מארוול עשו סטופ רציני לאחרונה, ומספרים שזה בשביל חשבון נפש רציני וחריש עמוק באולפנים. ניתן לראות את זה בכך שדדפול ווולברין הוא הסרט הראשון מאז נובמבר 23 והיחיד עד פברואר 25. התקופה הארוכה ביותר אחרי תקופת הקורונה. הם עשו ארגון מחדש בכל ה-MCU, ונראה שהם מנסים לחזור למקורות.
לדוגמה, הם זרקו לזבל את כל הסדרה של Daredevil למרות שכבר צולמה והייתה בשלבי עריכה מתקדמים, וישבו לכתוב תסריט חדש. לאחרונה סיימו את הצילומים של חלק א’. שתבינו שבעונה המקורית פוג’י נלסון וקארן פייג’ לא היו אמורים להיות חלק מהקאסט בכלל.
השמועות אומרות שהתקבלה החלטה להפסיק עם סרטים וסדרות לדמויות לא פופולריות (כגון שי האלק, מיס מארוול וכו’) ולמרות שזו לא המסקנה הנכונה, אני מקווה שהכוונה האמיתית היא להפסיק לעשות סרטים וסדרות שכל המטרה שלהם זה woke, והם פשוט מנסחים את זה זה בצורה שלא תביא להם רעש מצד היצורים.
האחים רוסו יביימו את שני סרטי הנוקמים הבאים, ואלו החדשות הכי טובות בעיניי, כי זה אומר שהם יהיו סרטים טובים. אני לא מרוצה מהשינוי של Kand Dynasty ל-Doomsday, אבל אני בסדר עם זה כי זה נעשה בתקופה שקווין פייגי עושה חשבון נפש, וגם ככה Secret Wars בקומיקס קשור לדוקטור דום, ולא לקאנג. אז אולי עוד מעז ייצא מתוק.
בנוגע לרוברט דאוני ג’וניור, אני לא מבין את הרעש של אנשים. מדובר בליהוק שיכול להפוך ללא פחות מגאוני. קיבלנו כבר שתי גרסאות של ד"ר דום, ב-2005 וב-2015. לאף אחד אין כוח לד"ר דום שלישי, שיהיה עוד מאותו דבר ב-2025 ונראה שיש פה חשיבה מחוץ לקופסה, בדמות וריאנט של טוני סטארק שהופך לד"ר דום. יש לזה תקדים בקומיקס, אגב. מה שחבל לי זה שדבר כזה לא נשמר בסוד תארו לכם שטוני סטארק מיקום אחר חוזר לנוקמים דומסדיי, רק בשביל שבאמצע הסרט נגלה שהוא בכלל רשע. יכל להיות אחד הטוויסטים הגדולים.
דדפול ווולברין הוא סרט מעולה בעייני, הבעיה שאנשים מחפשים מה לשנוא. נכון שהוא לא מתעלה על הראשון, ושהעלילה שלו קצת סתמית בעיניי, אבל הוא יותר טוב מהשני שאנשים כ"כ הריעו לו, והוא בא לקשר את דדפול והאקסמן ל-MCU. מדובר בסרט דדפול שמאוד מזכיר את הראשון, גם בניקוי כל הופעות האורח הכיפיות (והן מאוד כיפיות, ככה עושים מולטיוורס), וזה הדבר החשוב בעיניי. קיבלנו סרט דדפול כיפי.
הבעיה בעיניי היא שמאז אנדגיים אנשים מחפשים כל פעם את הפיק הבא, והם לא מבינים שהסרטים שעד הנוקמים הבאים לא אמורים להיות הפיק הזה, אלא ברמה של ד"ר סטריינג, ראגנרוק ובלאק פנתר. קחו לדוגמה את 5 הסרטים האחרונים ב-MCU:
- בלאק פנתר 2 - סרט מצויין.
- אנטמן 3 - נפילה, אבל זה לא ש-1-2 היו מאסטרפיס.
- שומרי הגלקסיה 3 - סרט נפלא.
- המארוולס - סרט סבבה שלא ראוי לכל ההייט שקיבל.
- דדפול ווולברין - סרט מצויין, שאני מאוד ממליץ לראות בקולנוע.
כלומר, אנחנו ברצף טוב של סרטים, ואנשים עדיין מתלוננים בלי סוף. אני בכוונה שם את הסדרות בצד. הן אולי האשמות הכי גדולות בנפילת ה-MCU מהאולימפוס.