דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מוריניו כבר עושה חימום

לפי הדיווחים גם צפוי למנות את מרקו רוביו לעוזר מאמן ופיט הגסת’ למאמן ההגנה. סליחה, מאמן ‘‘לחץ גבוה’’.

גם ב MD, לפי ההדלפות מחדר ההלבשה של בארסה, מאשימים את פדה.

איכשהו, מכל ההחתמות והמהלכים האפשריים שריאל יכלה לעשות הקיץ אחרי העונה המזעזעת שעברה עליה - דווקא ההגעה המתקרבת של מוריניו היא הדבר היחידי שמצליח לגרום לי להתחיל קצת להתרגש שוב.
אני לא שוגה לרגע בנוסטלגיות ובפנטזיות הזויות, וברור לי לגמרי שבין המצב הקטסטרופלי שריאל נמצאת בו היום, לבין היכולת שמוריניו מציג בשנים האחרונות - הסיכוי של המהלך הזה להביא למהפך חיובי משמעותי הוא קטן עד לא קיים.
ובכל זאת. יש פה פוטנציאל אמיתי לשינוי, וזה אולי הדבר היחידי שיכול לגרום לזה.

זה כמובן תלוי בנסיבות. הטענה היא שאנצ׳לוטי בנה את הסגל?

לגבי האדמה החרוכה, אני יכול לטעון הפוך: ההתפרקות של השנה מוכיחה שבהינתן הסגל הוא החזיק אותו בצורה סבירה הרבה יותר.

אני מדבר על חדר ההלבשה יותר. הרי הטענות לגבי מוריניו בוודאי לא היו ברמת הסגל. תוכל לטעון שזה בשל עזיבת קרוס/מודריץ׳ ודומיהם, אני אוכל לטעון שקרלו צריך היה להשאיר דור המשך ברמת המנהיגות, חד גדיא חד גדיא… הדבר היחיד שכנראה נסכים עליו הוא שפלורנטינו הוא הדמות המשמעותית יותר לכאן ולכאן.

במידה רבה, כל אחד רואה את מה שהוא רוצה לראות וזו בעיה ממשית בדיוני מאמנים לסוגיהם. אני מתכוון לדינמיקה הבאה:

מאמן שאני אוהב מאמן שאני לא אוהב
הקבוצה נכשלה אחרי שהלך החזיק את הקבוצה השאיר אדמה חרוכה
הקבוצה הצליחה אחרי שהלך השאיר יסודות הוא היה הבעיה

נוכח פה מאד גם בדיוני מוריניו/אנצ׳לוטי/זידאן במדריד וגם בדיוני פפ לסוגיהם לאורך השנים.

או שאם טוני קרוס בעצמו אמר שאצל קרלו לא היית יודע מי איחר לאימון השחקן או המאמן אז כנראה שהוא השאיר אדמה חרוכה ושום מאמן רציני לא היה יכול להצליח אחריו,כי הוא השאיר פה סגל באווירת קייטנה שלדרוש ממנו דרישות זה בלתי אפשרי.

ברור שזה עניין של נרטיב, אבל יש כמה התרחשויות שעם הזמן הן סוג של אמיתות ולדעתי בצדק. למשל:

1. האשמה על מצב חדר ההלבשה בעונה השלישית של מוריניו מוטלת עליו (הוא שיחק חלק מרכזי בבניית הסגל וניהול ההצגה, תקדימים במקומות אחרים וכו’). באותה מידה הקרדיט שלו על האליפות עונה קודם גדול מאד
  2. הקרדיט על בניית הסגל של הדסימה (כולל בייל שהמועדון התעניין בו הרבה קודם) לא מגיע לא לאנצ׳לוטי
  3. משלושתם, על זידאן ניתן היה לסמוך הכי הרבה במשחקים גדולים מבחינת איך שנראינו (מאזן בקאמפ נואו, 15-17 וכו’)

אני יכול להמשיך…

לגבי המקרה המדובר: אני מנסה להבין איזה עדות או על מה מסתמכים כשמגיעים למסקנה שקרלו לא ידע להחזיק את חדר ההלבשה בעונתו הרביעית (לא בהכרח אתה, אבל זה כמובן לא יפריע להעלאת הטיעון הישן והטוב על כך שהפיצ׳ר היחידי שלו זה להחזיק חדר הלבשה וגם זה רק כי הוא נותן להם לעשות מה בזין שלהם). אני חושב שההגיון הוא סגל שמלכתחילה הזדקן והיה בעייתי, שאיבד את קרוס ולפי דיווחים גם את מודריץ׳ בניגוד לרצונו של אלונסו (תוסיף לזה ניהול רכש שערורייתי פלוס טענות על כך כאן לאורך.כל הקדנציה שלו כשהבלמים הם הדוגמה המרכזית, גם כאן אפשר להצליב טענות). לכך אני מוסיף שאחרי עזיבתו ההתפרקות הואצה עם שני מאמנים בסגנון שונה ולכן המסקנה ההגיונית מבחינתי היא שהישגיו בעונה הרביעית היו סבירים יחסית דווקא בגלל שהוא לא נתן לזה להתפרק כל כך מהר. אגב, אצלו, כשאנחנו עדיין בהנג אובר מהצ׳מפיונס האחרון, עוד דיברנו על בעיות מקצועיות. הוא בעצמו אמר שחסרה לו אינטנסיביות בקבוצה. ההארה שהכל רקוב שייכת לשנה הזו, לא לשנה שעברה שאם לא גמר הגביע שעדיין כואב לי אפילו לא הייתה כישלון חרוץ עד כדי כך…

סליחה שאני מתפרץ לדיון ואהבתי את רוב מה שכתבת אבל השורה הזו על העונה שעברה “אם לא גמר הגביע לא הייתה כישלון חרוץ עד כדי כך” מאוד מפריעה לי.

גם אם תוריד את גמר הגביע שהיה הקלאסיקו המאוזן מבחינת התוצאה וכנראה גם הכדורגל - קיבלת שלושה הפסדים בקלאסיקוס, שתי תבוסות. בסופרקופה אם לא האדום זה היה יכול להיגמר הרבה יותר גרוע מ-5:2. מעבר לכך, ברבע הגמר נגד ארסנל היינו חסרי אונים. בלי שום מצב בסנטיאגו ברנבאו ולמעשה זה נגמר במשחק הראשון ב-3:0 מביש.
לברצלונה היה משבר ענקי סביב נובמבר שבא לנו ממש משמיים. כבר הובלנו את הטבלה אחרי 0:3 על ויאדוליד במחזור ה-21, ואיבדנו את הפסגה מהר מאוד תוך שלושה משחקים, בין היתר במשחקים נגד אספניול מהתחתית (1:0) ואוססונה (1:1). לא ניצחנו בליגה גם את אתלטיקו מדריד אגב.

בעונה שעברה עוד היה לנו קצת מלוקה מודריץ’ שכשחקן ספסל הוא פריבילגיה לדעתי ויכל לתרום לנו יותר העונה, ובכל זאת היינו קטסטרופה.

לגבי ז’וזה מוריניו - זכותו לספסל את איקר אבל הצורה בה הוא עשה את זה הייתה מגעילה. גם התלונות שלו לכריסטיאנו רונאלדו לטעמי היו לא במקום והוא תפס עליו טרמפ - מדבר על אותו משחק גביע נגד ולנסיה וכדומה. אני זוכר שאחרי הפסד לסביליה במחזור הרביעי כשהיינו עם 4 נקודות מתוך 12 הוא אמר: “אין לי קבוצה”.

אם אנחנו מסתכלים על שלושת מאמני העל האלה, מעדיף לא להתייחס לפרק ב’ של זינדין זידאן - אני חושב שמוריניו פגש את ברצלונה החזקה ביותר. אנצ’לוטי עם אחוזי ההצלחה העלובים ביותר [שוב, מדבר על פרק א’] - 3 נקודות מתוך 12. ונקודה מ-12 בדרבים. קרלו חד משמעית הפסיד לנו אליפויות על המפגשים הישירים.

מה אנחנו מחשיבים כמשחקים גדולים-קלאסיקוס ודרבים בליגה נכון? אני בכיף אכין טבלה. אגב, לצערינו עם שלושתם היו לנו עונות בהן הלכנו לים ואיבדנו את הליגה כבר בחצי העונה. עם קרלו ב-2022/23, עם זיזו ב-2017/18 - לפחות הביא עוד גביע אירופה, עם מוריניו ב-2012/13.

אני כופר בטענה שההתפרקות הואצה עם אלונסו. גם אם הקבוצה נראתה ממש רע לפרקים (והיא נראתה), המגמה לעומת שנה שעברה היתה שיפור. בטח ביחס למחצית העונה השניה. ההתפרקות של העונה של פלורנטינו וארבלואה.

לא חושב שזו הטענה של מישהו. הטענה היא שסלוטייפ שהחזיק את חדר ההלבשה בדמות ליטוף אגואים התפרק לאלונסו בפנים. האשמה היא כאמור קודם כל על פלורנטינו, אבל עדיין - לגמרי קוהרנטי להגיד שאנחנו משלמים בריבית את הנינוחות היחסית שאיתה התקבלו התוצאות המאכזבות בעונה שעברה, אובדן אליפות בלתי מוצדק (גם אם קצת יותר מוצדק מאשר אובדן האליפות לצ׳אבי).

מה זאת אומרת שאתה כופר בטענה? אלו עובדות. הבנאדם הפך את הקבוצה למחנות, מחק שחקנים מסוימים, בזמן שבאותו זמן הוא נתן קרדיט אינסופי ולעיתים גם לא מוצדק לשחקנים ‘שלו’. כל שני משחקים הוא עשה שינויים קטנים במערך ולא נתן לקבוצה לרוץ, בזמן שהוא מעולם לא נגע בבעיות הקריטיות של הקבוצה. סתם שחקנים התחילו לזרוק עליו ולהעמיד פנים שהם ישנים בזמן שהוא חילק הוראות טקטיות?

אלונסו קיבל את הקבוצה במצב רע, אחרי שמינואר של אותה שנה ויניסיוס הפסיד את כדור הזהב והמועדון בחר להתאבד ביחד איתו. אלונסו לקח את כל ההחלטות האפשריות כדי לקבור אותנו הכי עמוק בבוץ שאפשר והרחיב את המשבר. גם עכשיו, הריב של פדה וטשואמני, היה סביב הסיפור של אלונסו.

אני לא יודע איך אתה מצליח לומר משפט שכזה.

עם אווירת הקייטנה הזאת הוא עשה את אחת הקדנציות הטובות ביותר שידע מאמן כלשהו. האדמה שהוא השאיר נחרכה בעקבות ההחלטה של המועדון להתקרבן אחרי שויניסיוס איבד את כדור הזהב. עד אותו רגע היינו בשיא והכל תקתק בדיוק כמו שצריך, למרות סגל שהיה חסר ועם ים של פציעות.

לעיתים צריך לדעת מתי לשחרר כדי לשמור על אווירה חיובית ומורל גבוה. ההיסטוריה מוכיחה שהוא צדק. אנחנו יכולים רק ללמוד מזה.

העובדות הן שאי אפשר לקרוא למקום ראשון בליגה ושיפור בקצב צבירת הנקודות ״האצה של התפרקות״. מה לעשות שלמילים יש משמעות.

על כמה היינו בדרך הנכונה או לא אפשר לנהל דיון, אבל המפנה הדרמטי של העונה הזו הוא ללא ספק בפיטורים של אלונסו.

זה על פלורנטינו וזה הזוי לחלוטין שאתה חושב שזו אשמת אלונסו.

אני מכיר את תזת ״אלונסו הנמושה וזה בעצם באשמתו״, ואני אגיד שרק אוהדים של ריאל מדריד יכולים לנתח את המציאות בצורה המוזרה הזו. נשיא בחר בצד של השחקנים במרד חדר הלבשה, הכל התרסק לחתיכות באופן ישיר ומיידי, ואיכשהו יש מי שמאשים את המאמן. רק במדריד, רק עם פלורנטינו.

כמו כן, ראה את הטבלה שלי למעלה. ניכר שגם אתה חוטא בזה ביחס לאנצ׳לוטי ולאלונסו.

ז’וזה מוריניו: 2010-2013

קלאסיקוס:
ליגה: 2-2-2
גביע: 2-2-1
ליגת האלופות: 0-1-1
סופרקופה: 1-1-2

סה"כ 17 משחקים: 5-6-6

דרבים:
ליגה: 6-0-0
גביע: 2-0-1
סה"כ 9 משחקים: 8-0-1

זינדין זידאן: 2016-2018| 2019-2021

קלאסיקוס:
ליגה: 4-3-2
סופרקופה: 2-0-0
סה"כ 11 משחקים: 6-3-2

דרבים:
ליגה: 3-5-1
סופרקופה: 0-1-0
ליגת האלופות: 1-0-1
סה"כ 12 משחקים: מאזן 4-6-2

קרלו אנצ’לוטי: 2013-2015| 2021-2025

קלאסיקוס:
ליגה: 5-0-7
גביע: 2-0-2
סופרקופה: 2-0-2
סה"כ 20 קלאסיקוס: 9-0-11

דרבים:
ליגה: 2-5-5
ליגת האלופות: 3-1-1
גביע: 3-1-2
סופרקופה: 1-1-1
סה"כ 26 משחקים: 9-8-9

-הערות: הנתונים מתייחסים רק ליריבות שלנו בספרד, ובכל המסגרות, וכמובן שז’וזה מוריניו קיבל את אתלטיקו מדריד החלשה ביותר, רק באמצע הדרך הגיע דייגו סימאונה איי שם בדצמבר 2011.

מה שהיה בתקופת צ’אבי אלונסו הותיר איזה כתם על פדה ואלוורדה ואיך שהוא נתפס. על פניו זה אינטרס שלו שכל הקבוצה תרוץ יותר ותהיה טקטית ומודרנית יותר, והוא תמיד היה חייל נאמן ושחקן נשמה וכזה שמשחק בכל עמדה וגם כשהוא פצוע עם שריר מתוח וקצת כאבי גב ועומס והשד יודע-מה. אלונסו שיבח אותו בכל הזדמנות ואמר שהוא דומה לסטיבן ג’רארד והרי אלונסו שיחק עם ג’רארד בשיאו כך שאין מחמאה גדולה מזו.

לא ברור לי למה הוא היה נגדו, בעוד לגבי ויניסיוס שהאופי שלו לא הפתיע אותנו. פדה איכזב ממש. גם מה כבר אלונסו ביקש ממנו? הוא היה באנקר בהרכב וזו גם אשמתו, אולי היה סחוט ועייף - שהיה לא טוב בקישור בחודשים הראשונים. הרי גם אצל קרלו אנצ’לוטי לא מעט פעמים פדה שיחק כמגן. לא הייתה לנו ברירה. לטרנט היו קשיים וגם פציעות וקרבחאל זה לא זה..

אלו טענות טיטי, מצטער אבל אני לא מקבל אותן. אנחנו נראינו זוועה, לא הצלחנו לייצר מצבים במשחק עומד, ונשענו יותר מדיי על היכולת של מיליטאו בהגנה שעד שאותו אלונסו בדיוק סיכן אותו וגרם לפציעה הראשונה שלו העונה ‏(הוא בעצמו אמר את זה‏). כל הבעיות קרו בדיוק באותם חודשים ספורים של ה"שיפור בקצב צבירת הנקודות" שאתה מדבר עליה. צברנו נקודות, אבל עם כל גירוד הנקודות המוצלח הוא יצר לנו אינספור בעיות.

ללא ספק? אני כלל לא מסכים איתך. רציתי להאמין שעם ארבלואה יהיה יותר טוב, אבל ארבלואה התברר כבדיוק עוד מאותו הדבר מינוס ההתחכמויות של להראות לכוכבים של הקבוצה למי יש יותר גדול. היינו בבוץ לפני והמשכנו בבוץ גם אחרי.

זה לא מה שאני חושב, זה מה שהודלף לתקשורת.

יש לי טענות לפלורנטינו וברור לי שהוא ויתר חברי ההנהלה שבחרו לתת לשחקנים כל כך הרבה כח וגיבוי - הם האשמים האמיתיים במצב. אבל זה לא פוטר את אלונסו מהחלק שלו בעוגה. כמו כן זה לא ש"איכשהו” מאשימים את המאמן, אני כתבתי חלק מהטענות שהיו לי אליו 2 הודעות למעלה ‏(גם בזמן אמת דרך אגב, והכל כתוב פה בפורום‏), אני לא אומר אלונסו אשם מבלי לספק הסברים מדויקים לטענה שלי.

סלח לי אבל אין מישהו שרצה את אלונסו במדריד יותר ממני, ושוב גם לזה אמצא סימוכין כאן בפורום אם תרצה. הייתי הכי בעדו וכל הציפיות שהיו לי ממנו התפוצצו בפרצוף. זה התחיל כבר מהמשחקים הראשונים בגביע העולם שהוא השאיר חורים באמצע המגרש, עשה ניסיונות מוזרים עם גולר כקשר אחורי, אבל אמרתי זה רק ההתחלה וזה ישתפר. ממשחק למשחק המשכתי להתאכזב עד ששיניתי לגמרי את דעתי עליו. אני לא מתאים את המציאות לנרטיב שלי מכיוון שהנרטיב שלי השתנה לגמרי.

שוב אשאל כי אתה מפספס - מה היה יותר טוב בחצי השנה האחרונה של אנצ׳לוטי? שיחקנו כדורגל התקפי סוחף? היתה לנו הגנת ברזל של מילאן שנת 2003?

הכדורגל עדיין נראה שלשול (אני טוען שיותר אבל זה לא משנה), קצב צבירת הנקודות ירד משמעותית. באיזה עולם זו לא הדרדרות?

אבל מרגע שהנרטיב שלך התקבע לרעת אלונסו הוא נשאר תקוע, אפילו שהמצב הידרדר באופן מובהק מאד תחת ארבלואה.

החצי שנה האחרונה של אנצ’לוטי לא ממש רלוונטית לדיון הזה. כפי שאולי אתה זוכר, אני הגנתי על אנצ’לוטי לאורך כל התקופה שלו כאן אבל גם אני בחצי שנה האחרונה טענתי שצריך שינוי בעמדת המאמן, ומכאן גם ממש רציתי את אלונסו שממש עקבתי אחריו בגרמניה. מבחינתי הדיון הוא האם אלונסו קידם את הקבוצה באיזשהו אופן, והאם הוא היטיב עם הקבוצה. התשובה היא לחלוטין לא, למרות “קצב צבירת הנקודות” שהצגנו.

הכדורגל תחת ארבלואה נראה כך: ויניסיוס ופדה שסבלו עם אלונסו עם גידול משמעותי בתפוקה, אמבפה שסחב את אלונסו - פצוע או סתם ביכולת פחות טובה, סובלים מיותר פציעות, ובכל מקרה הכדורגל פח אשפה. וכן, אנחנו גם מצליחים לגרד פחות נקודות בעיקר בגלל שההגנה שהייתה יציבה בתחילת העונה התפרקה עם כמות פציעות לא הגיונית.

כן, התדרדרנו תחת ארלואה לעומת אלונסו, אבל זה שארבלואה לא קידם אותנו וחזר גם הוא על חלק מהשטויות שעשה אלונסו ‏(תחליף את מסטה בפיטארץ’‏) לא אומר שאלונסו היה טוב לנו. אלונסו חיסל את הקבוצה מבפנים.

הנרטיב שלי היום לחלוטין נגד אלונסו. אני לא יודע איך אפשר שלא כשאנחנו רואים את מה שקורה במועדון. הרבה מאשימים את ויניסיוס בכך שהוא זה שחיסל אותנו באותו חילוף בקלאסיקו הראשון של העונה, אבל “שוכחים” את כל הדרך שהובילה לשם. שוכחים שזה היה השחקן הרבה לפני ואלונסו פשוט לא ידע להתנהג איתו נכון ולהוציא ממנו את המיטב. שוכחים שאלונסו מעולם לא פתר את הבעיות האמיתיות של הקבוצה, כמו נוכחות ברחבה ויכולת לשלוט במשחק. שוכחים שאלונסו נתן קרדיט מוגזם לשחקנים מסוימים בעוד ששחקנים אחרים הוא מחק לגמרי. אז כן, היום הנרטיב שלי נגד אלונסו, ומי שגרם לכך הוא אך ורק אלונסו בעצמו.

ברור שכן… זה כל הדיון. התחלנו מפה:

אף אחד לא אמר שנראינו מצוין עם אלונסו. בוודאי שאם אתה טוען שלא התקדמנו כלל, השאלה מה היה המצב קודם היא רלוונטית מאד.

חזור לטבלה שלי ולציטוט הזה:

אלונסו עשה טעויות. כל מאמן עושה. הוא ממש לא ״פירק את הקבוצה מבפנים״ ולחלוטין כן הרוויח את הקרדיט לסיים עונה (למעשה אטען שצריך לקרות משהו קיצוני מאד כדי לפטר מאמן באמצע עונה, ואין כמעט שום הצדקה היפותטית לפטר מאמן במקום הראשון בטבלה. לראיה - זה כמעט לא קורה). הוא לא קיבל אותו והתוצאות קטסטרופה מוחלטת. אין שום תירוץ לסיום העונה הזה, לא משנות הפציעות (שגם היו לאלונסו ולאנצ׳לוטי לפניו בשפע). אבל היי, הכל בגלל שמסטה וגולר קיבלו מלא דקות (וגולר קיבל אותן גם עם ארבלואה), לא חלילה בגלל שנתנו את המפתחות למועדון למי שהנהיג מרד שחקנים גלוי נגד מאמן בטענה שהעבודה איתו קשה מדי.

שזו, אגב, עובדה שאתה מתעלם ממנה בנוחות למרות שברור שהשפיעה על איכות הכדורגל החל מכמה שבועות לתוך העונה. ברור לגמרי שהקבוצה לא תיראה כמו שהמאמן רוצה כשהשחקנים מתנגדים בגלוי לשיטות ולתפיסת האימון שלו. במועדון עם היררכיה בריאה - מה שקורה במצב כזה הוא ניקוי אורוות אגרסיבי. אצלנו לקחו את המאלף, ירו לו בראש, ועכשיו מאשימים אותו שהסוסים מחרבנים יותר.

תחפור קצת ותמצא גם אכזבה שלי מאלונסו, הוא רחוק מלהיות חף מטעויות או אחריות. ועדיין, ההבדל בין הטעויות שלו לבין אלו של פלורנטינו הוא תהומי. למעשה אטען שההחתמה המסתמנת של מוריניו היא קצת הודאה באשמה (ובחוסר היכולת של פלורנטינו לעמוד עניינית מאחורי מאמן. חייב מישהו עם מוניטין שיעשה את העבודה בשביל הדון).

אם שוכחים איך הכדורגל היה נראה וכמה התבטלנו והיינו זקוקים לניסים אז אתה צודק,קרלו גם נהנה מסגל מלא במנהיגים ושחקנים מנוסים כמו קרוס,מודריץ,נאצ׳ו,קאסמירו,בנזמה,אי אפשר להשוות את זה לגנון שמתנהל פה כבר שנתיים.

[quote=“SantiagoBernabeu, post:2590, topic:2687”]לעיתים צריך לדעת מתי לשחרר כדי לשמור על אווירה חיובית ומורל גבוה.
[/quote
]

לא מבין למה בסיטי,ליברפול,ברצלונה או פסז׳ אפשר שיהיה מאמן קשוח עם דרישות ומשמעת ורק בריאל מדריד המאמן צריך להיות איזה סבאלה נחמד שמלטף אותם.

אפשר להגיד שאלונסו לא הצליח בריאל, בקלות אפשר. אבל להגיד שמה שקרה העונה הזאת הוא באשמתו זה פשוט הזייה. כאילו בואו, הנה התנאים שהוא קיבל:

• טורניר כפוי במקום קדם עונה מסודר עם זמן לעבוד ומשחקי הכנה.
  • 0 שליטה על מי יקבל כרכש, RNG מוחלט במקום לקבל שחקן שניים שנדרשים בסגל כדי לתקן בעיות משמעותיות.
  • סגל מפונק עם אגו מנופח שקיבל יותר מידי כוח במשך שנים מבלי שיעמידו אותו במקום כמו שנדרש במקום עבודה.
  • דרישה מההנהלה לשחק עם 3-4 שחקנים שהם טאבו בהרכב ולא משנה איך הם מתפקדים.
  • דרישה להתייצב מול המצלמות ולהיות פוליטיקאי, לקחת אשמה על הכל וללקק להנהלה ולסגל (למרות שזו הציפייה מכל מאמן ריאל בשנים האחרונות - זה עדיין לא תקין בעיני)
  • ללטף את האגו של כל השחקנים כאילו זה קייטנה לילדים קטנים עם בעיות משמעת ולדאוג שכולם יהיו מרוצים ויקבלו מדליה ושקית הפתעות אחרי כל אימון או משחק, לא משנה כמה הסריחו את הדשא.

אז בוא, באותה מידה קח מתאגרף מוכשר וצעיר, שים אותו בקרב על תואר מול אלוף העולם הנוכחי, תקשור לו את שתי הידיים ואחר תכעס עליו שהוא לא חייך כשהוא קיבל ת’מכות של החיים שלו והפסיד.

במידה ואלונסו היה מקבל את החסד שויני קיבל של שנתיים שלוש להתאפס, כשנותנים לו סמכות כלשהי וגב ועדיין היה מביא את אותן תוצאות, אז היה מה לדבר על כשלון. זה לא שמאז שהוא עזב הכדורגל שלנו מבריק, או שאנחנו מצליחים לשבור הגנות במשחק עומד, או שהפסקנו לשחק על מתפרצות מצד שמאל בלבד.

רק צריך להסתכל על ארבלואה ולראות שגם מאמן בלי עמוד שדרה, שאשכרה מנסה לרצות את כולם ועושה כל מה שאומרים לו כמו כלבלב מאולף, מביא את אותן תוצאות אם לא יותר גרועות.

אך שאני רואה את זה, ריאל אכזבה את אלונסו, לא להיפך.

באגף התלונות שכן יש לי לאלונסו - לא כל כך מסכים עם זה. נראה שהאוסן וקרראס רכישות שלו. קרראס הצלחה לכל הדעות, האוסן אחרי התחלה בעייתית התייצב מאד. שחקנים אחרים ״שלו״ נכשלו באופן די ברור (גולר, אפשר לטעון שגם גרסיה ולא מעט בגלל ייבוש מתמשך מאלונסו).