דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מוריניו כבר עושה חימום

לא מדוייק, גולר הגיע לפני אלונסו, כשאנצ’לוטי עוד היה. הוא פשוט לא היה שחקן הרכב. לא רכש של אלונסו אלא של פלורנטינו, מסיבות מסחריות יותר מאשר מקצועיות (לא שאין לו כשרון, אבל הוא לא מה שהיינו צריכים לקישור לטעמי).

לגבי קרראס והאוסן, יכול להיות שהם רכש שלו, אבל זה רק מחזק את הטענה שאם היו נותנים לו להביא את מי שרצה גם לקישור ולהתקפה ולא מנחיתים עליו את מסטנטואונו במקום, אולי הקישור שלנו היה נראה יותר טוב.

לגבי גרסיה אני מניח שאתה מדבר על גונזאלו ולא על פראן, שאלמלא אלונסו אף אחד לא היה יודע בכלל מי הוא, לדעתי הסיבה שלא שותף ברציפות אחרי טורניר הנבחרות היה כי האגו של אמבפה וויני היה בסיכון להיפגע ולכן הוא “התיישר” לדרישות ההנהלה.

ספקולטיבי, אבל עדיין הכל פה תיאורטי. בפועל ראינו לאן הגענו עם קבלת ההחלטות של ההנהלה עד כה לגבי רכש והרכבים.

הבעיה שלי עם הטענה הזאת שאתה מצמצם את המדדים רק לקצב צבירת הנקודות. מה עם מדד האחדות והמורל בחדר ההלבשה? היכולת להוציא מהשחקנים המובילים של הקבוצה את המקסימום? היכולת להתמודד עם חסרונות בלתי צפויים? היכולת לפתור בעיות טקטיות במסגרת השחקנים הנתונים לך? יש מדדים חשובים לא פחות מאשר קצב צבירת הנקודות שבהם הוא פשוט נכשל.

אז קודם לכן צבירת הנקודות הייתה פחות טובה, אבל במדדים אחרים היינו טובים יותר. אני מעולם לא התרשמתי מקצב צבירת הנקודות כי היה ברור לי שיום יגיע ואנחנו כבר נספיק לצבור נקודות וזה רק עניין של זמן עד שזה יתחרבן. הנה משהו שרשמתי עוד בתחילת העונה, במחזור החמישי, למרות שניצחנו עד אז את כל המשחקים

אני אומר שפירוש שהאשמים הם ההנהלה, אני לא מבין למה אתה חוזר לזה. בנוסף לזה אני מצביע על בעיות שאלונסו יצר. זה לא סותר.

לא, המאלף בעצמו עשה עבודה גרוע. את אותם תנאים גרועים נתנו גם לאנצ’לוטי והוא עשה מהם שני דאבלים, למרות שלשיטתך הוא מאמן גרוע.

השאלה היא למה הם מתנגדים. לא היינו שם כדי לדעת בוודאות. אולי בגלל שהוא כל שני משחקים עשה טוויקים למערך עם רעיונות חדשים שלא פתרו כלום? אולי הם היו מתוסכלים מאותם דברים שעלו גם כאן בתחילת העונה? מה שאנחנו יודעים זה שחלק מהשחקנים לא היו מרוצה ממנו והוא לא הצליח לאחד את הקבוצה סביבו. זה לחלוטין נקודה לחובתו ולא מקור להנחה עבורו.

על זה אנחנו יכולים להסכים.

בריאל מדריד משווקים את השחקנים כסופרסטארים בלתי ניתנים להחלפה, מגבים אותם בהכל גם כשהם לא מחוברים למציאות, ומכניסים להם לראש שראשית הצירים של היקום זה התחת שלהם. זה מה שנוצר.

לדעתי הטעות היחידה של אלונסו היא שהוא חשב שהמועדון יגבה אותו על חילוף של ויניסיוס בדקה 70+ כשמובילים בקלאסיקו, אחרי שנה של השפלות.

עד אז אני דווקא ראיתי שיפור בכדורגל. היו משחקים בהם בקושי צילמו את קורטואה בכלל. אכן הייתה בעיה מול משחק עומד, אבל לוקח זמן לבנות את הפתרונות.

מאחרי הסיפור עם ויניסיוס, הקבוצה התחילה להתדרדר. בזמן שפיטרו את אלונסו, כבר לא היה פתרון אחר.

אני לא, למרות כל הרצון להיות אופטימי בתחילת העונה עדיין הבעיות היו באוויר. מהמחזור הראשון העלתי אותן אבל רציתי להאמין שזה עניין של זמן וזה ישתפר. מעולם לא ראיתי שום שיפור ברעיונות של המשחק שלנו. שיחקו יותר מהר עם יותר מוטיבציה זה כן, אבל הם רצו בלי לדעת לאן והמשחק שלנו היה תקוע. הסיפור עם ויניסיוס בהחלט היה נקודת המפנה אבל הסיפור התבשל הרבה לפני, ולא רק עם ויניסיוס כפי שנוכחנו לדעת לאחרונה.

כשאני התעקשתי שיש בעיות שיתפוצצו לנו בפרצוף יום אחד קיבלתי את התגובה הבאה שכל הפורום בערך הסכים איתה וסימן אותה בלייק

אני חושב שזו נקודת המחלוקת. אני כבר מאותה תקופה התאכזבתי מאלונסו וראיתי את הפיצוץ מתקרב, ולכן גם היום אני אומר שהעבודה שלו לא הייתה מספיק טובה.

ההרכבים שלו לא היו מספיק טובים, הוא עשה שינויים תכופים שלא תרמו לנו כלום, ואת הבעיה העיקרית שזה לייצר שערים ממשחק עומד, לייצר שטף של משחק, הוא לא ניסה. באמת שהיו פתרונות תיאורטיים. היה לו את טשואמני שיכל לשחק איתו בפיבוט, הוא היה יכול להשתמש באנדריק כשחקן כנף ימין שנכנס לאמצע ומשמש כ9 כשאנחנו תוקפים וכך היה מייצר שטחים לאמבפה. הוא היה יכול להשתמש במיליטאו כמגן ימני שנכנס לרחבה, עוד כשלא היה ברור שהוא יהיה כל כך קריטי כבלם וטרנט וקרבחאל היו פצועים. במקום זה הוא העדיף לקדם שחקנים “שלו”, הוא העדיף כל משחק שני לשנות תפקוד של שחקן כזה או אחר להזיז אותו מהאגף להאלף ספייס וחזרה, או לבנות את המשחק עם 3 בלמים ואז לחזור לרביעיית הגנה. פעם גולר קשר אמצע ופעם גולר קשר התקפי. הרבה קוסמטיקה אבל שום דבר תכלס.

זה בסדר שאנחנו לא רואים את זה אותו דבר, אבל בוא נגיד שסוף הסיפור עם אלונסו לא הפתיע אותי.

אבל הפיצוץ הגיע רק אחרי שפיטרו את אלונסו וכתוצאה מכך…

נשאלת השאלה - מה היה צריך לקרות אחרי שפיטרו את אלונסו כדי שתחשוב שזו היתה טעות? לא שאלונסו מאמן מושלם או אפילו טוב, אלא שזאת היתה טעות להיפטר ממנו באמצע העונה. אם התשובה היא ״אין דבר כזה״ - אתה חושב דוגמטית.

עם אלונסו היינו קבוצת צמרת פגומה. בלעדיו אנחנו מושפלים כמו שלא הושפלנו שנים רבות, ועם סגל שלא קרוב להצדיק את זה. דירדור בכל החזיתות, כולל בדברים שחשבת שאלונסו היה בעייתי בהם. וזה רק הטקטי והמיקרו, בלי לדבר על מעמד המאמן בריאל מדריד וההשלכות ארוכות הטווח על סוג המאמנים והשחקנים שירצו לבוא לפה אחרי הפיאסקו המשוגע הזה. הנ״ל נכון גם אם תמשיך להעמיד פנים שהסיבות המקצועיות שמנית הן מה שגרם לפלורנטינו לפטר אותו.

תוסיף לזה לחץ נורמלי, וקלאסיקו נורמלי אחרי ההשפלות עם קרלו

@SantiagoBernabeu אז כמו היום, משום מה אתה בוחר להתמקד במשחק ההתקפה העומד שלנו (שאכן היה טעון שיפור, וכולם פה אמרו את זה לאורך כל הדרך) ומתעלם משלל האלמנטים האחרים. לא ברור לי למה.

התקרית בקלאסיקו היא סמל להתפרקות העונה הזו ולא סתם. זה קרה אצל אלונסו. לא באשמתי לטעמי, אבל באותה עת אטען שאת קרלו הוא היה מכבד וזה לא היה קורה. מבחינת יכולת - על הסינוס לדעתי. פסז׳ וליברפול היה לא כוחות ואת הקלאסיקו לקחנו במזל. זה יפה שהיו 2.5 משחקים של לחץ גבוהה אבל אין פה הרבה תוכן.

אבל מה פה הטענה כלפי אנצ׳לוטי. הוא בינתיים הביא לך שני דאבלים. יש בנמצא כזה סלוטייפ היום? תביא. איפה אנחנו ואיפה ה 23/4 שלא היה חסר בה הרבה להשוות את מאזן הנקודות מאותה עונה אגדית של מוריניו עם פריים רונאלדו

יאללה מקבל, בגדול

כי אצל קרלו ויני לא היה מוחלף מהתחלה. זה לא לכבד, פשוט קרלו ידע איפה הוא בשרשרת המזון בריאל.

ויני התחיל את כל המפולת הזו מההתחלה ופרז נכנע ללא קרב.

זה בדיוק העניין - לא רוצים סלוטייפים. לא אז ולא היום.
דינם של סלוטייפים להיקרע, לרוב - בתזמון הכי פחות נוח מבחינתך.

וכן: הסדקים והשברים שהלכו והעמיקו בתקופה שבה הסלוטייפ החזיק אותם יחד בכל כוחו, והתנפצו לרסיסים ביום שהסירו אותו (גם אם הם לא נוצרו מלכתחילה “באשמתו”) - לגמרי עונים על ההגדרה של ‘השאיר אחריו אדמה חרוכה’.

הפיצוץ הגיע בקלאסיקו, אבל הפיצוץ התחיל להתבשל הרבה לפני. למשל שחקנים שמעמידים פנים כאילו הם ישנים בהתרסה. יש סיבה למה הוא פוטר, הוא איבד את חדר ההלבשה, ויש סיבה שהוא איבד את חדר ההלבשה. או כמה סיבות. אנחנו לא יודעים את כולן אבל בשורה התחתונה הוא נכשל ולא יכל להמשיך.

לפטר את אלונסו לא היה טעות. היה צריך אם כבר לעשות את זה מוקדם יותר ולא להביא את הסגל לפילוג ולחלוקה למחנות. אחרי שהנזק נעשה והוא כבר איבד את חדר ההלבשה, שחקנים לא ספרו אותו, לא היה כבר טעם להמשיך. היינו ממש קבוצה ללא מנהיג.

אני מסכים שהפיטורים שלו לא עזרו, וברור לכולנו שכל עוד לשחקנים יש קרדיט לעשות מה שעולה על רוחם גם 100 מאמנים לא יעזרו בסיפור הזה. למעשה ארבלואה המשיך באותו קו של אימוץ שחקנים מסוימים ומחיקת אחרים ללא שום קשר ליכולת תוך מתן 0 פתרונות לקשיים של הקבוצה, ולכן הוא הוסיף לבעיות שכבר היו קיימות. עם זאת, אלונסו בעצמו הושפל בשבועות האחרונים שלו אצלנו, היה רק קרקס סביב הקבוצה, זה היה חייב להסתיים איכשהו.

לא, אלונסו הוא זה שגרם לזה. עובדה, השחקנים שלשום הלכו מכות בדיוק על הדבר הזה, כמו שהראתי לך בידיעה למעלה. ארבלואה לא הצליח לתקן וגם הוסיף את השיט שלו, אבל אתה מנסה לפטור את אלונסו בכך שגם אחר כך היה גרוע. כן, היה גרוע, אבל אלונסו השאיר אחריו איי חורבות.

מה שגרם לפטר אותו זה שהוא איבד את חדר ההלבשה לגמרי. השחקנים זלזלו בו ולא ספרו אותו. התקשורת עשתה ממנו שק חבטות ובמשחקים האחרונים שלו הוא היה נראה האדם האומלל ביקום. שום סיכוי שבמצב הזה מאמן יכול להמשיך.

בסופו של דבר זו הייתה הבעיה הכי גדולה שלנו על הדשא. אם הוא היה מצליח לפתור אותה והיינו מצליחים לנצח בצורה טובה, באופן טבעי האווירה בקבוצה הייתה משתפרת ולא היינו מגיעים למקום אליו הגענו.

סבבה, אבל לא זה הדיון

על זה עניתי שכמה שהיא חרוכה ומה מידת ההשפעה שלו - פה אני לא מסכים. אותם טיעונים שמנקים את אלונסו מאשמה לא מנקים את קרלו. מוזר. הרי מי שמסכים שניהול הסגל גרוע מסכים שזה לא התחיל בעונה שעברה. אז למה קרלו לא ׳הוציא מים מן הסלע׳ ב 23/24? ואלונסו? כדורגל גדול. תוך משחק וחצי כבר התחילו לכתוב פה שיש שיפור, שאוהבים. עזבו נו. זה לצייר את המטרה לפי המיקום של החץ קלאסי. אתה בעצם טוען שמי שהשאיר ואשם באדמה החרוכה הוא הסלוטייפ עצמו שלא נקרע. אותו החליף דבק סטיק שהחזיק שלושה חודשים וכן נקרע, אבל הוא נקי כמובן. תסביר לי איך זה מחזיק מים.

השורה התחתונה היא לא כל העניין.

כמה מאמנים היו מצליחים לרתום את חדר ההלבשה בלי גיבוי מההנהלה? מאמנים שרוצים להנחיל שיטת משחק חדשה כמובן. אנצ’לוטי אלוף בלרבע את המעגל ולרצות את כולם, וגם הוא ספג ים ביקורות (בצדק) על ייבוש שחקני ספסל ורק פציעות הצילו אותו ודחפו קדימה שחקנים כמו רודיגר וברהים. וראינו בעונה שעברה את הכישלון עם ארבעת המופלאים.

אי אפשר שכולם יהיו מרוצים. בלינגהם לא יכול לשחק גבוה כשיש 700 חלוצים שלא עושים הגנה. פדה הבחירה הכי טובה לסתום חור באגף ימין כששני המגנים שלך פצועים. ויניסיוס אמר כמה פעמים שהוא לא מתחבר לסגנון המשחק של אלונסו - מה תעשה במצב כזה כשהנשיא בוחר בשחקן על פניך? ובאמת, אחרי הקלאסיקו וולנסיה, שפלורנטינו כיפכף את אלונסו, באה התקופה הרעה ביותר שלנו איתו - ויניסיוס לא יצא מההרכב, השחקנים ויתרו על משחק הלחץ והידרדרות הורגשה משבוע לשבוע.

כלומר אם הבנתי נכון מצב הטבלה, קצב צבירת הנקודות, הייצוב של ההגנה, משחק הלחץ - כל אלה לא רלוונטיים כמו העובדה שצ’אבי העיז ברוב חוצפתו להחליף את ויני בדקה 70.

אם זה מה שהבנת אין לי יותר מדיי איך להמשיך את זה מפה. אולי.

חנן:
-אז מתי הייתה נקודת הזמן הנכונה לפטר את צ’אבי אלונסו? כשאנחנו מקום ראשון עם חמש נקודות יתרון בפסגה וניצחנו קלאסיקו אחרי שנה כושלת? אחרי ה-0:4 על ולנסיה? אחרי שלוש תוצאות התיקו? זה מוקדם מדי…
תסתכל על המאמנים שפוטרו לפני ינואר. כמה הפסדים היו לברנד שוסטר ב-2008, לוואנדרליי לושמבורגו ב-2005-06. עוד תגיד שנראינו כמו עם ז’ולן לופטגי.
-אתה לוקח את “ההצלחה” או “השיפור” לאלמנט אחד בלבד שהוא משחק ההתקפה של הקבוצה. היה שיפור במשחק הלחץ ללא ספק והיה קשה להגיע נגדינו למצבים. הדרבי היה די יוצא דופן.
-סבל חד משמעית מהכושר העלוב של ויניסיוס. על פניו הקלאסיקו היה ניצחון דחוק. בפועל היה לנו XG ממש גבוה, פנדל מוחמץ, זה משחק של יותר מ-1:2 וזה על קצה המזלג. אגב הוא רצה פליימקר בקיץ…
-פדה ואלוורדה ו-ויניסיוס ג’וניור, אחד קצת פחות והשני הרבה יותר - הם האשמים במה שקרה ולא להיפך. ויניסיוס גם היה חלש מאוד עד לגולאסו נגד ברצלונה בסופרקופה במשחק הפרידה. זה עלבון לפדה שהוא מוזכר בכלל באותה שורה ושיח עם ויניסיוס על עניין הגישה. הוא היה חצי קדוש עד לעונה הזו אצל כל אוהד.

אחרי התקרית עם ויניסיוס וחוסר הגיבוי, ברור שכבר היינו בתוך כדור שלג והיה צריך לפטר את אלונסו. השאלה היא מה היה קורה אם במקרה הזה היו מגבים את אלונסו במקום את ויני. לדעתי היינו בגרף של התקדמות, אבל יאמר לזכותך @SantiagoBernabeu שגם ברצף הניצחונות אמרת שאתה לא רואה התקדמות.

בכל מקרה, להסתכל על המשחק מול פסז’ או אפילו ליברפול זה ממש לא הוגן. אי אפשר לצפות מקבוצה שרצה חודשיים יחד להתמודד מול אריות אירופה שרצות כמה שנים/שנתיים יחד. מול בארסה לדעתי לא ניצחנו במזל.

נראה שאני בדעת מיעוט פה וחושב שמוריניו כבר לא קשור לרמות האלה.

מצד שני מאוד מעריך את דעת החברים פה. אולי זה באמת מה שהקבוצה צריכה.

אני שותף לגישה שמאמן עצמאי סטייל קלופ לא כל כך ריאלי בהינתן ההנהלה הנוכחית.

הוא כבר לא לרמות האלה,אבל כולם פה (או הרוב) רוצים מישהו שיחזיק קצר את הסגל ולפי השמועות גם מגיע רק אם יקבל סמכות מקצועית בלעדית על הסגל וחושבים שזה אמור להספיק או לפחות לבנות פה בסיס כמו בקדנציה הקודמת.

כל שחקן בעולם רוצה לשחק אצלנו. ברמה של לעשות שביתות אם נגיד לו שאנחנו רציניים.

אבל לא כל מאמן בעולם רוצה לאמן אצלנו.

תחשוב למה הפער הזה.

העונה האחרונה ואתמול בערב במיוחד החזירו אותי שנים אחורה לימים קשים באמת של הקבוצה, לא כמו הלוקסוס של היום שלפחות אני יודע שיש לי בסגל שחקנים שהם עדיין מפלצות כמו קיליאן, פדה וג׳וד, אני מדבר איתכם על שמות כמו אלברו מחייה, פבלו גרסיה, קרלוס דיוגו, ראול בראבו או שחקני ״רכש״ מלהיבים כמו קסאנו והונטלאר…

הפואנטה שלי היא שאז באותם ימים כדי לקום מהבאסה, הדבר היחיד שהיה מצליח לתת לי תקווה וקצת כיף זה לדמיין את הrebuild ולנסות לחשוב מה הלאה והייתי ממש מחכה לזה כבר מאמצע העונה, רק שתיגמר כבר כי היא גם ככה אבודה.
הייתי יושב בחדר עם מחברת בית ספר ומתחיל לקשקש את כל הרעיונות שלי, את כל פנטזיות הרכש האפשריות, מג׳רארד למפארד וטוטי עד שחקני ספסל.

אז בואו ננסה ליהנות מהכלום ונתחיל פה איזה דיון פנטזיות על הrebuild של 26/27.. מה אומרים?