מסכים לגמרי. ברגע שאלו מאבקי שליטה מי ישלוט בי ובליאור ולא מי מוכן לצאת נגד החלטורע והחאפריות הישראלית ולעשות דברים כמו שצריך לשם שינוי, אין רלוונטיות לועדות חקירה למיניהם.
זה לא שאין בטענה הזו כלום, רק שהתחקירים של צה’'ל ושל השב"כ כל כך מחוררים שיותר גרוע מזה לא יכול להיות.
נתניהו הודה לפני כמה ימים בבית המשפט שאשתו, בידיעתו ואישורו, קיבלה תכשיט ממילצ’ן בשווי של 10900 ש”ח.
ברוב טפשותו (מפתיע כמה הוא פחות חכם ממה שאומרים) הוא הפליל את עצמו כשסיפר בבית המשפט שמילצ’ן חשש לתת מתנה כזו ולכן נתניהו פנה לעורך דינו (ויינרוט ז”ל) שאישר לו שמותר לו לקבל מתנות.
ויינרוט למזלו מת אז הוא לא צריך לבוא להעיד על שקריו של נתניהו, אבל בין אם המת אמר או לא אמר - נתניהו הודה בבית המשפט שקיבל מתנה ממילצ’ן בזמן שהוא ראש ממשלה.
במקום לדבר על תקדים של חנינה לפני הרשעה אני מציע תקדים הגיוני יותר. לעזוב לרגע את 2000 ו4000, להרשיע על 1000 שהוא כבר חתום וסגור ואחר כך להמשיך לסגור חשבון גם עם מוזס ואלוביץ’.
ליאור, המשפטים האלה נראים לך כמו משהו שנועד להסתיים מתישהו?
לא. צריך לעשות רפורמה במערכת המשפט בדחיפות.
חבל ביזבוז קולות היא צריכה ללכת למפלגה גדולה.
אשמח להצביע לה דרך אגב.
עוד מוקדם ומאמין שהיא תתאחד בסוף, אבל מעט מאכזב השיח על הצבא. דברים חסרי היתכנות לחלוטין.
כמובן שמצעים שווים עוד פחות מהבטחות בחירות בישראל. נקווה שתהיה בעיקר על הטיקט הישראלי פלסטיני, שהוא בהחלט הפורטה שלה, ושתחבור לבנט.
אז לוין בחר בשופט בדימוס יוסף בן-חמו לנהל את חקירת הפצ"רית. כזכור, לפי הוראת בג"ץ הוא היה צריך למצוא למצוא מועמד ללא שיוך פוליטי, אבל בן-חמו חשב לרוץ לראשות עיריית טבריה בבחירות האחרונות מטעם הליכוד. מילא היה מדובר באיזה שופט רציני ונשכני שיעשה הכל כדי להגיע לחקר האמת, אבל גורמים בסניף הליכוד של טבריה מספרים ש"מדובר בשופט פחדן, לוין עוד יתחרט על המינוי".
בואו ספרו לי עוד כמה יריב לוין צריך לבחור את השופטים לבג”ץ, וכמה הוא רוצה רפורמה לטובת המדינה ולא כדי לזיין אותנו.
תכוון אותי
אין שום סיכוי שהיא מתכננת לרוץ לבד כמובן. היא גם אומרת את זה, כרגע המטרה שלה זה לבדוק אם יש לה בכלל קהל מצביעים כלשהו והאם יש לה ערך בפוליטיקה הישראלית. במידה וכן, סביר להניח שהיא תיכנס למפלגה קיימת.
גם אני מעט התאכזבתי, דווקא מכיוון שאני מאוד מעריך אותה והיא מבחינתי אחד הקולות הכי חשובים שלנו בהסברה הישראלית. ציפיתי ממנה להביא משהו שהוא או קצת מעבר (ולתת את דעתה על נושאים חשובים נוספים כמו כלכלה וכו’) אם מנגד להתמקד אך ורק נטו בפורטה שלה ולא בשום דבר אחר. היא למשל ציינה שהיא הייתה רוצה לשלב בעיקר נשים עם עשייה ציבורית במפלגה שלה, זה למשל מאוד הפריע לי.
סליחה על הבורות אבל מי זו?
כתבה יחד עם פרופסור עדי שוורץ את אחד הספרים הכי מרתקים ומענינים מבחינתי על השקר של “זכות השיבה” משם אני מכיר אותה.
היתה חברת כנסת במפלגת העבודה ואם אהוד ברק.
מאוד חריפה ואם היו יותר כמוה בקבינט המלחמה אולי היינו מנצחים לשם שינוי.
אחת עם ראש על הכתפיים והרבה קומון סנס.
תעקוב אחריה בטויטר , מומלץ
שלל מנטרות מוזרות על גיוס לכולם כולל ערבים, והחלק המדאיג ביותר - שאיפה לכך שגם אם יהיו חלופות למסלול הצבאי, הן יהיו כפופות לצבא. משמע - הישראבלוף הבלתי יעיל והבזבזני של ״שירות לאומי לכולם״, רק שהוא גם ינוהל על ידי צה״ל.
אנחנו בדרך הבלתי נמנעת לצבא מקצועי בפועל, אבל נדמה שרבים מתעקשים לעבור בדרך לשם בשלל פנטזיות יקרות ובלתי אפשריות למימוש.
מה זה ציונות ערבית?
תראה פה:
הסעיף הראשון.
להכפיף את האירוע לצבא זו כמובן הזיה. אין בעיה לתת לו עדיפות, אבל שם זה צריך להיגמר.
אני רוצה להניח שהיא מתכוונת לכך שערבים יחויבו בשירות לאומי יותר מאשר צבא ירוק בפועל. לגבי ׳כולם׳ - אין ספק שזו סיסמת בחירות ומדובר בתהליך מדורג, לא משנה באיזו דרך תבחר. גם אם יעבור חוק ׳לכולם׳, ישומו יהיה מדורג.
לגבי הפסקה האחרונה - איך עונים על שני הצרכים של:
- מסת אנשים שיודעת להשתמש בנשק ולהוות כוח מילואים במידת הצורך
- צורך באתוס כלשהו. פה זה לא אירופה והסיפור שתושבי ישראל צריכים לספר לעצמם על מנת להשיג לכידות ושרידות מהווה גם צורך פרקטי ולא רק אידאולוגי. אחרת זה יתפרק
זה רעיון איום ונורא גם לחרדים וגם לערבים.
שכר הולם ושימור של צבא מילואים לפי הצורך ובהתאם להגבלת משאבים, גם בכיתות הכוננות בישובי גבול (שרצוי מאד להתחיל לצמצם משמעותית את האוכלוסיה בהם ואת כמותם, אבל על מי אני עובד שזה יקרה). צה״ל שיכור מכוח, כוח אדם סדיר הוא חול מבחינתו כבר עשורים רבים, והחל מהמלחמה הזו - גם חיילי מילואים. בלי חשבון ובלי שום ניהול משאבים בסיסי. זה חייב להיפסק.
לא שזו לא בעיה, אבל אתה כבר גולש לשם והאתוס הזה הוא גם כך מנת חלקם של בערך 2/3 מהעם כבר כיום.
בכל מקרה, השאלות שלך מוכוונות לשאלה ״כיצד מצדיקים צבא מקצועי ומה הבעיות שצריך לטפל בהן כדי שהוא יעבוד״. אלו כמובן שאלות חשובות, אבל הפואנטה שלי היתה שאנחנו גולשים לשם בין כה וכה, והשאלה היא רק באיזה קצב ובאיזה מחיר.
תפרט
לגבי צבא מקצועי: הרבה מאד אנשים שאני מכיר (ביניהם אני…) לא היו מתגייסים בשביל שום סכום של כסף שבעולם. הסיבה שאתה עושה את זה היא שזו רשימת שמירה והגיע תורך. אני חושב שבניגוד למדינות אחרות, לא בטוח שיש לנו פריבילגיה לא לקחת את הטובים ביותר לצבא. אתה יודע איך זה, בסוף מי שמוביל את הארגון קדימה ועושה את הבלתי אפשרי הוא האחוז הקטן של המצטיינים. יש לי בן משפחה מבריק במיוחד שמתגייס עכשיו לאיזה יחידה שהולמת את המוח שלו. הוא לא היה עושה את זה בחיים אם זו לא הייתה חובה חוקית אבל בעיקר חברתית.
את צה״ל צריך לנער ואני מסכים איתך שזה לא פשוט.
השאלות שלי הן לא רק כיצד להצדיק אלא מה ההשלכות של המודל החדש שאני בכלל לא בטוח בכך שהוא טוב יותר, עם כל הבעיות.
מרגיש שאני מועדון המעריצים של אורי כץ פה בפורום, אבל כהרגלו הוא ניסח את זה טוב ממני:
יש לו עוד לא מעט פוסטים בטוויטר בנושא מהתקופה האחרונה.
בקצרה: זה ייגמר בישראבלוף עצום בדמות עסקנות ושחיתות, עובדים מזעזעים וחסרי מוטיבציה, מפעלי ג׳ובים, ובזבוז כוח אדם עצום שיכול היה פשוט להיות משוחרר לשוק העבודה. מה שצריך לעשות עם החרדים זה להודות בחוסר האפשריות של הדבר, להוריד לחלוטין את גיל הפטור, לשחרר חרדים לשוק העבודה.
במקביל, צריך להפוך את השירות הצבאי למתגמל יותר כלכלית. כאן אני בעיקרון בעד הכיוון של וילף (ואחרים) להתנות שלל מנגנוני רווחה בשירות צבאי, אבל:
- מה עושים עם הערבים?
- מה עושים עם אנשים שפטורים רפואית, ואיך מונעים את ההטבות ממי שממציאים סיבת פטור כמו היום בדמות ״מחלות״ או נישואין פיקטיביים? איך מונעים מזה להפוך למסחרה מושחתת באווירת הביטוח הלאומי?
אני מחבב מאד את וילף, אבל מה שהפוליטיקה הישראלית צריכה יותר מהכל זה תואם חאבייר מיליי. אני אשאר פסימי לגבי היכולת של אחד כזה לצוץ, ולהצליח במידה שיצוץ.
-
יש גם רבים שמוטב היה אם לא יגוייסו, במספרים גבוהים בהרבה מן הסתם. קשה מאד לקזז האחד מול השני כאמור. וכך גם לגבי אנשים שנמצאים איפשהו באמצע והזדמנות מקצועית / תגמול במידה היה משכנע אותם לשרת, או לשרת במקום איכותי / משמעותי יותר.
-
הנורמות (החובה החברתית שאתה מציין) לא ילכו לשום מקום בבת אחת. הם מה שגורם גם היום לחרדים לא להתגייס ולאוכלוסיות אחרות להתגייס ובמספרים גדולים. זה לא רק החוק (שכידוע לא פוטר חרדים, על הנייר).
אני בעיקר חושב שזה לא משנה כי הוא בלתי נמנע. זו הפואנטה. השאלה היא רק כמה פנטזיות יקרות כמו שירות לאומי חובה נשליך עליו בדרך.