ריאל מדריד צריכה לעשות הכל כדי להביא את קלופ. מוריניו אולי יעשה סדר בחדר הלבשה וירים את המורל אבל כבר שנים שהוא לא מצליח להתאים את עצמו לעולם הכדורגל החדש.
קלופ הוא בערך היחיד שיכול לתת מענה לקבוצות הגדולות. ריאל מדריד מספיק מוכשרת כדי להתעלות לכמה משחקים ולהכריע גם את הגדולות אבל לאורך זמן זה פשוט לא עובד. במובן זה יותר משאנו קבוצה אנחנו אוסף שחקנים.
מעבר לכך נדרשים עוד לא מעט שינויים מקצועיים. נדרש שחקן התקפה לצד ימין וצד שמאל. ויניסיוס לא צריך להמשיך במועדון. הוא צריך קבוצה שתתאים את עצמה אליו. ריאל מדריד לא יכולה להרשות לעצמה מציאות כזאת. הוא לא רונאלדו. בנוסף, קשר ובלם. עם מאמן כמו קלופ סביר להניח שהאפקט המשמעותי יהיה השחקנים הקיימים. היכולת שלו להוציא 150 אחוז מהשחקנים נדירה מאוד.
קלופ לא יגיע. אין לו מה לחפש בפרויקט כזה, יש לו יותר מדיי מה להפסיד ומעט מדיי קרדיט ילך אליו אם יצליח.
ויניסיוס הוא תסמין של המחלות של המועדון הזה, לא המקור לבעיות. הוא מאוס ועלה על כל העצבים אבל להפטר ממנו לא יפתור את הבעיות במועדון.
כל שחקן היה עושה את מה שעשה אמבפה שניסה לשבור את שיאו של רונאלדו. אף אחד לא ידע שזה יתפתח ככה. הוא ספורטאי ששואף להגיע לקצה וזה חלק ממה שספורטאים כאלה מוכנים להקריב.
צ’אבי אלונסו היה נורא ואיום. מאמן טוב לא היה מביא את ויניסיוס להגיב ככה, והתגובה הזאת הגיע אחרי חודשים שהוא התייחס אליו כשחקן רוטציה. מלבד ויניסיוס עוד שחקנים לא אהבו אותו והתקדמו הרבה אחריו, כמו פדה. מעבר לכך שגם תחתיו הכדורגל היה חרא.
ריאל מדריד צריכה שינוי ברמת התפיסה. להפסיק עם ההתקרבנות, להפסיק לשקר לכל העולם שמה שיש לה זה הכי טוב, להבין שהצלחות העבר לא מבטיחות גם הצלחות בעתיד ולהחליף דיסקט.
ויניסיוס פתח בהרכב עשר פעמים ב-13 המשחקים עד הקלאסיקו כולל, עלה מהספסל שלוש פעמים, אחת מהן נגד חטאפה שפגשנו שבוע לפני הקלאסיקו וכמה ימים לפני החזרה הגנרלית: נגד יובנטוס - לגיטימי לגמרי. להגיד התייחסו אליו כמו שחקן רוטציה זה ממש לא נכון. אולי לרודריגו ולברהים דיאס [שראה ילד שעלה הרבה כסף אבל לא קרע זוג נעליים - מוסמר להרכב כבר במחזור השני בליגה על חשבונו].
קיליאן אמבפה יכול לבקש ממש לשחק במשחק הזה - הוא לא יכול לכפות את עצמו, את נוכחותו ב-11, את זה רק המאמן קובע [אמור לקבוע].
לא חושב שיש ליורגן קלופ מה להפסיד יותר מדי כי מבנה המועדון ואופן קבלת ההחלטות ברורים [ואם אתה מחתים מאמן כזה שהוא מאמן-על ברור שאתה לא מעיף אותו גם אחרי עונה אחת לא טובה או ללא תואר לצורך העניין אפילו לא בריאל מדריד החיה בסרט]. אבל הוא לא חושב עלינו בכלל, זו לא אופציה עבורו לדעתי.
אבל גם במשחקים שפתח הוחלף בדרך קבע. בשורה התחתונה הוא לא קיבל מעמד של שחקן מוביל. תוסיף לזה את התסכול שהוא כבר גרר איתו מלפני, ואת זה שהוא אמוציונלי כמו נערה במחזור, ואת זה שהמועדון הכניס לו טוב טוב לראש שהוא מקופח תמידית, וקיבלת את התגובה שקיבלת בקלאסיקו.
אאלט הטענות שלך לאמבפה הן שהוא מסרב לשחק חלוץ 9. ובכן, אמבפה לא חלוץ 9. אין לו משחק טוב עם הגב אל השער. הוא שחקן שלא אוהב מאבקים פיזיים, הוא רוצה תמיד להרגיש את הכדור ולעשות מהלכים ולא רק לשים את הכדור ברשת. הוא פשוט לא 9. לא ככה הוא רואה את המשחק. אתה יכול להכריח אותו לעשות את זה, אבל אתה לא תקבל ממנו יותר, ותקבל שחקן מתוסכל וממורמר.
הפתרונות צריכים להגיע מכיוון המאמן. כשהקבוצה תוקפת והיריבה מתגוננת עמוק בתוך הרחבה שלה, היה צריך למצוא פתרון יותר יצירתי. אולי שאחד הקשרים ישחק חלוץ, אולי שאחד הבלמים ישחק חלוץ (מיליטאו איום רציני מהאוויר, ולא ראינו את זה מנוסה אף לא פעם אחת), אנדריק, שהוא 9 טבעי, היה יכול לאייש את האגף הימני וכשהקבוצה תוקפת להכנס לאמצע (ואז פדה נכנס לאגף ימין שמשם הוא מאוד מסוכן), אבל בחרו לייבש אותו עד שהוא ברח. היו אופציות, אבל אלונסו היה מרוכז בלעשות כל מיני טוויקים קטנים למערך כל שני משחקים מאשר למצוא פתרונות אמיתיים, ובכל מקרה גם הוא וגם ארבלואה לא באמת ניסו למצוא פתרונות אלא היו יותר מרוכזים בלתת דקות לשחקנים “שלהם”. הטענות לאמבפה בנושא הזה שאין לנו חלוץ לא הולכות לכתובת הנכונה לטעמי.
ובכן, הוא גם לא בדיוק כנף שמאל. הוא בא לפה על תקן חלוץ.
סיפורים יפים, בפועל לדריבלים המטומטמים שלו על קו החצי יש 0 תועלת לעומת כל הקרוסים של טרנט או פדה שיכל להבקיע. אין צורך בעוד שחקן סביב הרחבה, תודה. עדיף להישאר בה ולנסות לעשות דאבל פסים או תנועה ללא כדור, כמו שפראן טורס עושה שהפלא ופלא לא גבוה ממטר שמונים ולא שוקל יותר משמונים קילו.
לגבי הפסקה השנייה אני לגמרי מסכים. במצב אידיאלי המאמן יעשה התאמות לסיטואציה הזו ויפתור אותה, בין אם מהצד של קיליאן או משל הקבוצה (שלא נקבל אמבפה ממורמר, כן).
לכן כתבתי שבסוף הכל חוזר למאמן, ולהנהלה שתגבה אותו.
הוא הגיע לריאל מדריד על תקן השחקן הלוהט בעולם והגחמה של פלורנטינו פרז. הוא לא הגיע לריאל מדריד על תקן מקצועי כלשהו.
זה השחקן שהבאת, שחקן שיודע לשחקן מסביב להגנה ולא הולך איתה ראש בראש במאבקים פיזיים. אם הוא יכול לתפקד כ-9 או לא, לא תלוי בגובה או במשקל או בכמה מוכשר השחקן.
בכל מקרה זה השחקן שיש לך בסגל. אם יש לך טענות על סגנון המשחק שלו אז תבוא איתן למי שהביא אותו לקבוצה. היו שנים של דיווחים, עוד בפסז, שהוא רוצה 9 אמיתי לידו והוא לא אוהב לשחק את החלוץ המרכזי, וגם לנו כאן בפורום היו אינסוף דיונים באותה תקופה שמנסים להבין איך מסדרים את זה על המגרש בצורה שתעבוד יפה לכולם. מסתבר שבמועדון דנו על זה הרבה פחות ופשוט תקעו אותו באמצע בציפייה שהכל יתקתק כמו שצריך. פחות עבד.
אגב, במועדון עדיין לא מודים בכך שחסר לנו חלוץ. מבחינתם הכל בסדר בהתקפה. הם אומרים שצריך קשר ושחקני הגנה עקב ריבוי הפציעות. ההתקפה מבחינתם טובה.
ה-AS: ריאל מדריד הודיעה לאנדריק שיחזור לסגל בעונה הבאה. זה סגור, אין יותר השאלות. נכתב כי לברזילאי “יהיה תפקיד מוביל לאחר שזרח בליון. יש בו אמון מלא”. נטען כי אנדריק מיועד לשחק בכנף ימין ובריאל חושבים שהוא יכול לשחק לצד ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה. הוא גם יהיה ‘הגיבוי’ של אמבפה וישחק כ-‘9’ כשצרפתי לא יהיה אנדריק כבש העונה שבעה שערים והוסיף גם שישה בישולים ב-17 משחקים בליון. מאמן כמובן עדיין אין.
אני חושב שפלורנטינו רואה במוריניו מעין גרסא נוספת של אנצ’לוטי. הוא בטוח שמה שהצליח לו פעם אחת (עזבו רגע את איכות הכדורגל, ברמת התארים אנצ’לוטי של הקדנציה האחרונה הוא הצלחה ענקית) יצליח לו שוב.
אם אתם זוכרים אז אנצ’לוטי היה מאמן מפואר עם קדנציה ראשונה טובה אצלנו. אחר כך הוא הגיע עד לאברטון והיה נראה ששיאו מאחוריו כשפלורנטינו הפתיע והחליט להחזיר אותו. מסלול מאוד מאוד דומה לזה שעושה מוריניו.
המארקה בכותרת עצובה אך לא מפתיעה: “דני קרבחאל נפרד מהכל” - דיווח נחרץ כי בניגוד לאגדות העבר הוא לא יחליט על עתידו בשל מצבו הפיזי ויעזוב ביוני. הוא לא יחדש את חוזהו (המועדון לא יציע לו שנה נוספת), הוא כמעט בחוץ למונדיאל, והפציעה הופכת את זה לבלתי סביר שהוא יוכל לשחק שוב בהמשך העונה ולהיפרד מהקהל (ב-AS טוענים שכן יהיה כשיר למחזור הסיום בסנטיאגו ברנבאו נגד אתלטיק בילבאו).
זה כואב והמספרים אכזריים ב-2026: 26 זימונים ארבע פתיחות בלבד, 14 משחקים ללא דקה אחת, ורק 442 דקות על המגרש. “מספר עימותים עם מאמן ריאל מדריד בסופו של דבר קטעו את שנתו האחרונה במועדון. מספרים אלה משקפים סיום עונה מתיש וציירו את הפרידה האכזרית ביותר שאפשר מאחת האגדות האחרונות של ריאל מדריד. מכה אחרונה שמצביעה על סיום עצוב בריאל מדריד… ועבור ספרד”.
שני אגואיסטים שלא עושים הגנה זה מתכון שהוביל אותנו לכזה שפל בשנים האחרונות, כך שקשה לי להאמין שאפילו פלורנטינו מסונוור-הכוכבים או מישהו מצוות האימון יעשה את הניסוי הזה על סטרואידים.
אחרי שתי העונות האחרונות, אין לי בכלל ספק שזה מה שנראה עונה הבאה.
-הכותרות יהיו “אנדריק זה הרכש”.
-המאמן בובה החדש שלנו יטחן את פדה וקמבינגה באגפים כדי לחפות על העובדה שעכשיו יהיו 3 שחקנים שלא עושים לחץ או יורדים להגן.
-ניקו פז ילך לאיבוד במרכז ליד טשואמני או ישב על הספסל בשביל גולר אחרי שהאחרון יבכה לסבא פלורנטינו.
-הטקטיקה ההתקפית שלנו תתמקד בעיקר ב”ביצועים אישיים” ונסיונות לעבור 4 שחקנים ולא למסור פס פשוט, או גלגולים על הדשא בתקווה לסחוט פנדל.
דכאון נוסף בחסות פלורנטינו “אני לא טועה אף פעם” פרז.
אם אחרי עונה שנייה ברצף ללא תארים בכלל ועם אווירה ניהולית כושלת כמו זו ששוררת כיום במועדון, עדיין נקבל את הכותרות הקבועות של ‘אנדריק הוא הרכש’, ‘רודריגו הוא הרכש’ ו’המאמן X מרוצה מהסגל שלו’, אז הגיע הזמן ל:
‘חולצת זידאן 2002/3 שאצלי בארון היא הרכש’
‘הלייק לפוסט של כריסטיאנו מכדור הזהב האחרון הוא התמיכה’
וכמובן:
‘קלאסיקו 2004/5 בברנבאו כחלק מטיול בר המצווה שלי הוא הכרטיס הנרכש’
לא יכול להתחייב על האמינות. פבריציו רומאנו (שלטעמי לפחות הוא לרוב ‘מחזק’ דיווחים קיימים ופחות ראשוני בעניין) כן דיבר על כך - “אל תשכחו מה שתמיד אמרתי לכם שמוריניו ישמח לחזור”. חוסה פליקס דיאס ב-AS כותב כי בנפיקה “מתחילה לוותר על ז’וזה מוריניו” - למרות שיש לו חוזה לעוד עונה בפורטוגל - החלו לחפש לו מחליף. בריאל מדריד “הוא נתפס כמחליף הטוב ביותר האפשרי כדי לבצע את השינוי ההכרחי שחדר ההלבשה של הקבוצה חייב לעבור”. ריאל עתידה לשלם את שלושה מיליון היורו שהם סעיף השחרור שלו וזה כבר קרה לנו עם מאמן - עם צ’אבי אלונסו [שמונה מיליון יורו].
מה שכן זה גם פורסם באתלטיק הבריטי מצד מריו קורטגנה שהיה במארקה לפני כמה שנים ונחשב למקורב למועדון ומבין עניין.
הוא נפרד בטעם מר (יש לו חלק גדול מאוד ב-2012-13 הכושלת שלנו, הליגה הלכה לאיבוד כבר בנובמבר) וגם אמר בזמנו שעכשיו הוא “המאושר” אחרי שחזר לצ’לסי ולא “המיוחד” מעין עקיצה כלפינו. אבל עבר כל-כך הרבה זמן. כמובן שאתה צודק. הכישלונות, הגיל, האגו ירד. אתה דווקא מחזק את התהייה שלי עד כמה פבריציו מגלה לנו על העברות ולא ‘מחזק’ אותן. אני כבר לא יודע אם זה הכי גרוע או לא אגב.
כלומר אם הייתי אומר לכם הנה ב-12 בלילה בטוויטר של פבריציו “Here we go” אז זהו זה כמעט חתום?
אני בדרך כלל פסימי כפי שאולי ידוע ידוע לכם, אבל יש לי הרגשה מאוד טובה על השידוך בין ריאל מדריד למוריניו. אני חושב שזו עסקה נכונה לכל הצדדים. אני יודע שלא הרבה כאן אוהבים את הרעיון הזה, וכשזרקתי את השם שלו עוד כשהתחילו דיבורים לפטר את אלונסו חטפתי כאן אש, אבל לדעתי אין אדם מתאים ממנו כדי לאסוף את השברים ולאחד את הקבוצה המרוסקת ומלאת המשוגעים הזאת. על כדורגל גדול והתקפי נדבר כשנחזור להיות קבוצה.
דווח שהתנאי היחידי של מוריניו הוא שבהנהלה לא יתערבו לו בבחירת ההרכב, הוא יחליט מי ישחק ומתי. רק בשביל זה אני רוצה שהוא יגיע, הגיע הזמן שתהיה סמכות מקצועית עם מספיק אגו ולא בובה על הקווים. אני מקווה שהוא לא נואש מדיי כדי להתקפל בנושא הזה. השאלה הגדולה היא האם הוא יצליח לאחד את הקבוצה סביבו. אני רוצה להאמין שכן, אבל זו משימה לא פשוטה.
יש למוריניו יתרון נוסף (לפחות ממה שאני זוכר) - הוא אוהב לשחק עם חלוץ 9 אמיתי בהרכב. אחד כזה שיבקיע שערים “זולים”, יכנס למאבקים פיזיים, ויהיה כתובת לדאבל פסים כקיר.
מוריניו הוא גם מאמן הליגה הכי טוב שעבר אצלנו מאז שאני רואה כדורגל, ולמעשה מאמן הליגה הטוב היחיד לצד זידאן.
אני לא יודע כמה נשאר ממנו כמאמן כדורגל אבל כפרסונה הוא יכול להוסיף המון. מספיק שנחזור לעקרונות (הפרועים) לפיהם יש שני שחקנים איכותיים, טבעיים לכל עמדה, ושבמידה ויש חוסר מביאים פלסטר- אנחנו כבר נהיה במקום הרבה יותר טוב.
ממה שאני זוכר בימי מוריניו היה גם מנהל מקצועי (שבסוף עזוב בגלל חילוקי דעות, או משהו כזה). מנהל מקצועי זה אחד הדברים שהקבוצה הזו הכי צריכה. אני זוכר את השמועות על לואיס קמפוס- הקבוצה הזו יכלה להיראות אחרת לגמרי עם כמה מהחיזוקים שהביא לפריז (לא אתה, גונסאלו ראמוש).