פוליטיקה וזה :: ישראל במלחמה

כנראה שהפיצרון בסוף יגיע ממשהו בסגנון של חביאר מיליי אם יצליח לסחוף את כל מעמד הביניים לכלכלה אולטרא ימנית ולחתוך בכל המשרדים הסוציאליים.

הבעיה שאנחנו לא בכי רע מבחינה כלכלית כמו ארגנטינה, וכשאין מצב קשה לא עושים בדק בית. מרגיז, אני לא אופטימי.

אי אפשר לגייס חרדים בכח.

מה שאפשר זה להפסיק עם התקציבים. אתם רוצים תורתכם אמנותכם? תחפש את הדוד העשיר מברוקלין שיממן את זה. הרי אתם לא באמת ציונים…

אי אפשר לשלול אזרחות ממי שלא עושה צבא או חוקים דרקונים כאלו ואחרים. אבל אפשר וחובה להפסיק עם התקציבים לישיבות. (אם הם לא רוצים להתשלב עם המדינה)

יש לי הרבה בעיות עם “הסוציאל דמוקרט המסריח הזה” אבל הציבור שלו עדיין עושה צבא ולרוב גם משלם את המיסים.

מצטער אי אפשר להשוות.

אני לא רוצה ואסור לנו להגיע למצב של לחייב בכח חרדים לצבא. אבל אם החרדי מברוקלין יכול לממן את עצמו או לחיות על תרומות גם החרדי מבני ברק יכול לזה.

הפשרה שצריכה להיות אם הם רוצים להשתלב במדינה, קחו אלף בוגרי ישיבה תגידרו שהם “עילוי בתורה” (אתם תבחרו) השאר מחויבים להתגייס או שרות לאומי.

וכמובן לימודי ליבה ושילוב של החרדים בעבודה.

אתה מפספס אבל ממש.

אין פה השוואה בכלל, כל מה שאמרתי שהתקציבים של מעוטי יכולת ומתחפרי העוני - הם תוצר של סוציאל דמוקרט עליה נבנתה המדינה ואותה השמאל להלן המערךגיבה ודחף הכל הכוח.

אין קשר לבעיית הגיוס. אתה כמובן יכול להוריד תקציבים (זה מה שכתבתי בדיוק בפוסט שציטטת אותי) אבל עניין התקציבים היא מדיניות כלכלית קלוקלת ללא קשר לחרדים מתגייסים או לא.

אההה ולימודי ליבה זה זיון שכל. כן לשלב חרדים בעבודה, כן לתת אפשרויות וקידום אבל המפתח האידיוטי של לימודי ליבה שכולם נתלים עליו הוא טיפשי. הבאתי את הדוגמה הזו הרבה פעמים פה, סמוטריץ’ בחור סופר אינטליגנט סיים את תאריו בהצטיינות היה מקבל מאות מבחן אחרי מבחן, אותו הסמוטריץ מגמגם באנגלית ומושא ללעג כשאדון לפיד הסתום של הכנסת שלא גמר בגרויות מדבר אנגלית שוטפת ושובה בקסמיו אידיוטים.

אז כן, ליבה לא קשור. מה הנוסחה? אני עדיין תוהה מהי הנוסחה הנכונה.

אולי זה היה פעם. היום אני רואה שמי שדוחף את זה זה בעיקר הליכוד יחד עם שס (שכל בחירות מתפש לימין ליברלי אבל שהבחירות מסתימות מסיר את המסיכה והופך לסויצאליסט על מלא.

אני לא סבלתי את ממשלת בנט. אבל ליברמן שם היה השר אוצר הכי טוב מאז שביבי ההוא עזב את האוצר בזמנו. (מלבד שטייניץ)

חוזר שוב, זה נושא כלכלי. זה לא קשור לגיוס.

והוספתי על לימודי ליבה - ראה הודעה מעל.

אם תוציא את התקציבים, הימור שלי הסוגיה תיפתר והחרדים ישתלבו בצבא או שרות לאומי
הפולטקאים רוצים להנציח את המצב כי בלי זה אין להם קיום בלי זה.

הימור שגוי (לטעמי, אין איך לדעת מבלי לנסות)
אתה לא מכיר חרדים. באמת.

אם הם ימצאו דרך לחיות על חשובונם או על תרומות, אין לי בעיה עם זה. אני גם לא ישלול מהם זכויות אדם בסיסיות.

אני רוצה לשלב אותם, זה לא עונש מבחינתי. כי תתפלא, במקום העבודה שלי (עובד ליד בני ברק) יוצא לי להכיר לא מעט. הם רוצים להשתלב.

מירי רגב מאשימה את מערכת המשפט במשהו שהיא לא עשתה, אבל היא בעצמה הרימה את ידה בעדו.

למי שאומר שאין השתלחות מאורגנת במערכת המשפט - יש.

https://x.com/avishaigrinzaig/status/1888288830072963329

לא יכולתי לכתוב זאת יותר טוב. לפיד הוא לא רק טיפש הוא גם נאלח צבוע על גבול האכזר. משחק את משחק החטופים בשיא הציניות, לועג למוות ולדם של כל הציבור הדתי לאומי שנשפך. יותר גרוע מביבי וזה לא קרוב…

יש לציין שלפי ההצעה המקורית החטופים המשוחררים היו אמורים לקבל הנחה של 30% מאגרת הרישוי, אבל בזכות התעקשות הנמרצת של השרה החרוצה, הם זכו בסוף להטבה הנרחבת.
כמו כן, החטופים המשוחררים יזכו לעוד סדרת הטבות מפליגות, כחלק מהסל שהכינה השרה ל’חזרה חלקה הביתה’:

• שובר לשעתיים חנייה חינם בזמן ההמתנה לטסט הקרוב
  • נסיעה אחת חינם בכביש 6 או במנהרות הכרמל, לבחירת החטוף המשוחרר (לא כולל שעות העומס, חגים וסופ"שים)
  • זוג כרטיסים מתנה לטקס הדלקת המשואות בהפקת השרה מירי רגב
  • הזמנה חד-פעמית לסיור בלשכת השרה ובמליאת הכנסת (מותנה בחתימה על הצהרת התחייבות שלא לנצל את הסיור לצרכי מחאה כנגד הממשלה או העומד בראשה)

*על-מנת לזכות בהטבות המפורטות, יש להגיע עם אישור רשמי של ביטוח לאומי לזכאות ללפחות 80 אחוזי ‘חטוף משוחרר’, חתום בידי נוטריון. אין כפל הנחות ומבצעים, עד גמר המלאי. משרד התחבורה משאיר לעצמו את הזכות להפסיק או לשנות את תנאי המבצע בכל עת, ט.ל.ח.

אין מספיק :man_facepalming:t3: בעולם.
באמת שרמות הניתוק של חברי הממשלה הזאת חוצות כל יום גבהים חדשים.

אחרי התחקיר של המקור אני כל הזמן בהלם שהיא מעלה שטויות ברשתות. אני במקומה מוריד פרופיל עד לפני הפריימריז. אחת הדמויות מהיותר ציניות רעות ומגוחכות שהיו בפוליטיקה שלנו, וזה לא שחסר תחרות ומועמדים מרשימים אחרים.

המינימום שבמינימום זה לבשל להם איזה ארוחה מה שכמעט אף אחד מחברי הממשלה לא בישל, רק יואב קיש

לא התייחסו לנושא כאן עדיין, אבל ה"תחקיר" של השב"כ, אם אפשר בכלל לקרוא לו כך, הוא פשוט בושה וחרפה. אוסף של אמירות וקלישאות לא רלוונטיות, שלא לומר האשמות של ממש כלפי הדרג המדיני, עם אפס בחינה וחקירה עצמית מעמיקה ואמיתית על סדרת הכשלים והמחדלים החמורים של הארגון, שהביאו את כולנו ישירות אל ה-7.10.

שלא תבינו לא נכון - יכול להיות בהחלט שיש במסמך הזה אמירות נכונות, אבל אין קשר - זה תחקיר על הביצועים של הארגון, לא אוסף אמיתות רנדומליות. גם האמירה “הדשא ירוק” היא אמירה נכונה, אבל היא לא רלוונטית לתחקיר.

איפה ההתייחסות למחסור החמור ביותר במקורות אנושיים בתוך הרצועה, ב-15 שנה האחרונות? מה עם הקריסה המוחלטת של כל מודל התרעה שהוא (אם היה כזה בכלל)? או התייחסות כללית או קונקרטית למצב הבלתי נסבל שבו אלפי מחבלים ברחבי הרצועה מתכנסים בשטחי כינוס, נערכים לפשיטה בהיקף עצום, ואפילו המונים מאזרחי הרצועה יודעים על-כך ומשתתפים באופן פעיל בפשיטה, כמעט מתחילתה - והשב"כ לא יודע על זה פיפס?
להגיד “רצינו חיסולים, לא רצינו כסף קטארי” - סליחה, אבל זה לא עניינכם בכלל. אתם גוף ביצועי, לא מתכנני אסטרטגיה וקובעי מדיניות. תבצעו את המשימות המודיעיניות (הסבירות לחלוטין) עליהן הופקדתם, ותשמרו את האמירות האלה לוועדת החקירה לכשתקום. זה לא רלוונטי בכלל לתחקיר מבצעי.
כמו גם “התרענו באופן כללי על סבירות עולה למלחמה, לאור מספר גורמים תורמים” - יופי, אתם יודעים בכמה הערכות מודיעין הייתי בחיי שבהן נאמר ש"עולה הסיכוי למלחמה"? זה א"ב של כסת"ח, בטח במדינת ישראל למודת ההפתעות נוסח מלחמת יום כיפור. אמירה שאי-אפשר באמת להפריך, אף-אחד לא יכעס עליך אפילו אם כן תופרך, ואם תתממש - תוכל להגיד אחרי זה “אבל אמרתי לכם” (כפי שמודגם כאן). העבודה שלכם זה לתת הערכה, או נכון יותר מודיעין תומך, קצת יותר קונקרטי מזה לאפשרות למלחמה.

אפשר לומר הרבה דברים על צה"ל, וכולנו יודעים כמובן שגם זה ארגון שלא חף מפוליטיקה וכסת"ח ושרחוק מלהיות מושלם - אבל אין בכלל מה להשוות בין התחקיר של השב"כ לאלה של צה"ל. בתחקיר הצה"לי, הגם שוודאי לא מגלה את הכול - יש הצבעה על כשלים תפקודיים וביצועיים, כשלי תכנון, נורמות ירודות ועוד. איפה זה ואיפה המסמך הכמעט משפטי-סנגורי של השב"כ, שנראה כמו שילוב של מצע פוליטי עם מסמך לכיסוי משפטי של האחראים בארגון.

כמובן שגם התגובה של לשכת רה"מ לכל האירוע הזה היא בושה וחרפה בפני עצמה - ממשיך להאשים בחוצפתו את כל האחרים, ולהפיץ ספינים לא רלוונטיים, בזמן שלא לוקח בדל של אחריות בעצמו על המחדל שהוא אחראי ראשי לו. אבל זה לא משנה בכלל. השב"כ כשל באופן מחפיר מולנו, אזרחי מדינת ישראל, וחייב לנו דין וחשבון, לא מול הפוליטיקאים. עצוב שככה מתנהל הארגון שאחראי על בטחוננו.

אני מסכים שהתחקיר כנראה מביך (לא התעמקתי). ובכלל - ארגון לא יכול לחקור את עצמו כשמדובר במחדל בסדר גודל כזה. כל ארגון, בכל מקום.

לגבי צה"ל - אולי מתחקר טוב יותר אבל בדיוק יצא איזה ציטוט של הרצי על כך שהיו חסרים לו 200 מיליון שקל לאבטחת המוצב בנחל עוז (או משהו בסגנון). לדעתי - אחד הדברים המביכים ביותר שראש הצבא יכול להגיד. התנערות קשה מאחריות והכי קונספציה שיש. כאילו האפשרות הישנה והטובה של לשים איזה כמה חתיכון בטון וחייל שישמור כבר לא קיימת. במוצב שהוא פאקינג על הגבול. מי חשב שיכול לקרות משהו?

או למשל זה:

תתעוררו, לא למדנו כלום?

הרמטכ"ל החדש מושבע על מדי ב’ כי ככה נחשוב שהוא עם הסכין בין השיניים. שיהיה בהצלחה

אם כבר תחקירים נקודה למחשבה של סולימאן מסוודה

https://x.com/SuleimanMas1/status/1896980229501100124

קראתי את עיקרי תחקיר 7.10 של השב"כ ונחשפתי לפרט מדהים שהיה צריך להדליק נורות אדומות אצל כל מערכת הביטחון - השם המקורי בערבית של “חומות יריחו”. השם הוא “אל וועד אל-אאח’רה”, או בתרגום חופשי - הבטחת יום הדין.
למה השם הזה היה צריך לצלצל בכל הפעמונים של מערכת הביטחון? בואו

כנסו לשרשור

האמת, לי באופן אישי נמאס לקרוא את כל הדברים האלה זה כי חוזר על עצמו ומיוצא מאותן הנחות בסיס.
יש שני צדדים, אלה שחושבים שישראל זה מדינה ככל מדינה ולכן מסתכלים על מדינות אחרות בצורה דומה.
ואלה שמבינים שיש עוד דברים מתחת לפי השטח שמכתיבים התנהגות של בני אדם.

לצד הראשון אין שום סיבה להתרגש מ-‘‘הבטחת יום הדין’’ כי זה ‘‘שטויות’’ של פנאטיים והם רק בני אדם שרוצים בית ואוכל.

הסיפור הוא השליטה של אותם אנשים במערכות וחוזר היכולת/רצון שלהם להבין את הטעויות שלהם, לשלם ולאבד שליטה.