דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: ברנרדו רשמי

נכון, נכון ושוב נכון.

בעיני קשה למצוא הסבר אחר. תסתכל על הרקורד: מעבר לאנומליה שבתקופת בנזמה-היגוואין תחת מוריניו (יחד אם עוד כל מיני אנומליות תחתיו), היה לנו לכל היותר 9 אחד בסגל שבאמת נספר ברמת הדקות, וגם לו קראו בנזמה. כל היתר, והיו מעט כאלה, היו הצלחות מקריות וזמניות כגיבוי (מוראטה, חוסלו, צ׳יצ׳אריטו, גונזאלו לאיזה שבוע) או כשלונות מהדהדים (יוביץ׳).

למה התקופה של בנזמה זה אנומליה ולאו דווקא הנוכחית?

לא כתבתי שהאנומליה זה תקופת בנזמה, אלא בנזמה + היגוואין.

בנזמה בפני עצמו מקרה מעניין כי הוא חלוץ מאד לא חלוצי. בין אם לחיוב ובין אם לשלילה, הוא היה בורח להניע כדור באגף המון (וגם ״לפנות שטחים״ הבלתי נגמר), בטח שבתקופה לצד כריסטיאנו אבל גם אחרי. בעיני היוצא מהכלל שמעיד על הכלל.

אני נגד,לא מה שאנחנו צריכים בטח לא במחיר הזה.
מרגיש כמו רכש פופוליסטי לשים אצבע בעין לברצלונה.

חוליאן אלבארס - אם הדיווח באמת נכון - זה מרגיש כדי לתקוע אצבע בעין לברצלונה ולבאס אותם. יש לנו כבר מספיק שחקני התקפה שמוסמרים להרכב, אם כי אני מאוד מקנא במוסר העבודה של חוליאן וכמה הוא נותן לאתלטיקו מדריד, “כוכב שאינו כוכב”. נראה לי שהרכש “הגלאקטי” ב-150 מיליון יורו לא מתכתב עם התזה של ז’וזה מוריניו. השאיפה בהחלט צריכה להיות חלוץ טוב על הספסל ואם היגואין-בנזמה זה לא הגיוני אז כן מישהו שמתקרב לאלבארו מוראטה שהיה אחלה חלוץ. אגב לא הייתי שלם גם אם היינו מציעים 150 מיליון יורו על שחקן הכרחי ומעולה כמו ויטיניה.

כל עוד כריסטיאנו רונאלדו היה בקבוצה לא היה צורך ב-‘9’. כמובן שהוא בדיחה אבל מריאנו דיאס נשכח כאן מהדיונים. מוריניו בזמנו התעקש ב-2011 להביא את עמונאל אדבאיור בחורף אגב.

היו ימים מגניבים שהיו לנו גם ארבעה חלוצים טובים בסגל: ראול-רונאלדו-מוריינטס[בעונת דיכאון] וחאבייר פורטיו ב-2003-04, ושיא כל השיאים כנראה היה ב-2004-05 אבל זה החזיק מעמד לחצי שנה עד שמורו עזב לליברפול: ראול-רונאלדו-אואן-מוריינטס.

אני לא סגור על מי שיחק תחת איזה נשיא בדיוק, אבל זכור לי גם ואן ניסטלרוי, ראול, מוריינטס, אנלקה, רונאלדו, מייקל אואן.

עושה רושם שהתרופה הבודדה שבה פלורנטינו לא הביא חלוץ היא זו שבה היו לו את רונאלדו ובנזמה, כשלאחר שהפורטוגזי עזב שמרו על הכסף בשביל אמבפה ובתווך צירפו את אנדריק שהגיע על תקן ‘‘9 עתידי’’.

אני מדבר על קדנציה ב׳, היסטוריה עתיקה פחות מעניין לצורך הדיון הזה. כל מי שציינת היו לפני 20 שנה ויותר.

אם מדברים על אמבפה בתור חלוץ אז כמובן שהתזה שלי לא רלוונטית, אבל כמובן שהוא סימפטום של האמונה של פלורנטינו בחוסר הצורך בחלוץ. אמבפה הוא לא בנזמה. אנדריק לא נספר באמת, רק כפרוספקט עתידי אולי. תכנית א׳ היתה היהלום של ויני ג׳וד אמבפה.

מיום חמישי חשבתי על זה שהשם הוא חוליאן ואני ממש ממש מקווה שזה נכון.

בהינתן ואי אפשר כמובן להחתים את אוליסה, ויטיניה ושלא נדבר על שחקן כמו פדרי - חוליאן זה השחקן שהכי הייתי רוצה שישחק בריאל.

הוא יכול לעשות הכל - מוסר משובח, מהיר מאוד במתפרצות, דריבל לא רע, עובד קשה על המגרש גם בהגנה וגם בהתקפה וכמובן טכניקת בעיטה מהכי טובות בעולם. אני חושב שהוא יכול להתפוצץ אצלנו כשהוא מוקף בשחקנים טובים אבל גם להזין את חבריו בבישולים.

אם זה הוא, אני די בטוח שזה אומר שויני יימכר כי כמובן עולם רואים את הפקק בהתקפה, מכאן אני אעבור לפנטזיה - מבחינתי אם נסיים את הקיץ עם בלינגהאם, חוליאן, אמבפה וגולר (או ניקו פז) כחוליית ההתקפה ב11 אני מרוצה מאוד. אני חושב שזה ייתן לנו את האיזון הנכון בין שחקנים שעובדים קשה לבין הברק שנחוץ להתקפה. יחד עם זאת אני כן חושב שיש מקום לשחקן כנף בפרופיל אחר על הספסל, כזה שיכול לשרוף את הקו ולקחת שחקנים באחד על אחד. אני הייתי מחזיר את מוניוז אבל אולי אפשר להמר אפילו על יאנייז

לגבי הקישור - אנחנו חייבים לראות שם שינוי ולדעתי רודרי מתאים לנו כמו כפפה, מהדיווחים נשמע שזה פחות סביר אחרי שפלורנטינו זכה אבל אני ממש חושב שאנחנו צריכים קשר אחורי עושה משחק, במיוחד כשאנחנו משחקים עם בלינגהאם ופדה ואם מוסיפים גם את פאקטור המנהיגות אז רודרי פשוט מושלם - הלוואי.

אם אכן אלברז הוא הרכש שאותו מתכנן פלורנטינו, אז הוא יהיה דוגמה מושלמת לברדק שיש לנו בקבוצה. יש כל כך הרבה בעיות בסגל שלנו והוא רוכש שחקן בפרופיל שאין לנו מה לעשות איתו בכלל. איפה הוא אמור לשחק? באגף ימין? אני ממש מבולבל ממה שהולך שם. רכש פופוליסטי שהולך לסבך אותנו עוד יותר. מזכיר לי את הרכישה של גריזמן בזמנו.

יכול להיות שזה מעיד על תקופה רחוקה, אבל בהתחשב בדוגמית שיש לנו ללא בנזמה זו התקופה היחידה שאפשר להסתכל עליה כמעידה על משהו. כמובן שיכול להיות שהראש של פרס השתנה בקטע הזה מאז.

יחד עם זאת, אני חושב שבהסתכלות על הסגל ועל המדיניות אצל פלורנטינו, אמבפה אכן הגיע בתור ה-‘9’.
בין אם זה מהעובדה שהוא נחת לתוך קבוצה שיש לה את ויניסיוס וג’וד תופסים את ה-2 עמדות האחרות שאמבפה היה יכול למלא לצד 9 או הדיווחים בזמנו/הפספוסים של שחקנים כמו לאטורו והארי קיין.
זה נראה שפרז שמר את העמדה הזו עבור אמבפה.
אם נסכים או לא על ההתאמה שלו לתפקיד זה כבר אישיו אחר.

מה רע באלבארז כ-9?

הוא אמור לשחק בחוד… מדובר בטופ 3 חלוצי 9 בעולם, לא ברור לי על מה הדיון או ההתלבטות. הלוואי.

אבל זו בדיוק הטענה שלי - לבנזמה מעולם לא היה גיבוי רציני אחרי כריסטיאנו, והוא עשה המון דברים שחלוץ לא עושה במקום משימות של חלוץ. אמבפה כבר מעיד הרבה יותר על העובדה שפלורנטינו לא רוצה חלוץ ״קלאסי״ - הוא בכלל לא נוגח או משחק עם הגב לשער.

עם זה שהוא דה פקטו החלוץ / מאייש את אחת העמדות הקדמיות על המגרש אין ויכוח, אבל מבחינת התפקוד על המגרש הוא חלוץ כמו שויני חלוץ (סגנון אחר, אבל ״חלוץ אגף״ ולא 9).

אם זו הטענה אז מקבל לגמרי, ואף מוריד את הכובע בפני פלורנטינו.

חלוץ צריך להיות הרבה יותר ממה שציינת, ובנזמה היה בעיני אולי החלוץ הכי קרוב לשלמות מבחינת התרומה שלו למשחק.

אלברז ואוליסה זה בדיוק אותה רמה לדעתי, כמובן תפקידים אחרים.

אוליסה על העמדה שאין לנו שם בכלל שחקן, אלברז בעמדה שהכי חשוב מבחינתנו לשדרג.

כלומר חשוב לנו יותר 9 וורלד קלאס מאשר שסוף סוף יהיה לנו קיצוני ימני אמיתי.

מקווה שה 150 זה על אלברז למרות שלדעתי הוא אוברייטד, הוא שחקן מצויין, וורלד קלאס, אבל עושים ממנו לאולי הטוב בעולם והוא לא שם ולא יהיה.

עכשיו גברדיול וסילבה ולהשאיר את ויניסיוס למוריניו שיטפל בו.

אלברז לא חלוץ 9. הוא חלוץ, אבל לא שחקן מטרה שיודע למצוא שטחים ברחבה גם כשהיריבה עושה את הכל כדי שלא יהיו כאלה. אנחנו צריכים מישהו שייצר את השטחים האלה כדי ששחקנים כמו ויניסיוס, אמבפה או בלינגהאם יעשו את השערים שלהם. מישהו עם משחק גב טוב שיוכל לאפשר לנו לצאת עם כדורים ארוכים אם נרצה, מישהו שיהיה אפשר להרים לו כדור אם לא מצליחים למצוא דרכים לייצר מצבים כשהכדור על הדשא. אלברז טכני מהיר וחכם אבל פיזיות היא לא הצד החזק שלו. אפשר להגיד את זה על כל התוקפים שלנו בעצם, ולכן זה לא מה שאנחנו צריכים.

בנוסף לזה, אין באמת מקום בחוד אצלינו לשחקן הרכב, כבר אמבפה משחק שם. אנחנו צריכים שחקן שידע לשבת על הספסל כשלא צריך אותו, ובמשחקים מול הקטנות לבוא ולתת את האקסטרה הזה. במשחקים מול הגדולות שבאופן טבעי יש בהם יותר שטחים, ההתקפה שלנו מספיקה דיי והותר כדי לייצר שערים.

אלבארז חלוץ 9 וחצי, מהזן של רוני ובנזמה. אם בנזמה ורונאלדו עבדו ביחד גם חוליאן ואמבפה יכולים לעבוד ביחד - זה כמובן דורש דחיקה של ויני החוצה.

חוליאן הוא גם קילר רציני. מספיק להסתכל על המאזן שלו בליגת האלופות בשנים האחרונות - הוא שחקן של מאני טיים, של משחקים גדולים (בכל המשחקים שראיתי אותו מולנו ומול בארסה הוא מאוד קר רוח, לא נלחץ מהמעמד או היריבה) והוא לגמרי מסוג השחקנים שמתאימים לריאל מדריד.

חוליאן אלבארס שחקן מעולה זה לא זה בכלל. ויש כאן גם כביכול סיפור טוב של לשבור את הלב לאתלטיקו מדריד מה שלא קרה מאז ראול שגדל בנוער שלהם וסיים כמלך של ריאל מדריד, וכביכול ניצחון על ברצלונה. אבל חוליאן גם אוהב לצאת החוצה מהרחבה ומכירה של ויניסיוס לא באמת תתרחש - תקועים איתו וכשחקן מוביל, זה מצב נתון שלא ישתנה (נניח חוליאן ואמבפה יחד זה יסתדר). מה גם שג’וד ישנו בעמדה קדמית. אין מקום לכולם זה לא פיפ"א.

אגב בנזמה היה שלומיאל לא פעם אבל הוא היה נוגח פנטסטי. לא חושב שחוליאן נוגח ברמתו, על המשחק עם הגב דיברנו. שדרוג לאמבפה שיש לו פטור ממשימות אבל אלבארס לא טורף ברחבה.

שחקן מעולה, אבל More of the same.
הייתי מעדיף את סורלות. כן, גם להרכב.

חייב לציין, עכשיו בדקתי יותר לעומק, והדיווחים על חוליאן אלברז מגיעים מכתב של סקייספוקטס. בינתיים הסוכן שלו אומר שאין לו מושג על מה מדברים, וסנטי אאונה גם הוא לא יודע על שום עניין שלנו בו. בקיצור, אפשר לחזלש.

ולחדשות היותר טובות יש עוד דיבורים על שחקני הגנה נוספים. אני רק רוצה את גבארדיול וקשר מנהל משחק. לא רוצה אף סופרסטאר להתקפה, אנחנו לא זקוקים לאחד כזה.

אני לא אופתע אם זה האלאנד בסוף, במקום אצבע בעין לברצלונה עם אלברז זה יהיה אצבע בעין לריקלמה.