ניימאר - סיים את העונה

רוני כבר הגיע להיות השחקן הטוב בעולם. ניימאר לא. אני לא חולק שהוא גם היה פלייבוי אמיתי והיה יכול להיות יותר.

אבל הוא היה יותר מניימאר וגם לא דפק אותנו כמו ניימאר. זה הכל.

זה למה אני רק מאוכזב מרוני. אבל את ניימאר אני שונא. זה ההבדל.

הדבר שמפריע לי פה זה שמנסים “לשכתב” את ההיסטוריה. אל תשאלו אותי מי זה ניימאר לא אותי ולא אף אוהד ברצלונה לכו שאלו את הפריזאים מי זה ניימאר.

דרך אגב לאמפבה יש את כל הסיבות המוצדקות לשנוא את ניימאר. שאלבס היה שם הוא ניימאר וכל הבריזלאים עשו שם “מאפיה” נגדו.

הבעיה, משה, היא שבזמן שאתה מגיב אלי ישירות ומאשים אותי שאני לא מקשיב ולא מבין אותך - אתה מייחס לי אינסוף דברים שלא כתבתי מעולם, בשם איזה אויב בדמות “אוהדי ריאל מדריד”. מילה לא כתבתי בזכות הקדנציה בפריז (למרות שהוא היה טוב מאד ברובה המכריע על הדשא, אבל זה רחוק ממה שאתה מייחס לי). זה אירוני למדי.

עניינית לגבי ההשפלות בצ׳מפיונס - גם ברצלונה אכלה רצף של השפלות עם מסי בראשה באותן שנים. זה לא היה בגלל מסי (כמובן להבדיל וכמובן שמסי הרבה יותר גדול, שלא תיתפס לזה).

לא הגבתי רק לך …

אני לא יודע איך לענות על ההשואה למסי כי אם אני יענה אני יפול ל"מלכודת" אתה בעצמך יודע למה זה ואטביזם קלאסי. דרך אגב, אני גם בזמן אמת, כתבתי אצלנו שאני מבין את השריקות בוז למסי של האוהדים הצרפתים.

“היה טוב ברובה המכריע על הדשא” , אני מניח שבדקת את כמות ההעדורויות שלו מפציעות והרחקות?

שאני אומר שאתה לא מקשיב לי בנושא הזה אני מתכון שכל הרבה הסברתי לך למה אני לא ולא שאר אוהדי בארסה כועסים עליו וזה לא עניין של כסף . אז בקצרה:

בזמן שהוא ניהל משא ומתן עם ברצלונה על הארכת החוזה הוא ניהל מגעים באותו זמן עם פאריז תיאם איתם את הסעיף ואת התאריך שהם יפעילו את הסעיף. אחרי זה שהוא יודע באותו זמן שהוא יעבור לפאריז הוא חתם על החוזה והסעיף המפורסם שהוא יודע מראש שהוא עוקץ את ברתומאו. בקיץ הוא ידע למרוח לא רק את הקבוצה אלא גם את האוהדים בטויטר בכל מיני ציוצים מזלזלים. והשיא הלך מכות עם סמדו באימון האחרון. הרי הוא היה יכול לעבור בהתחלת יוני לתת לנו זמן למצוא לו מחליף לכבד טיפה את המועדון. והוא בחר להשפיל אוהדים למרוח רק בשביל לקבל עוד כמה גובות של כסף. הוא כבר שוחה בכסף למה הוא צריך את זה? אז מצטער זה לא סתם שמחה לאיד מצידי או שנאה סתמית. הוא הרויח את זה ביושר רב.

אתה בתגובה תגיד לי זה אשמת ההנהלה. אני מסכים איתך. אבל זה לא “מנקה” את ניימאר.

זה נבלה וזה טרפה. אחד לא סותר את השני. ניימאר במודע “עקץ” את ברתומאו ואת ברצלונה וברתומאו (דומה להתנהלות של לאפורטה בקייס דמבלה) התעלם מכל הסימנים המוקדמים והאזהרות והוביל אותנו כמו צאן לטבח אל עבר הארכת החוזה שלו.

משה, זה באמת… אין לתאר. תראה מה אני כתבתי:

פשוט אי אפשר לנצח איתך. אתה נהיה אמוציונלי ושולף מהמותן במקום להגיב למה שאשכרה כתוב לך מול העיניים. זה לא מכבד וזה בעיקר מייאש.

אני מניח שספרת את כמות השערים והבישולים שלו, אבסולוטית ול-90 דק׳?

להכל, אבל הכל, התייחסתי. פרט למכות עם סמדו שתסכים איתי שזה יחסית בשוליים. בסוף - הוא דפק לכם ברז באווירת ״כשר אבל מסריח״, ואתם שונאים אותו כי דאג לאינטרסים האישיים שלו מעל לאלה של המועדון. מבחינתכם זה גדול מתרומה מקצועית מהגדולות שידע המועדון משחקן זר. זכותכם, וזכותי להגיד שזה ילדותי ומוגזם. נשיא של מועדון שיוצא כזה פראייר יכול להאשים רק את עצמו, ואוהדים בוגרים אמורים לעשות את זה גם, במקום להאשים איש מקצוע (ועוד כדורגלן שאינו שחקן בית, כן?) שעשה את המקסימום בגבולות החוק כדי לטייב את מצבו. ועוד נדפק מזה מקצועית לדעתך ולדעתי, כן?

בגלל זה כתבתי ש

הוא נדפק מזה מקצועית זה ברור , בגלל זה אני שמח לאידו. זה גם הכישלון שלו. אני מאחל לו גם שיכשל בסעודיה.

נכון זה כשר אבל מסריח בינגו. ועל זה שונאים אותו. הוא הרויח את השינאה שלי ביושר. לא מסתיר אותה.

אני יחזור בפעם המי יודע כמה. ברתומאו אידיוט ומטומטם זה נכון. אבל זה לא מנקה את ניימאר.

לא מבין מה אמוצניאלי במה שכתבתי על מסי. אם ניימאר היה מביא לפסז אפילו ליגת אלופות אחת היית יכול להשוות בין ניימאר למסי

אורי, התמרורים היו על הקיר.

סוארס כל פעם מתראיין ואומר שהם אמרו לניימאר שאם הוא רוצה להצליח ולהיות מאושר - שישאר בבארסה. היה להם נסיון כלשהו, בטח לסוארז שנע ונד עד שמצא את בארסה.

אני מכיר את הטענה של הלך להוביל לבד פרויקט כדי לזכות בכדור הזהב או לקבל הכרה שהוא השלישי הכי טוב. לדכתי זו שטות מוחלטת. אם מסי ורונאלדו יותר טובים - והם יותר טובים - הוא לא היה זוכה בכדור הזהב גם עם מונדיאל וגם עם צ’מפיונס (עובדות בשטח). ובשביל מספרים רציניים הדבר הכי טוב זה להשאר ליד צמד כמו מסי וסוארז שמנפחים את הסטטיסטיקה שלך למפלצתית גם באסיסטים וגם בתרגום לשערים כי הצמד הנ"ל סופר פירגן לניימאר.

אם כדי להיות גדול יותר מהם - מה שקצת מופרך במחילה - הוא היה צריך לקחת מועדון רציני שבו הליגה חשובה, מועדון בו כמות השערים שלו היא מדד ליכולת, ללכת למקום בו אפשר לנפח סטטיסטיקה שלא שווה כלום בעיניי העולם זה לא להוכיח שאתה מספר 1.

ועוד משהו, אני באמת תוהה על המהלך הזה. ניימאר בברצלונה למשך כמה פרקי תקופות היה בשיח של מקום 1-2 בעולם (מסי היה פצוע, רונאלדו היה בתקופה לא טובה), בפריז הוא אף פעם לא היה בשיח הזה והוא התנדנד בכלל על המקום ה 3 שבברצלונה הוא היה באנקר 3 בלי ספק. קונצנזוס.

אז בשבילי זה ערימת דמיונות (לא אישי כלפיך) לתת לאיש קרדיט על האומץ ועל זה שהוא בחר לטפס לעוד רמות כדי לקבל הכרה של הטופ, הוא הלך לכסף ורק זה עניין אותו. וזה סופר מאכזב משחקן בן 25 שהיה על גג העולם כשכסף אפשר לעשות תמיד אבל לקנות את עולמך בתור כדורגלן - יש דד ליין.

הפואנטה היא כזו - המסלולים של ניימאר ומסי מאז שניימאר עזב את ברצלונה כמעט זהים. 0 זכיות, הדחות משפילות אחת אחרי השניה (יש מצב טוב ששל בארסה משפילות יותר). מהצד השני, היה לניימאר גמר אחד שלמסי אין. במצב של בארסה אני לא מאשים את מסי, כי הוא לא היה האשם (וזה אנדרסטייטמנט), לפחות לא באופן ישיר. בהדחות של פאריז אני לא מאשים את ניימאר, כי הוא לא היה האחראי באופן ישיר, ורוב הזמן הזה היה השחקן הכי טוב בקבוצה והופיע גם בצ׳מפיונס ביג טיים כשהיה בריא.

@Cockroach_Crazy אני לא יודע איך להגיב כי זו לא עמדה שהעליתי בדיון הזה. כל מה שאני אישית כתבתי זה שאני בטוח שעל אף שהכסף היה המניע הראשי, אני בטוח שהוא דימיין משהו אחר לחלוטין ספורטיבית, ושלא היה עובר לסעודיה/סין בגיל הזה (כלומר מסיים את הפרק המקצועי הרלוונטי שלו בשביל מקסום כסף).

חוץ מזה, להגיד שזה היה הימור גרוע/לא מוצדק כי הוא נכשל זה קצת מוזר. יכול להיות שהאמין בעצמו יותר מדי, כמו לא מעט כוכבי כדורגל (שלום ויני?), יכול להיות שהדרך היחידה לגלות היתה לנסות. יכול להיות גם שזה נכשל רק בגלל פציעות/גורמים אחרים שכן או לא בשליטתו (צוות מקצועי מסביב בעיקר). גם הימורים טובים יכולים להיכשל (לא אומר שזה המקרה ספציפית פה).

אני חוגג את הכישלון של ניימאר, מסי לא מעניין אותי פה.

מה שמפריע לי זה הניסיון (אולי לא שלך) “למזער” את הכישלון שלו. “ניימאר צדק חלקית” זה באמת דיון? בברצלונה היה מקום 3 בעולם עכשיו הוא סיים את הקרירה שלו בסעודיה. יש באמת דיון אם הוא צדק או לא?

והילחם בשקר של הספין והשקר שהוא עזב לפסז בגלל שהוא רצה לברוח מהצל של מסי. זה שקר. שקר שהיחצ ציבור שלו החלו לטפטף ישר אחרי המשחק ההוא נגד פסז (כבר אז היו לו הבנות מול פסז).

במציאות אחרי שהוא נכשל שם והבין את גדול הברוך שלו הוא התקשר למסי ללא הפסקה יצא לתקשורת ואמר שהוא רוצה שמסי יבוא לפסז ואפילו הציע לו את החולצה והתפקיד שלו במגרש. ויותר גרוע, פעמיים ניסה לברוח לאותה ברסה ולחזור ולהיות כינור שני לאותו מסי ובפעם השלישית הוא אפילו ניסה לעבור לריאל בשביל להיות כינור שני לרונאלדו.

לא באמת אכפת לי מה אתה חושב על ניימאר או אם אני או שאר אוהדי ברצלונה הוגנים כלפיו (לא אישי ולא לפגוע בך) אבל שלא ינסו לייפות פה את הכישלון שלו או לבנות פה איזה ספין שיקרי של היחצ שלו

בפעם האחרונה, ברוך שנפטרנו מעונשו של זה.

לזה אני מסכים. כלומר, הוא לא ויתר קבל עם ועדה על הכדורגל הוא הלך לקבוצה שכאילו מתחרה עח משהו, בתכלס מעבר לגמר ההוא הם באמת נכשלו טוטאלית. מסתכל על הפרויקט של סיטי ועל זה בטווחי השנים האלו וצוחק חזק איך עושים את זה נכון (לבזבז כסף, כן?!).

מעבר לזה שאני מאוכזב שהוא רץ אחרי הכסף, הוא הרס לו ולי את החלומות, הוא ניפץ לי את החלום של סיכויי הצ’מפיונס. הוא דפק אותי ואותו. הוא בזבז לנו פוטנציאל ושרף שנים של מסי שלא יחזרו. כן, זכותו, אבל זכותי לכעוס על האיש שטעם את טעם הפסגה והחליט לוותר על הסיכויים לטעום עוד מזה. בטח שאני מושקע רציני בפרויקט שרץ. (מושקע רגשית, בבארסה)

גם מבארסה עברו שחקנים ואפילו פרחו במקומות אחרים, אני לא זוכר שאני שונא מישהו…

עבר לאחרונה החיקוי הסיני מעלי באבא של ניימאר. אותה קבוצה ותן לי לנחש שבעוד שנתיים שלוש התוצאה תהיה זהה.

אתה לפעמים נשמע כמו ילד שמתבאס שחברה שלו עזבה אותו אז הוא מלכלך עליה בכל הזדמנות ובכל מקום.
לא בא להגיד שניימאר ילד צדיק ולא תעב לכסף, אבל כל עוד מסי היה בברצלונה הוא לעולם לא היה הפנים שלה והכוכב של הקבוצה, הוא כנראה גם רצה קבוצה ש"תהיה" שלו שהוא הכוכב הבלתי מעורר. פריז הגיעה עם הפרוייקט שלה והציעה לו גם המון כסף, למה שלא יילך?!? מי יידע שאם כל הכסף שהם השקיעו הפרוייקט יכשל שנה אחרי שנה (גם אותו מסי הגדול לא הצליח להביא להם את התואר המיוחל).
גם לא שאחרי שהוא עזב ברצלונה שלטה באירופה ולקחה כל שנה ליגת אלופות , גם אתם לא הצלחתם להביא את הגביע אחריו.
לדעתי השנאה שלך היא היא לאו דווקא לניימאר ולמהלך שלו אלא למה שקרה לקבוצה שלך בעקבות העזיבה שלו, וזה לגיטימי.
אם ראמוס היה זוכה בליגת האלופות עם פאריס כשריאל לקחה אני מאמין שגם מהצד שלנו היו קמים כמה שונאים גדולים שלו.
מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה שלי בלי להכעיס אף אחד או לפגוע בו באופן אישי.

אתה בדיוק אומר את התחושות שלנו. זה לא קוטיניו שבא - לא הלך לו אצלנו ועזב. זה השחקן הכי מבריק שהיה לנו חוץ ממסי בעשור וחצי האחרונים. (סליחה אינייסטה, ניימאר היה הדבר השלם ביותר ביחס למסי ולסופרסטאר) אנחנו לגמרי מקנאים, פגועים, ומרגישים שהתפספסה פה הזדמנות היסטורית שכבר עבדה לגמרי טוב לכל הצדדים.

תסכול עצום

אתה לא מכעיס אותי, שאני רואה שאוהדי ריאל אחד אחרי השני קמים כדי להגן על ניימאר אני רק יודע שאני צודק יותר.

לא הבנתי גם מה זה קשור. ההשגים שלנו לשינאה אליו.

ניימאר “עקץ” את ברצלונה. אני יכול לכעוס עליו ועל ההנהלה אחד לא סותר את השני…

אני גם חושב שלהשוות בין ראמוס למה שניימאר עשה זה לזלזל בראמוס אבל הוא לא אגדה של המועדון שלי…

להמשיך ולמחזר את הספין הזה אחרי שאני הודעה אחרי הודעה אמרתי שניימאר בעצמו רצה לחזור ולהיות שוב השוליה של מסי בברצלונה או שהוא עשה מסע של שכנוע למסי לבוא לצרפת רק מראה שזה שיח של חרשים זה מאוד פשוט אם הוא היה רוצה לצאת מהצל של מסי הוא היה מתנתק ממסי .

לחזור על שקר כל הזמן מחדש לא יהפוך אותו לאמת.

לא הבנתי גם מה זה קשור. ההשגים שלנו לשינאה אליו.

בסופו של דבר, ניימאר לא מנהיג וברגע שהציפיות היו באמת עליו הוא קרס בפאריז. אני מאמין שגם אם הוא נשאר בברצלונה ומסי היה עוזב היינו סובלים יותר.

אני נשמע כמו אחד שחברה שלו עקצה אותו עזבה אותו בשביל גבר עשיר והגבר עשיר שהיא עזבה אותו בשבילו היא רוששה גם אותו עקצה אותו גם בלי סוף עד שהגבר העשיר הוא גם זרק אותה לכל הרוחות.

זה השואה יותר נכונה.

דן אני אוהב אותך אבל זה משפט אומלל. ניימאר בחיים לא יתקרב לאיניסטה. בסופו של יום, את איניסטה יזכרו גם בעוד 100 שנה , את ניימאר רק הזונות של ריו יזכרו בעוד 100 שנה.

אני גם מודיע סופית, שאני פה סיימתי את תפקידי. רק שהיה ברור בדיעבד במצב הכלכלי הנוראי שלנו אם ניימאר היה ממשיך לא היינו מסוגלים להחזיק את המשכורת שלו והכסף לאבא שלו . אז בדיעבד זה גם היה טוב שהוא עזב. הקריסה הכלכלית שלנו היתה אפילו יותר גרועה עם המשכורת שלו.

*זה הודעה אחרונה שלי פה. ברוך שנפטרנו הוא נכשל. מאחל לדמבלה עתיד דומה

מבחינת כשרון נטו. מצטער, החבילה של ניימאר היא מושלמת. חבל שהיא באה עם אישיות כזו כי האישיות של אינייסטה היא אחד בדור.

222 מיליון , הסכום הגבוהה ביותר ששולם על שחקן כדורגל. איפה העוקץ פה???

אתם קיבלתם המון המון כסף, אותנו הוא עזב בחינם, ובאותה שנה שהוא יידע שגם וארן עוזב, ולכן גם שיחק עם המשחק עם השכר. אנחנו החתמנו מגן שמאלי בתוך בלם ועוד בלם צעיר שאף אחד לא יידע מה יהיה איתו. אני שוב חוזר הוא עזב בחינם, ריאל לא קיבלה עליו אגורה (אתם קיבלתם 222 מיליון, יכלתם להחתים את מי שאתם רוצים, איפה העוקץ יותר גדול)

די נו אתה באמת מאמין לעצמך?? אחרי 5 , 6 שנים שהוא לא הצליח להביא להם את התואר שרצו עם כל הכסף ועל השחקנים שעברו שם, אחרי שמסי עצמו ירד ברמה ובמהירות.

ככה זה נראה מהצד…

ידעת את זה מראש?? אתה רואה את העתיד או משהו? אם כן אשמח לשבת איתך על כמה דברים, תזרוק לי גם את המספרים הזוכים בלוטו.
מי יידע מה יהיה, נראה לך אל חאליפי האמין שהוא יחתים את כל העולם ואשתו ועדין לא יזכה בתואר.

ועדין זה נשמע שאתה בוכה שהיא עזבה גם אותך ולכן ממשיך ללכלך עליה.

נראה שאתה בדעת מיעוט, כי אחרים כן מסכימים איתי , גם במה שאתה כותב נראה שאתה כן מסכים איתי, רק אתה לא מוכן להודות בזה , אתה כועס על מה שהיה יכול להיות מברצלונה ולא קרה בגלל העזיבה שלו.

אני נשמע בוכה פה? אני שמח. הדבר היחיד שאני מרגיש עכשיו כלפיו זה שימחה לאיד.

אני סיימתי לכתוב עליו. אבל רק שהיה ברור שאני מאוד שמח.

בעיניי שיפוט מוטה תוצאה קלאסי.
אם פריז מנצחת את באיירן בפנדלים בגמר 2020 אז ניימאר גאון-מלך-ווינר שבחר לאתגר את עצמו להוביל קבוצה לזכייה ראשונה בתולדותיה בליגת האלופות בתור הכוכב הראשי. וזה לא היה כל כך רחוק מלקרות.

בסוף הוא נתן עשור בטופ העולמי - לרבות העונה האחרונה שבה הוא היה יותר טוב מאמבפה עד המונדיאל. ללכת לפריז/באיירן/יובה (עד שהרסו אותה) זה גם לדעתי פחות מעניין מאשר ללכת לבארסה/מדריד/פרמייר ליג, אבל עדיין מדובר במועדוני טופ שמכוונים כל עונה לזכייה בליגת האלופות. הליכה לשם היא החלטה מקצועית לגיטימית.

האם הוא בחר ללכת לפריז כדי להיות הכוכב הראשי של קבוצת על או בשביל אורגיות וכסף - אין לנו דרך לדעת. ולא, מסיבות יום ההולדת של האחות, וההתנהלות המביכה של קברניטי המערכת בפריז אינן אינדיקציות טובות לכוונות של ניימאר.
אבל, אם אחרי 5 שנות אורגיות הוא הצליח לפתוח את העונה שעברה כשחקן טוב יותר מהשחקן שרוב העולם מיישר קו שהיום הוא הכי טוב באירופה - אז זה ממש מרשים.

מבחינת כישרון הוא ככל הנראה השני הכי גדול בדור הזה, ומבחינת מקצוענות יחסית לברזילאי הוא היה ממש סבבה.
אחלה ניימאר :blue_heart: :heart:

אני לא חשבתי באותו הזמן שהבחירה לעזוב לפריז סן ז’רמן הייתה כל כך גרועה למען האמת, הנחתי שבשלב מסוים הם יביאו מאמנים יותר טובים, גם קיליאן אמבפה היה, הליגה הצרפתית הייתה במצב אחר מזו שאליו הגיע זלאטן איברהימוביץ’ למשל. זה גם נכון להגיד שברצלונה הלכה ודעכה. אבל גם אם ניימאר היה זוכה בליגת האלופות ב-2020 והוא היה לא רע בגמר - זה לא משנה את התחושה. הוא נפצע אינספור פעמים והכוכבים עצמם התעמתו. הרכישה שלו היא כישלון חרוץ.

עשור בטופ העולמי זו הגזמה. זה ששחקן משחק 30 משחקים בעונה וזה ריטואל שחוזר על עצמו - אי אפשר להגדיר את זה כעונה ממש טובה. ולאף אחד לא היה ספק שאחרי המונדיאל הוא בפנסיה, זה מה שעצוב.
אגב אני רוצה לתת זווית אחרת דווקא על אדן הזאר שנקטל עד תום. אם מחליפים בפרטנרים שלו ושל ניימאר הפערים המקצועיים קצת קטנים יותר לדעתי.

“הלם” באל-הילאל - ניימאר הגיע פצוע ותאריך הפרמיירה שלו לא ידוע. ז’ורז’ה חסוס המאמן אמר במסיבת העיתונאים: “ניימאר הוא אחד השחקנים הטובים בעולם והוא יביא לנו הרבה. יש לו פציעה קלה שתמנע ממנו להשתתף באימונים בימים הקרובים. עוד לא נקבע משך ההיעדרות שלו, ואני לא יודע למה הוא זומן לנבחרת ברזיל”.

יאללה מנסה להחיות כאן את הדיון, מי מספר 3 שלכם אחרי ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו בדור הנוכחי? טקבקו מה שנקרא.

איימן.