מכיוון שביטקוין זה משעמם ואין למדע הכלכלה הרבה מה להגיד על התופעה. כלכלנים לא טובים יותר בחיזוי עתיד הביטקוין מאשר התמנון של יורו 2008.
@Uriah, הורדת המכסים הללו היא הבחירה הקלה, כחלון עדיין לא נלחם בקבוצות האינטרס החזקות ביותר. כשנראה אותו מתעמת עם הועדים הגדולים, הנמלים, בעלי הרשיונות למוניות וכו’ אז נדבר.
אפילו לקצץ בהוצאות הממשלה במקביל לויתור על הכנסות הזה הוא לא עושה, כך שגם צעדים ‘נכונים’ הוא לא מסוגל ללוות בצעדים משלימים אחראיים.
אני אגיב יותר בימים הקרובים, אך בנוגע לביטקוין: הנה כתבה המצטטת את רוברט שילר:
שילר היה אחד מהאנשים שהטיפו נגד הבועות בעשור הקודם (ראו את ספרו Irrational Exuberance) ולכן זה מעניין לקרוא דעה זו ממנו. בשבוע האחרון אני חושב על להתנסות בביטקוין, אבל יש בזה הסתכנות גדולה. שילר גורם לי להיות אופטימי יותר!
אני גם. ועכשיו הערך כל הזמן עולה ומתייקר; לפני שבועיים דיברנו על זה בבית, כשהמטבע הגיע ל10 וחשבנו שזה כבר ממש סיכון. מאז כמובן הוא ירד ל9, עלה ל13, ירד שוב, זינק ל17.
אתה חושב לקנות ביטקוין סמיר? ולמה דווקא ביטקוין ולא מטבעות וירטואלים אחרים?
למרות ההצלחה אני לא חושב שאפשר לקרוא לביטקוין מטבע של ממש, מכיוון שהפונקציונאליות שלו היא ספקולטיבית בעיקרה והשימוש שלה במסחר (להוציא קנייה של סמים באינטרנט) די מוגבל.
השימוש של ביטקוין במסחר הוא אכן מוגבל, אבל גם מאוד ״יציב״. לא בדיוק יודע מה המונח המתאים, אבל למה שהוא משמש היום, הוא (או מטבע קריפטוגרפי אחר, כנראה שהוא) ימשיך לשמש. זה לא רק סמים באינטרנט אבל זה אכן דברים באזור, גם כאלה שהם חוקיים קצת יותר (נניח אני משלם באופן קבוע לכל מיני אתרי הורדות שממש לא מרגיש לי בנוח לתת להם פרטי אשראי) וחוקיים פחות. בתקופות שהוא יציב יותר, ביטקויין הוא גם אחלה דרך להעביר כסף בין ארצות עם מעט מאוד עמלות. העולם רק הולך ונהיה דיגיטלי יותר, אני לא רואה את השימוש הזה פוחת, רק גובר. התחושה שלי היא שאנחנו אכן בבועה עכשיו אבל מי שמצפה לקריסה טוטאלית ולקום יום אחד כשביטקויין אחד שווה 10 דולר ושרוב העוסקים בו מקפלים את הבאסטה והולכים הביתה - זה לא יקרה. מי שאומר שלמטבע אין ערך ואין שימוש בסיסי ויסודי - טועה.
העניין היותר מעניין זה מה לעזעזל עושים בטווח הקצר. היות ואין רגולציה + על פי רוב ההערכות כמויות אדירות של המטבע נמצאות בידי הכורים הגדולים יותר - השוק חשוף לגמרי למניפולציות. אני לא מבין מספיק גדול בכלכלה, אין לי מושג אם היה דבר כזה אי פעם בהיסטוריה. איך מפוצצים בועה שלאף אחד אין אינטרס שתתפוצץ, ולאנשים שיש להם את הכי הרבה אינטרס לראות את הבועה גודלת יש גם את כל היכולת להמשיך לנפח את הבועה?
כריית ביטקוין צורכת יותר חשמל ממדינת דנמרק. זה חשבון שמישהו צריך לשלם מתישהו
הרגולציה צפויה להילחם בזה מתישהו (ללא קשר להאם היא תצליח), וזה עלול להוות איום גדול על הביטקוין. אולי זו תיהיה ה׳סיכה׳
הביטקוין לא מאד נזיל כרגע, מה שמגביר את הסיכוי לנפילה חדה
ישנה מוגבלות טכנולוגית לא מבוטלת (הטרנזקציות של הביטקוין נחשבות לאיטיות מאד) בהשוואה למטבעות אחרים דוגמת Ethereum. אם אני צריך להמר אז הביטקוין יזכר כחלוץ, אבל בעתיד נשתמש בגרסאות מתוחכמות יותר
טכנולוגיית הבלוקצ׳יין כנראה כאן כדי להישאר. יש לה משמעות אדירה אפילו בנושאים כמו חוזים (smart contracts)
בפירוש יש פה אלמנט ספקולטיבי של ״בוא נקנה כי זה לא יורד, מחר נמכור לטיפש אחר״
היסטוריה: במשבר ב- 2008 היו אלה שהבינו שהכל הולך ליפול, ועשו כסף מהנפילה. לא מן הנמנע שיהיה תרחיש כזה עכשיו
אני לא מבין משהו: איך הכרייה שלו נעשית, מה הכוונה צורך חשמל?
ודבר נוסף, למה בכלל צריך ביטקוין אם יש אמצעי תשלום כמו פייפאל? " (נניח אני משלם באופן קבוע לכל מיני אתרי הורדות שממש לא מרגיש לי בנוח לתת להם פרטי אשראי"
עד השבוע האחרון, נמנעתי מהתנסות בביטקוין משתי סיבות: 1) מאוד תנודתי, 2) ההשקעות ה״רגילות״ שלי עשו תשואה נהדרת השנה, ולכן לא הרגשתי צורך בניסוי נכס כל כך תנודתי.
החלטתי בסוף לנסות כי אם אפשר לעשות רווח הון נהדר בתקופה קצרה, אז למה לא? אני לא יודע אם אוהב אותו בטווח הארוך, אך בינתיים החלטתי לנסות עם סכומים לא גדולים.