דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: טרנט על סף חתימה

התקפית אחלה תפקיד עבורו, אבל גם במערך כזה בלי הכדור השחקן הזה אמור לחזור לקו 4 בקישור.

לגמרי.
בכלל אני לא רואה מישהו מאמן את ריאל ומשחק עם 3 בלמים. זה יהיה הזוי בעיני.

חייב להגיד שאני אף-פעם לא מבין את הניסיון הזה של אנשים להחליט מה ה"שיטה" של מאמן חדש וצעיר, על-סמך הקבוצה היחידה שהוא אימן, בקושי שנתיים. זכורות לי גם אמירות דומות עם מוריניו בזמנו, שכאילו הייתה לו שיטה אחת ויחידה לשחק בה כדורגל, ומה הוא יעשה עם סגל אחר בצ’לסי, באינטר או בריאל מדריד.

כאילו מה? בלברקוזן אלונסו במקרה נפל בדיוק על סגל השחקנים שבדיוק תואמים את ה"שיטה" שלו בצורה מושלמת? או שבלרקוזן יש פחות מגבלות מאשר בקבוצה כמו ריאל מדריד, אז ההנהלה שם סיפקה לאלונסו את כל מה שהוא ביקש והיה צריך?

לא. האפשרות הסבירה בהרבה היא, שלאלונסו יש הבנה טקטית טובה של המשחק, ולכן - בהמשך לשיח בדיון המקביל - הוא משתמש בכלים שיש לו באופן המיטבי מבחינתו ומבחינת הקבוצה, על-מנת להבליט את היתרונות היחסיים שלה ולצמצם את החסרונות שלה. אם יגיע לריאל מדריד, עם סגל אחר (ועדיף בהרבה כמובן), ואפילו עם יכולות משמעותיות בהרבה בהשלמת פערים איפה שיחשוב שצריך - מצבו יהיה רק טוב יותר, לא להיפך.

לא מעניין אותי אם אמבפה ישחק 9 או 99, רוצה שנראה שיטה, לחץ גבוה אפקטיבי, קו נבדל ברור ומתואם, תבניות להנעת כדור מסודרת, שחקנים עושים תנועה, ג’וד קשר מרכזי ולא ההוא שמקריב כדי שויני יכול לזרוק זין ויהיה מרוצה ואולי יואיל בטובו לעשות משהו בהתקפה, כל השאר כבר יסתדר מעצמו.

ושפרז ישלח לקלופ צ’ק פתוח ויביא אותו, צ’אבי שיגיע עוד 5 עונות.

בהתחלה אמרו שיש מגבלות של הסגל ועם קאסמירו וטוני קרוס אף פעם לא היה אפשר לעשות לחץ גבוה, גם לא עם קארים בנזמה ולא כולם דני קרבחאל. אחר כך החלו חילופי משמרות עם אדוארדו קמאבינגה שהגיע, פדה ואלוורדה שהתקדם, ואז אמרו שזה לוקח זמן וכדומה. הצעירים היו נקרא לזה ככה חסרי יציבות אז נעשה שוב ניסיון להשתמש בוותיקים. נניח שהעונה אין לנו איזון בגלל ההתעקשות לשחק עם שלושה וחצי שחקני התקפה טוטאליים (לטעמי רודריגו עושה הרבה הגנה זה ביחס רק לחברים שלו מקדימה אבל ניחא). אבל לפניכן, שלוש עונות במועדון ולריאל אין לחץ גבוה, יש ויתור מראש על הענין, ובכלל אין שיטת משחק. הגיע הזמן שנחזור להיות קבוצת כדורגל. קבוצת כדורגל בינונית בשלב הראשון, קבוצת כדורגל טובה בשלב השני ואז קבוצת כדורגל מצוינת.

כרגע אנחנו לא קבוצת כדורגל ביותר מדי זמן. לפעמים שחקן כזה או אחר בכושר יותר טוב וזה מרים את הקבוצה ומנצחים יותר. אבל זה לא מספיק.

לחץ גבוה זה רק עבודה טקטית של מאמן, לא קשור לכמה השחקנים מהירים, נכון שלחץ גבוה יהיה יותר אפקטיבי עם שחקנים כמו ג’וד,פדה וקמאבינגה בקישור אבל לא חובה, אפשר ללחוץ גבוה בצורה מאוד אפקטיבית עם כל קישור.

קלופ כשהגיע לליברפול לא ידענו בכלל ללחוץ גבוה, תוך שבועיים כבר התחלנו ללחוץ ברמה מאוד גבוה, עם שחקנים כמו ג’ו אלן, אמרה צ’אן, הנדרסון ואדם ללאנה, לא השחקנים הכי מהירים ואתלטים, אחרי חןדש כבר לחצנו הכי טוב בליגה.
קלופ פשוט הגיע ודרש מכולם עבודה, מי שחיפף אפילו קצת לא ראה דשא, השחקנים מיד הבינו שלא משנה מי אתה וכמה אתה כוכב אתה לא תשחק אם לא תתן עבודה, כמובן כשאני כותב כוכב אז יחסית לסגל שהיה לליברפול.
ויני אצל קלופ או שמתיישר או עף ליציע.

תשמע גם אפשר להחליט שזו התוכנית ‘הבסיסית’ ובמשחקים בלי דרגת סיכון גבוהה - ובמשחקים אחרים - כמה כאלה בליגה ונגד יריבות גדולות בליגת האלופות - שמים את זה בצד, זורמים, משחקים יותר נסוג. אבל לוותר מראש על לחץ גבוה ונגד קבוצות פח אשפה ובמשחקי הבית - וכל פעם שעשינו את זה קרו דברים טובים (השער נגד ולנסיה במאסטייה למשל) - חבל. זה כאילו להתעצל ולעבוד פחות באימון ובמשחק.

שחקן מקצועי לצערי מעולם לא הייתי אבל אני יודע מה זה לחץ אמיתי באמונה ובנחישות לגנוב כדור - נניח כשאתה בפיגור בקטרגל ונשארה עוד דקה, או לחץ שזה בכאילו.

נגד ולנסיה של היום אפשר ללחוץ ומספיק ששחקנים ינסו קצת והם כבר יאבדו כדור, אבל נגד קבוצות קצת יותר טובות ומאומנות אם אתה מנסה ללחוץ בלי תרגול ובלי שיטה שכל שחקן יודע בדיוק מה צריך לעשות זה יישבר בקלות ותקבל מתפרצת כפי שקורה לנו הרבה.
אצלנו בגלל שיש שחקנים שהם אתלטי על גם לחץ לא מתוכנן מצליח בגלל המהירות של השחקנים, אבל מול קבוצות מאומנות זה פשוט בזבוז זמן וסתם סיכון מיותר, לראות את ויני רץ בקו ישר ללחוץ את השוער או הבלם ומשאיר את המגן בצד שלו פנוי ואז מסירה קטנה וכל הלחץ מתבטל.
תראה כמה פעמים ג’וד מנסה ללחוץ ואז הוא מרים ידיים בתיסכול כשיש בור מאחוריו שהכדור הולך לשם בקלות למתפרצת, הוא עדיין לא רגיל לבית הזונות של קרלו, הוא םה רק חונה וחצי.

איפה ליברפול של קלופ שראית שהם מחייבים מסירה למגן כדי להשתמש בקו החוץ לצימצום השטחים וכבר משולש לחץ מחכה למגן המסכן שיכול רק להרחיק כדור ישר לראש של ואן דייק, זה לחץ.

אלונסו השחקן שיחק בליברפול של בניטז ב4-5-1, אצל מוריניו ב4-2-3-1 ובעונה עם קרלו ב4-3-3.
כמאמן בנוער של ריאל ומילואים של סוסיאדד הוא שיחק ב4-3-3 וכשהגיע ללברקוזן התחיל לשחק עם 3 בלמים כי זה מה שאתה עושה כשאתה מגיע לקבוצה שבמקום ה16 ועם אחת מההגנות הכי גרועות בליגה- אתה מעבה את ההגנה שלך ונותן לשלושת השחקנים הכי טובים שלך בקבוצה (פרימפונג וגרימאלדו הוינגרים ווירץ כשחקן חופשי לפני החלוצים) להתבטא בצורה הטובה ביותר.
ומעל הכל צ’אבי אלונסו הוא פשוט מוח כדורגל מבריק ולא משנה אם כשחקן או מאמן, אנחנו תמיד נוטים לשים בתבניות ומערכים שיטות משחק של מאמנים אבל חצי העונה הראשונה שלו לא דומה לאיך שהקבוצה שיחקה בעונה שעברה וגם העונה הקבוצה נראית שונה.

זה אנקדוטלי אבל בחיי כמה שזה מטריף, אנצ’לוטי לא יכול להגיד לויני ואמבפה ללחוץ אלכסונית כמו שכולם עושים? פאקינג א’-ב’ של כדורגל.

זה פנים של בנאדם עייף שחייב שינוי, נכון? בבקשה תגידו שזה נכון.

אגב, במשחק כמו אתמול טרנט היה יכול לעזור לנו המון. והוא אפילו היה שיפור הגנתי ענק לעומת איך שואסקז היה נראה אתמול.

בעיניי אחד הדברים העיקריים שמצביעים על השכונה שמביא איתו אנצ’לוטי זה הבית זונות סביב סוגיית בועט הפנדלים. מאמן נורמלי קובע עובדה בשטח וקובע מי הבועט וסוגר את הסוגיה המטומטמת הזו אחת ולתמיד.

בכלל כל נושא הפנדלים ביזיון , כל העניין של לתת לסופרסטאר ולא לתת לשחקן שבועט הכי טוב. אם ראמוס היה בועט הפנדלים שלנו בכל תקופתו אז נכון לכריסטיאנו היו איזה 60 פחות גולים אבל % ההמרה שלנו של פנדלים היה יותר טוב.
צריך לתת לשחקן שבועט הכי טוב טכנית+ אופי כמובן, בסגל הנוכחי הייתי הולך על פדה/ג׳וד.

האנדרסטייטמנט של השנה:

מזל שבהנהלה “שוקלים” את זה.

אני קצת מיואש שזה עובר למישהו במחשבה בכלל ושישנה התלבטות כזו. הוא היה בינוני גם לפני הפציעה ההיא. צריך לשחרר אותו בקיץ, שיגמור את הקריירה בקבוצה חביבה בבונדסליגה או במולדתו אוסטריה. פעם ריאל מדריד הייתה חותכת בזמן, היום לא. “התדמית” בעניין הזה כנראה יותר חשובה לה.

יחד עם המשכורת המוטרפת שלו, מדובר אולי ברכש ה-״חינמי״ הכי גרוע שעשינו.

דין הויסן מאוד רוצה להגיע אלינו, אבל במועדון בכלל לא החליטו אם להחתים בלם וגם אם כן לא סביר שישלמו עליו 60 מיליון יורו. בינתיים קבוצות מהפרמיירליג דוחפות להחתים אותו, כשהוא לא מקבל תגובה מריאל מדריד. הוא מעדיף ריאל אבל לא יחכה לנו.

אתמול חפד דיווח שזובימנדי כלל לא בתוכניות של המועדון. ובקיצור נכון לעתה השחקן היחיד שעל הכוונת הוא טרנט.

לפחות מסתמן שאלונסו יאמן אותנו כבר בעונה הבאה.

נראה שכלום לא מזיז להם שם והם עדיין באופוריה.
אולי טריפל של ברצלונה יעיר אותם.

ההגנה שלנו במצב הכי גרוע שאני זוכר,
ואסקס/קרבחאל- לא שייכים יותר לרמות הגבוהות.
מנדי/פראן- מעולם לא היו שייכים לרמות הגבוהות, מנדי לא שייך לכדורגל בכלל.
אלאבה/מיליטאו- גוויות מהלכות בלי ברכיים, עצוב וחבל אבל הם שחקני עבר לכל דבר.

יש לנו 2 בלמים מצויינים פותחים וזהו, חייב בלם על שלישי, בלם רביעי מעולה, ו4 מגנים חדשים ל2 האגפים.

הקישור והתקפה אין לי ספק שעם מאמן סביר יראו אחרת לגמרי, בוא נגיד ככה אין קבוצה אחת בעולם היום שלא חותמת על טרייד מלא של הקישור וההתקפה שלה עם שלנו.

הבעיה העיקרית היא מלמעלה, פרז מתחיל שוב פעם לעשות את אותם טעויות שהרסו את פרויקט הגלאקטיקוס הראשון. להסתמך על מיליטאו ואלאבה כבלמים בריאל מדריד זה גובל בהזוי, שניהם בחיים כבר לא יחזרו לעצמם, את הנזק של אלאבה כבר ראינו במשחק מול ארסנל ועל מיליטאו אין יותר מה מדי מה להרחיב.
אם אנחנו לא נתחזק בבלם ושני מגנים טובים אנחנו בבעיה.מאמן אחר יכול לעשות פלאים אבל עדיין אנחנו כן צריכים להיכנס חזק לשוק.
מה שגם התקפית אנחנו חייבים חיזוק, כרגע חוץ מבראהים אין לנו אף מחליף ראוי בספסל.
והדבר הכי הזוי מבחינתי הוא העובדה שעדיין יש ספקות האם לפטר את אנצלוטי, פשוט הורסים את כל מה שבנו במועדון הזה בשנים האחרונות…

איזו בומבה. אז גם מודריץ’ יעזוב בנוסף ללוקאס בסיום העונה.

זה לא בומבה זה ברכה בשבילנו, לכל דבר טוב יש סוף והסוף הזה היה לפני שנתיים…