כרגע הוא בגדר נעלם כל השנה הזאת… למרות שמשחק כל הזמן.
אם מכירה שלו תביא לנו מגן שמאלי + קשר, זה שווה, אולי אפילו בלם
הוא משחק המון כבר שלוש עונות - 50 משחקים, 3,000 ומעלה דקות. טאבו בהרכב כבר שנתיים. זו הבעת האמון הכי טובה שיש מצד המאמן. כמובן שהוא לא אמבפה או ויניסיוס אבל הוא גם לא ברהים. הדרך הכי טובה להוכיח כמה הוא טוב זה עוד מהלכים כמו הגולאסו נגד אתלטיקו מדריד שזה השער היחיד שלו ב-22 המשחקים האחרונים. ההופעה שלו בגמר בשבת לא מתקבלת על הדעת. רגעים אייקונים כמובן שיש ואזכור לו לנצח את נס מנצ’סטר סיטי שגרם לי לצמרמורת. גם פפ ייזכור.
לא כל אחד יכול להוביל. לא משוכנע שיש לו את האופי. לא בקבוצה אחרת וגם לא עם “העמדה בצד שמאל” שזה טיעון לא הכי משכנע. אהיה עצוב אם יעזוב אבל משום שככה אני. זה שווה דיון.
תלוי במאמן שיבוא ובעתידו של ויניסיוס. אשמח שישאר לעונת ניסיון אחרונה בהחלט אם ויני עוזב לסעודיה (מה קורה עם זה דרך אגב? יש על זה דיבור עדכני?).
כדורגל יש לו, אם יגיע מאמן שיסדר לו את הראש נרוויח בענק.
האריך חוזה עד 2030
דויד אלאבה שלא שותף בגביע המלך כזכור - מעדכן באינסטגרם שהניתוח שלו עבר בהצלחה, מבטיח לחזור חזק יותר ובהקדם ומודה לכולם על התמיכה. חדר ההלבשה הרים לו בתגובות בפוסט כולל של החבר טוני קרוס, ויניסיוס ג’וניור ואחרים. אין ספק שהוא דמות אהובה שם.
ועם כמה שזה סיפור עצוב - ריאל מדריד צריכה לוותר על הג’נטלמניות שהיא מפגינה כלפי השחקנים ולהתיר את חוזהו בקיץ - נניח פיצויים חלקיים - ולהיפרד עם הרבה תודה. והייתי אומר את זה גם בלי קשר לכך שהוא מהמשתכרים הכבדים בסגל. אלאבה יהיה בן 33 ורשם רק 14 הופעות מאז הפציעה ההיא. עדיף שהצעירים ישחקו את הדקות האלה של בלם שלישי בעונה הבאה. יש לי רעיון יפה מי יקבל את חולצה מספר 4.
יש שמועות שריאל מעוניינת בתיאו, מקווה שזה לא נכון, תיאו וארנולד זה שני מגנים שחושבים בעיקר התקפה ואנחנו גם ככה לא טובים בהגנה, הדרך היחידה ששניהם ישחקו ביחד תהיה במערך של 352.
השמועות האלו מגיעות אך ורק מהass תרתי משמע.
האתלטיק (קורטחנה וגיירמו ריי) טוענים שאנחנו מעוניינים באלברו קרראס מבנפיקה, ולידיעה הזאת הצטרף גם רודרה מרלבו. יש דיבור סביבו כבר זמן מה. יש לו סעיף של 50 מיליון, אבל ריאל מקווה להיעזר ביונייטד לה יש באיבק של 18 מיליון יורו ולשלם לה באיזור ה30 כדי שהיא גם תרוויח מהפליפ.
מלבד זה נכתב שהאופציה של מיגל גוטיירז לא נשקלת ברצינות במועדון והוא לא מוערך מספיק. האופציה הנוספת שעליה דיברו היא קרקז או איך שלא קוראים לו מבורנמות אבל יש לו סעיף של 55 מיליון וחצי מהפרמיירליג מעוניינת בו.
קרראס עשה לבארסה הרבה צרות העונה בצ’מפיונס.
לא בדיוק הסתדר עם לאמין בהגנה, אבל מי כן. אבל הצטרף הרבה להתקפה ועשה צרות לקונדה והבלמים. נראה שהוא מסוגל להתרוצץ כל המשחק.
אם זאת היכולת הרגילה שלו ובאמת ניתן להשיג אותו ב 30 מיליון, זה רכש מצוין.
אני לא אתפלא אם המשחק הזה גרם לריאל מדריד לשים עליו עין. תכלס מלבד פעם אחת שלאמין זרק אותו הוא הסתדר איתו דווקא דיי טוב.
אני אגב עדיין לא קונה את הדיווחים האלה. מרגיש לי שהם מגיעים מכיוון השחקן ולא המועדון.
אני כבר לא יודע כמה רודרה אמין, אבל הוא עם כמה ידיעות.
במועדון מתכננים קיץ משמעותי עם שורה של עזיבות והחתמות.
השחקנים שמועמדים לעזוב הם מודריץ’, לוקאס, ואייחו, אלאבה ורודריגו. במועדון היו שמחים גם למכור את מנדי ופראן אבל הם לא מעוניינים לעזוב, כשגם העזיבה של אלאבה היא לא עניין פשוט.
בנוגע להחתמות, אם רודריגו עוזב אז מי שיחליף אותו הוא חלוץ “בסגנון חוסלו”. מה זה בדיוק אומר, זול, מבוגר, 9 קלאסי גבוה, כזה שישב על הספסל בשקט ויתן עבודה כשצריך, או כל זה ביחד, אני לא יודע. אלונסו ישוחח עם רודריגו ולאחר מכן יוחלט לאן פניו מועדות.
במועדון רוצים גם בלם, והם טוענים שהבלם המועדף על המועדון הוא סאליבה. לבחור יש עוד שנתיים בחוזה עם ארסנל.
בניגוד לידיעות מהאתלטיק הוא לא מזכיר את קרראס אבל כן טוען שבריאל מדריד מחפשים מגן שמאלי.
לגבי קשר “מחפשים”. ייתכן שהקשר יהיה ניקו פס.
למרות שניקו פס לא שחקן רע כשלעצמו, הוא לא מה שאנחנו צריכים לדעתי. הוא שחקן יוצר ומאוד ישיר.
אז בעיקרון המועדון לא מתכוון להוציא יותר מדי כסף ואנחנו נישאר כנראה עם אותם בעיות.
אם רודריגו עוזב מי בדיוק ימלא את המקום שלו?
ניקו פאס זה החיזוק לקישור שלנו? באמת?
אנחנו צריכים קיץ עם בלם, מגן שמאלי, קשר ולפחות עוד שחקן התקפה מבלי שמישהו יעזוב.(חוץ ממודריץ).
יש 2 אפשרויות, או שפלורנטינו איבד את זה; או שמצבנו הכלכלי הוא רע ואנחנו פשוט לא מודעים לזה.
זה כנראה דל"פ אבל רודריגו צריך ללכת ברגע שנקבל עליו הצעה מספקת. אנחנו צריכים חלוץ 9, יש לנו 2 וורלד קלאסיים למלא את העמדה בשמאל + ברהים שמסתדר שם, בזמן שרודריגו לא מספיק טוב בכנף ימין, או בתור חלוץ שני במערכי שני חלוצים.
גם בניגוד למיתוס שהוא שחקן יותר קבוצתי מויני או אמבפה, חלק ניכר מהתרומה שלו מגיעה בצורת מהלכי סולו- בקבוצה מאומנת כהלכה “יספיקו” המהלכים של 3 הכוכבים האחרים.
בנוגע לחלוץ הוטרן שמוזכר בכתבה, מעניין מי יכול להיות מועמד לגיטימי. מבין כל ה9 שפעילים כרגע, למיטב זכרוני, רובם המוחלט בשיא הקריירה או ממש קשישים (יאגו אספס נגיד בן 37). רק שלא נתקע עם מוראטה. מישהו אמר קאמבק של בנזמה?
לדעתי יגיע אליכם בלם על ועוד מגן עם פוטנציאל גבוה. חלוץ 9 בוודאות כמובן.
יותר מעניין מכמה שחקנים תצליחו להיפטר.
מודריץ ולוקאס יסיימו חוזה וצריכים לעזוב.
אנחנו צריכים לנסות להיפטר ממנדי ואלאבה וזה לא יהיה קל, מחינתי ששניהם יעופו גם במקרה של הפסד כספי, על אלאבה אמי לא באמת מצפה שנקבל כלום, על מנדי אולי נעשה איזה 15-20 מיליון.
בקישור וההתקפה השאלה תלויה בנו יותר, את רודריגו ואחד מקאמא וטשואמני נוכל למכור בקלות וגם במחיר טוב, השאלה היא מה התוכניות שלנו.
עזיבה של רודריגו היא עניין שקוף והכרחי. כתבתי את זה פה כבר בסוף העונה הקודמת.
בכל פעם שהוא עשה צעד קדימה הנחיתו לו עוד שחקן יוקרתי על הראש. בסוף כבר נהיה עומס בסגל והוא הפך לשחקן משנה. הוא טוב מדי בשביל זה.
אני בטוח שהוא לא אהב את זה בכלל שהוא מוחלף במחצית של הגמר גביע. זה בעצם האקדח המעשן לסטטוס שלו.
זו גם שאלה מאוד מסקרנת איך ריאל מטפלת בכך שהוא כבר לא יהיה בסגל. אני בכלל לא בטוח שהפיתרון הוא להחתים עוד קיצוני ימני.
שחרור של רודריגו מאפשר יותר מרחב תמרון טקטי למאמן הבא.
אני ממש לא הבנתי את זה ככה. לדעתי מה שמתאר רודרה זה הקיץ האידיאלי (כמובן בגבולות ההיגיון והמציאות, להחתים את רודרי עכשיו לא אפשרי). בכלל לא בטוח שאנחנו מעוניינים בבלם, לא בטוח שאנחנו נחתים מגן שמאלי אחרי שרק בקיץ האחרון האריכו חוזה למנדי, לא בטוח שנצליח למכור את רודריגו בסכומים אותם אנחנו רוצים או שנמצא את הקשר והחלוץ שאנחנו מחפשים (קשר לדעתי בכל מקרה אין, זובימנדי פשרה יקרה מדיי).
ארדה, ניקו פס, אנדריק. השוק לא מזהיר כרגע ויש לנו כמה שחקנים מעניינים. אפשר לשרוד בכיף עונה שם גם בלי קיצוני ימני (שגם ככה אין לנו והקבוצה לא מאוזנת עם רודריגו), ולראות מה הם שווים.
אני גם חושש מהאפשרות הראשונה בל יש לי יותר מדיי ריספקט לבנאדם הזה. הוא מתח את החבל יותר מדיי אבל עד לפני שנה זה עבד לו מעולה.
דיווחים נוספים, הפעם מצרפת, שריאל מדריד מתכננת לעשות מהלך על סאליבה הקיץ הזה.
זה ממש מזכיר את האופרציות של טרנט ואמבפה למשל, שחקנים שעומדים לסיים חוזה בעוד מספר לא רב של עונות ואז מראים להם “רצינות” בכך שניגשים למשא ומתן עליהם, הקבוצה שלהם דוחה את ההצעות אבל ממשיכים לבשל את ההעברה על אש נמוכה.
סאליבה מסיים חוזה ב2027. יעשה ניסיון לרכוש אותו הקיץ, אם לא יצליח אז בקיץ הבא, ואם גם זה לא יצליח אז ינסו להביא אותו בחינם בעוד שנתיים.
בכנות הטקטיקה הזאת מסריחה אבל אפקטיבית. ככה אנחנו מקבלים שחקני טופ מנוסים מבלי לשרוף את הבנק על סכומי העברה גדולים.
אני חושב שבכל זאת צריכים לרכוש את הויסן. נחמד מאוד שמכוונים גבוה אבל להעביר עוד עונה או 2 עם מצבת הבלמים הנוכחית, כשהפרויקט בשיא ואמור להביא תוצאות, זה הימור גדול מדיי. בייחוד אחרי שברצלונה התאוששה ומהווה איום רציני.
אתם שורפים את הכסף בדרך אחרת כמו משכורת מנופחת כמו למשל עם אלאבה וכמו בדמי חתימה וחרטות אחרות עם אמבפה. הכסף יצא ככה או ככה. במקום להעשיר את המועדון פשוט תעשירו את השחקן.
בכל העברה בפרופיל גבוה יש מענק חתימה, עמלות סוכן ומשכורות מנופחות. זה לא שהכסף הולך לשחקן במקום, קצת מגוחך לטעון את זה. ברור שלא סאליבה, אלאבה או אמבפה חותמים בחינם, גם בהעברה חופשית.
אם הייתם צריכים לשלם דמי העברה לבאיירן על אלאבה אז לא הייתם משלמים לו משכורת של 20 מליון בעונה. אז לא, זה לא מגוחך. כמה אמבפה קיבל במענק חתימה? 100 מליון?