בא לי להקיא, באמת. נתניהו מסר את חברון, נתניהו הצביע בעד ההתנתקות, נתניהו שחרר מחבלים, נתניהו הכשיר את רעם, נתניהו שחרר מחבלים, נתניהו מקדם חוק השתמטות לחרדים - אתם חבורה של עיוורים, באמא שלי. גם אם נתניהו ימסור את ירושלים אתם תמצאו דרך להצדיק אותו.
ממליץ על תה ג’ינג’ר.
ואין לך שום בעיה עם השתמטות חרדים בחסות החוק? שום כלום של ספק שהיה יכול להיות נכון יותר לשלב אותם בחברה כחלק יצרני ותורם בעוד אספקטים מלבד לימודי תורה?
ולא אכפת לך בכלל ששרת הטקסים התחבורה עסוקה בטיסות לחו״ל וטובות הנאה למקורבים בזמן שכמות הפקקים במדינה עולה ולתחבורה הציבורית אין שום קצה של אור לתת מענה?
שום בעיה שתקציב לא עובר במשך שנתיים בשביל להמנע מעמידה בהסכמי רוטציה?
שום בעיה עם הדהירה קדימה עד אל תהום השביעי באוקטובר למרות אזהרות חוזרות ונשנות של ראשי מערכת הביטחון?
שום בעיה עם ההסכם מול פייזר שנתן את אזרחי ישראל כשפני ניסיון?
שום בעיה עם מזוודות הכסף לחמאס שכל מטרתן המוצהרת הייתה להחליש את הרש״פ, אבל באופן שעלה לנו במחיר דמים הכבד ביותר ששילמנו?
באמת אוריה? אין בך קמצוץ ביקורת על האיש שאת השליטה בציבור שלו השיג בעיקר מאסטרטגיה של פילוג והסתה כנגד הציבור השמאלני שלא תמך בו באופן עיוור?
אני באמת נדהם…
כנראה שאתה ואני מגדירים שפיות באופן שונה.
אלפים שמפגינים כל שבוע נגד ביבי והתנהלות הממשלה שלו זה לא משהו שמרגיש לי שפוי.
גם אם אקבל את הטענה שיש תנועות חזקות עם הרבה כסף שדוחפות את ההפגנות האלה, אני חושב שהוא יכול היה לעשות הרבה יותר בשביל לצמצם נזקים ומחלוקות בתוך העם. אבל זה הפוך בדיוק מהצורך שלו. דווקא המחלוקות משרתות אותו במיוחד.
הנה, אתה ושכמותך עוצמים עיניים על מחדליו, רק כי הרלב״ים גורמים לכם לרתיעה.
אז אם האיש ימשיך להזין את אש הרל״ב, מובטח לו שתומכיו לא יביטו ימינה ושמאלה ויראו את כמות המחדלים. הרי מה זה כמה מחדלים קטנים אל מול ההגנה שצריך להגן על המנהיג מפני כת הרלב״ים המוסטים?!
כולה 1500 הרוגים ביום אחד ו 240 חטופים, בקטנה. אז מה אם ראשי מערכת הביטחון התריעו שוב ושוב שמצבה האסטרטגי של ישראל קשה מאוד ושהתרעות על מלחמה מתרבות? זה הכל קפלניסטים ידידי, כך נראה.
אשמת הטייסים ותו לא.
השליטה בציבור שלו היא מרשימה מאוד, אבל את השלטון הוא השיג בעזרת היכולת לשחד. הוא בנה סביבו כוורת של מושחתים מהיסוד וחבר למפלגות סקטוריאליות שקל מאוד לשחד.
הנסיבות הן מה שהיו באותו זמן.
לגבי עזה, למיטב זכרוני טענת שהיעדים הם בעלי השגה אם העם יהיה מוכן לסבול את האבידות.
מניפסט יפה. כתבתי על כל אחד מהנושאים מספר פעמים כאן, בין השאר בהקשר של מגבלות השיטה הפרלמנטרית והמרחק בין האפשר לרצוי וגם על ההתרחקות שלי מגישה טהרנית יחסית.
אין זה אומר שכל מה שהממשלה עושה מתיישר עם דעותיי, לראיה ההודעה האחרונה שלי.
נכון.
אתה מוזמן לעמת אותי עם ההודעות שלי מהעבר.
אני באופן כללי לא מתחבר ל”מטרות” מוגדרות במלחמה ולא האמנתי שהשבויים יחזרו. גם לא חשבתי שחמאס יעלם, כן האמנתי משלב מוקדם בעבודה עם חמולות ואני עדיין מאמין שריקון עזה זו המטרה החשובה באמת.
היה את זה
אני כמובן עדיין טוען שהרבה עוד עתיד להתבהר, אבל אני חושב שפייר להגיד שהוא לא מקבל ציון יותר מדי גבוהה.
חביבי עם השביעי באוקטובר ואולי זה שיביא להקמת מדינה פלסטינית. הוא משתלב טוב ברשימת מנהיגי הימין שכשלו.
המשפט שכתבתי עדיין רלוונטי.
החטופים שבו, לגבי חיסול חמאס והשבת הביטחון אכן עוד חזון למועד.
לא חושב… ![]()
אבדות בנפש והגב מהשמאל מרכז הם לא שני הדברים שעצרו את ישראל מהגעה ליעדיה. אם מה שהיה עומד בין נתניהו לניצחון המוחלט הוא עוד 300 חיילים הרוגים - אז הוא היה הולך על זה בלי למצמץ. לא זה האישיו.
מה האישיו?
ראשית, זאת עובדה - היעד לא הושג אחרי זמן ממושך מאד שהוא מעל כל מה שכולנו חשבנו שהמלחמה תיקח.
שנית, אני חושב שהיינו שם כמה פעמים בדיון. למשל לחץ בינלאומי (כולל היעדר מדיניות של ׳מה כן׳ שיכולה הייתה להקל), טעויות קריטיות בתחילת המלחמה: הן צבאית והן בהגדרת האויב, מרדף אחרי יעדים לא ריאליים כגון תוכנית הגירה וכו׳
לפי אותה הצעה, שמעלה ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית) ועדת הכנסת תוסמך להודיע לבית משפט, בהודעה מנומקת, לעכב משפט נגד ראש ממשלה או שר משרי הממשלה - אם ראתה צורך בכך. “אם תוגש הודעה כזו, בית המשפט יפסיק את ההליכים באותו משפט”, נכתב בהצעה.
לפני כמה שנים עוד היינו מתווכחים פה אם אלה רק תיקונים הוגנים במערכת המשפט, או שיש להם כוונות נסתרות. נראה לי שהכל ברור עכשיו.
לא יכול להיות ריפוי בלי שביבי ילך. זה עצוב. אין תומך גדול ממני בקואליציה ציונית שמייצגת את רוב העם, אבל ליד האיש הזה כבר לא יצמח דשא.
פרשת הפצרית מדגימה כמה הכל רקוב פה במערכת הפייק חוק ועלאק צדק.
הבן של היועמשית גונב ציוד מילואים בשוי של אלפי שקלים הפצרית סוגרת את התיק למרות שיש ראיות ברורה כולל וידאו של אותו עבריין גונב את הציוד.
הפצרית מדליפה סרטון ערוך לגיא פלג משקרת לבגץ ולבית משפט ומי מעל הפצרית בשלטון החוק? אותה יועצת משפטית, אימא גאה לאותו בן עבריין וגנב.
כן ניחשתם נכון, אותה יועצת לא חוקרת את ההדלפה אפילו אחרי שבית משפט דרש ממנה לחקור.
אתמול רק אחרי בדיקת פוליגרף אקראית של השב”כ ללא ברירה היועמשית אישרה לחקור פלילית את הפצרית.
היום הפצרית כבר מודה באשמה וסיימה את תפקידה בצה”ל. אעשה לכם ספוילר, שהחקירה הפלילית תסתיים באיזה נזיפה…
דרך אגב ודעת הבדיקה הפנימית בפרקליטות הצבאית שהוקמה לחקר ההדלפה? נחשו מי מונה להיות הבודק?
הסגן של הפצרית שבצירוף מקרים ממש מדהים הוא גם זה שהיה אמור בהמלצתה להחליף אותה.
דרך אגב לא תופתעו שהוא שיקר לבית משפט ואמר שההדלפה לא הגיעה מסביבת הפצרית.
כאמור היום היא נאלצה להודות באמת והודתה שהיא יזמה את ההדלפה.
וזה למה בניגוד לכמה בתי יענה פה בפורום, אין בישראל דמוקרטיה וזה לא קשור לביבי.
DEFUND כל מערכת המשפט בישראל.
*רק להזכיר שלפי תחקיר של איילה חסון הסרטון שהודלף עבר שינוים ועריכות והוא לא אותנטי.
כן הפצרית הדליפה עלילת דם נגד חיילי צה”ל, עלילה שפגעה בנו קשות ותשמש לעמיד לדין חילים בבתי משפט בעולם.
היא צריכה לשבת בכלא
שכחת להזכיר שמי שממנה את הפצרית זה פוליטיקאים וכל הניסיון של המהפיכה המשפטית היא לתת לפוליטיקאים יותר כוח במינויים במערכת המשפט.
ובלי קשר, אין פה עלילת דם, יש פה הדלפה לא חוקית שחושפת מעשה מזעזע של חיילים בהמות. הפצרית צריכה לעמוד לדין אבל זה בטח שלא קשור לפרשה האמיתית והנוראית שנחשפה.
לא שמעת כנראה שהסרטון מבושל….
זה לא רק ההדלפה. הם שיקרו לבית משפט. הפרו זכויות של חשודים, אבל כנראה אם אתה בצד הנכון אז זה בסדר לשקר לבית משפט או לטייח או שזה לא כל כך נורא….
ומה עם החיפוי שכתבתי?
אבל כמו שכתבתי, זה רק משהו “מדגמי” כך כל מערכת אכיפת החוק נראית, זה אותה מערכת ש”תפרה” תיק לזדורוב ואחרי שהוא שוחרר וגם אחרי המיליונים ששילמו לו פיצוים אף אחד לא נענש שם. למה שיענשו? מי שמשלם את המחיר זה אף פעם לא הם. זה אני אתה וכולנו האזרחים הרגילים.
אני מאז שקראתי את החומרים על התפירה לזדורוב הבנתי שזה לא מערכת חוק זה מאפיה.
בבית משפט ההגנה מוזמנת לטעון שהסרטון מבושל וניתן לבית המשפט להכריע.
לגבי הבן של היועמשית אין לי מושג. מי מינה את היועמשית? פוליטיקאים. רוצה לתת להם עוד כוח?
מערכת המשפט זקוקה לרפורמה כי ההליכים בה ארוכים מידיי בצורה בלתי סבירה, כי יש מחסור מטורף בשופטים, יש יותר מידיי עסקאות טיעון ואחוזי ההרשעה גבוהים מידיי.
אני גם בעד לפצל את תפקיד היועמ”ש.
השאלה היא מי אמור לעשות את זה? משפחת הפשע שמתקראת קואליציה?
אגב גם לגבי זדורוב אני בצד שלך.
אתה חצי בדרך.
בסוף אתה תגיע
זדורוב זה לא פרקליט או שוטר אלמוני. זה כל המערכת.
נ.ב מדברים על מועמד פשרה לועדת חקירה ממלכתית , אחת ההצעות זה למנות את השופט שפסק וזיכה את זדורוב. אשר קולה שמו. אם הוא עמד בלחץ של הפרקליטות אז הוא יכול לעמוד בכל לחץ.
בשביל הפרוטוקול, הפצרית, היועמשית, הרמטכל הקודם, ראש אמן הקודם, וראש השבכ, מונו על ידי הממשלה הקודמת.
כישלון אחד אחד, וזה בלי להעלות על הדעת מה החלק שלהם בשבעה באוקטובר אם לא למעלה מזה.
מקרי לחלוטין… אי אפשר לטעון שהמינויים של הממשלה הנוכחית עדיפים.
היועמשית תותחית על