אבל ידוע שהיתה מחלוקת סביב המינויים ההם בזמן אמת. לקראת בחירות, בניגוד להמלצת ועדת גרוניס…ובנוסף כל אלה היו בתפקיד בזמן הטבח.
ועכשיו עוד חומה נפלה בהגנה על היועמשית, כי היא ידעה שהפצרית הדליפה ובכל זאת שיקרה.
אבל ידוע שהיתה מחלוקת סביב המינויים ההם בזמן אמת. לקראת בחירות, בניגוד להמלצת ועדת גרוניס…ובנוסף כל אלה היו בתפקיד בזמן הטבח.
ועכשיו עוד חומה נפלה בהגנה על היועמשית, כי היא ידעה שהפצרית הדליפה ובכל זאת שיקרה.
מכונת הרעל יוצרת מחלוקת סביב מינויים כדי להחליש אותם. אין שם שום דבר ענייני ממילא.
על סמך מה הטענה שיועמשית ידעה שהפצרחת הדליפה? אני לא בקיא…
צודק, ככה היה כלפי זיני. הרי אני בספק אם שמעת השבוע שסגן ראש השב”כ מסר לועדת גרוניס באמצעות רוגלה לא חוקית שיחה בין זיני לאיש השב”כ א’ שנחקר וזוכה, רק בניסיון נואש למנוע את המינוי.
ככה חשבתי. “לא נמצאה ולו אינדיקציה ראשונית המצביעה על מקור העברת המידע”. אם היתה טורחת לחקור בעצמה אולי היתה מגלה, אבל אם זה היה הדלפה של מסמך לבילד, כנראה שהמדליף כבר היה בצינוק.
החשד לגבי שיתוף פעולה של השתיים עולה כשנזכרים שהבן של היועמ”שית נתפס במצלמות אבטחה גונב אפוד מחבר לחדר, והפרקליטות הצבאית לא עשתה כלום בנידון.
יש משהו קצת מוזר בדיון הזה… בא בן אדם עם סרטן דרגה 4 ואנחנו מתעסקים בשריטה שיש לו באצבע.
אם הייתה טורחת לחקור בעצמה אולי היינו מגלים איך הנתניהוז הפכו למיליונרים אבל העדיפו להישאר בגזרת הבילד והיועצים. It goes both ways…
הרבה דברים רקובים אצלנו בממלכה ואני בספק אם ניתן יהיה לתקן את הנזק המצטבר.
כשהשתחררתי מהטירונות היה חסר לי ציוד. הייתי קצת לחוץ ושני חברים אמרו לי לא לדאוג. למחרת בבוקר הציוד חיכה לי. גם שם לא נפתחה חקירה והפרקליטות הצבאית לא פתחה בחקירה.
זה היה ציוד פרטי של חבר ליחידה שקנה את הציוד מכספו הפרטי?
כי אם ידעת שזה ציוד פרטי של אחר ועדיין לקחת אז אתה גנב. (אני ציני פה)
מה שאתה מתאר, זה מה שכולנו עשינו בצבא וזה השלמת ציוד… זה לא קשור
הבן שלה לא השלים ציוד. הוא גנב ציוד פרטי ויקר אם אפשר להוסיף מחבר ליחידה… ועוד אין לו הבושה לא להחזיר את הפרטים הנוסטלגים של אותו בחור שהגיע מארהב להתנדב באמצע המלחמה.
כן ערוץ 14 והכל, אבל יש עדות מצולמת שלו גונב ולמעשה אף אחד לא מכחיש שהוא אכן גנב את האפוד. אז בוא נדלג את החלק שאתה מגדף את ערוץ 14 (ויש על מה לגדף אותו אבל לא הפעם)
לא. באותו בוקר אני התעוררתי ומצאתי את הציוד ואני מניח שחייל אחר התעורר וגילה שחסר לו ציוד. מניח שגם נשפט על זה.
סבבה הבן שלה גנב. מה זה קשור אליה? מפה אפשר להסיק שהיא התערבה באופן פסול ועברה על החוק? יש איזו עדות או ראיה לזה?
אובלי קשר אגב סרטן שלב 4 - חייל מגיע לצבא עם ציוד פרטי שעולה המון כסף. מעמדות בצה”ל. הגנה קרמית לחיילים עשירים.
השלמת ציוד קורא כל הזמן בצבא בסדיר ובמילואים, אם זה טוב ורע זה דיון נפרד. אם היה לך רס”פ טוב ביחידה הוא תמיד היה דואג לך בקטע הזה . זה מה שהרספים שלי במילואים ובסדיר תמיד עזרו לי בקטע הזה.
פה מדובר על ציוד אישי של אותו מתנדב שקנה את הוסט בארה”ב מכספו הפרטי. זה גניבה לכל דבר. עבירה פלילית.
השלמת ציוד צהלי זה לא גניבה ציוד אישי ופרטי. אין פה קשר בין שתי הדברים
בוא נדמיין שזה בן של ביבי, עכשיו אולי היה לי קל יותר להיות ברור למה זה חמור, תכניס לראשך שהעבריין הוא הבן של ביבי…
האמא של אותו עבריין שעומדת בראשות התביעה בישראל
הפצרית עומדת בראשות התביעה בצבא
הפרקליטות הצבאית החליטה לא להעמיד לדין (אותה פצרית מההדלפה) את את הבן של יועמשית למרות ראיות ברורות לעבירה של אותו עבריין (שוב אין שום מחלוקת שהבן של היועמשית גנב ווסט באותו יום)
היועמשית (אימא גאה לאותו גנב) החליטה לא לחקור את ההדלפה בפרקליטות של אותה פצרית ועשתה הכל בשביל לחסום כל חקירה אמיתית שם.
שוב תדמיין שזה בן של ביבי וביבי במקום היועצת המשפטית עכשיו היה לך יותר קל.
גם תצפה בכתבה של 14 ותראה את כל ניגודי הענינים וכל מיני דברים שצצו בצירופי מקרים כאלו.
אולי הבעיה היא בכלל החול שבעיניים…
אבל יש חקירות, משפטים וזעקות בעוצמה מספיק גבוהה נגד הנתניהוז בעשור האחרון לפחות, אני מתעקש להתייחס למה התקשורת המיינסטרים מתעקשת להשתיק (כמו שקושמרו למשל השתיק את אלמוג בוקר בדיון מול גיא פלג).
מעל שנה שרק צד אחד צועק שהיתה פה הדלפה מהמשרד של הפצ”רית, והנושא הושתק. אז עכשיו כשנתפסה על חם היא “לוקחת אחריות” ועוד תירוצים מהצד הזה של המפה, למרות שמי שזעק במשך שנה פלוס ממשיך לדבוק בגרסה שלו.
חייל מילואים גנב ציוד פרטי מחייל מילואים. המג”ד התערב. אותו חייל הודה בגניבה והחזיר כסף לקורבן. יש ויכוח אם החזיר מספיק. החייל הגונב נענש על ידי מפקדו והודח משירות.
האם אתה טוען שבמקרים דומים של גניבת ציוד פרטי הפרקליטות הצבאית פעלה באופן שונה? יש לך נתונים?
הלאה
הייתה הדלפה. נניח שהיוע”משית לא חקרה. האם זה יוצא דופן? האם אתה ואני לא שומעים כל שבוע עשרות הדלפות שלא נפתחות לגביהן חקירה?
יש חקירות אבל הן מתנהלות כל הזמן בתוך איזה גבול שאתה ואני ובוזגלו לא היו זוכים לו.
בפרשת הצוללות נתניהו הוגדר מראש כלא חשוד (על ידי יועמ”ש מקורב שהוא עצמו מינה ושעשה כל שביכולתו כדי למזער נזקים עבור הפטרון).
בפרשות האחרות נתניהו טופל בכפפות של משי שכללו תיאום ושיבוש חקירה, קביעת מועדים נוחים לחקירה, חקירה בנפרד בינו לבני משפחתו כדי שיוכלו לשבש בניחותא. שלא לדבר על התמהמהות בלתי נסבלת והצורך הלא מוסבר לקבל אישור ממנדלבליט על כל אפצ’י.
היום הוא מקבל הליך משפטי שלא אתה ולא אני ולא בוזגלו היינו מקבלים. על כל אפצ’י מבוטל יום דיונים, הוא מביא פתקים מרופא אישי ושפוט. הוא מגייס את כוחות הביטחון שיסייעו בשחרורו מדיונים ועכשיו מנסה לגייס את הרשות המחוקקת ולטובת העניין.
הבנאדם יושב על כמויות כסף בלתי מוסברות, ובחקירת קטאר שיכולה לשפוך אור על מקור ההון בכלל לא חוקרים אותו למרות שכל סביבתו נגועה.
לא ראיתי אולפן שישי אז אני לא יודע למה קושמרו השתיק את אלמוג בוקר. כל השמאלנים ששמעתי תמימי דעים שמדובר בעבירה ושיש להעמיד אותה לדין ולהדיחה. אם זה היה הפוך ערוץ 14 היו אומרים שמותר להדליף.
אתה מתבלבל בין ההליך האזרחי שגם בו הוא לא החזיר את חוב שלו לקורבן העבירה, לבין ההליך הפלילי שלא התקיים כי המגד שלו יחד עם העורך הדין שמקורב למערכת טייחו את העבירה.
הדחה מהגדוד זה אפילו לא מינימום. גניבה זה עבירה פלילית במדינת ישראל
אם אני למשל, הייתי נתפס במילואים גונב ציוד אישי ופרטי של חייל ליחידה, היה מתקיים נגדי הליך פלילי שבו הייתי עומד לדין חוטף את העונש בהליך הפלילי שמגיע לי על פי חוקי מדינת ישראל ובנוסף היה נפתח נגדי תיק פלילי.
לאותו בן של יועמשית אפילו לא פתחו בחקירה פלילית. הדחה מהגדוד זה בדיחה . הוא במילא לא היה יכול להראות את הפרצוף שלו שם אחרי שהוא נתפס על חם. הם עשו לו טובה
וואללה?
בדוק?
עברו הרבה שנים מאז ששחררו אותי ממילואים, וגם בתקופה שעשיתי מילואים לא הייתי בתפקיד שתרחיש כזה יכול היה לקרות בו, אז אין לי למה להשוות…
ועדיין, נשמע לי שאתה קצת הגזמת פה (מובן לי למה - כל הדיון הזה מלא בהגזמות
)
יכול להיות שאני עדיין תמים גם שאני בשלב של החטיאר הזקן. ![]()
גניבה זה עבירה פלילית
נכון שכנראה בסופו של דבר, היו כנראה סוגרים לי את התיק מחוסר עניין לציבור, אבל היו פותחים בחקירה נגדי ופותחים לי תיק פלילי
שוב שהתחלתי בדיון הזה כתבתי שהפרשה היא סיפטום למערכת רקובה , זה רק מקרה אחד קטן שמסמן ריקבון עמוק במערכת.
אני רוצה שנייה לחזור לנקודה הזאת ברשותכם.
כשהפרשה הזאת התחילה לצוץ בימים האחרונים, עוד לפני ההודאה של הפצרית, רציתי כבר אז להעלות פה את הסוגיה ולהזדעזע ממה שנראה שקרה. אבל בסוף החלטתי שלא לנהוג כך, כי פשוט לא האמנתי שדבר כזה באמת קרה וזה הרגיש לי כמו עוד ספין וקונספירציה מבית היוצר של ערוץ 14 מרוב שזה מופרך. לא רציתי להיות כמו כל הפוליטיקאים שמיהרו לעשות סיבוב על הפרשה לפני שהפרטים בוררו עד הסוף. ואז הגיעה ההודאה הרשמית של המצרית, ופוצצה לי את הבועה.
התברר שאכן, כמו בחלומות הגרועים ביותר - הפרקליטה הצבאית הראשית החליטה לאשר ביודעין הדלפה לא חוקית מתוך חקירה פעילה, כנגד חיילים של הצבא שלה, של המדינה שלה, ותוך כדי מלחמה, תוך זיהום מלא של תהליך החקירה ותוך הכפשה והוצאת דיבה של חיילי צהל כאנסים.
וכל זה למה, ובשביל מה? כי היא “רצתה להילחם בתעמולה השקרית”. איזו תעמולה שקרית? שצה”ל הוא צבא מוסרי? שהחיילים שלנו לא אנסו נוח’בות? ומי הם מפיצי “התעמולה השקרית” הזאת? הפוליטיקאים הישראליים? אלה היריבים שלה וזה מי ומה שחשוב לאלופה בצהל, הפרקליטה הצבאית הראשית, תוך כדי המלחמה הקשה ביותר שלנו ב-50 שנה האחרונות? לא, נניח, לדאוג לאסוף ולשמר ראיות יקרות ולהעמיד לדין את אלפי המחבלים המתועבים שרצחו ואנסו ובזזו?
ולכן מראש התקשיתי כ"כ להאמין בסיפור הזה. זה פשוט נראה כמו קריקטורה מזוויעה והתגלמות נוראית של כל מה שהימין הקיצוני ביותר תיאר כל הזמן: מערכת משפט מושחתת ומנותקת, עם סט “ערכים” עצמאי שמוכנה לעקם את החוק כרצונה למען צרכיה, שחדרה אפילו לצמרת הצבא, ובכירי מטכ"ל מסואבים שיותר חשוב להם לריב עם נבחרי ציבור מאשר לשמור על ביטחון המדינה ועל חייליה. מודה שגם אני לא האמנתי שהמצב עד כדי כך גרוע, לפחות בתוך צהל. האמנתי בכנות שמה שעומד בראש מעיינה של הפרקליטות הצבאית היא טובת הצבא והמדינה, ולא להיפך.
אז לא. ממש ממש לא. הפרשה ה”אמיתית” כאן היא בוודאי לא כמה חיילים זוטרים שאולי סרחו, במהלך מלחמה ארוכה מול מפלצות אדם - בעיקר גם שכל הראיות האחרונות מראות שלא היו דברים מעולם, והוחלט אפילו שלא להגיש כתב אישום.
הסיפור האמיתי כאן, זה שראש המערכת האמונה על צדק ואכיפתו בצבא, מחליטה לבצע משפט שדה בחיילי צהל, תוך כדי מלחמה, ותוך פגיעה אנושה בעצם הלגיטימיות של המלחמה , וכל זה בשביל להרוויח כמה נקודות בריב שלה עם הדרג המדיני.
מי שלא מבין שזה הדבר המפחיד באמת פה בכל הסיפור, ולא אונס מדומיין של פאקינג נוחבות מז*%נים - באמת שאנחנו לא חיים באותו עולם.
כמובן שזו פרשה חמורה. אינני בקיא בפרטים, אבל תיאורטית אחד לא מפריע לשני: תיתכן התנהלות בעייתית (/עבריינית) של הפצ"רית וגם ‘אונס’ של נוחבות. הראשון לא משאיר הרבה מקום לדיון. רק על זה שסגרת וכיסת"חת כי זה הבן של היועמ"שית - ביי. לגבי מה שהלך בשדה תימן - יש לי יסוד סביר להניח שהלכו שם דברים שהם לא מאה אחוז. אני לא יודע בוודאות, יש לציין.
מסכים כמובן שמה שיותר גרוע ומדאיג הוא התנהלות המערכת.
הם הורידו את סעיף האינוס מכתב האישום…
אגב ובשולי הדברים, לגבי הטענה שעלתה כאן על שורת המינויים הכושלים של הממשלה הקודמת -
אני מצטער אם אני מפוצץ כאן איזו בועה למישהו, אבל כל ההצגה הזאת של הדברים כאילו מדובר במינויים של הדרג המדיני - זאת פיקציה אחת גדולה. בגדול איך שזה עובד, בטח בארגונים גדולים, ותיקים ושמרנים כמו צה"ל והשב”כ, זה שיש רשימה מצומצמת מאוד של מועמדים רלוונטיים לתפקיד, ברמה של 2 ואולי 3 במקרה הטוב - כאלה שעברו בכל הנקודות הדרושות וסימנו את כל רשימת הצ’ק ליסט - כדי להיות מועמדים “לגיטימיים” לתפקיד. ובד”כ במערכת עצמה מסומן גם המועמד המוביל והמועדף עליה. כך כו כך, כל מינוי שלא מתוך הרשימה המצומצמת הזאת, או אפילו ניסיון למינוי כזה - יגרום לזעזוע עמוק במערכת, ייתקל בהתנגדות עזה ביותר, למשבר אמון עם הדרג המדיני, לעזיבת בכירים, ועוד.
באמת באמת, הדרג המדיני הוא לא הרבה יותר מאשר חותמת גומי במינויים האלה. לצורך העניין - פחות או יותר כולם בתוך צהל ידעו שהרצי הלוי יהיה הרמטכל הבא, עוד הרבה לפני שהממשלה הקודמת אישרה את המינוי.
לא רק זה - לרוב המועמדים הרלוונטיים הם גם סוג של “שיבוטים” אחד של השני. לשם המחשה - מישהו מזהה איזשהו הבדל מהותי ואמיתי בין הרצי הלוי לזמיר? מישהו חושב שאצל זמיר ה-7.10 לא היה קורה?
כל זה כמובן לא פותר את הממשלה הקודמת (או כל ממשלה אחרת, לצורך העניין) מאחריותה למינויים שהיא ביצעה, וזה לגמרי מחדל (מתמשך) של ממשלות ישראל לדורותיהן שאיפשרו למצב כזה לקרות, כשאין להן אפשרות ממשית להשפיע על המערכת באמצעות מינויי בכירים. בייחוד במערכות שחלקים קולניים בדרג המדיני טוענים כבר שנים שהן רקובות ודורשות רענון.
אבל מי שחושב שהייתה כאן איזו החלטה מכוונת לשורת מינויים “שמאלנים” לכאורה, שבסוף התפוצצה לכולנו בפנים, או במילים אחרות - מי שחושב שהממשלה הנוכחית לא הייתה מבצעת את אותה שורת מינויים בדיוק, אחד לאחד - אני מצטער לנפץ לו את האשליה.
גם כשלירן לוי חשף את פרשת הסוהרות אף אחד לא האמין כי זה ערוץ 20, אז למה לעשות פולואו אפ. מזל שיש לנו כתבים מקצועיים כמו גיא פלג ![]()
פה אתה טועה. הם לא חיילים של הצבא שלה ושל המדינה שלה. הם חיילים שפועלים נגד הצבא והמדינה שלה. בדיוק כמו שאלאור אזריה פעל נגד הצבא.
לא. כל זה כי היא רצתה להילחם בעובדה שצה”ל מפסיק להיות מוסרי ועובר תהליך של התבהמות. בחסות הפוליטיקאים.
“סרחו” זו מילה חמודה ולטעון שכל הראיות מראות שלא היו דברים מעולם זה קצת חוטא לאמת. איך אתה מסביר 7 צלעות שבורות, חור בריאה וקרע ברקטום? האסיר נפל ממדרגות על 2 יתדות?
גם חיילים סוררים, אם הם כאלו, הם חיילים של הצבא ושל המדינה שלה ומגיע להם משפט צדק.
ועל הדרך היא זיהמה את המשפט, הדליקה גל אנטישמי בכל העולם וסיכנה את חיי החיילים בכך שהללו נחשפו עם פנים גלויות (בניגוד לחוק ולרצונם) בטלוויזיה הממלכתית שלנו.
משפט שדה לנוחבות זו התבהמות, אבל משפט שדה לחיילי צה”ל זה אחלה?
אפשר מקורות?
על זה אין ויכוח
גם על זה אין ויכוח
זה מynet
התביעה הצבאית מציינת עוד כי מעשי האלימות המתוארים של הנאשמים גרמו לחבלות חמורות בגופו של העצור, לשברים בשבע מצלעותיו, לנקב בריאתו השמאלית, לקרע ברקטום ולחבלות בגופו ובפניו. עקב כך, ועקב הדקירה בעכוזו, נדרש העצור להליך כירורגי, שכלל הטיה של המעי הגס לדופן הבטן שלו והתקנת סטומה, ולהליך שכלל הכנסת נקז חזה, לקבלת מנות דם, לאשפוז ולליווי רפואי ממושך. בחלוף כשלושה חודשים וחצי עבר העצור ניתוח נוסף להסרת הסטומה.
זה מכאן
לפי כתב האישום, חמשת המילואימניקים נקטו באלימות קשה כלפי העצור, שכללה גם דקירה בעכוזו בחפץ חד, שחדר סמוך לפי הטבעת שלו. מעשי האלימות גרמו לעצור לחבלות חמורות ובהן שברים בצלעות, נקב בריאה וקרע פנימי ברקטום.
את הדו”ח הרפואי עצמו מן הסתם אין לי…
כתוב גם שהחשודים נכשלו בבדיקת פוליגרף (אם כי אני חיב להודות שפוליגרף זה כלי מאוד לא מהימן ולא שווה להתייחס אליו)