אולמרט לא התנהל כמו נתניהו ולא הייתה מאחוריו מכונת רעל. ההתנהלות של השופטים במשפט היא בזיון שלא היה כדוגמתו. ואני יכול בשלוף לזרוק 20 דוגמאות. המבצר לגמרי נפל. אסור שראש ממשלה ימשיך בתפקידו כשהוא נאשם בפלילים.
לדעתי מי שרואה את השופטים כאנשים בשר ודם, מבין ש:
- מצד אחד הם חלק מברנז׳ה ששונאת את ביבי ואכן רוצה להרשיע אותו
- ומצד שני מושפעת מאד מהאווירה הכללית שהפכה אותם ללא לגיטימיים בעליל
שני אלה יכולים לחיות ביחד.
לפי הפרשנויות המקובלות התיק שווה הרשאה במרמה והפרת אמונים. לדעתי הוא לא ישב בכלא יום אחד - הימור סטייל מסי יזכה במונדיאל בקטאר. האנרגיה של היקום תגרום לזה לקרות.
גם אני מנחש שהשופטים הם לא ממצביעי נתניהו, וגם אני חושב שעל סמך התנהלות שלהם בבית המשפט הם מפחדים.
אין פרשנויות משפטיות מקובלות שטוענות שנבחר ציבור יכול לסחור בכוחו על מנת לקבל טובות הנאה. יש פה 3 תיקים מובהקים של שוחד. טקסט בוק. הסיבה היחידה שזה לא מה שקרה זה רתיעה של המערכת מכוחו של ראש הממשלה.
זוכר שאמרו לי שהם לא ינסו לשבש את הבחירות…
שרון שרעבי, אליסף פרץ, שירה שפירא, דני אלגרט, חגי לובר, צביקה מור, דני מירן, ניסים לוק…
מצטער על השאלה האולי קצת “לא רגישה”, אבל ממתי שכול/אובדן הפך לתכונה/אמת-מידה סבירה לפוליטיקאי פוטנציאלי? אני מבין אולי שהחוויה/המאבק האישי שלהם בשנים האחרונות הביאו לכך שהמוטיבציה שלהם באופן אישי לנסות ולהשפיע מבפנים גבוהה יותר, אבל למה לכל הרוחות נראה שזה הפך לתנאי מספיק כדי להשתלב במערכת קבלת ההחלטות של המדינה? ולמה הפוליטיקאים/הציבור משתפים עם זה פעולה?
מה עם כישורים בסיסיים לתפקיד, כמו ניסיון רלוונטי בניהול, עבר בעשייה ציבורית, התמחות מקצועית רלוונטית, שלא לדבר על תפיסת עולם ברורה ומגובשת (וידועה..)?
בדיוק יצא לי הערב לראות (לגמרי במקרה) כמה דקות מאיזו תוכנית ריאליטי ישראלית, שאחרי שהכריזו שהמועמד עבר לשלב הבא - גילו לכולם שהוא בעצם החבר הכי טוב של שני שורדי שבי.
אז זהו, שכשזה קורה בתוכנית ריאליטי - זה חמוד/מצחיק/פארודי. אבל כשככה נראים ‘תנאי הכניסה’ לפוליטיקה הארצית (והבינונית מלכתחילה) שלנו - זה כבר די די מטריד.
אני לא בטוח שהציבור משתף עם זה פעולה. רובם ייכנסו כי ראש המפלגה הכניס אותם. לא חושב שמישהו מהם שווה רבע מנדט במציאות.
השאלה היא מה פועלם של אותם אנשים חוץ מהשם. לאמא של ענר שפירא ז"ל יש תפקיד בכיר כלשהו, חלק מתבטאים באופן קבוע ופעילים פוליטית. אז לפחות זה. יש כאלה שפתאום הכריזו שהם בפוליטיקה בלי שאני מכיר אותם חוץ מהשם.
חכה שתשמע על האב (ודוד X2) השכול שמעולם לא היה אפילו שר בממשלה ועכשיו מועמד בכיר לראשות הממשלה…
זה נכון גם לגבי ראש הממשלה הנוכחי