כתבה של רז אמיר על דיומנדה לפני המונדיאל:
וציוץ שלו מהיום:
https://x.com/i/status/2081023284452217069
כתבה של רז אמיר על דיומנדה לפני המונדיאל:
וציוץ שלו מהיום:
https://x.com/i/status/2081023284452217069
אורנסטיין שמדווח על ויניסיוס הוא זה שדיווח על דימונדה. האמת, בסט קייס סנריו. נפטרים ממניה בירידה ומצרפים מניה בעלייה, מקבלים את השחקן הכי דומה בעולם לויניסיוס רק טבעי לכנף ימין שכן יודע להסתדר בשמאל וחוסכים הסתבכות עם חוזה הזוי או העברה חופשית.
באשר לויני, קודם כל מגוחך שלא חתם על חוזה עוד ושניסה לסובב את פלורנטינו- אבל גרוע מכל: הוא והמועדון צריכים לעשות חושבים איך זה שמועמד כדור זהב בשוק ולא מעניין כמעט אף מועדון, בניגוד לילד בן 19 ששיחק לפני שנה בלגאנס. בואו נגיד שאם זה היה אמבפה היו קצת יותר מחזרות.
אני אישית מאוד אוהב את דיומנדה, לדעתי רכש מצויין, הוא צעיר מאוד ואי אפשר להמר שיצליח ברמות הכי גבוהות, אבל ככישרון גולמי הוא מהרמות הכי גבוהות שיש.
מבחינת כישרון לא שם אותו מאחורי אוליסה, כמובן שיש הבדל ענק בכך שאוליסה כבר הוכיח את עצמו ברמות הגבוהות.
עקבתי אחרי דיומנדה אחרי שנטען שליברפול רוצה אותו כמחליף לסלאח, אם לא לליברפול אשמח מאוד שיגיע לריאל.
מנסה למצוא היגיון בפרסום הזה.
נראה לי שכרגע זה בגדר אמצעי לחץ על ריאל מדריד.
אני בספק אם ארסנל תוכל לשדרג לו את החוזה ביחס לריאל.
עכשיו מדווחים שיש פגישה בין ריאל לויניסיוס ביום שני.
בקיצור, הכנת שטח.
אם דיומנדה מגיע ו-ויני עוזב אנחנו עדיין נשארים נכים באגף אחד. כל עוד אוליסה לא על השולחן כדאי ששניהם יהיו
סליחה, אבל אני היחידי שלא שמע על דיומנדה עד שקראתי את ההודעות האחרונות?
מרגיש לי מוגזם המחיר!
קצת לא יודע מה אני חושב על העסקה הזו -
לא באמת ראיתי אותו, עונה חולפת מדהימה במונחים של בונדסליגה, וטורניר גביע עולם חיובי. מרגיש לי שיש לו אופי טוב - של שחקן שבא לעבוד.
המחיר מופקע. אבל זה השוק היום, אם אתה רוצה לשים את הידיים שלך על כשרון גדול תשלם. גם על ג׳וד שילמנו סכום קרוב לזה ויצא טוב.
לא ברור לי מה העברה הזו אומרת לגבי ויניסיוס ועכשיו הדיווחים על הצעה מצד ארסנל בכלל מחזקים את הבלבול.
במידה ומגיע במקום ויני - מקצועית לא רואה איך הןא יכול לתרום יותר מויני, ברמת המועדון וברמת ויני, חוסר הגעה לההסכמה בענייני החוזה, החוסר חיבור על אמבפה על הדשא אפשר להגיד שהגיע למיצוי.
במידה ומגיע כאלטרנטיבה לאוליסה - סבבה לגמרי
אף פעם לא משעמם להיות אוהד ריאל
יש גם תמיד סיכוי סביר שהם יקנו איזה כוכב שנדלקת עליו באקראי
במקרה יצא שצפיתי בכל המשחקים של חוף השנהב במונדיאל. דיומנדה פשוט השמיד כל פיסת הגנה שניסו להציב מולו
אבל אמרתי לעצמי שזה לא פרופיל שחקן שמגיע ולהתקפה של ריאל. בניגוד לעמדות אחוריות יותר.
דיומנדה שחקן מצוין שיכול להתפתח להיות אחד הטובים בעולם. העניין הוא שמדובר בעוד שחקן ימני שאמנם יכול לשחק גם בצד ימין אך עדיין טוב יותר בצד שמאל. קצת כמו רודריגו.
אני חושב שהדיבורים עליו לא מופיעים במקרה. בטח לא כשברקע דיבורים על ויניסיוס וארסנל.
אגב, אנחנו לא משוועים לשחקן אגף ימין עם רגל שמאל חזקה?
למיטב ידיעתי הרגל החשקה של דיאמונדה היא ימין.
זה נראה לי כרגע אחד משני דברים:
מנוף לחץ על ויני לחדש חוזה, או שויני עוזב הקיץ.
כל העולם משווע
כמעט ואין שחקנים כאלו - יש את לאמין ואוליסה
מי עוד בקטגוריה וכן ברמה?
אגב, אני העליתי את השם של פרנסיסקו קונסיסאו לפני כמה זמן, שחקן נחמד מאוד שיכול לתרום לנו המון: זריז ומהיר, טכני, יצירתי ועם אחלה דריבל. לא חושב שהוא יהיה וורלד קלאס אבל שחקן טוב מאוד כן יכול לצאת ממנו והוא אופציה זולה יחסית (35-50 מליון)
אגב2, אולי התשובה בכלל זה אנדריק, אני סקפטי (לעמדה הזאת, בעיקר בגלל תרומה הגנתית) אבל אם אם יש מישהו שיכול לגרום לזה להיות זה מוריניו
שם בצד את המחיר, הרכש של דיומנדה מובן לי.
אין לנו כרגע אף שחקן קו ימין אמיתי ובפוטנציאל הוא יכול להיות שם.
מבחינת עודפים הייתי שמח להיפטר כמובן ממנדי. מנסנטואנו לא יהיה ברמה בחיים אבל גם לא נמכור אותו אז שלפחות יושאל. הייתי מעדיף להשאיר את ברהים בגלל הורסטיליות ובגלל שהוא מבין את מקומו אבל גם למכור אותו ולהשאיר את אנדריק כגיבוי לימין זה סבבה. אין לי שום בעיה להעיף את גולר ב80 מליון יורו, לא חושב שהוא מספיק טוב ונהיה אצלנו עמוס יחד עם ההגעה של ברנרדו. את רודריגו כבר אף אחד לא יקח במצבו. גם אסנסיו יכול לעוף בכיף.
עריכה לתוספת: שכחתי מהצרפתים, אין ספק שאם רודרי מגיע 1 מהם מיותר. אוהב את קמאבינגה אבל הוא לא מספק את הסחורה כבר המון זמן, לא אוהב כל כך את טשואמני אבל העונה ארוכה ורודרי (אם יגיע) יפצע. ככל וטשואמני מסכים להיות בעמדת הגיבוי לבלמים + רודרי הייתי משאיר
סה”כ הסגל נראה טוב, העמדות שאני פחות סגור עליהם הם הבלמים. יש לנו את קונאטה, רודיגר, האוסן, מיליטאו, אסנסיו. בתכלס אני לא סומך במאה אחוז על אף אחד מהם.
אפשר להיפטר מאדוארדו קמאבינגה, אולי לא בסכום שהיינו מצפים אבל הוא כן שחקן פיזי שמתאים לכדורגל האנגלי בקטע הזה ושם יש כסף גדול. אחרי חמש שנים - אני מיציתי.
לגבי הצעירים בחלק הקדמי: אנדריק היה טוב בליון אבל שיחקו שם לא מעט ממה שראיתי על מתפרצות ובליגה הספרדית הוא לא יתקל בכל-כך הרבה שטחים, גם אם מוריניו רוצה להתפרץ.
להערכתי לא יגיע חלוץ, נצטרך לוותר על משהו בהנחה שמגיע רודרי, יאן דיומנדה ואולי גם בלם כמו אלסנדרו באסטוני. לכן, הייתי משאיר את גונסאלו אבל לא רק בגלל אהבתי לקאנטרה אלא כי הוא חלוץ ‘9’ שמוסיף לנו קצת אגרסיביות ברחבה ומשחק אווירי, יכול להקל על קיליאן אמבפה וג’וד בלינגהאם ולהפוך אותנו לפחות צפויים, לחצוב גולים ונקודות בכוח פה ושם.
ראול אסנסיו בלם יותר טוב מדין האוסן היום, לזכותו עומד העניין שהוא קאנטראנו ומצד שני אין סביבו את ההייפ של שחקן ההגנה היקר בתולדות ריאל מדריד ו"הדבר הגדול הבא" כמו להאוסן. אבל האוסן צריך להשתפר במקצוע הבלמות. בלם זה לעשות גליץ’ ולהעיף את החלוץ לשלט, זה לספוג צהוב חכם, זה להיות קרצייה. אי אפשר לחטוף כדור רק באלגנט. הוא לא רפאל ואראן..
*דיומנדה יהפוך לרשמי בשעות הקרובות ויצטרף השבוע לאימונים.
*פולהאם של ארבלואה הולכת בכל הכח על גונסלו גרסיה,מדברים על סכום של 30 מיליון.
*מנסים למכור את אסנסיו,במקביל השמועות על בסטוני חזרו,הסכום המדובר: 70 מיליון יורו.
אני חושב שכרגע מאוד קריטי הסיפור עם ויניסיוס. מחר הנציגים שלו אמורים להיפגש עם המועדון ולשבת למומ. מה שלא יהיה מחר זו תהיה מכה למועדון. או שמאריכים לו את החוזה ונכנעים לדרישות שלו על אף הבעיות שמגיעות איתו והפגיעה בהיררכיית השכר, או שמאבדים נכס בגיל צעיר יחסית בחינם, ולדבר הזה יש משמעות מבחינת התודעה. מבחינתי אם דבר כזה קורה עם הקוף הזה אחרי איך שהמועדון עמד לצידו ונלחם בכל העולם בגלל הטרללת שלו, יהיה מדובר בביזיון עצום. מה אני רוצה שיקרה? אין לי שום העדפה. האישיות שלו נמאסה עליי והוא גם כבר לא אותו שחקן אפילו. אני רוצה לצאת לדרך חדשה בלעדיו וחושב שזה רק יטיב איתנו. מצד שני, לאבד שחקן בחינם בשווי הזה זה לא רק מכה כלכלית אלא בעיקר תדמיתית.
אני חושב שנדפקנו בכל מקרה.
אם הוא עוזב זו הצלחה מסחררת. לא נכנענו לדרישות שלו, ונוכל להרוויח כמה גרושים לפני שהחוזה נגמר בשנה הבאה. מבחינתי גם לשחרר אותו בחינם.
כן הייתי שמח אם מוריניו/המועדון היה בועט אותו אקטיבית ולא נהיה תלויים בהחלטה שלו, אבל בסדר, רק שיעוף.
אני גם חושב שזו הצלחה מסחררת. אם נצליח להוציא מארסנל 100 מיליון, זה מדהים גם כלכלית וגם תדמיתית.
בנימה יותר אישית, נמאס לי מתחושת הגועל בכל משחק של ריאל. יאללה, שילך.
זה מצחיק על פניו שוויניסיוס ג’וניור אלוף אירופה פעמיים, שחקן מוכח שכבר חמש עונות כובש 20 שערים ומעלה - יימכר בפחות כסף מאשר שחקן שעוד לא קרע זוג נעליים אבל אני לא עיוור ומודע למצב החוזה שלו.
כבר כשהודיעו על הארכות החוזים של רודריגו ואדר מיליטאו עד 2028 ואילו ויניסיוס עד 2027 - התרגזתי והיה נראה לי שוויניסיוס זומם משהו, מחפש פתח יציאה ולא מעריך מספיק את ריאל מדריד.
הרבה זמן ואין שום התקדמות בין הצדדים, למעשה רק ב-AS יותר אופטימיים לגבי חידוש החוזה אבל זה לא מחזיק מים.
כבר שנתיים שהוא גוזל לנו המון אנרגיות ומשחק כדורגל מצוין - רק חצי עונה בכל פעם, וגם היו לו מניות רבות בפיטוריו של צ’אבי אלונסו. בעיקר: היו לו כל-כך הרבה הזדמנוויות להאריך את החוזה אבל הוא עושה מאיתנו צחוק, ודורש שכר ממש לא ריאלי. כנראה שכח שהמועדון עטף אותו והגן עליו בחירוף נפש בימים בהם היה בדיחה, וגם הימר עליו כילד צעיר. אני לא אתבאס מפרידה. נראה לי ששני הצדדים מיצו זה את זה.
פסז’ לא רוצה לנקום בנו על דיומנדה ולקחת אותו?
מקווה שרודרי יישאר מחוץ לסיפור הזה.
רודרי רוצה להגיע אלינו ועשה שמיניות באוויר גם אחרי שדחינו אותו. פסז יכולים רק להתעצבן.
בין לבין יש HWG של פבריציו על דיומנדה.