סרטים וסדרות - ביקורות והמלצות

אם כבר גיבורי על

The boys סדרה מדהימה ונותנת טוויסט שונה לגמרי מכל מה שהורגלנו אליו לגבי הז׳אנר הזה
התחלתי את העונה הראשונה השבוע ואני נהנה מאוד, בתור אחד שמאוד סולד מכל העולם הזה של גיבורי על.

וההקשר הישראלי - תומר קאפון משחק מעולה, בחיים לא הייתי מנחש שהוא ישראלי

דעה על העונה האחרונה של the boys נחשב ספוילר?

לא ראיתי את הסרט , אבל כבר חצה את המילארד דולר. איזה הפתעה! מה אני יגיד לכם זה מפתיע שאחרי כל כך הרבה כשלונות שלהם הסרט שהכי מצליח זה דווקא סרט שנותן לצופים את מה שהם באמת רוצים וזה לצחוק ולהנות ולברוח מהמציאות שבחוץ… ואו איזה הפתעה! מדהים ! לא באמת. את זה גם אני ידעתי,

יש שמועות שמארוול פיטרו הרבה מהכותבים הרגילים שלהם והחליטו לשנות כיון . רוברט דאוני עושה מעבר מפתיע לדר דום (איך זה יעבוד אני שואל). אולי אנחנו מתקרבים לסוף עונת WOKE… הלואי!

מארוול עשו סטופ רציני לאחרונה, ומספרים שזה בשביל חשבון נפש רציני וחריש עמוק באולפנים. ניתן לראות את זה בכך שדדפול ווולברין הוא הסרט הראשון מאז נובמבר 23 והיחיד עד פברואר 25. התקופה הארוכה ביותר אחרי תקופת הקורונה. הם עשו ארגון מחדש בכל ה-MCU, ונראה שהם מנסים לחזור למקורות.

לדוגמה, הם זרקו לזבל את כל הסדרה של Daredevil למרות שכבר צולמה והייתה בשלבי עריכה מתקדמים, וישבו לכתוב תסריט חדש. לאחרונה סיימו את הצילומים של חלק א’. שתבינו שבעונה המקורית פוג’י נלסון וקארן פייג’ לא היו אמורים להיות חלק מהקאסט בכלל.

השמועות אומרות שהתקבלה החלטה להפסיק עם סרטים וסדרות לדמויות לא פופולריות (כגון שי האלק, מיס מארוול וכו’) ולמרות שזו לא המסקנה הנכונה, אני מקווה שהכוונה האמיתית היא להפסיק לעשות סרטים וסדרות שכל המטרה שלהם זה woke, והם פשוט מנסחים את זה זה בצורה שלא תביא להם רעש מצד היצורים.

האחים רוסו יביימו את שני סרטי הנוקמים הבאים, ואלו החדשות הכי טובות בעיניי, כי זה אומר שהם יהיו סרטים טובים. אני לא מרוצה מהשינוי של Kand Dynasty ל-Doomsday, אבל אני בסדר עם זה כי זה נעשה בתקופה שקווין פייגי עושה חשבון נפש, וגם ככה Secret Wars בקומיקס קשור לדוקטור דום, ולא לקאנג. אז אולי עוד מעז ייצא מתוק.

בנוגע לרוברט דאוני ג’וניור, אני לא מבין את הרעש של אנשים. מדובר בליהוק שיכול להפוך ללא פחות מגאוני. קיבלנו כבר שתי גרסאות של ד"ר דום, ב-2005 וב-2015. לאף אחד אין כוח לד"ר דום שלישי, שיהיה עוד מאותו דבר ב-2025 ונראה שיש פה חשיבה מחוץ לקופסה, בדמות וריאנט של טוני סטארק שהופך לד"ר דום. יש לזה תקדים בקומיקס, אגב. מה שחבל לי זה שדבר כזה לא נשמר בסוד תארו לכם שטוני סטארק מיקום אחר חוזר לנוקמים דומסדיי, רק בשביל שבאמצע הסרט נגלה שהוא בכלל רשע. יכל להיות אחד הטוויסטים הגדולים.

דדפול ווולברין הוא סרט מעולה בעייני, הבעיה שאנשים מחפשים מה לשנוא. נכון שהוא לא מתעלה על הראשון, ושהעלילה שלו קצת סתמית בעיניי, אבל הוא יותר טוב מהשני שאנשים כ"כ הריעו לו, והוא בא לקשר את דדפול והאקסמן ל-MCU. מדובר בסרט דדפול שמאוד מזכיר את הראשון, גם בניקוי כל הופעות האורח הכיפיות (והן מאוד כיפיות, ככה עושים מולטיוורס), וזה הדבר החשוב בעיניי. קיבלנו סרט דדפול כיפי.

הבעיה בעיניי היא שמאז אנדגיים אנשים מחפשים כל פעם את הפיק הבא, והם לא מבינים שהסרטים שעד הנוקמים הבאים לא אמורים להיות הפיק הזה, אלא ברמה של ד"ר סטריינג, ראגנרוק ובלאק פנתר. קחו לדוגמה את 5 הסרטים האחרונים ב-MCU:

• בלאק פנתר 2 - סרט מצויין.
  • אנטמן 3 - נפילה, אבל זה לא ש-1-2 היו מאסטרפיס.
  • שומרי הגלקסיה 3 - סרט נפלא.
  • המארוולס - סרט סבבה שלא ראוי לכל ההייט שקיבל.
  • דדפול ווולברין - סרט מצויין, שאני מאוד ממליץ לראות בקולנוע.

כלומר, אנחנו ברצף טוב של סרטים, ואנשים עדיין מתלוננים בלי סוף. אני בכוונה שם את הסדרות בצד. הן אולי האשמות הכי גדולות בנפילת ה-MCU מהאולימפוס.

טל, אתה מתעלם לחלוטין מהכתיבה ובניית הסיפור. אני חושב שלמעט גארדיאנס שלוש (שקצת הרגיש כמו טקס השכבה לפרוייקט המדהים של גאן) הוא היחיד שכתוב נורמאלי עם תוכן הגיוני.

אמרתי את זה בעבר גם, אפשר גם לכתוב תוכן עם מסר קצת “מטיף” בגדול, אבל הבעיה היא שזה נעשה על חשבון כתיבה ועלילה. זו הבעיה גם בדדפול ו-וולברין או בגדול כמעט כל סרטי מארוול מאז אנדגיים. חלק גדול מהגדולה של מארוול היה שלמרות כל הקרנבל של ה cgi וה fan service היה סיפור שכתוב טוב. איך אפשר להסתכל על הטרילוגיה של קפטן אמריקה אל מול מה כל פייז 4 ולא להגיד שיש ירידה? גארדיאנס שאמור להיות האמא של ה eye candy מתעסק בעיקר בדמויות עצמן ולא בקרבות cgi שמניעים את העלילה. זו פשוט לא אותה רמה.

אז למה איירון הארט קורה? דמות נוראית וחד מימדית שאין בה כלום.

בעוד אני מסכים על הפערים בין התכנים כסימן טוב, כל מה שכתבת לא מעיד על חשבון נפש, אלא על חיפוש פיתרון instant אחרי שהרבה דברים התחרבנו בדרך ואיבדו הרבה כסף (לדוגמא ג’ונתן מייג’ורס).

החשש של כולם זה שליהוק של rdj כדום סותמת את הגולל על המון סיפורים ואוריג’ין מאוד עשיר שלא נחקר מעולם על דום כמי שיצא מלאטבריה וצבר שם כוח. יש המון עומק סביב דום, לאטבריה ואמא של דום שעשוי ללכת לפח בגלל הניסיון להשיג הצלחה מהירה בשביל להחזיר את החברה לתלם.

אתה צוחק, נכון? זה זמן שכבר לא יחזור.

אבל זו בדיוק הבעיה בעיניי. קפטן אמריקה זה הסרטים הכי מוצלחים אחרי הנוקמימים.

למה לא להשוות לאיירון מן 2-3? לענק הירוק? לתור 1-2? בלאק פנתר? קפטן מארוול? היו סרטים לא מוצלחים גם לפני, בדיוק כפי שיש גם עכשיו.

אין לי מושג. הסדרות האלה זה צרה צרורה.

סרט שאם היה יוצא ב-2018 כולם היו מסבירים כמה הוא מעולה, ואיזה סרט קליל וכיפי הוא. הראיה של אנשים השתנתה, ולאו דווקא הסרטים (לפחות האחרונים. בלאק ווידו ואיטרנלס היה נורא).

טל אתה מגן על מארוולס ? מזכיר לי את אלו שהגנו על צאבי המאמן :slight_smile:

זהו. תמשיך עוד ואני ירד לרמה של קומאן ובסוף עוד אני יגיע לואלורדה. האוזנים שלי כואבות רק מלשמוע את זה.

ניסתי לראות את הסרט, אחרי עשרים דקות כיבתי את המחשב וקיללתי את הרגע שהורדתי את הסרט.

אבל בסה"כ אני אופטימי הפעם לגבי מארוול. יש להם כמובן עוד חרא להוציא בקנה ועוד שאריות, אבל לדעתי ובדרך אגב בניגוד ללוקאס פילס (סטאר וורס) ששם לא ילמדו לקח עד שיפשטו רגל , במארוול האסימון נפל.

בלאק פנתר עוד היה בחלקו סביר, מה שאני לא יכול להגיד על השני שהיה מזעזע בהמון רמות. הענק הירוק לא היה באמת רע בפני עצמו, היה ניסיון לבנות משהו יצירתי שפחות הסתדר עם הלך הרוח של מארוול.

על קפטן מארוול לא אגונן, אבל אני מופתע עדיין שאתה אוהב את המארוולס לעומת קפטן מארוול. היתרון היחיד של המארוולס הוא אימאן וילנאי שכנראה היחידה שרצתה להיות שם.

איירון מנים ותור עוד ניסו למצוא את עצמם בתוך מה שהם בנו. הם התחתית של אותם פייזים, אבל כן ניסו לעמוד בפני עצמם ולהוסיף לעלילה. מנגד, התחתית של אותם פייזים הם משמעותית נסבלים לעומת רוב מה שעשו בפייז 4 או חמש.

לדעתי יש הבדל בין לנסות לעשות סרט גיבורי על ולהיכשל או להצליח חלקית, לבין לנסות לעשות סרט שרוצה ללמד אותנו פוליטיקה מגדרית/גזעית ולהיכשל או להצליח חלקית.

איירון מן 2 למשל הוא סרט כאוטי ובינוני, אבל הוא מהנה בחלקו ולפחות לא יוצאים בהרגשה שמנסים לחנך אותי להיות פמיניסט או ש"חיים שחורים הם חשובים".
כנ’'ל תור 2 והאלק.

בלאק פאנתר 2, מארוולס, שי הולק וכו’.
זה זבל טהור. חוויות צפייה בלתי נסבלות.

בלאק פנתר 2 סרט מעולה, אני לא מבין אתכם.

אם כבר אז הראשון מעפן.

תודה אמזון על Rings of Girl Power כי בלעדי העונה השנייה לא היינו מקבלים את הראנט המופתי הזה של הדרינקר:

נב. הם אשכרה ניסו ליצור סימפטיה לאורקים. זה כאילו מתוחכם ואמיץ? חדשני? או סתם מנסים לרמוז לנו משהו?

טמבלים.

אני מודה שהקטע עם האורקים עיצבן אותי נורא, לא סובל את הסידרה ולא מתכון לראות אותה. אבל אם מנסים לדון את יוצרי הסידרה לזכות, אין תשובה חד משמעית אם אורקים הם בבסיס רוע טהור . ככל הנראה כן. אבל אפילו טולקין במכתבים שהוא כתב אחרי שהוא סיים אם הספרים התלבט בשאלה הזו

כמו שתבין מצפיה , בגלל זה הסיפור מאיפה הם נוצרו השתנה כמה פעמים.

נו באמת משה. זו הכוונה של הדרינקר (ושלי) כמובן. פאקינג טולקין יכול להתלבט בזה ולכתוב על זה כי, אובכן, הוא טולקין ויש לו קצת כישרון.
זה כמו לראות, בזמן פיגור קריטי של ברסה, את פראן טורס עושה פדאלה מיותרת ומאבד את הכדור ולתרץ את זה שגם דיניו בשיאו איבד כמה כדורים.

טולקין מדבר על הדברים האלה במורכבות בכמה רמות מעל האהבלים האלה שכאילו רוצים להיות אידג’י או משהו.
הייתי יכול לקבל דיון כזה אם לפחות הסדרה הייתה טובה.
במקום זה אני מקבל טריק זול של אורק הורה ואורקית אמא… יש בכלל נקבות או הורים אצל האורקים של טולקין? חצופים.

זה באמת מזור סוג להצדיק את החרא הזה עם הטענה הזו.

איזה כיף שכל העולם צוחק עליהם:

אני לא מצדיק אותם, אני רק אומר שאם הם היו מוכשרים בעבדותם הם היו יכולים לעשות עם זה משהו מעניין.

אני אפילו לא מתכון לבזבז על החרא הזה אפילו בפיראט. אני מהמר שאמזון תבטל את זה אחרי העונה הבאה.

בדיוק. אבל זה היה מובן מאליו בראנט של הדרינקר. חסרי כישרון נוגעים בדברים שאסור להם בתכלית האיסור לגעת בהם.

אל תדאג, אתה חושב שזה מעצבן אותך? בעונה הבאה תקבל אורקים שיצאו למלחמה רק כי לא נתת להם פרונאנס וסאורון יזהה בתור לסבית שחורה.

אני ראיתי את הדרינקר, ומה שהכי מעצבן אותי שאני אמור עלעק להאמין שסאורון הוא חתיכת פוסי שנתן לחבורה של אורקים חסרי מוח להפיל אותו ועוד לנסות ולשכנע אותם להשאיר אותו בשלטון.

זה מה שדיסני תעשה בסוף לדארק ויידר…

השחקן האגדי ג’יימס ארל ג’ונס נפטר הלילה בגיל 93 RIP

דארת ויידר

שדה החולמות (קוין קוסטנר).

מלך האריות.

ועוד…

אחד הגדולים…

https://x.com/Outkick/status/1833248076691054968

1000089943

רק עכשיו נפל לי האסימון שמופסה ודארת’ ויידר זה אותו קול…

באנה, הוליווד עשתה פה חתיכת תרגיל, על דור שלם של ילדים תמימים וחסרי אונים.
אחרי שהטמיעו בנו את מופסה כאבא המכוון והמצפן המוסרי האולטימטיבי, מביאים לנו אותו בהפוכה כאב הרשע שמנסה למשוך אותנו אל הצד האפל, ושגם הוא (ספויילר אלרט) בעצם אבא של הפרוטגוניסט, כלומר שלנו הצופים.

image

בנושא אחר, הקרוסאובר שלא ידענו שאנחנו צריכים -
‘הסמויה’ פוגשת את ‘שודדי הקאריביים’:

אני בעיקר זוכר את תפקידו כמלך של מדינה דמיונית באפריקה בסרט מגלה את אמריקה (אדי מרפי וארסניו הול), כשאשתו אומרת לו להתנצל (בפני האבא של כלתו לעתיד) והוא עונה לה: “I shall do no such thing, he`s beneath me”