דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: טרנט על סף חתימה

חכה בסוף גם לא יביאו מחליף

בומבה הכוונה ידיעה מפתיעה.

אני הפסקתי לקוות לאיזו מהפכה בסגל. אני זוכר שמאז תחילת 21 סיפרו שקיץ 22 יהיה קיץ גדול, ואז קיץ 22 הגיע ואמרו שדוחים את זה לקיץ 24, ואז קיץ 24 הגיע ואמנם קיבלנו את אמבפה אבל קיץ גדול לא היה שם.

אנחנו מקבלים שם גדול בכל עונה, זה היה טשואמני בלינגהאם ואמבפה בשנים האחרונות, ואולי עוד איזה שחקן משלים בדמות פראן או גולר, אבל חריש בסגל אין באמת. לאחרונה השופרות של המועדון אומרים את זה בפירוש.

אתה ציני?
מה כל-כך מפתיע בזה שמודריץ׳ עוזב?

אתה צודק עובדתית, ועכשיו בתכלס מבחינת הסתכלות של האנשים במועדון - למה להם? הכדורגל האירופי ברמה ככ נמוכה שהסגל שלנו עם ככ הרבה בעיות, ועם מקריות מוחלטת כשיטת משחק ועדיין נחשב כאחד הטובים באירופה, ולוקח תארים בכמות גדולה

הכדורגל חרא? נראלי שפשוט פחות אכפת להם… במיוחד שפעם בשנתיים נעשה עלק מהפך באלופות וזה נביא גביע, ואולי גם אליפות

בסוף לדעתי הם מסתכלים על זה כביזנס, ופחות אכפת להם מהאיכות כדורגל עצמה

לא ציפיתי לקבל את הידיעה הזאת עכשיו חמש דקות אחרי המשחק. לא היה ברור אם מודריץ’ עוזב או נשאר.

• פלטנברג דוחה לחלוטין את ההנפצה היומית של האס לגבי קלופ, וטוען שאין לגרמני כוונה לחזור לאמן בעונה הבאה.

• דין הויסן לא יצטרף לריאל מדריד. בהנהלה לא משוכנעים שצריך בכלל בלם, ותג המחיר שלו הופך אותו ללא רלוונטי. הוא יעבור לקבוצה אחרת באנגליה, לפי רלבו.

• ידיעה של סנטי אאונה שריאל מדריד כן בעניין של זובימנדי. הידיעה הזאת מנוגדת לידיעות מהשבועות האחרונים, בעיקר של חפד, בה נאמר שאין לריאל מדריד עניין בזובימנדי. בנוסף הוא אומר שהעדפה של זובימנדי היא ריאל מדריד.

אני מבואס לגבי הויסן בגלל שזו הפעם השלישית לאחרונה שאנחנו רוצים בלם וסוגרים את הכיס כי העמדה סגורה אצלינו על הנייר, למרות שאנחנו חייבים חיזוק שם. מבחינת ההנהלה, למיליטאו ואלאבה יש חוזים יקרים שם ולכן העמדה הזאת סגורה. אני מקווה שיצליחו לגרום לאחד מהם לפחות לעזוב וזה ישנה את התמונה.

מישהו מאמין ששחקן יכול לחזור לעמדה הכי אתלטית שיש ברמות הגבוהות אחרי שתי צולבות?
יש לזה תקדים בכלל?

שמע אני חזרתי 40%.

רונלדו הברזילאי זה נס. קנאלס לדעתי קרע פעמיים, תיאגו אלקנטרה קרע פעמיים.

@Aimarito בוא תיתן פה מהחוכמה שלך.

רונאלדו-פנומנו נפצע בצורה בלתי רגילה ולא חזר להיות אותו שחקן אולי 50%, הוא היה יכול לרוץ פעם מגרש שלם ובריאל מדריד הפך קצת לרגל מסיימת, שחקן שאתה נותן לו כדור מול שני בלמים ויהיה בסדר אבל בקושי רץ.

אני אדבר על בלם אחר שחייב ללכת. העניין הוא שדויד אלאבה גם לפני הפציעה ב-2024 היה בלם בינוני מאוד. עונת בכורה טובה וזהו-זה. הגיע הזמן שבמועדון יהיו פחות ג’נטלמנים. אני לא אומר לזרוק אותו לכלבים. לשלם לו חלק מהשכר הגבוה שלו, את הרוב, שיימצא קבוצה חדשה. הוא מעכב אפשרות לרכש או לגלות בלם צעיר נוסף, עדיף לתת לחואן מארטינס שבכלל סומן כבלם הצעיר הבכיר בקיץ, או לג’אקובו ראמון שקיבל קצת בלקאאוט בגביע.

אדר מיליטאו כבלם מחליף זה עוד סביר. הבעיה היא אכן שהוא מתבסס אך ורק על פיזיות ואין לו חוכמת משחק מינימלית. החוזה שלו הרבה-הרבה-הרבה-הרבה פחות כבד משל אלאבה, גם אם הוא חתם לא מזמן יחסית עד 2028.

חנן אחלה שאתה אוהב את הדיווחים האלה. לדעתי אין לדעת שום דבר בטח לא לגבי שחקנים שהם לא מגיעים בחינם ואפשר להחתים אותם כבר כמה חודשים מראש כלומר מאז ינואר. אתה תקרא דברים הפוכים לגמריי ממקורות זהים בעוד כמה ימים, זה עוד כל כך מוקדם. אני חושב שמאז הקיץ של גארת’ בייל השמועות האלה לגבי שחקני רכש זה משהו שפחות מדבר אליי.

רוברטו באג’ו קרע צולבת פעמיים בפיורנטינה והרופאים המליצו לו לפרוש מכדורגל.
הוא לא הקשיב וההיסטוריה ידועה.
אבל הוא היה מאוד צעיר כשזה קרה. לא בגיל של מיליטאו.

נראה לי הוא התכוון לאלאבה כמגן שמאלי, אני נוטה להסכים איתו.

מיליטאו היה נראה בינוני במקרה הטוב במשחקים של לפני הפציעה השניה, וגם לכושר הזה לקח לו חודשים להגיע. אני לא מצפה ממנו לכלום עכשיו, רק שלא יפריע עד סוף החוזה.

יש כמה שחזרו לכדורגל, אבל הקושי הוא להגיע לרמה שהייתה לפני. אני חושב על שחקנים עם מספר קרעים כמו אסנחו השוער של ויאריאל או צ’ימי אוילה, אבל זה לא פשוט ותלוי בהרבה גורמים.

היתרון של מיליטאו הוא שהוא צעיר, ויש לו נתונים פיזיולוגיים טובים, פשוט בריאל חייבים להפסיק לנסות להאיץ שיקומיים.

שמע תאכלס הפרוטוקול חזרה השתנה. בפציעה שלי ב2009 הפרוטוקול היה 5-6 חודשים, ועכשיו שמעתי שזה 8-9. זה נשמע כמו תחום אפור כזה ובכללי אינדיבידואלי אצל כל ברך.

הוא לא אפור, הוא התקדם. הנחייה היבשה לפי הפרוטוקול הוא חזרה הדרגתית לפעילות אחרי 6 חודשים. הפרוטוקול היה כללי ולא הבחין בין ספורטאי תחרותי, חובבן או הייטקיסט. החזרה למגרש הייתה מאוד hit and miss כך שאחוזי החזרה למגרש ואחוזי החזרה ליכולת הקודמת היו נמוכים. בנוסף, נמצא שחזרה למגרש תוך פחות מ-9 חודשים מגדילה את הסיכון לקרע חוזר ב 40%.

כיום, הפרוטוקולים של שיקומי צולבת הספורטאים נותנים יותר דגש לכושר כללי, נותנים מבדקים שונים של כוח, ולאחר חצי שנה התחילו להיכנס יותר פרוטוקולים שנוסעים לחשיפה הדרגתית לספורט (חלק שמאוד התעמקתי בו בלימודים בתואר השני וזה אחד הדברים שאני מנסה לשים עליהם דגש היום בעבודה שלי כי זה עוד לא שגור אצלינו בארץ).

ההמלצה היום לספורטאים היא טווח זמן של 10-12 חודשים לפני שמקבלים דקות במשחק רשמי, אצל כדורגלניות זה בהכרח שנה בגלל הסיכון הגבוה יותר לקרע בצולבת. שימו לב שלא כל כותרת של “התחיל להתאמן במגרש” בהכרח אומרת שהוא חזר לשחק כדורגל.

אגב, ראית את הפציעה של קרבחאל. פציעה מזעזעת, המצב של הברך היה ממש נוראי והוא קרע שם לא רק את הרצועה הקידמית. מה הסיכוי של שחקן בגילו לחזור מפציעה ״רב מערכתית״? זאת פציעה שיכולה לחסר קריירה, לא משנה באיזה גיל.

לא סיכוי גבוה, דוד סילבה לא רחוק ממנו בגיל והחליט לסיים את הקריירה כשקרע את הצולבת. אנחנו רואים גם שחקן ותיק כמו אלאבה מתקשה לחזור כך שזה רק נהיה קשה יותר עם הזמן. אני אפילו לא מדבר על חזרה ליכולת לפני הפציעה שזה סיפור אפילו פחות סביר. כל זה אחרי עונת בקריירה.