לדעתי דוגמאות לא טובות, שני שחקנים מצויינים, במיוחד מאטיץ’ וגם חדירה מאוד אנדרייטד בעיניי.
בכל מקרה, יש לו כבר את צ’ומה ופדה, יהיו שחקנים מובילים.
הקישור כנראה יורכב מפדה, צ’ומה, סילבה וג’וד.
ועוד נקודה, לא מקבל את הטענה שסילבה בירידה, הוא לא ! סיטי כן הייתה בירידה תלולה בשנתיים האחרונות אחרי השיא אבל זה היה צפוי, בעיקר פציעות של שחקנים מובילים והזדקנות וירידה תלולה בכושר אצל השחקן הכי טוב שלהם, דה בריינה, הבעיה היא לא סילבה.
אני חושב שכתבתי בצורה מאוד ברורה למה יש לי ספקות לגבי ההעברה הזאת. זו העברה שיכולה להתברר כשיחוק או נפילה אבל את זה נדע רק בדיעבד. בסופו של דבר יש סיבה למה דחינו אותו רק לפני כמה שבועות ולמה הביקוש עבורו לא היה בשמיים.
בנוסף אני לא מבין למה הכל חייב להיות “פשוט” ולמה זה לא בסדר לעצור רגע ולשאול איפה הדברים שיכולים להשתבש במהלך הזה. לא כל שאלה או תהיה היא בהכרח תלונה.
ציטטתי את אריאל אבל זה מופנה לעוד מספר תגובות זהות שיש כאן.
הוא מגיע בחינם בגיל מאוחר. אתה תקבל שחקן מפתח/סופר סאב או שיזרקו אותו בקיץ הבא לערב הסעודית. 0 סיכון כלכלי על שחקן ענק. שחקן ענק שעובר את השיא, הוא עדיין שחקן מצוין.
לא ילך, לא ילך. לא שמת 120 מיליון יורו ואפילו לא 60.
אמירה מוזרה בהתחשב בכך שהיו לו הצעות מיובנטוס, בארסה, ריאל ואתלטיקו.
איזה עוד ביקוש הוא צריך? ליברפול?
זה שהמועדון דחה אותו לפני מספר שבועות זה לא אומר כלום מעבר לזה שהמועדון המשיך להתנהל בקצת שחצנות ויהירות ודמיין כאן מעל את הסלוגן של פלורנטינו פרס “יש לנו את שלושת השחקנים הכי טובים בעולם”. השנה היא 2026 וריאל מדריד הייתה חיה עד לפני רגע ב-2024. אולי גם לא היה ברור במאה אחוז עדיין מי יהיה המאמן אבל ניחא. בוא נגיד חנן שמהתגובות שהיו פה - אני יותר “אופטימי” או שמח “ממך” אבל לא חוגג כמו אחרים.
-מסכים גם שעצם זה שמידת הסיכון היא נמוכה יחסית - בפן הכלכלי, העובדה שהוא כשיר, זה שאין לנו עוד שחקנים עם היכולות האלה וגם נכס לחדר ההלבשה - משהו שצריך לקחת בחשבון. על אחת כמה וכמה כשהמועדון רוצה אותו.
-טיטי אני חושב שאתה קיצון לצד השני. שלא תצפה לקבל את ברנרדו סילבה בשיאו כי אתה תתאכזב, גם 70% מאותו שחקן שהיה זה אחלה. כל הגורמים מסביב השתנו ורק ברנרדו בדיוק אותו שחקן שהצטרף לסיטי לפני עשור? לא קונה את זה. החליף עמדה במגרש אז המספרים קצת דעכו עוד יותר, אחלה. אבל זה לא רק זה. קווין דה בריינה דעך גם בגלל פציעות ותמיד היה חשוב ממנו, אבל מספר הדקות של דה בריינה היה נמוך. ברנרדו היה תמיד בריא טפו-טפו-טפו אבל ברור שהוא בדעיכה.
אתה כתבת שזה 0 סיכון כלכלי ואני עניתי שזה תלוי במשכורת שלו. השאלה איזה שכר אתה משלם.
המועדון ׳רואה׳ את הסכום הסופי אליו הוא מתחייב, זה מה שמעניין אותו. לא סתם שחקנים עם כרטיס ביד חותמים על חוזה גבוהה יותר. הם לקחו סיכון, וזה התגמול שלהם.
הסיכון הכלכלי לא פקטור כאן, הסיכון הוא שזה יוביל לעוד מתחים בסגל ויבוא על חשבון הבנייה לטווח הארוך. כמו שכתבתי לפני כן, ההגעה שלו מחסלת לגמרי את האפשרות שניקו פס יחזור, תבוא על חשבון דקות משחק של שחקנים צעירים שעוד יכולים להתפתח והשקענו בהם ים כסף כמו אנדריק, והוא יהיה ממוסמר להרכב גם אם היכולת שלו תהיה לא טובה. כמובן שאם הוא בא לפה וזה אותו ברנרדו סילבה בשיאו אז אין דיון, אבל קיים סיכוי שהוא לא אותו שחקן כבר.
לגבי הביקוש, אף אחת מהמתעניינות לא באמת נלחמה עליו, אתם מחפשים מציאות עקב המצב הכלכלי ואפילו לא ידעתי שיובה בתמונה. אנחנו דחינו אותו והוא מגיע עקב בקשה של מוריניו. לא התנהל כאן קרב עליו.
אתלטיקו מדריד רצתה אותו מאוד והוא היה הופך לשחקן הרכב שם כמעט בוודאות, נאמר שהוא היה קרוב לחתימה. לגבי ברצלונה התחרות שם קשה יותר במרכז השדה ואולי זה היווה שיקול מבחינתו - אבל הוא היה יכול להיות אחלה שחקן 12-13 שם. מתוך “כבוד” למנצ’סטר סיטי מניח בזהירות שלא היה מגיע לקבוצה אחרת באנגליה, והליגה האיטלקית הנוכחית היא שלוש דרגות ירידה ברמה.
חלק מהדברים שאתה כותב פשוט לדעתי לא נכונים. לא ה"ממוסמר להרכב" כבר אמרתי למה - אצל ז’וזה מוריניו? לא ממש, וגם את עניין המרמור בחדר ההלבשה. שם בצד את ניקו פז שהיו עוד בסוף העונה שעברה דיווחים שרוצה להמשיך עוד עונה בקומו - אנדריק וברנרדו סילבה הם סגנון אחר לגמרי ולא באמת אותו מערך. אתה יכול “להשתולל” נגד קבוצות חלשות בסנטיאגו ברנבאו אבל בקלאסיקו באופן טבעי לא תראה את אנדריק משחק יחד עם קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג’וניור. אם ברנרדו היה בשיאו סביר להניח שהיה ממשיך במנצ’סטר סיטי ואם היה עובר לקבוצה כלשהי אז בעסקה דומה יותר למקרה קאסמירו ובטח לא מסיים חוזה.
שוב, אתה משלם שכר בכל מקרה. לברנרדו סילבה או לכריסטיאן אנסומבו.
אחד מגיע בחינם, אחד יגיע ב-70 מיליון.
במקרה של ברנרדו אתה לא שורף 70 מיליון על מישהו שיחווה ירידת ערך או יכשל מקצועית.
אם ברנרדו לא מצליח אתה רוכש את חוליאן סאנצ’ס בעונה הבאה.
מה שאתה עושה זה בעצם מציין סיכונים גנריים שאפשר למצוא אצל כל שחקן.
אם מחר ריאל תחתים את ראיין שרקי אז יש מצב שזה יוביל למתחים, יבוא על חשבון שחקנים, יכול לבוא על חשבון בנייה לטווח ארוך וכו’ וכו’.
בכל החתמה של שחקן יש סיכונים.
תקרא מה כתבתי. מוזמן לשאול את הצ׳ט אם צריך. מה שמשנה הוא שווי העסקה. כל עוד אתה לא יודע מה השכר ומענק החתימה שלו (לכל הפחות), אין לכך משמעות. דוד אלאבה זו עסקה של כמעט 150 מיליון יורו, כולל קומישן, מענק חתימה וכו׳. זה אומר שהוא עלה למועדון 30 מיליון יורו לעונה. אבל איזה יופי, בא בחינם.
ממה שאני קורא העלות הכוללת שלו לעונה - בערך 20 מיליון. סטנדרטי.
כמובן שכשאני כותב ‘‘חינם’’ אני יוצא מנקודת הנחה שהוא בחינם. לא שמסתתר מענק חתימה.
כשיש דיווח על אחד כזה משמעותי. נדבר.
מסכים עם @whykds, החתמת שחקנים חופשיים היא ממש לא השוס הכלכלי שאנשים מדמיינים שהיא (וזה עוד בלי לדבר על שיקולים חדר הלבשה ודקות של שחקנים אחרים). ממילא המשכורת חשובה לא פחות מדמי ההעברה אם לא יותר, והיא לרוב גדולה יותר כשהשחקן חופשי. עדיף להתמקד האם מקצועית טוב לקבוצה להביא את ברנרדו בן ה-32 או לא (לטעמי כאמור - בהחלט כן).
בעיני, כשההתחייבות החוזית/כלכלית לשחקן היא לא גדולה וארוכה זה מקטין את חשיבות הדיון על הצד המקצועי.
אם ברנרדו סילבה מעבר לשיאו, אז בקיץ הבא הוא ישחק במדבר, רויאל תהיה משוחררת לקנות שחקן במחיר שכן יהיה חשוב לברר את העניין המקצועי.
כל כך לא נכון.
השוק לא מחכה שריאל מדריד תחתים שחקנים טובים.
קבוצות אחרות מחתימות שחקנים ואז כשאתה רוצה אותם במקרה הפחות גרוע הם יעלו לך המון, במקרה הגרוע יש לך ויטינייה.