דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: ברנרדו רשמי

איך אתם אוהבים אצבע בעין…

יש כל כך הרבה ספינים שרצים בנוגע לדמות מאחורי הגלאקטיקו החדש של פלורנטינו, כל כתב מנסה למשוך לכיוון שלו ואני מניח שמחר נהיה יותר חכמים. באופן אישי אני כל כך מקווה שזה לא יקרה, בין אם זה חוליאן ובין אם זה אוליסה.

חוליאן חלוץ על ואין על זה עוררין, אבל קשה לי לראות איך הוא נכנס להרכב בצורה היגיונית בלי ליצור חוסר איזון, בהנחה שויני עדיין כאן איתנו ואין שום סיבה בעולם שזה ישתנה. לגבי אוליסה, כאן התמונה כבר שונה ובהחלט הוא יכול להשתלב בהרכב בקלות, ומעבר לזה אני באמת חושב שאם נדחוף מספיק חזק וגם הוא יתן את הטון מהצד שלו באיירן לא יחזיקו אותו בכוח, זה לא היה הסגנון שלהם מעולם.

אבל אני אחזור לנקודה שלי ואגיד שכרגע הצורך שלנו בשחקנים אחרים הוא הרבה יותר גדול, לווא דווקא שם ספציפי, אלא יותר חיזוק נקודתי, בעיקר בקישור. אני באמת מעדיף שישקיעו את הכסף הזה על קשר טופ, כי החוסר שלנו בשחקן כזה היה כל כך משווע בעונה האחרונה. הייתי הרבה יותר שקט אם הדיווחים הראשוניים שמיתגו את ויטיניה או ז׳ואו נבס כשחקן של ה-150 מיליון, אבל ברור לכולם ששום דבר לא יצליח לשחרר אותם מכלוב הזהב הקטארי.

אופציה ריאלית יותר היא אנזו פרננדס, הוא דובר כאן בעבר, ולפי הדיווחים הוא לא בהכרח רוצה להישאר בצ׳לסי ואף פוזל לכיוון שלנו, וזה כבר הרכש הרבה יותר נכון ומאוזן. אולי הוא הגלאקטיקו שפלורנטינו מחפש, אבל הימים של להנחית כוכב על בקבוצה רק לשם חיזוק המותג של הגלאקטיקוס כבר מאחורינו וחייבים להתרכז במטרות ריאליות.

לשים 150 מיליון על אנזו פרננדס או ג׳ואו נבש יהיה פשע. הם לא שווים את זה כאינדיבידואלים ולא ישפיעו על הקבוצה ברמה באמת משמעותית.

אוליסה, ויטיניה כן יעשו הבדל, לדעתי גם חוליאן.

בכנות אני לא מבין את העניין באנזו. אני חושב שהוא פשוט לא משלים את הקישור שלנו בצורה הנדרשת. אם פדה נשאר, וזה אם לא קטן, יש לנו את פדה ובלינגהאם באנקרים בקישור ואף אחד מהם לא מתאים לשחק ב6. אנזו בצ׳לסי משחק לפני קאיסדו כמובן והרבה פעמים הקשר שמשחק הכי גבוה. כלומר יש פה שוב שחקן שדורך על הרגליים של ג׳וד.

אם זה במקום פדה אז זה כבר עניין אחר כמובן אבל עדיין - אני לא חושב שהוא שווה את איזורי ה100 מיליון שמדברים עליהם.

השער המגניב של ה-AS: “הרשימה של ז’וזה מוריניו” - כמובן שזה לא אומר הרבה, כמו ריכוז כל הדיווחים

כאן מדובר על הדרישה של מוריניו להחתים שחקן הגנה שיכול לשחק הן כבלם והן כמגן: יושקו גברדיול וריקארדו קליפיורי מועמדים, אזכורים לברנרדו סילבה ולגבי מרכז השדה השם החם לטענתם - הריאלי כנראה - הוא מתאוס פרננדס מווסטהאם.

-אגב, מנגד, לאו דווקא ב-AS אבל יובנטוס מפנטזת על ברהים דיאס והוא יוכל להיות שם שחקן משמעותי יותר.

כמובן שיש הצפה של שמועות ושחקנים ועל חצי ממה שמדברים אני שם X. אני פשוט חושב שקליפיורי שחקן סבבה וזהו, לא משהו בלתי-רגיל, מעדיף אם כבר את גברדיול. מצד אחד הוא סבל משתי פציעות ומצד שני ראיתי ושמתי לב שבהרבה משחקים גדולים הוא לא ממש פתח. נגד באיירן מינכן בשלב הליגה שיחק רק 22 דקות, לא שותף בגמר, נגד אתלטיקו מדריד הוחלף אחרי 58 דקות בגומלין. סיים את העונה באירופה עם שש הופעות (332 דקות). בגמר גביע הליגה נגד סיטי לא פתח אלא עלה מהספסל, לא שיחק נגד צ’לסי בגומלין חצי הגמר. בליגה היה שחקן הרכב בעיקר בחצי הראשון של העונה.

מעשה בפנטזיות: איזה שחקן רכש הייתם רוצים שהנשיא ינסה להחתים ב-150 מיליון יורו?

• חוליאן אלבארס
  • ויטיניה
  • מיקל אוליסה
  • ז’ואאו נבש
  • אנסו פרננדס
  • אחר - פרטו
  • אף אחד לא שווה את הסכום הזה
0 מצביעים

אני חושב משהו אחר לגמרי. פלורנטינו דרך שופרותיו הרבים זורק הרבה שמות לאוויר, ובעזרת סקרים באס/מארקה וכו’ מבין את הלך הרוח הציבורי. הוא יראה איזה רכישה הכי פופולרית בקרב האוהדים, ולפי זה ישקיע את המאמצים.

לא שאני חושב שזה מופרך, אבל אם נקצין- למה שפלורנטינו לא יסתכל על פורומים של אוהדים, כמו זה כאן, מה עוד שבישראל בטח יותר אובייקטיבים ממדריד, וילך לפי מה שהרוב כאן רוצה? וכל הכבוד לדור שהמשאל שלו יכול לקבוע מה שיקרה באמת.

נשים את הציניות ההו כה מתוחכמת שלך בצד.
נזרקים עשרות שמות מאז שריקלמה הודיע שהוא מתמודד, וזה לא פוסק ב 24 שעות מאז שפלורנטינו נבחר.
בהנחה שרוב הסוסיוס הם ספרדים וספציפית תושבי מדריד, ובהנחה שיותר מעניינת את פלורנטינו דעת הקהל במדריד ולא בכל חור אחר בעולם, אני חושב שאינפלציית השמות שהשופרות זורקים בזמן האחרון מגיעים בכוונת מכוון.

פלורנטינו פרס אוהב גלאקטיקוס וזה מגניב להנחית את אחד מכוכבי באיירן מינכן ומישהו שהיה לו חלק מרכזי בהדחה שלנו מליגת האלופות, אבל דעת הקהל להערכתי הפוכה, שבעו מכוכבים אחרי שהחיבור עם קיליאן אמבפה לא צלח. האוהדים רוצים “תאכלס”. גם לפלורנטינו יש את היועצים שלו אני מניח חוץ מהמנכ"ל חוסה אנחל סאנצ’ס, גם אם אין מנהל ספורטיבי מסודר. גם לז’וזה מוריניו הפעם תהיה מילה. סקרי המארקה פחות רלוונטיים וכך גם אלה באל צ’ירינגיטו.

באיירן מינכן והכוכבים שלה - את טוני קרוס הצלחנו להביא, הם לא ממש נלחמו עליו כשהיה שמה מתום חוזה ולא הסכימו לשדרג לו, ודויד אלאבה הגיע בחינם. את פרנק ריברי ב-2009 לא הצלחנו להביא לפי הדיווחים [וכאשר כריסטיאנו-קאקה-בנזמה כן הצטרפו אז אולי הדיווחים קצת לא מדויקים למרות שריברי עצמו אמר שכן] וגם לא את מיכאל באלאק בין אם תחת חוזה ובין אם כשחקן חופשי כשבחר בצ’לסי.

לא לשכוח שזאת שנת מונדיאל ופלורנטינו אוהב להנחית פה חבר׳ה שפרצו במונדיאל (אוזיל 2010, חאמס 2014). אפילו רונאלדו פנומנו, שאמנם היה כוכב על לפני, אבל המונדיאל ב 2002 נתן אישור שהוא חוזר למסלול מה שנקרא

בום. זה חוליאן אלבארס! ריאל מדריד הציעה 150 מיליון יורו וההצעה נדחתה. הודעה רשמית:

ריאל מדריד הודיעה כי לאחר ישיבת דירקטוריון היום, הגישה הצעה של 150 מיליון יורו לאתלטיקו מדריד עבור השחקן חוליאן אלבארס. לאחר בחינה והערכת ההצעה, אתלטיקו מדריד הודתה למועדון על ההצעה, שניתנה במסגרת היחסים הטובים הקיימים בין שני המועדונים, ודחתה אותה תוך התייחסות לסעיף השחרור של השחקן.

בדרך כלל המועדון מודיע בהודעות האלה שהתקשורת מחרטטת. מאוד הופתעתי. אני לא ממש הייתי מקצועית בעד הצעד. זה לטלטל בעיקר את אתלטיקו ולהפריע לברצלונה. אבל גם מגניב ומעניין (חוליאן שחקן-על זה לא קשור)

יופי,העלנו את המחיר לברצלונה,אפשר עכשיו להתמקד ברכש ריאלי ומתאים?

ופלורנטינו סימן וי על הבטחת הבחירות שלו…

לא מאמין שיגיע לפה שום גלאקטיקו הקיץ

כל הכבוד לפלורנטינו, עמד במילה שלו .
אמר לא אוליסה, לא מהפרמיירליג, גלקטיקו בהווה.
שחקן צעיר? אולי אצל פלורנטינו בן 26 נחשב צעיר.

אנחנו לא צריכים גם “עוד גלאקטיקו” בהנחה שהחלוצים הנוכחיים והבעיתיים נשארים. מעניין אותי מה מוריניו חושב על זה. בכל מקרה אף שחקן מהרלוונטיים שניסינו לנחש לא היה נמכר במחיר הזה. ההבטחה הזו היא ממש לא הסיבה שפלורנטינו ניצח. הוא ניצח כי את ריקלמה אף אחד לא מכיר וזה טבעי שמטילים ספק ואולי דווקא ההצגה עם החולצה של הולאנד פגעה בו, ומשום שסומכים על פרס בפן הכלכלי.

ובעיקר כי בפרק הזמן הזה פלורנטינו לא באמת ביצע תחרות הוגנת זה לא היה צ’אנס אמיתי.

הפתעה מרעישה, בכל מקרה לחוליאן יש מקום אך ורק אם ויני עוזב ואנחנו עוברים לשחק עם 2 חלוצים, ויני אמבפה וחוליאן ביחד ויהיה לנו קישור רעוע עוד יותר.

האתגר העיקרי של הקבוצה איננו בהנחתת גלאקטיקו אלא במימוש הפוטנציאל שבקבוצה. בחיבור שבין אמבפה לויניסיוס (אם בכל זאת שניהם נשארים כפי שזה נראה) ובליטוש של שחקן כמו אנדריק. כמובן שכולנו היינו שמחים לראות את אוליסה כאן אבל לא נראה לי שזה ריאלי.

איפה שכן צריך חיזוק משמעותי זה בקישור. הבעיה היא שהשוק לא משהו. ויטיניה או נבש זאת בגדול משימה בלתי אפשרית. אחת הסיבות שמאוד רציתי לראות את קלופ כאן היא היכולת המדהימה שלו להוציא את המיטב מכל דבר שהוא נוגע בו. פעם גם מוריניו היה טוב בזה. מקווה שהחזרה לבמה הגדולה תחזיר לו את האיכויות הללו. בהקשר זה, אני מאוד מאמין בניקו פז. מעבר לכישרון הגדול מדובר בשחקן מאוד חכם.

לא אמר גם לא מהליגה הספרדית?

יופי דפקנו את ברצלונה, עכשיו אפשר לחזור להיות רציניים ולהתחיל לעבוד?

8 שערי ליגה לחלוץ זה קראק? זה בנזמה מודל 2018 לא תודה.