סרטים סדרות וספרים - ביקורות והמלצות

https://www.israelhayom.co.il/culture/films/article/21068037

מה אני מצפה: שיעשו סדר בכל המידע שצריך לדעת לפני שניגשים לסרט.
מה בפועל: אומרים שלא רוצים להעמיס עליך, ושולחים אותך לצפיית חובה ב-20 סרטים בערך.

הולך השבוע לראות ספיידרמן. מתרגש ברמות של עכביש.

לא אין שום חובה לראות את שי האלק

וזה מבחינת “ושמרתם לנפושתיכם"

נראה לי שהדבר היחיד שיש צורך לראות לפני זה את הסרטים הקודמים של הדמות הראשית, את העונה השנייה של דרדוויל ואולי אולי את העונה הראשונה של ‘‘המעניש’’.

לא חושב שיש כאן עניין משמעותי של המשכיות בהקשר לדמויות האחרות.

צפיתי. לא באמת צריך לראות כלום לפני חוץ מהסרטים הקודמים של ספיידרמן. איזושהי היכרות כללית מינימלית כזו עם העולם של מארוול לא מזיקה אבל הסרט עובד מצוין גם בלעדיה. סרט מדהים, רוצו לראות. הוא מצליח להיות סרט “ספיידרמן” במובן הכי טהור של המילה כמו שלא היה אף סרט מאז ספיידרמן הראשון אי שם ב-2002, פחות או יותר, ובמקביל, לנצל בצורה חכמה את העושר העצום של היקום הקולנועי של מארוול.

אמממ, כנראה שאני אהיה הכבאי פה. אבל הסרט הוא בינוני במקרה הטוב. כנראה שפשוט אנחנו (חובבי הז’אנר) ספגנו כל כך הרבה מהלומות וכמאמר הקלישאה שכשאין ציפור שיר…

ולעניין, הסרט הזה אמור להיות ביומרתו כמו “מלחמת האזרחים”. מנסים לשלב בו דמויות ועולמות אייקוניות ביקום של מארוול. אז זה היה ספיידרמן עצמו והפנתר שחור וווקאנדה, היום זה היקום השלם של אקס- מן.

בנוסף, בדיוק כמו מלחמת האזרחים, זה היה אמור להיות הסרט שיכניס אותנו לעלילת הנוקמים. ההבדל הענק שאז מארוול הצליחו לייצר לנו את הקונפילקט שפירק את החבורה וגרם לתבוסה הכי גדולה שלהם.

בסרט הזה, חוץ מכמה קטעי אקשן מעולים לא היה כלום. וזה היה מספיק לי כנראה אם לא היה לו את היומרה והחשיבות של הנקודות שאמרתי קודם.

בקיצור, בתור חלק ראשון מטרילוגיה זה אחלה סרט פתיחה. בתור סרט שאמור להוביל לנקודת השיא של האולפנים, הוא פשוט לא מספיק טוב. הוא לא מצליח לייצר לי את ההייפ הנדרש מלפני דומסדיי.

כן חשוב לציין, שדומסדיי זה הסרט עם ההשקעה הגדולה אי פעם בהוליווד. ראיתי דיווחים שמדברים על מעל חצי מליארד דולר השקעה בסרט. מצד אחד זה אמור לגרום לנו (המעריצים) להתרגש מהכוונות של האולפן לייצר משהו חד- פעמי. מצד שני זה יכול להראות את רמת הנואשות שהאולפן הגיע אליה.

על כל פנים, 2 סרטי הנוקמים הבאים יכולים להראות לנו לאן הולך הז’אנר בכללי. לדעתי, אם הסרטים לא יצליחו כמצופה. וכשאני אומר כמצופה, זה מעל ההצלחה בקופות של סרטי הנוקמים הקודמים וסרטי אווטאר. אז הז’אנר יכול להתקבץ עד לרמת תחילת שנות האלפיים. וזה יהיה אקורד הסיום של האולפן.

אני לא יודע אם התייחסת פה לז’אנר מארוול או לזאנר ספיידרמן, אבל אני ממש לא מחובבי מארוול (צופה בהקצנה רק בסרטי הנוקמים ובסרטי ספיידרמן), וכן חובב ספיידרמן ענק.

מתוך נוסטלגיה והתלהבות אחרי הסרט, צפיתי שוב בקטעים בסרטים הקודמים (של טובי מגווייר ושל אנדרו גארפילד), וזה פשוט הזכיר לי איזה התעללות הדמות הזו עברה לאורך השנים (כן אנדרו גארפילד אני מסתכל עליך).

לא הרגשתי שאלה היומרות, ואני לא חושב שאלה צריכות להיות היומרות. להפך, אני שמח שזה לא היה סרט שניסה לשלב דמויות מארוול בצורה מוגזמת, ושהן היו שוליות יחסית בהצגה של ספיידרמן. אם למשל סרט ספיידרמן הקודם היה סרט מארוול אפי (שבמקרה הגיבור הראשי שם הוא ספיידרמן), אז בסרט הזה הרגשתי שאני בסרט ספיידרמן קלאסי, שבמקרה נמצא ביקום הקולנועי של מארוול (ונהנה מזה, אבל זה לא המרכז אלא המעטפת).

מחכה לשמוע את דעתו של מומחה מארוול שלנו @Shusaku

@Shusaku שכח שנפתחה מכירת כרטיסים גם לספיידרמן וגם לאודיסאה ולכן הוא מחכה כמו מניאק שתיפתח המכירה לשבוע הבא :sob:

נאלץ להסכים.

נתחיל מזה שהסרט הקודם הציב את הדמות המרכזית בפלטפורמה ממנה אמור לעבור לשלב הבא עם דמויות אחרות לגמרי, ואיכשהוא החזירו אותו אחורה לנסות למצוא את הדרך חזרה לאותו עולם במקום להתקדם הלאה. שזה לא בהכרח רע, אבל הופך את השלכות הסרט הקודם לדי סתמיות.

הקטעים שבו מוצגת העלילה של פיטר פארקר די טובים(למרות שהקטעים הרגישים די מתישים), אבל בכל הקשור לספיידרמן ושאר הדמויות מרגיש שהסרט הזה פשוט סובל מהמישמאש הרגיל של סרטי מארבל האחרונים של התוספות המאוחרות, שינויים בתסריט, הוספת דמויות מיותרת וכו’ וכו’.

** ספויילר **

מבחינתי התוספת של ג’ין גריי והקו עלילה שלה, מיותרים לחלוטין. הקשר ביניהם מקרי, הדמות שלה לא מבוססת או מספיק ‘‘צבעונית’’ כדי שזה ירגיש כמו קרוסאובר מגניב והכוחות שלה די היו משעממים ברוב הזמן. כמות הפוקוס שהיא תופסת מערבלת את העלילה, הופכת את הסרט לסתם עוד סרט מארבל ולא סרט ספיידרמן ומייצרת את הבעיה הכי גדולה - אין נבל מרכזי לסרט.

קיבלנו סוג של ‘באטמן נגד סופרמן’ בלי לקס לותר ובלי באטמן. בעצם סופרמן נגד… רובין או משהו כזה.

לדעתי כיוון הרבה יותר מעניין היה יכול להיות אם בעצם ההאלק היה תופס את המשבצת של ה-’’גוד גאי’’ שהוא הנבל של הסרט, וביחד עם יותר נפח לצלע השלישית(המעניש) והדיסוננס שבין השניים לגבי איך לטפל בבעיה. היה הרבה יותר מגניב אותי אם ג’ון ברנת’ל היה מנוצל בתור דמות הרבה יותר חזקה עם נשק קצת יותר עצמתי ומתוחכם.

מנגד, לא מבין למה לא להישען לתוך העולם של דרדוויל שחווה תקופה מוצלחת בטלויזיה בעל היכרות עם הנינג’ות והמעניש, וככה היה אפשר גם להפוך את הקינגפין(וינסנט ד’נופריו המצוין) לנבל המרכזי, בפעם הראשונה מול ספיידרמן בלייב אקשן, וככה גם להציג את הסיניסטר סיקס גם כן.

בנוסף, קו עלילה מפורסם מהסדרה המצוירת היא שפיטר פארקר הופך לאיש עכביש על אמת, והמעניש מנסה לעצור אותו. מרגיש שהסרט מתחיל בכיוון הזה ואז נזנח לחלוטין. עוד אופציה שהיה אפשר ללכת אליה(נניח רגע לפני שההאלק הורג אותו בטעות) ולנצח את המפגש של ספיידרמן עם פרופסור אקס בצורה הרבה יותר אורגנית.

החלקים הטובים עבורי זה בעיקר החלק הראשון של הסרט שבו מקבלים את ספיידרמן כלוחם נגד פשע עם הרבה כיוונים מעניינים ברמת הצילום, הלחימה והאקשן, כמו שאמרתי לראות אותו מתמודד עם הצער שלו בעקבות הסרט הקודם, מה שלפרקים נראה כמו ניסיון של הסרט להעביר דף אבל לא באמת קורה. ברגע שנכנסים לאמצע והבוף של הסרט, הוא די מתחיל לגרור רגליים ולשעמם.

נראה מה יהיה בהמשך עם דומסדיי שכנראה יהיה פשוט בוננזת גיבורי על עם מטרות כלכליות בעיקר. זה סרט חובה למי שעוקב וברמת ה-’’כולם יהיו שם’’, אבל אני לא מצפה למשהו מוצלח ומעניין במיוחד, ועוד יותר מעריך שאחרי שני הסרטים הללו יהיה להם עוד יותר קשה להרים משהו שיצליח להשתוות לתקופה הראשונה שלהם.

טום הולנד דיבר בפודקאסט שבו התארח על כך שאכן היה רעיון כזה אך הוא נזנח כדי “לא להפחיד את הילדים שצופים בסרט”. אנחנו הרבה פעמים שוכחים שקהל היעד של מארוול רחב מאוד ומהסיבה הזו גם כוחו ואכזריותו של המעניש היו מוגבלים מאוד בסרט (בניגוד מוחלט אגב לפרק הספיישל העוצמתי שעשו עליו לפני כמה חודשים).

קצת ספויילרים:

תקציר

אני אהבתי את הסרט (ומבחינתי מדרג אותו בטופ 3 סרטי ספיידרמן לדורותיהם מבחינת מה שהוא מעניק למעריצים השרופים של הדמות) אבל מסכים עם אריאל לגבי דמות הנבל שהיתה חסרה באופן בולט, זה הרגיש קצת כמו הסיפור של sentry מהת’אנדרבולוס של “נבל שהוא לא באמת נבל כי פשוט עבר טראומה ולא מבינים אותו אז צריך לתמוך בו”. אבל שוב, זה כנראה פשוט הקו שמארוול נוקטת בו כדי להיות ידידותית יותר לכלל הצופים ולכן אנשים מבוגרים שנשענים על הנוסטלגיה של פעם רואים בזה שיעמום. אני רק מקווה שלפחות את דוקטור דום הם ישאירו בתור נבל טהור ולא יעשו איתו את אותן המניפולציות.

טקסט זה יוסתר

מארוול כבר הכניסו את עצמם לפינה. כבר כמה פעמים קרה שהם לקחו דמויות קומיקס פחות אהובות כמו גרדיאנס, פנתר שחור, תור או אפילו איירון מן ועוד ועוד מהלימון לימונדה. אני אפילו אפרגן להם על קווי העלילה המצויינים שהם עשו עם קפטן אמריקה.

בכל הנוגע דמויות שהן כבר אהובות וטובות ו fan base רחב, מורגש שהם כמו פיל בחנות חרסינה. כל קו עלילה שהם מנסים לפתוח הם מסתבכים קומיקסים טובים, הם כל פעם הולכים לאיבוד כשהם מנסים לסגור קצוות בעוד הם מנסים לגדול במקביל.

בספיידרמן זה היה מורגש גם. דמות שכולם אוהבים במקור, ועוד הצליחו להטמיע בצורה סבירה כולל בשימוש ב soft reboot מהסרט הקודם שנראה שלא ממש ברור לאיפה לקחת את זה. הרבה דברים בילבו אותי מבחינת הכיוון העליתי של הדמות, שמעל הכל נראה שהסרט בסופו היה עוד ניסיון להגדיל את העולם. הסרט היה מהנה בעד עצמו, והוא לחלוטין הרגיש כמו סרט טוב של ספיידרמן בעוד הוא מסתובב בעיר ומדבר עם דמויות מוכרות כדי לפתור בעיות במה שמרגיש כמו בניו יורק ההזוייה מהקומיקס בה מסתובבים ערימות של גיבורי על. מצד שני, לא ברור לי מה הסרט ניסה להשיג לגבי ההתפתחות של הדמות ולאיפה היא הולכת גם לגבי מה שנראה כמו סיבוב פרסה קל מההשלכות של הסרט הקודם. אולי ההכרה בתפקיד של damage control בעולם הזה של מארוול להמשך בסאגת x men.

אגב לאוהבי הז’אנר, התוכן הכי טוב שראיתי מארוול תקופה: xmen 97

עונה ראשונה מעולה (בזכות השליש האחרון שלה, שהיה ביי פאר יותר טוב ממה שקדם לו). לגביי העונה השנייה…אחכה לראות מה קורה ב-2 פרקי הסיום כדי להכריע, אבל בינתיים היא לא מתקרבת לקודמתה.

@Sasha, העניין של קהל הילדים הוא אכן נקודה טובה שלא חשבתי עליה, אבל אפילו בתור ילד שזוכר את הפרק הספציפי שציינתי(וזה עשה לו טיפה זעזוע) זה היה אחד מקווי העלילה הכי זכורים לטובה בגלל אפקט הוואו והשילוב של האנשים הנכונים מסביב לספיידרמן. לפעמים צריך לתת לילדים קרדיט.

שלא לדבר על המעניש והנשק שלו(יש ילד שלא היה נגנב ממנו בתור הדמות ב- full throttle?).

המעניש, אגב, בניגוד לג’ינג’ית, הוא דמות הרבה יותר ‘‘בנויה’’ בעולם הזה, ולראות אותו בסרט היה רגע הרבה יותר מספק בגלל זה.

אכן, עונה ראשונה מדהימה.

העונה השנייה הייתה צריכה להיות פרקים 1-3 פזורים לאורך 10. הם די מעבירים שם את הזמן בפרקים האחרונים.

פרקים 4-8 אכן לא משהו. כל פרק תת סיפור אחר, לא קשור. התפזרו