מקווה מאוד שאחרי שסיימנו עם דיומנדה עכשיו יתפנו לסגור את רודרי סופית כי זו רכישה לדעתי יותר דחופה והכרחית,קצת מלחיץ השקט שהיה היום בגזרה הזו אבל עם איך שהקיץ הזה מתנהל אני מאמין שנראה אותו בלבן עד סוף השבוע.
נראה לי שלא התרגשתי ככה בחלון ההעברות מעולם. שחקן כנף ימין טבעי, שני (!) קשרים טכנים, מגן וורלד קלאס בשיא הקריירה ולהיפטר מהחור השחור באגף שמאל- איפה חותמים?
בכלל, מה שקורה בחלון ההעברות נראה שיטת עבודה שונה לחלוטין ממה שראינו בשנים האחרונות. אולי פלורנטינו לקח צעד אחורה ואולי מוריניו מקבל קרדיט אבל אני אוהב את זה. רכש מאוד בארסאי.
עריכה: לא משנה, הלכה העונה
מה זה אומר על החתמה עתידית של אוליסה?
איפה אנדריק משתלב?
מה ההשלכות לגבי ויניסיוס?
יש שמועות חזקות שגארסיה בדרך החוצה.
לא יודע מה אני מרגיש לגבי ההחתמה הזאת. לא ברור עד כמה היא נחוצה כשבבירור יש עמדות דחופות יותר, ועוד במחיר כזה… מרגיש לי עוד ממה שכבר יש לנו. ימים יגידו.
אני לא יודע לאן העונה הזאת תלך ולאן דברים יתפתחו, אבל ללא ספק אם היו אומרים לי שזה החלון שהולך להיות הייתי צוחק על מי שאמר דבר כזה.
צריך לקחת בחשבון כמה דברים: נעשו הרבה החתמות, לפי איך שדברים נראים תהיה לפחות עוד אחת מעבר לדיומנדה, וכשעושים כמות כזאת של שינויים בסגל זה בהחלט מועד לפורענות. נוסיף לזה את ההגעה של מוריניו, שעם כמה שמדובר בשם גדול ואחד שיודע להשליט סדר בחדר ההלבשה, הקריירה שלו בדעיכה מתמדת מאז שהוא עזב אותנו אי שם לפני יותר מעשור.
קשה לי להאמין שכל רכש יהיה בינגו וכולם יספקו את הסחורה ויעמדו בציפיות החל מהרגע הראשון, או בכלל, אבל זה חלק מהסיכונים שלוקחים ובהחלט אפשר להגיד שלכל שחקן שהגיע עד עכשיו יש ייעוד מסוים והייתה מחשבה לפני שהעבירו את הכסף לחשבון של המועדון שלו.
אני מניח ואני גם מאוד מקווה שנראה תנועה גם בצד ההפוך של החלון ושכמה שחקנים יעזבו. קשה לי בשלב הזה לשים את האצבע על מי בדיוק, אבל אם הייתי צריך להמר אז אלה יהיו אסנסיו, קמאבינגה/טשואמני, גונסאלו/אנדריק. הייתי שמח להיפטר כמובן גם ממנדי אבל קשה לי להאמין שתהיה קבוצה שתסכים לממן לו טיפול רפואי מהואלדבבאס ועד למתחם האימונים שלהם. בעיניי אפשר לשחרר גם את ברהים, שאין ספק שיש לו הרבה כדורגל ברגליים, אבל למעט משחק אחר בעונה שהוא מראה ניצוצות, רוב הפעמים הוא די פרווה ולא נותן מספיק.
בכל מקרה שוב אציין שההתנהלות בקיץ הזה היא מעבר לכל דימיון, מכל הבחינות. עכשיו רק נותר לחכות שהעונה תתחיל ולקוות שדברים יתחברו ונחזור ליהנות מהקבוצה הזאת.
אם ויניסיוס עוזב (ללא מחליף) הבעיה היא בראש ובראשונה איבוד העוצמה בצד שמאל.
ההייט ל-ויני מובן אבל הזוי שאנשים פה מוכנים לשים את כל הז’יטונים על שחקן שליטרלי לפני שבוע היה אנונימי לרוב עולם הכדורגל
לא שמים את כל הז׳יטונים על דיימונדה. יש אמבפה, יש בליגנהאם ויש גם כלים חדשים כמו ברנרדו, דאמפריס ואנדריק.
גם אם ויניסיוס אינדיבידואל יותר טוב, הוא לא אינדיבידואל מספיק טוב כדי לפצות על האנוכיות והמגבלות במשחק שלו.
העונה היו לו חודשיים של קלאץ׳ עם שערי סולי אדירים וגולים מרחוק, אבל הם מתקזזים מול חודשים של איבודי כדור ובעיטות לשמיים.
אבל כל זה לא גרוע כמו הבעיה מספר אחת: היכולת שלו ברגרסיה קשה. לדעתי זה לא רק המנטליות והסיומת אלא ברמת המהירות, הצעד הראשון והדריבל.
אני אפילו אחטא בנבואה שתוך שנים בודדות ויניסיוס לא ייחשב לשחקן מהטופ. אני לא חושב שהוא אתלט על כמו אמבפה או מקצוען על כמו כריסטיאנו כדי לשמור על האתלטיות במשך עשור+.
באשר לדיימונדה, בעונה האחרונה הוא היה שחקן אחד על אחד טוב בהרבה מויניסיוס: בכמות ובאחוזים. אני לא חושב שנאבד כל כך הרבה עוצמה. הוא גם יצר הרבה יותר מצבים ובישל יותר, ואפילו כבש אותה כמות שערי שדה.
משעשע: שימו לב לזה, “נקמת הארכיון” כמו שאוהבים להגיד בחדשות 12. באחת במאי באל צ’ירינגיטו פירסם הכתב חוסה אלבארס על הרצונות של ברצלונה לחלון ההעברות בקיץ, הוא דיבר על ארבעה שחקנים: ברנרדו סילבה שאכן היה קרוב להצטרף לברצלונה לפני שריאל מדריד התערבה, דנזל דומפרייס ומארק קוקורייה (גדל בלה מאסיה), ויאן דיומאנדה. שלושה שחקנים אצלינו, הרביעי בדרך.
“זו התחזית הגרועה ביותר אי פעם: יעדי ההעברות של ברצלונה שאוהדי ריאל מדריד לא יכולים להפסיק לצפות בהם”, נכתב ב-AS.
מה הסיפור עם הניתוח בגב של רודרי? לא מצאתי יותר מדי מידע אמין בנושא
אני לא מומחה, אז אולי עדיף לשאול את נדב או מישהו בסגנון. אבל לפי מה שהבנתי: מדובר בניתוח מורכב יחסית, כדי להוציא לו מהגב את כל הסכינים שאוהדי בארסה תקעו לו שם עם ה‘ברור שלרודרי מגיע בלון ד’אור על חשבון ויניסיוס’ אבל גם ‘ביזיון שרודרי קיבל את פרס מצטיין המונדיאל על חשבון מסי’
דיווחים על מכירת אנדריק לא מובנים לי.
שחקן שהוכיח את עצמו פעם אחר פעם ולא מקבל הזדמנות אמיתית. מה גם ששמים אותו למכירה כאילו יש לנו חלוצים בסגל. גונזאלו יכול להיות בקאפ לא רע, שחקנים עם אופי משחק שונה, הייתי משאיר את שניהם.
לדעתי אנדריק שווה סגל והעונה ארוכה ומתישה, יש פציעות ובוא נגיד שלאגף הימני אין לנו יוצר מדי אופציות מהספסל - ברהאים פסדר, מסטא לא שם. אנדריק לדעתי שווה תחרות מול דיומנדה. עשה לא פחות ממנו בקריירה הקצרה שלהם.
זה פשוט מרתיח ששוב ריאל מדריד משחקת בלי חלוץ (אמבפה שחקן קו).
גם גונסאלו(מובן) וגם אנדריק עשויים לעזוב?
הם לא על אותה עמדה בהכרח אבל כן יש עומס ושניהם צריכים דקות לכן אני מניח שזה או גונסאלו גארסיה או אנדריק. לגבי מה שכתבת על אנדריק: הוא מוכשר מאוד וזה חשוב שיש שחקן שמקבל כדור ויש מאים על השער בלי מזמוזים מיותרים. מצד שני אני לא יודע עד כמה חצי העונה בליון היא מראה אמיתית בגלל הדקות הרבות וסגנון המשחק, והוא שיחק בכנף. הוא לא חלוץ.
לא ראיתי את יאן דיומאנדה באופן קבוע כמובן אבל לפחות לפי הסרטונים שאני מודה שהם לא מדד מספיק טוב - הוא דריבליסט בחסד וטוב יחסית על שטח קטן, בימין גם וגם בשמאל. אנדריק צריך מקום לרוץ. אני גם מאלה שמתנגדים להבאתו אבל אם המועדון שם על מישהו כל-כך הרבה כסף אז סדרי העדיפויות\ ההערכה המקצועית כלפיו ברורים.