בנבחרת הוא שיחק בימין אבל מקליפים שאני רואה בלייפציג הוא משחק המון גם בשמאל,אני האמת לא רואה סיכוי שויני נשאר אם הוא מגיע.
גם רודרי יגיע במקום קשר,ינסו למכור את קמאבינגה ואם זה לא יצליח אני מעריך שלא תהיה ברירה וימכרו את צ׳ואמני.
אני בעד.
בנבחרת הוא שיחק בימין אבל מקליפים שאני רואה בלייפציג הוא משחק המון גם בשמאל,אני האמת לא רואה סיכוי שויני נשאר אם הוא מגיע.
גם רודרי יגיע במקום קשר,ינסו למכור את קמאבינגה ואם זה לא יצליח אני מעריך שלא תהיה ברירה וימכרו את צ׳ואמני.
אני בעד.
זה לא חייב להיות קשור אחד בשני.
דיומאנדה לפי הדיווחים רואה את עצמו כשחקן כנף ימין(ללא קשר לריאל).
אוליסה כנראה לא יגיע אם דיומאנדה ירכש בסכומים שהוא יעלה, אבל בעתיד הוא יוכל להצטרף כ- 10 או לצד ימין כשדיומאנדה משנה עמדה.
ו-ויני בדרך החוצה דה פאקטו בהתחשב בכך שהחוזה שלו עומד להסתיים והפלונטר כרגע לא נפתר.
יכול להיות שדיומאנדה יגיע, אוליסה לא יגיע ו-ויני יעזוב, פוטנציאלית יכול להיות סיטואציה ששלושתם בהרכב של ריאל עם אמבפה בחוד(אך זה הרבה פחות ריאלי מבחינה טקטית וכלכלית).
לא יודע, זה מה שכולם אומרים.
אני לא חושב שזה בהכרח תלוי. פרז אוהב את ויניסיוס ואם ויניסיוס ירד מהעץ שהוא טיפס עליו הוא יאריך לו את החוזה. אם הוא לא ירד אז מי שיצטרך להתקפל הוא פרז ולא תמיד זה קורה.
אנחנו בדרך להחתים את ‘מיני אוליסה’? וברצינות: בהתחלה היה נראה לי שהסכום שנזרק לאוויר חסר פרופורציה וזה קשקוש, זה משום מקום מגיע, ומצד שני גם את מארק קוקורייה החתימו באופן זריז תוך 24 שעות. אני קצת ‘קשוח’ עם הצעירים אלא אם כן אלה תוצרי הקאנטרה ואני די מתנגד לעסקת יאן דיומנדה.
המונח “לא קרע זוג נעליים” מתאים פה. יש כאלה שיש להם ספקות קלים לגבי אוליסה אז מה נגיד עליו? אני יודע שיש בכדורגל קיצורי דרך גדולים אבל שחקן שנתן עונה אחת טובה מאוד בבונדסליגה - צריך להתחשל עוד קצת לפני שהוא מגיע לריאל מדריד. אולי יש כאן טקטיקה להפעיל קצת לחץ על ויניסיוס ג’וניור, אבל השאיפה של הרוב אם הברזילאי הולך זה לראות את קיליאן אמבפה בצד שמאל לא?
אני כן מחכה לעדכון חיובי בנוגע לרודרי, אפילו אני קצת אובססיבי לגבי זה. בדיוק מה שחסר לנו ועונה גם על כל הקריטריונים, גם על האקסטרה שלפעמים בריאל מדריד מקבל חשיבות עליונה (ספרדי-זוכה כדור הזהב-קפטן אלופת העולם). אני עדיין חושש שפלורנטינו פרס ישים ברקס. אם רודרי יגיע ולא יצליח מכל סיבה שהיא - הכשירות תהיה מוגבלת - אף אחד לא יבוא לפרס בטענות, בכדורגל צריך לקחת הימורים לעתים. לא חושב שמישהו האשים אותו כשאדן הזאר נכשל כאן טוטאלית. לא כל עסקה היא כמו של כריסטיאנו רונאלדו שאתה יודע שזה מאה אחוזי הצלחה. צריך לנסות להחתים את רודרי. אם סיטי תעשה שריר ותדרוש מאה מיליון יורו אז לשחרר אין מה לעשות.
לא רק שזה לא קשקוש, זה לא יספיק, אבל מעבר לזה אם שילמת 60 מיליון על ילד ארגנטינאי שכבר איבדתם כלפיו סבלנות, מה זה 100-120 על ילד בן 19 עם שנתיים של ניסיון בליגות הטובות בעולם?
לי אין בעיה שהעסקה תיפול וזה יותר “נגד העיקרון” מאשר חלילה נגד השחקן הספציפי הזה. פרנקו מסטאנטואונו היה רכש מיותר גם כי הוא לא הראה מספיק כדי להגיע לריאל מדריד וגם כי היו עמדות דחופות יותר לחיזוק. גם לעסקה ההיא התנגדתי. לא רציתי “להשוות” ביניהם כדי לא להעליב את יאן דיומנדה. האוהדים אגב לא עפים על האפשרות הזו.
אם אני לא טועה אתם קניתם את עוסמאן דמבלה בזמנו אחרי שלוש עונות בכדורגל בוגרים, אחת בראן ושתיים בבורוסיה דורטמונד בסביבות ה-150 מיליון יורו. מצד אחד קיץ ניימאר ומצד שני היום כל שחקן מרכזי בפריימרליג עולה מעל מאה מיליון יורו היום, ובזמנו היו עסקאות גדולות אבל כנראה שקצת פחות. יעני הסכומים רק הולכים ומשתוללים. טוב לדעת שאנחנו יחד.
-לפי מתאו מורטו הגענו לסיכום עם רודרי. אבל מגיע עכשיו החלק היותר קשה אולי - לשכנע את מנצ’סטר סיטי לוותר על הקפטן שלה ובמחיר סביר.
מעניין מה הסכום שלייפציג כן תקבל, כי לפי פבריציו הצעה של 100 מיליון נדחתה -
לא פשוט לקחת לפסז’ שחקן מתחת לאף (אם זה אכן יקרה). יפה מאוד.
120 מיליון לפי חפד, רמון אלברז וסנטי אאונה. דיווח של הדקות האחרונות.
שנה שניה ברציפות שאנחנו גונבים להם שחקן ברגע האחרון.
לפי הדיווחים הם בסדר עם זה. אפילו רכשו שחקן לעמדה ועוד אחד בדרך.
סכום סביר זה כבר עניין של פרשנות.
מה זה אומר על רודריגו? יימכר?
כרגע הוא פצוע עם ACL ואף אחת לא תרכוש אותו. מבחינת ריאל מדריד למכור אותו כבר בקיץ הקודם. אין דיבורים על מכירה שלו.
כרגע לא ברור מי עוזב בהתקפה. יש דיבורים שמסטה יושאל.
אני מודה שהייתי בטוח שדיומנדה הוא שחקן אגף שמאל שלפעמים משחק בימין (כאלה יש לנו כבר מספיק) ולכן לא רציתי אותו. אם הוא באמת שחקן אגף ימין (וזאת העמדה האמיתית שלו) אז הוא בהחלט מישהו שאנחנו צריכים.
אני לא חושב שויני יעזוב בגלל ההעברה הזאת או בכלל. לי די ברור שהחוזה שלו יחודש והוא ישאר. גם עם כל הכבוד לדיומנדה- ויני שחקן יותר טוב ממנו.
לגבי שאר הסגל- מסטאנטואנו כנראה יצא להשאלה. את בראהים הייתי משאיר אבל אני לא “אפול מהכיסא” אם הוא יעזוב. גולר כנראה ישאר (למרות שאני הייתי מוכר אותו).
סימן השאלה הוא רודריגו. צריך לראות איך הוא יחזור המפתיעה.
ברהים צריך להישאר כי הוא לא יכניס סכום כסף שישנה את המשחק ומצד שני הוא סופסאב מעולה ולא מתלונן על דקות. בנוסף הוא טוב בשטח צפוף וזה משהו שאין לנו הרבה ממנו בסגל. את גולר הייתי מוכר אבל לצערי זו לא אופציה. את מסטה הייתי משאיל.
רודרה (שאיבד הרבה מהאמינות שלו בעיניי) טוען שבריאל מדריד מוכנים לשמוע הצעות על אנדריק, למרות שהוא רוצה להשאר ולהלחם על מקומו. נראה מה קורה עם זה.
אנחנו מתעלמים מהטענות על הניתוח שרודרי אמור לעבור בגב ממש עכשיו ולהחמיץ לפחות את תחילת העונה?
כולם בסדר עם זה?
אני פחות…
מדברים שקראתי ריאל מדריד מוכנה להשקיע עד 60 מיליון יורו דמי ההעברה וגם לדעתי זו צריכה להיות התקרה, סכום הוגן יחסית בהתחשב בגיל שלו ובמצב החוזי שלו. מנצ’סטר סיטי כנראה הולכת לקראתו אחרי הרבה מאוד שנים מוצלחות, היא לא מחזיקה שחקנים בכוח, על אף שהיא ממש עוברת מהפכה. לא חושב שפלורנטינו פרס יאשר סכום גבוה יותר.
לא רק פרנקו מסטאנטואונו יעזוב בהשאלה, אני לא אתפלא אם גם אנדריק או ברהים דיאס לא ימשיך איתנו. החזרה של רודריגו למגרשים כל-כך רחוקה ובואו מה ראינו ממנו מאז פברואר-מרץ 2025? חודש וחצי טובים?
אנחנו נתחרט עוד כמה שנים אם ניתן לאנדריק לעזוב. מה שהוא עשה בגיל 17-18 בליגה הברזילאית (שהיום היא אחת החזקות בעולם), בקבוצה אלופה (!), זה משהו יוצא דופן.
אנדריק יכול (וצריך) להיות החלוץ המחליף שלנו. מי שצריך לעזוב זה גונסלו גארסיה שהוא אחלה ומאוד סימפטי אבל אנדריק מוכשר ממנו בכמה סדרי גודל.
אם כבר בייל הוא הסמל הכי גדול של שחקן קו שמאל (או אמצע) שנדחף לימין בגלל שהעמדה בשמאל הייתה תפוסה.
אז ייתכן שגם וגם…עכשיו שמועות על כך שארסנל רוצה את ויני כבר הקיץ.
לא יודע איך העונה הקרובה תיראה אך מה שבטוח הקיץ הזה אחד המעניינים ביותר שעברו עליי כאוהד.