לייק 1

image

כותרות העיתונים הבוקר לקראת הקלאסיקו הגדול!

שער המארקה: ויניסיוס ג’וניור בצד אחד, רוברט לבנדובסקי בצד שני: “הרבה יותר מגמר” - ניצחון של ריאל מדריד יפתח את המאבק מחדש כשהפער יירד לשש נקודות| קרלו אנצ’לוטי, עם אותם 11 שגברו על ליברפול| ויניסיוס ג’וניור מחפש לכבוש בקאמפ נואו לראשונה בקריירה| ובצד של ברצלונה - ניצחון שלה יכריע את סיפור העונה| צ’אבי לא יכול לסמוך על פדרי| הנשק העיקרי יהיה אראוחו מול ויניסיוס, שוב.

המארקה עם כותרת: “ההתקפה הכי טובה נגד ההגנה הכי טובה”, והזיכרון מהאוטובוס של הגביע. ריאל מדריד כבשה 50 שערי ליגה העונה לעומת 47 של ברצלונה - פער די זניח. שתיהן סבלו מהעדרויות של החלוץ הבכיר - קארים בנזמה נע מפציעה לפציעה ורוברט לבנדובסקי היה מושעה קצת. ברצלונה ספגה שמונה שערים בלבד, כמעט מחציתם במשחק בסנטיאגו ברנבאו בסיבוב הקודם. ריאל אמנם רחוקה מ-71 השערים שכבשה באיירן מינכן בבונדסליגה, ה-68 של פ.ס.ז’ בצרפת או ה-67 של סיטי באנגליה, אבל היא די מאוזנת. מבין קבוצות הטופ, נאפולי למשל ספגה 16 שערים וניוקאסל 18 כך שהפערים זניחים, וריאל ספגה 19

שער ה-AS על רקע תמונה מהאימון המסכם אמש: “הכדור האחרון” כלומר ההזדמנות האחרונה. ריאל מדריד לא יכולה להרשות לעצמה דבר חוץ מלנצח, אחרת היא תרים דגל לבן במאבק האליפות| פדרי ייעדר בשורות בארסה שמובילה בתשע נקודות| אנצ’לוטי יכול לסמוך על קארים בנזמה שהתאמן והוא כשיר.

בפריויו נכתב: “הקאמפ נואו מחליט האם ‘יש ליגה’” - ריאל מדריד הפסידה רק פעם אחת בקאמפ נואו בשמונה השנים האחרונות, היא לא מפחדת. אבל, תיקו לא יספיק לה. היא בטח לא יכולה להתפאר בפיגור הגדול והמוגזם שיש לה מהמוליכה. ריאל תצטרך לשרוד את קאמפ נואו. הרושם הכללי הוא ששתיהן מגיעות עם חדשות טובות יותר מהקופה דל ריי. ברצלונה תשחק אחרת, למשל, וריאל שפרה את ההתקפה. ברצלונה ניצחה העונה 11 משחקים ב-0:1, כמעט 30%. נכתב על הדעיכה היחסית של רוברט לבנדובסקי והזכירו שוב את ‘ההתקפה הטובה ביותר מול ההגנה הטובה ביותר’.

אלבארו בניטו עם כותרת בטור דעה ל-AS: “הרכבת האחרונה לליגה”. "המשחק המכריע בעונה הזו זו משוחק בקאמפ נואו. אם ריאל מדריד לא תנצח היא תשאיר את התואר במגרש ההוא. עם השאיפה הזו, ריאל חייבת להתמודד עם העימות. המצב הרגשי קשה, היא לא תלויה בעצמה. גם אם תנצח, המשימה תהיה קשה מאוד עבור ריאל בניגוד לקופה דל ריי שם עם שני ניצחונות היא תזכה בתואר, או בליגת האלופות שמדובר על חמישה משחקים. ברצלונה לא איבדה נקודות כמעט וריאל פישלה הרבה. אבל הדרך היחידה להישאר בחיים היא להיות שאפתניים ולהתמודד עם המשחק כפי שאמרנו, להיות או לא להיות. “יש רגשות מדריד טובים. מדריד השאירה אותי עם תחושה פנומנלית בגומלין מול ליברפול . ראיתי את הכדורגלנים במצב פיזי פנטסטי, בדומה לעונה שעברה בערך בזמן הזה וכמה זה היה מכריע להצלחה שהושגה. אם הרגליים מתקררות, הרעיונות והאיכות צצים. בנזמה, מודריץ’, קרוס, נאצ’ו ועוד ותיקים הציגו רמה גבוהה מאוד. זה בנוסף לעובדה שבארסה הורידה במידת מה את היתרונות שלה, גם בשל היעדרותם של דמבלה ופדרי, בזמן שאראוחו חוזר כדי לנסות לעצור, שוב, את התקפותיו של ויניסיוס. כדי שהברזילאי יהיה לא מאוזן מול אראוחו, מחזור הכדור של הקבוצה חייב לספק לו מצבים טובים, אותם הוא יכול לקבל וכבר להתמודד עם המגן בריצה לעומק. כל דבר חוץ מהמצב הזה, אראוחו ינצח. הוא מגן נשגב וחזק. בנוסף, ריאל צריכה אומץ והחלטיות”. עוד הוא כותב: "ברצלונה סובלת. בארסה סובלת לאחרונה מול קצבי משחק גבוהים ולחץ מצד היריבה, הגיעו מולה למצבים אבל מארק אנדרה טר שטגן הדף הכל. אבל, מכל סיבה שהיא, מדריד לא הייתה טובה מבארסה בתקופה האחרונה: אתה צריך לזהות למה זה קורה: ריאל לא מספיק נותנת מעצמה בליגה.

דוקטור פדרו לואיס ריפול מציג זווית אחרת לקלאסיקו עם הפציעות והשפעת המונדיאל בקטאר. דויד אלאבה שדווקא נעדר מהטורניר מתקשה לחזור לעצמו ובעיקר אורליאן טשואמני בעוד אצל ברצלונה עוסמאן דמבלה. לאורך העונה הזו, ריאל מדריד (42) סבלה כמעט פי שניים מפציעות מברצלונה (23) , במיוחד בכל הקשור לפציעות שרירים. מאז המונדיאל ריאל מדריד סבלה פי שלושה יותר מפציעות מברצלונה. הלבנים ספגו 18 פציעות לאחר קטאר , לעומת שש לקבוצה של צ’אבי . מדריד, עם 15, הייתה הקבוצה שספגה הכי הרבה פציעות בין ינואר לפברואר . עובדה זו עולה בקנה אחד עם ההבדל בביצועים בליגה של שתי הקבוצות. בארסה שמרה על הקצב ומדריד ירדה. לפני המונדיאל, 76% ניצחונות למדריד; אחרי קטאר, 62% .הקטאלונים, 70% ניצחונות לפני ו-74% אחרי. הנה קצת מספרים

כצפוי, הנה ההרכב שלנו לקלאסיקו:

קרלו אנצ’לוטי עולה במערך זהיר עם פדה ואלוורדה בכנף ולמעשה אלה אותם 11 בדיוק מהניצחון על ליברפול ברביעי - וזו הפעם הראשונה בה ריאל מדריד הרכב זהה בשני משחקים ברציפות. אדוארדו קמאבינגה ידחוף קדימה עם צמד הוותיקים בקישור, נאצ’ו פרננדס מגן שמאלי. על הספסל שלנו בין היתר רודריגו, מרקו אסנסיו, דני סבאיוס. ובברצלונה? סרג’י רוברטו פותח בקישור, אולי במפתיע, ולא פרנק קסייה. רונאלד אראוחו כמובן בצד ימין מחכה לברזילאי, ראפינייה עם רוברט לבנדובסקי מקדימה. רק ניצחון ישאיר את חלום האליפות בחיים. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

רוב האוהדים דווקא סבבה עם ההרכב הזה לפי הסקר במארקה, הנה עוד כל מיני ניתוחים של פרשנים מה-AS וכן הלאה למי שמעוניין.

ההרכב: קורטואה, קרבחאל, רודיגר, מיליטאו, נאצ’ו, קרוס, קמאבינגה, מודריץ’, פדה, ויניסיוס ובנזמה


אני לא אוהב את ההרכב, זה לא מספיק נועז. בסוף נשחק הגנתי ונספוג גם ככה מאיזו שטות. מה באמת האופציות שלנו חוץ מכדור עומק לוויניסיוס ג’וניור לשטח ומולו רונאלד אראוחו? ברצלונה קבוצה עם הגנה מצוינת, אז חייבים להוסיף מסה בהתקפה, גם אם רודריגו לא מדהים בצד ימין, זה מה יש (וזו לא החלטה קלה או הצהרה קלה להגיד - מודריץ’ לספסל). זה משחק של להיות או לחדול. וכמובן שחסרים להם שני שחקנים חשובים. כאילו לא למדנו שום לקח ממשחק הגביע.

יכול להיות הרכב לא למשחק הזה. בהנחה שיהיו שטחים, הספרינטים של וואלוורדה יכולים להועיל, בניגוד להצבה שלו באגף במשחק עומד כמו בגביע.

אנחנו חייבים ניצחון וקרלו עולה עם ההרכב הזה.
מה נוכל לעשות? לקוות לעוד רגע קסם של ויניסיוס? אין לי כוח לראות את מודריץ׳ וקרוס מתמסרים מצד לצד ובהתקפה הייתי רוצה לראות עוד שחקן שיכול לאיים על השער לאור העובדה שקרים עדין בשנת חורף.

יהיה קשה מאוד.

אל תצפו לניצחון, רק אומר.
הבעיה של ריאל מולם היא בעיקר מנטלית ועדיין לא מצאו לזה פתרון אמיתי

אם נתן משחק כמו שנתנו מול ליברפול יש לנו סיכוי טוב לנצח. הבעיה שריאל משחקת הערב שלא במסגרת ליגת האלופות, אז כנראה שלא נראה חצי מההשקעה והמוטיבציה. מת לראות פעם אחת את השחקנים שלנו מתאבדים בקלאסיקו, כל פעם אנחנו משחקים בכזה נונשלאנט שהורג אותי.
אם לא מנצחים הערב בגלל כדורגל מפוחד ושבלוני מבחינתי הערב כבר להיפרד מאנצ’לוטי. כלו כל הקיצין.

אני לא אוהב את ההרכב הזה
מקבל את פדה באגף אם יש איזה אגף שמאל חזק ליריבה, וזה בגלל שאין באמת אופציה אמיתית לאגף ימין שלנו
אבל בסוף ממה הפחד? מאגף של גאבי ובאלדה? גם רודריגו עוזר המון בהגנה (לא מתקרב לתרומה של פדה… ועדיין)
טעות ענקית של אנצלוטי לדעתי, היינו חייבים לעלות עם רודריגו בהתקפה במשחק הזה שהוא גם ככ חשוב
שילוב של קמא ופדה ביחד עם מודריץ/קרוס בקישור היה הורג את בארסה

עם כל המחמאות לרודריגו אני חייב לציין שואלוורדה עושה יותר גם בהגנה וגם בהתקפה. אני חושב שהציפיות שלנו מרודריגו נובעות מהפוטנציאל הבאמת גדול שלו, אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד - הוא לא מצליח להביא את עצמו לידי ביטוי. מצער, אבל זה המצב.

נתון קצת ׳מעצבן׳. הייתה תקופה לפני מסי ופפ, וניתן לראות לפי המספרים, שהפער היה יותר גדול ולטובתינו והיה מאוד כיף להתגאות בו. מאז לא רק שברצלונה צימצמה את הפער והנחילה לנו תבוסות, אלא שלא נתנו להם בראש פעם אחת. הגיע הזמן לעשות משהו. אם זה ייקרה היום? לא… סביר להניח שלא. אבל נמשיך לקוות.

לפי הפרצוף של בנזמה אנחנו כבר במינוס שחקן

לייק 1

הגול הזה מתוק הרבה יותר לאחר הגול המקרי שלהם במשחק הקודם.

לייק 1

כמה זמן אפשר לעשות הגנה, כמה כבוד אנחנו נותנים להם, זה כל כך מעצבן. הגיע לנו לספוג, גם אם נשארו כולה דקה-שתיים ‘לשרוד’ עד למחצית. מגיע לנו. אנחנו משחקים עם עשרה שחקנים, קארים בנזמה לא מגיע לאף כדור, ו-ויניסיוס ג’וניור ואדוארדו קמאבינגה (מצוין) זרקו לו כמה כאלה. נמאס לי מהגישה שלנו במשחקים האלה וגם אם היה 0:1 לנו במחצית הייתי אומר איכס. רודריגו במקום טוני קרוס ויפה שעה אחת קודם. אגב, ראפינייה מאוד מסוכן, נאצ’ו מפלרטט עם הצהוב השני, לא אתפלא אם הוא יוחלף ותתכוננו למופע אימים של פרלאן מנדי ורולטה ליד השער שלנו.

אגב, דה בורגוס היה צריך להחליף מקצוע כבר אחרי הסופרקופה ב-2017 בקאמפ נואו כשהמציא פנדל לצוללן לואיס סוארס והעז להרחיק את כריסטיאנו רונאלדו. לא רוצה שישפוט אותנו יותר.

אני לא רוצה לראות את קרוס במחצית השנייה.

לייק 1

מגיע לברצלונה להשוות, מחצית מאוד גרועה שלנו.
ה 4 קשרים באמצע פשוט לא עוזרים בכלום, קרוס בכלל לא מורגש באמצע, בכלל לא פיזי ועוברים אותו בקלות.