דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מוריניו כבר עושה חימום

ז’וזה מוריניו אתמול אמר בצורה גלויה שעד לתום העונה לא יקרה שום דבר ואז יהיה זמן לחשוב וזה הגיוני מאוד. חוסה פליקס דיאס מה-AS טוען דווקא שהוא כבר התחיל לעבוד מה שנקרא. לא רק מעודכן בכל דבר שקרה בקבוצה העונה ועל המורכבות של חדר ההלבשה אלא שגם יש לו דו"חות של כל שחקן ושחקן.

לגבי רכש - נטען שיכול להיות שיוחתמתו שלושה או ארבעה שחקנים - בעיקר בהגנה לנוכח הפציעות הרבות וחוסר וודאות סביב מצבם של לא מעט שחקנים. הפעם ההתמקדות תהיה בשחקנים יותר מנוסים - מעניין לאור זה שנראה די ברור שניקו פז יגיע ואנדריק יחזור מהשאלה מוצלחת בליון. החלק ההתקפי אגב סגור, בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה ימשיכו להוות את השלד ההתקפי. על הקישור נכתב כי אין את ‘אותה הדחיפות’ כמו בהגנה - שכחו מפליימקר.

כמובן שאין בלי “שורת המחץ” ופלורנטינו המנהל הספורטיבי - מעניין מה מוריניו יגיד על זה: “הניתוח שערכו פלורנטינו פרס ויועציו הקרובים טוענים כי יש איכות בסגל וכי שחקנים רבים שביצועיהם ירדו תחת צ’אבי אלונסו ואלבארו ארבלואה יכולים לחזור לרמתם הקודמת אם יקבלו את התמיכה הדרושה מהספסל. הם מכירים בכך הן בפומבי והן באופן פרטי. ישנן אף אינדיקציות לכך שיש צורך בשינויים מסוימים במבנה הספורטיבי של המועדון”.

נתחיל בפנטזיה של העזיבות.
שוערים-משאיר את שניהם.
מגן שמאלי,קרראס נשאר,גרסיה ומנדי החוצה.
בלמים-רודיגר ומיליטאו נשארים,האוסן השאלה כל השאר החוצה.
מגן ימני-קרבחאל החוצה.
קשרים-ג׳וד,גולר ופדה נשארים כל השאר החוצה.
התקפה-הייתי מעיף את כולם אבל זה תלוש מידי אז נשאר עם אמבפה ובראהים,ויניסיוס ורודריגו החוצה.
מסטנטואונו-הייתי מתחנן לריבר שייקחו אותו חזרה ברבע מחיר.

*גם מי שנשאר לא בהכרח בהרכב.

אפשר גם לשחק?

שוערים נשארים.

בלמים- מילטאו, רכש, אסנסיו שלישי רודיגר רביעי. אלאבה עוזב. כל הבלמים שלכם ימניים אז צריך מישהו שמאלי - מיקי מטוטנהאם, שלוטנבק או איגנאסיו מספורטינג. הויסן-השאלה.

מגנים- קרראס נשאר, פראן גרסיה מחליף שלו-נשאר. קרבחאל-פנסיה, טרנט נמכר, מנדי נמכר או פנסיה בבית חולים שיקומי. יש פה בעיה, כי השוק דל. וייט של ארסנל כנראה יהיה על המדף בקיץ, אולי אותו ו/או את פורו.

קשרים- טושמאני פדה, ג’וד וגולר נשארים. היתר נמכרים. רכש: אנזו/בארלה.

התקפה- שמנדריק חוזר- ישחק במרכז ההתקפה. אמבפה בשמאל, רודריגו כסופר סאב. מוכר-את היתר. רכש: מתאבד על אוליסה ומציע עד 200. חלוץ ליגה מנוסה כאלטרנטיבה לשמנדריק- מוריקי, בודמיר או סורלות’.

אם לא אוליסה, אולי קודוס מטוטנהאם או מדואקה מארסנל.

@RDT אהבתי את הבחירות בפורו ואיגנסיו - בדיוק מה שחשבתי עליו.

שוערים נשארים.
הגנה-
עוזבים: אלאבה, קרבאחל(לצערי), מנדי, רודיגר.
מגיעים: פדרו פורו ובלם עם רגל שמאל ולא עצלן.
איגנסיו כרגע המוביל אצלי אחרי שניקו האריך חוזה. לגבי ואן דן ון - הוא פוטנציאל ענק, אבל מסתמך יותר מדי על מהירות והמיקום שלו גרוע. בנוסף הבנתי שגם לו יש אופי חצי בעייתי..

קישור-
נשארים: ג’וד ופדה.
עוזבים: קמאבינגה, סבאיוס, טשואמני, גולר.
פרופיל מגיעים: קשר להרכב, קשר מנהל משחק (אולי דל"פ - אבל סרג’י דארדר יכול להיות נהדר כרוטציה לליגה). קשר גרזן וקשר 8 צעיר שיכול להתפתח + ניקו פאז.

התקפה-
נשארים: אמבפה, אנדריק, גונזאלו, בראהים.
עוזבים: רודריגו, ויני, מסטאנטואנו
מגיעים: ולאחוביץ’/ששקו, קונססאו (מחליף), אוליסה(פחות ריאלי)/ חלוץ מחליף אם גונזאלו עוזב(בודימיר, מוריצ’י/ולאחוביץ’)

הרכב:
קורטואה
קרראס, איגנסיו, מיליטאו/האוסן, פדרו פורו
פדה
ג’וד קשר
אמבפה ולאחוביץ’/ששקו אנדריק

ספסל וסגל: לונין, האוסן/מיליטאו, אסנסיו, פראן, טרנט, 3 קשרים, פאז, בראהים, קונססאו, גונזאלו.

לגבי קשר - אין לי כרגע שמות, לא יודע אם אנזו מספיק טוב ובארלה כבר לא ילד. אבל כל קשר שיודע לנהל משחק ברמה טובה יתקבל בברכה לטעמי, בונוס אקסטרה שיודע להשתחרר טוב מלחץ. חסר לנו את זה.
את אוליסה לא החשבתי כי לדעתי כמעט אין סיכוי שיגיע, הסיכוי היחיד זה אם הוא ממש רוצה ולא נראה ככה.

לא מאמין שיש סיכוי שאוליסה יגיע. מה שכן, צריך לחשוב כמו באיירן כשרכשה אותו. שחקן מוכשר בליגה האנגלית שיש לו פוטנציאל התפתחות משמעותי. הייתי הולך על אנטוניו נוסה מלייפציג. עם עבודה נכונה יכול להפוך לאחד הטובים בעולם. לצד ימין הייתי מחזיר את אנדריק. כמו שנכתב בתגובה מעלי הייתי הולך גם על קונססאו כחיזוק לסגל. באופן כללי כדאי לאמץ יותר את מודל מנצ’סטר סיטי. 17-18 שחקנים ברמה גבוהה שיכולים לשחק בהרכב ברוטציות.

לקישור כדאי להחזיר את ניקו פז. אם אפשר להחתים שחקן בסדר גודל של ויטיניה זה יהיה מדהים. אם לא כן הייתי בוחן שוב את שטילר או מנסה ללכת על כישרון צעיר.

בהגנה צריך לפחות שני בלמים רציניים. בעמדת המגנים אנחנו אחלה. קרראס מגן טוב. יש לו מה לשפר אבל בגדול הוא שחקן מרשים ומשמעותי.

בגזרת העוזבים הייתי מוותר על ויניסיוס. הנזק גדול מהתועלת. גם קמאבינגה, סבאיוס, טשואמני, אלאבה, מנדי וכנראה עוד שחקן התקפה והגנה.

פלורנטינו שלח כבר את השופר שלו לכבות את הציפיות של האוהדים לקראת חלון ההעברות.

בנפיקה של ז’וזה מוריניו ממשיכה לספור משחקים ללא הפסד אבל ה-2:2 שחילצה אתמול בדקה האחרונה נגד בראגה עלול להשאיר אותה מחוץ לליגת האלופות. בכל מקרה המאמן אמר בצורה ברורה כי ב-18 במאי, יום שני, אחרי מחזור הסיום - הוא יספק הצהרה בנוגע לעתידו. “מהרגע שנכנסנו לשלב הסופי הזה, החלטתי שאני לא רוצה להקשיב לאף אחד, שאני רוצה להיות מבודדת במקום העבודה שלי. כולי מרוכז במחזור האחרון. השבוע האחרון של העונה דורש ריכוז מקסימלי, הוא לא הזמן לדבר על חוזים ועל העתיד”.

מתוך הטוויטר:
כתב: "במרץ אמרת שאתה רוצה להישאר בבנפיקה ולכבד את החוזה שלך, ואם הם יציעו לך הארכה היית תחתום עליה בלי התנגדויות. אחרי כל מה שקרה, האם תחתום שוב על הצעה כזו אם תוגש?
מוריניו: “לא. מה שאמרתי במרץ היה בחודש מרץ. אוכל להגיב לגבי עתידי ביום שני, שוב, זה לחכות רק שבוע, אין הרבה זמן”.

אגב ססק פברגאס התראיין ושאלו אותו האם ‘יש קו אדום’ מבחינתו באימון ואם ריאל מדריד תהיה אופציה מתישהו אם תפנה אליו. הספרדי ענה: “אין קו אדום. הדבר היחיד שאני אסרב בכל תוקף כרגע הוא להיות עוזר מאמן”.

תוספת - איקר קסיאס: “אין לי בעיה עם ז’וזה מוריניו. הוא נראה לי מקצוען נהדר. אני לא רוצה אותו בריאל מדריד. אני חושב שמאמנים אחרים מתאימים יותר לאמן כרדע את המועדון של חיי. זו דעה אישית שלי ולא יותר מזה”.
“כאשר ריאל מדריד עוברת שתי עונות בלי לזכות בתואר, זו בהחלט סיבה לדאגה”.

לפי ה-AS בחוזה של ז’וזה מוריניו יש סעיף שחרור של שלושה מיליון יורו עד לתאריך ה-26 במאי - כלומר עשרה ימים לאחר משחקה האחרון של בנפיקה העונה בליגה הפורטוגלית. וזה הדד-ליין שריאל מדריד צפויה להחתימו. לאחר מכן הסכום הופך גבוה יותר. מוריניו ידחה את הצעת החוזה החדש של בנפיקה והיא כבר מתחילה לחשוב על מחליפים. אגב נטען ברמה ההיפותטית שפלורנטינו פרס הרי בוחר את המאמן - מוריניו - ואם הוא לא יינצח בבחירות הבאה הוא משאיר בכל-זאת “ירושה”.

-עוד נטען, בנושא אחר: אנדריק ייפרד מליון ביום ראשון הקרוב ועשוי לחזור לספרד כבר ביום שני.

לפי אל צ’ירינגיטו [ובדיקה של ה-AS גם כן] - פריז סן ז’רמן מנסה להיכנס לפירצה ובודקת מה קורה עם פדה ואלוורדה - כלומר מהמועדון הצרפתי שוחחו עם נציגיו. הקשר שלא משחק כרגע זכר לעימות עם אורליאן טשואמני וזעזוע המוח שעבר - לא רוצה לעזוב את ריאל מדריד.

פדה ואלוורדה בלתי ניתן להעברה, כל סיטואציה אחרת היא ממש טירוף וחוסר היגיון והאמת ששום דבר לא יפתיע אותי במה שקורה פה. עד העונה הוא כמעט ולא מעד, כעת התאכזבנו ממנו כבר בתקופת צ’אבי אלונסו וכמובן באירוע האחרון המצער. זה פגע באמון שלי במידה מסוימת ובשאלה עד כמה הוא יכול להיות ה-קפטן שלנו, אבל אני שופט אותו כמובן-כמובן לכף הזכות. הזוי שהוא וטשואמני לא נענשו מעבר לקנס, בעיקר הצרפתי שהיה אלים. בכל מקרה פדה נכס למועדון.

אגב כשאני אומר לגבי סרט הקפטן שזה כמה צעדים לאחור - אז צריך לקחת הכל בחשבון. נניח בעונה הבאה טיבו קורטואה הקפטן הראשון ובמועדון “מקשיבים לנו”. נניח טיבו לא משחק, הוא בכל עונה נפצע פה ושם, חלילה - אז מי יענוד את הסרט? פדה לא מתאים. אבל לונין? זה מצחיק. ויניסיוס? זה מגעיל. גם רודיגר לא ראוי…

שער המארקה הבוקר:

זה נראה סגור - “ז’וזה מוריניו יהיה המאמן הבא של ריאל מדריד” - הכל מתקרב לחזרתו של מי שהיה פעם ‘המיוחד’. נכתב כי הוא הנבחר מצד המועדון, אישר שדחה הצעת הארכת חוזה מבנפיקה ליסבון, וזה צפוי לקרות לאחר משחק הליגה האחרון, כך שהודעה רשמית תגיע בקרוב.

האירועים האחרונים בריאל מדריד וחוסר השקט במועדון גרמו לו “לגבור על יריביו”. הוא היחיד שמסוגל להשליט סדר בחבית אבק השריפה הזו, כך חושבים במועדון. למוריניו יהיה Say בתוכנית הרכש כמובן. עוד נכתב על כך שבריאיון של פלורנטינו פרס לאל צ’ירינגיטו הוא המאמן היחיד שהוזכר והנשיא החמיא לו ואמר שגם לו יש חלק בזכיות הרצופות בליגת האלופות וההשתלטות על אירופה.

הפנטזיות שלי לקיץ הקרוב:

1. דושאן ולאחוביץ׳
  2. ניקולו בארלה
  3. בלם
  4. מגן ימני/פדה מגן ימני.
  5. ויניסיוס החוצה

מאמין שאם כל אלה יקרו תהיה קבוצה ברמה מוריניו יצליח להעמיד טקטית משהו שמזכיר את הקדנציה הקודמת שלו.

אמבפה בשמאל ונכנס לאמצע, ולאחוביץ׳ חלוץ 9 איום בכדורי גובה ויכול לשחק עם הגב לשער. בלינגהאם כ-10 שיכול לרדת להגנה כשהקבוצה צריכה לשבת נמוך, פרנקו/גולר בימין שחותך לאמצע בסגנון די מאריה, ודאבל פירוט של טשואמני ובארלה שישחרר את הקבוצה קדימה בסגנון מודריץ׳.

מניח שולאחוביץ’ יגיע לברצלונה.
גם לבנדובסקי עוזב והם כבר הבינו שכדאי לשחק עם חלוץ כדי להבקיע שערים.
ובסופו של יום, הם עושים החתמות פרקטיות מאוד לעמדות שהם צריכים במגרש.

התוכנית של פרז לקיץ הקרוב-
1-אנדריק הוא הרכש.
2-פאס הוא הרכש.
3- מיליטאו חוזר הוא הרכש.
הבנתם לאיפה אני הולך לא?

1. מוריניו הוא הרכש.

מבחינתי פחות חשוב מי בא ומי הולך, דעתי על איכות הסגל ידועה, הכי חשוב זה שיגיע מאמן עם ביצים ועמוד שדרה שמקבל גיבוי כדי שיתחיל לנקז את כל השתן שהצטבר במקומות הלא נכונים אצל השחקנים שלנו וכל מי שעושה פרצוץ קצת עקום ישר נזרק ליציע.

אחרי שהתנאי הראשון הנ’’ל מתקיים אפשר לדבר על שינויים מקצועיים ופרסונליים כאלה ואחרים, כל עוד המצב הקיים ממשיך הקבוצה תמשיך לדהור אחורה.

בימים האחרונים אני רואה כל מיני שמועות על ברנרדו סילבה,יכול להיות שזו עבודה של סוכן,אבל מה אתם חושבים על האופציה?
עד לפני שנתיים-שלוש היה החלום של בערך כולנו כאן,מאז ירד קצת ביכולת ובתחיל עונה הבאה יהיה בן 32.
מצד שני הוא שחקן חופשי,מנוסה מאוד שזכה בהרבה תארים וקשר חכם עם טאץ גאוני בכדור שזה משהו שאין לנו.

מבחינתי הייתי מביא אותו בעיניים עצומות,במיוחד על רקע הפיצוץ בחדר ההלבשה,נראה לי לא תזיק לנו דמות כזו בסגל,אני גם לא רואה אותנו מנחיתים עכשיו קשר חדש בסכום גבוה,יכול להיות פיתרון מעולה לטווח הקצר.

הוא עונה בדיוק לפרופיל שאנחנו צריכים, לכן כמובן אין שום סיכוי שהוא יגיע

אם כבר בפנטזיות עסקינן.. מה הסיכוי שבאמת ההנהלה תתן למוריניו גיבוי? מה הסיכוי שלמוריניו יש את הפתרון כיצד לאחד את השחקנים ולגרום להם למוטיבציה? מה הסיכוי שהשחקנים הפנימו שמכאן והלאה האש תופנה אליהם, ושהם הופכים מגיבורים לנבלים צעד אחר צעד?

כרגע אלו הפנטזיות שלי. רק להיות קבוצת כדורגל שפויה. באמת שאין לי אף פנטזיה בראש, שאף אחד לא ילך ואף אחד לא יבוא מבחינתי. לא אכפת לי אם ויני מחדש או שגומר את החוזה. העיקר שאיכשהו ישחקו שוב פעם כדורגל.

ברנרדו סילבה זה חלום שלי כבר שנים, גם בגיל 32 יכול לתת פה 3 שנים בכייף, בדיוק, אבל בדיוק מה שצריכים לאיזון סופי של הקישור.

ברנרדו סילבה לריאל מדריד כן או לא?

• כן
  • לא
  • עוד מוקדם לדעת - אולי יהיו אופציות טובות אחרות
0 מצביעים

אני הייתי הולך על זה, כי אני לוקח בחשבון שהליגה הספרדית פחות פיזית מהאנגלית וגם אולי הפורטוגלי היה חייב שינוי אווירה אחרי כמעט עשור במנצ’סטר סיטי. יש לו כדורגל ברגליים כמובן. מצד שני הוא בדעיכה עצומה לדעתי כבר שנתיים ואפילו יותר, ממש בקושי מתפקד, הרבה פחות יוצר ומסוכן ותחבולן. לא שופט אותו בהכרח לפי סטטיסטיקה. חייב לומר גם שמבחינת סיטי הקטלנית של פעם, על אף שהיה מתעלה נגדינו - אני חושב שהתרומה שלו לא הייתה כמו של קווין דה בריינה, רודרי, אפילו דויד סילבה בזמנו.

בהעברה חופשית זה רכש טוב ובטח “העונש” שלנו יהיה שכר גבוה. בסל השיקולים - אני לא באמת מאמין שיש למועדון תוכנית. יזרקו על ז’וזה מוריניו את מרכז השדה הקיים וניקו פז ויגידו לו בהצלחה.