דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מה עם קשר ובלם?

זה נכון שזה אף פעם לא באמת בחינם אבל בסך הכל החבילה יוצאת יותר זולה בצורה משמעותית. שחקן כמו רודיגר שהגיע אחרי שנים מאוד מוצלחות בצ’לסי קיבל 30 מיליון בונוס, אבל לעומת זאת אם היינו רוכשים אותו מצ’לסי אני בטוח שהיינו צריכים לשלם את ה70-80 בשקט, וזה לא כולל את מענק החתימה שהוא היה מקבל בכל מקרה, גם אם נמוך יותר ממה שהוא קיבל שחתם בחינם. טרנט מוערך ב75 מיליון יורו, אבל יחתום עבור 30 מיליון מענק חתימה, אותו סיפור.

אלאבה קיבל שכר מאוד גבוה, 20 מיליון יורו לעונה לפני הארכת החוזה, ולמעשה עד הגעת אמבפה היה המשתכר הגבוה ביותר בקבוצה. עם זאת, הוא קיבל מענק של 17 מיליון בלבד ובעסקה הכוללת קיבלנו שחקן פרופיל וורלד קלאס בחבילה דיי משתלמת. אמנם אכלנו אותה עם ירידה בכושר והצולבת שלו אבל זו חכמה בדיעבד.

אמבפה קיבל 115 מיליון מענק חתימה אבל אם היינו רוכשים אותו כמה היינו צריכים לשלם לפסז?

בקיצור, אף שחקן לא מגיע באמת בחינם, אבל מענקי חתימה קיימים גם כשרוכשים שחקנים, ובסך הכל זה יוצא הרבה יותר זול מלשלם עבור השחקנים. טשואמני שהגיע בפרופיל נמוך יותר מאלאבה ובעלות של קרוב למאה מיליון יורו גם קיבל 15 מיליון מענק חתימה.

לגבי השכר, יש אצלינו במועדון היררכיית שכר בכל מקרה. הם מקבלים יותר, אבל לא יותר מדיי בכך שיגרמו בעיות בסגל. השחקנים שהוחתמו עד עכשיו בצורה הזאת הם שחקני טופ שהמשכורת שלהם תהיה גבוהה כך או כך.

שוב, איפה היה שחקן כזה שקיבל מענק חתימה כזה ועוד הגיע בכסף? לא זכור לי. אם אתה משלם עליו דמי העברה לפריז, נראלך שאמבפה היה דורש או מקבל דמי חתימה? גורנישט. בטח לא בסכום הזה.

המענק של אמבפה הכי גבוה אבל הוא השחקן עם שווי השוק הכי גבוה אי פעם.
ניימאר, מסי, אלכסיס, האלנד, קיבלו מענקים בשווי עשרות מיליוני יורו. מסי אפילו קיבל את המענק כבונוס על חתימת חוזה, בלי שהיה צריך לעבור.
אני בטוח ששחקנים כמו האזר, בלינגהאם, קוטיניו ודמבלה לא נשארו בידיים ריקות.

ברור? בכל העברה שחקנים מקבלים דמי חתימה. בד"כ המועדונים לא מפרסמים את זה אבל לרוב יש דיווחים.

האם דמי החתימה של אמבפה נופחו בגלל ההעברה החופשית? כן
האם הם היו נחסכים לחלוטין או שהחבילה הכוללת הייתה מגיעה לעלות דומה גם במקרה של העברה מהקבוצה? לא, ופריז לא היו משחררים אותו ב100 מיליון. הייתה הצעה גבוהה יותר על השולחן והם סירבו.

על אותו המשקל- רודיגר לא היה נמכר ב30M, אלאבה היה משתכר גבוה מאוד בבאיירן ולא היה עובר כדי לקבל משכורת זהה או נמוכה וכשווירץ יעבור קבוצה הוא יקבל מענק חתימה יפה בעצמו.

בחלק מהמקרים שצויינו כאן הסכומים של ההעברות והבונוסים והמשכורות הם ספקולציה, שכנראה קרובה למציאות אבל עדיין ספקולציה.
ברור שאם רוצים לרכוש שחקן על שנמצא תחת חוזה חייבים לשלם סכום גבוה לקבוצה בה הוא חתום כי היא צריכה למצוא תחליף שלבטח לא יהיה זול. לא פחות מזה ברור שאם הרוכשת היא אחת ממספר קבוצות (שכולם מכירים: ריאל, בארסה, פסז, שתי המנצ’סטריות, צ’לסי) - המחיר יהיה גבוה בהרבה מאשר לרוכשות אחרות. עדיין במצב הזה השחקן יקבל מענק חתימה, אבל מבחינתו זה לא יהיה העיקר אלא השדרוג הכספי במשכורת, וכנראה לצד זה המעבר לשוק גדול יותר, לקבוצה שיכולותיה הכלכליות גבוהות יותר ושיפור המותג שלו, ששווה לא מעט כסף.
אלטרנטיבית הוא יכול להסתכן ולחכות לתום החוזה (לרבות נסיבות של ירידה ביכולת או חו"ח פציעה קשה), ואז לעבור בחינם, מה שיתן לו אפשרות למענק גבוה בהרבה מאשר לו עבר תמורת סעיף העברה מלא.
לגבי מדיניות של העברת שחקן בתום חוזה בחינם- זו מדיניות עם יתרונות בכך שתוכל לבחור שחקן שהוכיח את עצמו, ויחסית בזול כי ללא דמי העברה אבל במחיר של בונוסים גבוהים יותר לשחקן ולסוכן (וכנראה גם שכר גבוה יותר) אבל חסרונות מצד שני כמו ירידה אפשרית ביכולת תוך זמן קצר (אצל שחקנים באיזור גיל 30) ולעתים שחקן כזה עלול “להבריז”.
אין נוסחה מנצחת כנראה, ועדיף להיות עם כיסים ללא תחתית בכל מקרה.

ברור שלא בסכום הזה אבל כן היה סוחט מאיתנו סכום מאוד נכבד. הסכום הזה היה מתווסף לסכום ששולם עליו מלכתחילה לפסז. איך שלא תהפוך את זה, יותר זול להחתים שחקנים בשיטה הזאת.

טרנט באמת סגור אצלנו או שזה עוד מאותו דבר שקיים כל העונה?

במיוחד בשבילך טרנט מוציא הודעה רשמית על עזיבת ליברפול,מניח שבקרוב תצא הודעה רשמית שחתם אצלנו.

לא יודע איך לאכול את ההחתמה של TAA, חשבתי שעם כל הכוכבים בהתקפה נתחיל לכוון לסוסי עבודה בשאר העמדות.
רציתי לראות מישהו בפרופיל דומה של פדרו פורו, אך אם אלונסו הצליח להפוך את פרימפונג לכוכב אין סיבה שTAA לא יצליח.

אחרי מגן ימין צריך ללכת על מגן שמאלי, בלם או שניים וקשר.
בצד שמאל דובר על קרקז, קארראס ואפילו תאו, השניים הראשונים נראים מבטיחים, העיקר מבחינתי להיפטר ממנדי.
בקישור אין הרבה אופציות זמינות, בארלה חלום רטוב, ויטיניה אצל אל חליפי, אפשר להשתמש בארדה/ניקו פז בקישור או לעשות פיגו 2.0 עם פדרי :imp:

מבחינת בלמים לצערנו הקבוצה ממשיכה להתייחס למיליטאו כאילו הוא שילוב של קנבארו, היירו וראמוס. מחכים לחזרתו ולא מעוניינים למכור.
על אלאבה יש ידיעות שהקבוצה מנסה להראות לו את הדרך החוצה (הלוואי) ואין לי מושג מה קורה עם ואייחו אך לא נראה שהוא בתוכניות.
הויסן/סאליבה - הייתי מביא את שניהם אך אם להויסן יש סעיף שחרור של 60 מיליון יורו, ארסנל לא תמכור את סאליבה בפחות מ-70 מיליון.
מקווה שאחד יגיע לפחות ולא ימשיכו לפמפם לנו שמחכים לסוף חוזה ויגיעו בחינם ונישאר עם בלם וחצי כל העונה.

במקרה שרודריגו יימכר אשמח לעוד איזה מסטנטונו בשמאל.
אדבאיור/חוסלו/חלוץ מטרה יכול לתת לנו גיווין ענק.

השנקל שלי על דיון ההבאה “בחינם”.
לרוב שחקנים מסיימים חוזה ב30.6 מה שמאפשר להביא אותם ולעשות הכנות כמו שצריך עם הקבוצה
לעומת מקרים שבהם צריך להתנהל מול הקבוצה המוכרת והרבה פעמים דברים נוטים להימרח עד הרגע האחרון מתוך רצון למקסם רווחים. כלומר עד 1.9 והשחקן מפסיד את הקדם עונה למעשה.

ועוד בהמשך לדיון על השחקנים בחינם, פבריציו רומנו טוען שהשכר של טרנט יהיה סביר ויתאים להיררכיית השכר של המועדון. מבחינתו המעבר הזה הוא לא בשביל כסף אלא בשביל האתגר.

(5:03)

אני חושב שלא הייתה לנו דרך אחרת עם קיליאן אמבפה:
-אחד משלושת השחקנים הטובים בעולם. חלק יגידו הכי טוב, חלק יגידו שני, אני חושב שמעט מאוד אוהדים יגיעו שהוא לא באיזור הזה.
-אובססיה של הנשיא - לא זוכר שהיינו בטירוף על שחקן כזה ולראייה הצעת ה-200 מיליון יורו ביום האחרון של החלון ב-2021 והייתי בהלם
-יחסית צעיר, שחקן ל-6-7 שנים עד עשור אפילו בפוטנציאל - כלומר הוא לא נקנה בגיל של לואיס פיגו או זינדין זידאן או אדן הזאר
-שחקן שהרוויח כבר סכומי כסף גדולים מאוד-מאוד ובעידן של היום אין לך איך לצאת מזה.
-אפשרות לעשות כמה לירות ממרצ’נדייז וכדומה, זה רכש שיווקי גם וזה נלקח בחשבון.

כשלוקחים את כל המשתנים האלה בחשבון אז כן הוא קיבל מענק חתימה של מאה מיליון יורו או משהו כזה שלפי הפרשנות שלי זה כאילו מתקזז עם שכר שהוא לא כמו שמרוויחים באנגליה או מה שהציעו לו בפריז סן ז’רמן.

לגבי טרנט אלכסנדר ארנולד - ידעתי שהוא לא יגיע בינואר. אם הוא היה בא בינואר במקום דני קרבחאל זה היה נותן דחיפה לקבוצה בעמדה בעייתית, כמובן שהוא התקפית טוב מלוקאס ואסקס, שחקן רכש תמיד עושה טוב, זו הפגנת כוח. כעת אני קצת חושש מבעיות במשחק ההגנה אבל זה מסקרן. אנתח יותר לעומק כשיהיה רשמי.

מניח אגב שאני היחיד שחושב שעם מצבת הקשרים הנוכחית אפשר להוציא הרבה יותר? כאילו כן, אדוארדו קמאבינגה לא יהיה הרבה יותר חכם, אורליאן טשואמני לא יעז יותר, ג’וד בלינגהאם לא ממש רוצה להיות קשר. אבל הכלום שקיבלנו העונה זה מוגזם…

לא, אבל יהיו תבניות אוטומטיות שיחפו על זה. הבעיה איתו היא יותר הפציעות.

למה לא? אני מניח שקרלו לא ממש גער בו על חוסר התעוזה. הפעם היחידה שהוא העז יותר הייתה אחרי שריקות הבוז, והוא היה די טוב.

טשואמני האמת כבר תקופה דיי ארוכה משחק סבבה לגמרי. חל אצלו שינוי בגישה.
זה עוד לא מספיק אבל אפשר לבחון אותו עוד עונה תחת מאמן נורמלי.

מאז שהוא חזר לקישור והתאמנו ציפיות הוא באמת בסדר גמור, בטח בעמדה שבה ההיצע לא קיים. אפילו נבחר על ידי האוהדים לשחקן החודש חודשיים ברציפות. הוא לא יהיה הקשר כל יכול שהמועדון שחשב שיהיה אבל בסך הכל שחקן אחלה לגמרי גם לריאל מדריד.

אפשר להגיד שזה רשמי.

אז… מרקוס תוראם?

אני לא יודע מספיק טוב איך משחק הראש שלו, אבל הפיזיות והנחישות שלו, לצד שליטה לגמרי סבירה בכדור על שטח קטן, ממש עושים לי את זה. לא בטוח שהוא בהכרח יהיה אצלנו שחקן פותח באופן קבוע, לפחות בהתחלה, אבל הוא בהחלט יכול לתת לנו אלמנט חשוב וכל-כך חסר בארסנל הכלים הקיים שלנו, של חלוץ מטרה גבוה וחזק.

לא, ולא בגלל שהוא לא אחלה. הוא יהיה בן 28 אוטוטו שזה לא זקן אבל אתה מבין את הרמז, בחוזה באינטר עד 2028 וזה צעצוע שיעלה הרבה-הרבה כסף, בערך מאה מיליון. ועוד ברור שהוא לא מגיע כשחקן הרכב כביכול ויש עמדות דחופות. אבל עוד חבר מהמולדת לקיליאן אמבפה זה נחמד.

האמת שהוא היה נראה מעולה אתמול. אין לאף שחקן אצלנו את היכולת שלו לשחק עם הגב אל השער. אבל אני עם דור כמובן, היינו צריכים לחשוב על זה לפני שנתיים כשאינטר החתימה אותו בחינם, היום הוא כבר מבוגר, התקדם המון באינטר וחתום שם עד גיל 31.

מה שכן אנחנו חייבים שחקן בסגנון הזה. דיברו על זה שאם ימכרו את רודריגו אז המחליף שלו יהיה חלוץ 9.

חוסלו היה מספיק טוב לפתוח אצלנו במהלך כמעט כל העונה שלו פה, אז בוודאי שתוראם אם זה הוא או כלום.

גם הארי קיין.
רק שאתם לא מביאים שחקנים בגיל הזה גם אם זה ‘הוא או כלום’.