מאוד קל לראות את התקציר ולהתפעל מהרחקה מהקו ותיקול שהציל שער בטוח בדקה האחרונה. זה דהוא היה נראה לא קשור לענף לאורך כל יתר המשחק לא ממש רואים.
אין לי הסבר אחר.
בתור חבר די קבוע שם בפודקאסט אני יכול להגיד לך שהמחלוקת הכי גדולה שלי עם שאר החברים היקרים שמשדרים היא דני קראבחל, גם אני פחות מבין את זה.
אני יכול להבין את ההתעלות במשחקים הגדולים או את שיתוף הפעולה עם פדה כשזה עובד אבל גם אני חושב שהמינוסים עולים בהפרש על הפלוסים.
כמו שאמרתי, זה נכון שזכיה בליגה שווה הרבה יותר מגביע והסכמתי עם מה שרשמת. עדיין, מהמקום שלי כאוהד ספורט (בכללי, לא רק כדורגל), אם ישנה עוד תחרות שקבוצות אחרות כן נלחמות עליה ושקבוצות גדולות בקנה המידה של ריאל כן זוכות בה, אז אני מצפה לראות מחוייבות מסויימת למפעל יחסית זניח ולא לשלשל על הטורניר הזה כמו שציינת.
כי בוא נודה בזה, יש תחושה שגם על הליגה אנחנו דיי משלשלים כי ״מה שחשוב זה ליגת האלופות״. לכן אני חוזר ואומר שמה שרשמת דווקא מחזק את הטענה שלי: יש רושם שריאל לא ממקדת מספיק את עצמה אפילו לליגה, שזה בעיני דבר רע. וכהמשך לזה היא עוד פחות ממקדת את עצמה לגביע.
מהמקום שלי כאוהד אני רוצה לראות עליונות בכל המפעלים. מן הסתם שלא מצפה לזכות בהכל כל הזמן ומן הסתם שאתעדף ליגת האלופות וליגה על פני גביע.
אני חושב שלבחור בוויניסיוס ג’וניור למצטיין זו הבחירה הקלה והרי צריך לגוון. בכל מקרה גם להגיד על דני קרבחאל ש"קל לראות את התקציר" וההמשך אתם יודעים - זה לעשות לו עוול. התקפית לא היה מספיק טוב, או.קיי. הגנתית הוא בטח לא היה נטל, הוא פגש שחקן מאוד מהיר וזריז וערמומי, פדה ואלוורדה לא בתקופה טובה גם בעזרה ההגנתית שלו לצורך העניין, משהו באנרגיות. אם חלוץ עושה פעולות מכריעות ומבקיע צמד אז קרבחאל הציל איזה שער וחצי. הסגירה האלכסונית שלו פנומנלית וכולם בקבוצה ללא יוצאים מן הכלל צריכים ללמוד.
לגבי התארים הזניחים שהוזכרו כאן: הקופה דל ריי מקום שלישי לדעתי והוא בעל ערך מיוחד אם היריבה היא ברצלונה או אתלטיקו מדריד וכתבתי יותר מפעם אחת למה. לא מזלזל בכלל בסופרקופה הספרדי והיו משחקים ענקיים בעבר ואפילו לא קלאסיקו (אריאן רובן נגד ולנסיה ב-2008). אני כן מזלזל ב"גולסטאר מרוקו", אליפות העולם למועדונים זה בזבוז זמן.
העניין הוא, ואולי זה רק בעיניי, אבל קבוצת העל אוססונה, מגיעה להמון מצבים מצד ימין שלנו בגלל קראבחאל. בגלל שהבלם תמיד בא לעזור בצד וגם פדה תמיד יורד לעזור לו, ועל כל זה, בכל פעם שהוא רודף ברחבה אני מחסיר פעימה כי זה אוטוטו פנדל, אז כל הפעולות ההגנתיות שצריך לעשות שם זה באשמתו, זה שהוא לפעמים מתקן את השגיאות האלה לא הופך אותו לטב הגנתית.
ריאל מדריד צריכה הרבה יותר מהמגן הימני שלה…
וזו רק אוססונה…
לא מסכים, לא ראיתי עזרה הגנתית יוצאת דופן של פדה ואלוורדה באגף שלו, המוטיבציה של כולם הייתה קצת מעל הממוצע בליגה אבל בואו לא היינו ‘במוד צ’מפיונס’. גם לא אמרתי שהוא מצטיין העונה או משהו כזה. פעם בכמה משחקים הוא מזכיר את היכולת שלו, הניסיון שלו. עבדה הגיע למצב מסוכן מצד שמאל כשניסה להקפיץ מעל טיבו קורטואה. אני חושב שהקבוצה לא יודעת לעמוד הגנתית בלי קשר. זה היה ככה גם עם קאסמירו אז בטח שעם טוני קרוס בקישור האחורי למרות שהוא סביר, וגם כנ"ל אורליאן טשואמני. כן הייתי רוצה לראות שדרוג בעמדה…
אני לא בטוח שנראה מוד צ’מפיונס העונה או שהוא לא יהיה טוב כמו שאנחנו חושבים שזה.
בשנים הגדולות שלנו היו לנו 2 מגנים תוקפים הכי טובים בעולם, היום נשארנו עם מי שהיה פעם קראחאבל.
אז את עמדת המגן השמאלי טוענים שפתרנו בעונה הבאה, מגן ימני עדיין לא וזה פוגם מאוד במשחק ההגנה.
זאת הבעיה עם קרבחאל של היום, במשחק שהוא לא תורם התקפית אבל כן מצליח להימנע מלהיות נטל הגנתי מפתיע אותנו שאנחנו בוחרים אותו למצטיין.
אכן, אתמול הוא לא היה נטל הגנתי, רק סתם חלש.
היו לו כמה מתנות שהוא היה חייב לחלק להם, כהרגלו, מעבר לשתי ההצלות של שערים בטוחים הוא היה חלש להחריד, כהרגלו.
בסופו של דבר אנחנו בפורום סגור, אנחנו לא אנשי המועדון ואנחנו כאן כדי לדבר דוגרי ולא לעטות מסכות של הכל סבבה כמו שעושים אנשי המועדון. כשאנחנו אומרים היה משחק זוועה לשחקן איקס או שלמרות שזכינו בתואר הכדורגל שלנו להריא, זה בגלל שאנחנו יכולים לומר את זה מבלי להשפיע לרעה או לפגוע באף בנאדם. אין צורך להעמיד פנים שהכל סבבה כשברור שזה לא המצב.
בכל מקרה אתמול קרבחאל היה שם לתקן את הטעויות של מיליטאו, שהוא הבעיה העיקרית בתקופה האחרונה. אולי באמת מדובר בעומס, הוא שיחק העונה 3780 דקות איתנו ועוד כמות משמעותית של דקות בנבחרת ברזיל. כרגע לפחות הוא הדאגה העיקרית שלי בהגנה. לקרבחאל מגיע צ’אפחה על הכתף על ההצלות ההן ומכות על שאר המשחק.
לעונה הבאה חייב מגן ימני חדש, שמעתי את השם של פרימפונג, ולמען האמת מגן שכובש בממוצע אחת לארבעה משחקים ומבשל אחת לחמישה מאוד קוסם לי. נראה אם ילכו עליו.
אני לא אמרתי שיש קורלציה מושלמת, רק שבאופן לא מפתיע, ב20 השנים האחרונות, המועדון שזכה בהכי הרבה אליפויות זכה בהכי הרבה גביעים, והמועדון השני עם הכי הרבה אליפויות הוא גם השני בגביעים.
רק באתי להגיד שזה לא עניין של החלפת תואר בתואר, רק בהחלטה של להביא את עצמינו להשקיע לא רק כששומעים את המנון ליגת האלופות.
בכללי זו הבעיה הגדולה שלנו כמועדון, שאנחנו משתעממים אולי מהר מידי.
אתמול היה השיא - השתעממנו מהגביע, תוך כדי שזכינו בו.
הבעיה שלנו כמועדון, כפי שהיא משתקפת מצוין במאזן האליפויות, היא שביותר מדי עונות אנחנו קבוצה לא מספיק טובה. זריקת זין של שחקן/מאמן בליגה זה חלק מהבניה של הקבוצה, זה לא משהו מיסטי או מאגי (נכון כמובן גם לגביע). זה סתם לעשות לעצמנו/פלורנטינו/מאמנים הנחות להגיד שזה עניין של החלטה.
אז הדיפולט, לדעתך, הוא האפשרות השנייה מבין -
- היכולת החלשה בליגה, ובאלופות יש התעלות.
- היכולת ה"רגילה" בשנים האחרונות באלופות (בעיקר בנוקאאוט), ובליגה יש זריקת זין.
?
מתנצל מראש אם התגובה הזו נתפסת כהטרלה. זו ממש לא כוונתי.
מי שאומר על המשחקים של ריאל באלופות שזו יכולת כנראה לא ראה את המשחקים.
אלא אם לדעתו לעשות מהפכים ב10 דק׳ האחרונות בכל משחק (ולפעמים קרוב יותר לסוף) זו תוכנית משחק סדורה ויכולת.
יש לריאל משהו לא מוסבר רציונלית באלופות, לא חושב שזה יכולת.
לא חושב שזה ״או או״ בכלל. זריקת זין זה סיפור שקצת יותר כיף לספר מ-״אנחנו קבוצה לא טובה מספיק וגם מצליחים בצ׳מפיונס בטירוף״. קרוס יכול לבחור ״לא לזרוק זין״ בדיוק כמו שהוא יכול להחליט להבקיע מ-25 מטר כל משחק שלישי, או כמו שויני יכול להחליט למסור לעומק כמו איסקו בשיאו. בשורה התחתונה, אנחנו פשוט אובר-אצ׳יברים באלופות כי השלד של השחקנים, המועדון, ההיסטוריה וכו׳ וכו׳. בליגה קשה להיות אנדר/אובר אצ׳יבר, בטח לאורך יותר מעונה אחת. אנחנו פשוט קבוצה לא מספיק טובה לאורך מרבית השנים, כי כאלה מסוגלות להחזיק אליפויות ועונות טובות בצ׳מפיונס (גם אם לא זכיות) במקביל.
ארחיב קצת: לאורך השנים היו נסיבות שחלקן מקצועיות וחלקן לא, חלקן מקריות וחלקן לא, וברובן אינן קשורות אחת לשניה, שהתחברו להצלחה פנומנלית באלופות. כריסטיאנו, מודריץ׳, כרים, סגל עמוק להפליא, מזל הזוי, הגנת ברזל, גאון טקטי על הקווים, ניהול ספורטיבי מופתי של פלורנטינו, אולי גם כושר גופני מדהים בזכות מומחה יחיד במינו - כל אלו, ועוד, היו חלק מהסיפור לאורך חלקים מהתקופה הזו, לעיתים לתקופות חופפות - אבל אף פעם לא כל אלו במקביל (וזה מובן לחלוטין. כנראה מדובר באירוע שלא קרה יותר מידי פעמים בהיסטוריה של הענף, בכל המועדונים בעולם). בדיעבד, אפשר לעטוף את זה בסיפור על מועדון על שנותן הכל בצ׳מפיונס כי הוא מעדיף.
בעיני אנחנו קבוצה טובה כבר במשך עשור וחצי, שזה הישג מרשים בפני עצמו, אבל ״קבוצת על״ של ממש היינו למשך פרקי זמן מוגבלים בלבד. למרבה הצער, חלקם הגדול של פרקי הזמן האלה ״בוזבז״ על שנות מסי/לא כוחות*. אחר כך היו לנו סדרה של קבוצות טובות-אבל-לא-מדהימות, שבהתאם לרמתן לא זכו במספיק אליפויות, ומהסיבות שהזכרתי - זכו בכמות הזויה של צ׳מפיונס. זה בעצם שחזור של הזכיות של 98-2002 על סטרואידים - קבוצות כדורגל לא טובות מספיק עם מספר שחקני על ומסורת וכו׳ וכו׳, שהצליחו להיחרט בזיכרון הקולקטיבי הרבה יותר מקבוצות עדיפות בהרבה, כולל כאלה בנות זמנן, בזכות הגביע עם האוזניים הגדולות.
האם זה ניתוח ״מוטה״ ובאותה מידה אפשר היה לעטוף את העובדות האלה בסיפור אחר לגמרי? לחלוטין, אני חושב שיש כמה הודעות כאלה למעלה. אבל לטעמי ההסבר הזה מצריך הרבה יותר מאגיה ומונחים מעולם המיסטיקה, וככזה אני פשוט פחות קונה אותו. בין היתר כי ראיתי בעיני כמעט את כל המשחקים בתקופה הזו.
*כמובן שיש כאן גם סוג של ״ביצה ותרנגולת״, אין ספק שהסגלים הפסיכיים של הקבוצה של פלגריני והלאה לא היו נבנים ללא הפפ טים.
מתחבר להרבה ממה שאתה אומר. ואיך היית מגדיר את העונה הנוכחית למשל? לטעמי הסגל שלנו טוב יותר משל ברצלונה שהיא בטח לא קבוצה שיזכרו עוד כמה שנים. להגיד “זריקת זין” זה כמובן אמירה של שליפה מהמותן ולא דיון רציני. אני חושב שמה שקרה השנה הוא דווקא סממן מובהק להרבה מאוד עונות. אני אלך רחוק יותר, לא לשנות ה-90 אלא לימי הגלאקטיקוס. הפסדנו שתי אליפויות לוולנסיה של רפא בניטס. בעונה אחת למרות כל הבעיות - אין קשר אחורי ואין בלמים - כבר הובלנו ב-8 נקודות יתרון 12 מחזורים לסיום.
אני חושב שבחלק מהשנים האחרונות היה חסר לנו קצת ‘תחת’\מזל\אופי במשחקים גדולים בליגה וזה כן קרה בליגת האלופות. דוגמא בשליפה: הקלאסיקו ב-2015 בקאמפ נואו, העונה בה ברצלונה הייתה פנטסטית וזכתה בטרבל.
קצת זז מהפוסט הנהדר שלך, ב-2012 לדעתי היינו הקבוצה הטובה ביותר באירופה וכשלנו בסוף בפנדלים למרות שבמשחק עצמו לא היינו טובים כפי שחשבתי שנהיה. הקינטה דל בויטרה, לא ראיתי אותה משחקת אבל כן קראתי המון וראיתי תקצירים - חמש אליפויות ברצף שזה שיא שהיה רק לריאל קודם, היא כבשה אינסוף שערים, יש עונות של כמעט 100% הצלחה בבית - והם לא הגיעו אפילו לגמר. אולי לא הכל אפשר להסביר… [אגב, ברנרדו סילבה, בטח שמעת מה אמר - מאוד תומך בתזה שלך].
רק נקודה אחרונה, חשוב לי להבהיר, כי קראתי הודעה פה ואני לא משוכנע שזה אתה, ועדיין: בואו גם לא נגזים. לא כל זכייה שלנו במפעל כשלא היינו הכי טובים באירופה (נניח שם בצד את 2014 ו-2017) הגיעה בצורה סופר-דרמטית ו’פוקסית’ כמו בשנה שעברה. גם איקר קסיאס דפק כמה הצלות גדולות בגמר ב-2002. לא תמיד היה לנו טריליון טון של מזל.
מצד אחד מסכים, מצד שני איך אחרת אתה מסביר שיש לנו יותר אלופות מאליפויות בשנים האחרונות?
הרי זה לא יותר קל.
זה מראה בעיתיות ביציבות שלנו, שאנחנו מעולים בפיק אבל לא שומרים עליו.
הודעה מעולה פאקו. אנשים נותנים הרבה יותר מדי קרדיט למפעל שאלמנט המקריות לוקח בו תפקיד מאוד מרכזי ומעט מדי קרדיט למפעל שבאמת מעניין מעיד על איכות. זה ממש לא בחירה של המועדון, זה הכרח מציאות.
מסכים גם לגבי החלק של הבזבוז. אני חושב שאנשים לא מעריכים מספיק את מה שהיה כאן לפני עשור. יש מצב שבמשך 4-5 שנים התחרו אחת נגד השנייה בליגה הספרדית שתי הקבוצות הטובות בהיסטוריה. פשוט פחות מייחסים לנו את זה כי בסוף אנחנו היינו הקבוצה הפחות טובה (מסי וכו’), אבל הקבוצה ההיא הייתה טובה בהרבה מהקבוצות של השנים האחרונות למרות שזכתה בפחות תארים.
על זה אגב גם הכעס על אנצ’לוטי, הוא החזיק בקדנציה הראשונה סגל פסיכי ברמות אחרות לגמרי, ולא זכה איתו כמעט בכלום. יש סיבה שהמאמן הזה נכשל באופן קבוע במפעלי ליגה.
לא יודע אז אלוהים כנראה אוהד ריאל מדריד וזה לא רק פרנקו, הרי תמיד המזל בצד שלנו? לא יכול להיות. שוב, לא כל זכייה היא ‘אלמותית’ או לא הגיונית כמו בעונה שעברה. אין בעיה אגב שמאזן האליפויות שלנו לוקה בחסר בעידן ליאו מסי. אבל עד כמה שהוא גדול, היו שנים שהקבוצה עצמה הייתה קצת בדעיכה. 2017/18 למשל כשהם היו אומללים נגדנו בקלאסיקו ואיבדו את ניימאר - ולא היה מאבק אפילו. הם תמיד ‘נאבקים’ מולנו, אנחנו לרוב מרימים דגל לבן. העונה השלישית של ז’וזה מוריניו, לא יודע עד כמה זה חדר הלבשה שקרס.
כרגיל, לא מסכים איתך (לא משהו אישי חחח).
על עניין הצ’מפיונס אין לי כוח אפילו לדבר כי זה נטחן כאן מכל הכיוונים.
יציבות בליגה אין בהכרח פירושה איכות. היא מרכיב מסוים בתוך איכות. גם בליגה יש מימד אדיר של מזל, גם בעונות שמוכרעות על נקודה או שתיים, כשמשחק אחד מתוך 38 מפריד בין שתי קבוצות, או אפילו בעונה כמו העונה הנוכחית, שהפער שצמח בטבלה גרם לריאל פשוט לוותר על הליגה ולהגיע רעבה (ניכר מאוד בכל משחק בצמפיונס) ובעיקר רעננה (לצערנו גם כן ניכרה שמירת הרגליים והעצלות במשחקי הליגה).
לראיה, ריאל הייתה טובה יותר ב4/4 המשחקים הישירים מול ברצלונה העונה, הייתה פיזית, מהירה, חדה, מדויקת, ו…פשוט נראתה כמו הקבוצה הטובה יותר - נראה לי שגם אתה תסכים על זה. עד לפני שבועיים ארסנל הובילה בגאון את הטבלה באנגליה, האם מישהו חשב שהיא קבוצה טובה מסיטי או שהיא פייבוריטית במפגש ישיר מולה?
אפשר לקחת את הדיון הזה כל אחד לצד שלו ולהביא טיעונים שלא ישכנעו אף אחד ורק יבצרו כל אחד בעמדתו. בשורה התחתונה, יש זוג עיניים כדי לצפות בכדורגל, והאיכות המרשימה של ריאל בולטת במשחקים רבים, לא בהכרח במשחק נקודתי מול מאיורקה שמתבנקרת מדקה 5, אלא בצפייה לאורך עונה שלמה.