נראה שחקן מאוד מעניין,שמתי לב לשימוש שלו בשתי רגליים כמעט ברמה זהה,כלי משמעותי לבלם שאמור להתמודד מול לחץ גבוה.
הסגל הזה פלוס קרוס מינוס אמבפה והחדשים עם 2 דאבלים ב3 השנים האחרונות. צריך להיכנס לפרופורציות.
טרנט וקרבחאל שחקנים שונים לגמרי, אין אפילו טעם להתחיל להשוות ביניהם.
האוסן ככל הנראה יוציא את אסנסיו מההרכב אם נמשיך לשחק עם 2 בלמים ואני לא רואה בזה בעיה, להיפך. אני לא מחסידיו של אסנסיו בינתיים.
קרראס חידה בעיניי. הוא שחקן דיי בינוני אבל עם הרבה פוטנציאל ומשחק בעמדה שההיצע בה מאוד דל.
מה כבר ההבדל בינו קרראס הזה לבין מיגל גוטיירז שיכול לבוא בפחות כסף?
שלא לדבר עם תיאו הרננדז שהוא שחקן מוכח.
גוטיירז הוא לא יותר מפראן בגרסה טיפה מעודכנת. תיאו זה דם רע בחדר ההלבשה, אישית לא מחזיק ממנו מקצועית. שחקן טוב אבל אוברייטד והוא לא כמו שעושים ממנו. הגנתית הוא זוועה.
קרראס זה פוטנציאל גדול לעתיד. ספרדי מהקסטייה. יכול להיות בינגו ויכול להיות שנזרוק 30 מ׳ לפח. אבל גרוע יותר ממנדי ופראן הוא לא יכול להיות.
אם זה היה 30 לא הייתי מדבר. אבל מדברים על 50 מיליון.
כאן כבר הציפיה למשהו מוכח יותר.
מה שמעודד אותי זה שהוא בבנפיקה. בנפיקה לא מחיזיקים זבל בדרך כלל.
אין שום סיכוי שנחתים את ניקו, אלא אם כן פרז רוצה להשתמש בFUCK YOU MONEY שלו כדי לשלוח תמונות שלו במדי ריאל ללאפורטה כל שבוע ולהושיב אותו ביציע. העמדה שאנחנו הכי מכוסים בה בתולדותינו היא אגף שמאל, ויני ואמבפה( רודריגו לדעתי 90% בחוץ).
בגדול חייב לעשות מהלך למגן שמאל, ולמעט נונו מנדש אין מגן אחד שהוא טופ בעולם בעמדה הזה אז אין לי בעיה אם ההימור על קררס, בהנחה שזה בהמלצת אלונסו.
מבחינת איכות אולי, מבחינת סגנון משחק הם שונים לגמרי.
כל היתרונות של פראן הם מהירות והגבהות מדוייקות (אם רק היה מישהו ברחבה)
מיגל משחק בעיקר על טכניקה וקריאת משחק “חכמה”.
לא מבין מה הדאגות מהדיווחים, נראה שכותבים הרבה שטויות, מה שכן עשינו מדובר בהחתמות מצויינות.
בלם בצד שמאל שיכול להניע כדור בצורה טובה בשתי הרגליים זה בדיוק, אבל בדיוק העמדה שבה אנחנו חייבים חיזוק, ועוד מדובר בספרדי צעיר עם ניסיון בפרמיירליג, כלומר גם אם לא מצליח אפשר למכור מיד בחזרה לאנגלים, ובלי קשר זאת העמדה הכי בעייתית בכדורגל העולמי, אם מוצאים אחד כזה קונים גם אם לא ממש צריכים.
ארנולד, המגן הימני זאת העמדה השנייה הכי חלשה שלנו, ארנולד אומנם לא יתרום כלום הגנתית, אבל יחזיר את אגף ימין לחיים התקפית, יעזור בהנעת כדור מאחורה והכי חשוב הוא פיתרון לעוד חיסרון שלנו וזה מישהו שיתן כדורי עומק מסוכנים לאמבפה, זה שישבור נבדלים ויעקוף לחץ גבוה כדי להעמיד שוב ושוב את הספרדי מול השוער, והוא גם משחק בצד הנגדי לאמבפה מה שיאפשר לו זוויות מסירה אלכסוניות מצויינות.
והעמדה השלישית הכי חלשה שלנו זאת עמדת המגן השמאלי וכל הדיווחים שיגיע לשם חיזוק.
להוסיף את אלונסו שמגיע ועד עכשיו אנחנו מתנהלים בדיוק כמו שצריך ואפילו מעבר למה שמצופה.
לא מאמין לכל הדיווחים על ניקו, קודם כל הוא שחקן מאוד בינוני ושנית הוא משחק בעמדה שאין סיכוי שהוא רואה בה דקה אצלנו.
רודריגו לארסנל זה השידוך המושלם, למלם למועדון הכי למלם בעולם. יספר להם צ׳יזבטים על הימים בהן הכריע את הסיטי וזכה בליגת האלופות בזמן שהם ממשיכים לסיים מקום שלישי ומודחים ברבע הגמר בצ׳מפיונס.
מקווה שיחכו עם זה לאחרי אליפות העולם למועדונים. אולי נראה שהוא יותר טוב תחת צ’אבי.
רודריגו לא למלם. רודריגו אחד מהשחקנים הכי כישרוניים בעולם שסובל מבעיות מנטליות, שחלק משמעותי מהן נובע מריבוי הכוכבים בסגל שלנו, הלחץ המסיבי שיש במועדון, משחק מתפרצות שלא התאים לו, והנוכחות של ויני במועדון, שלצערו של רודריגו הוא שחקן שמורכב ראשון בעמדה הזאת ולא משנה מי מתחרה איתו על העמדה. אני בטוח ב70-80 אחוז שבקבוצה כמו ארסנל שיותר סבלנית עם השחקנים שלה, תראה בו שחקן מפתח ותתן לו לשחק כמו שהוא באמת אוהב ובעמדה האמיתית שלו, הוא יתפוצץ ואנחנו נגיד אופס מה עשינו שנתנו לו ללכת. בכל זאת אני חושב שבסיטואציה הנוכחית עדיף לשני הצדדים להיפרד. אצלנו הוא לא יוכל להגיע לשיאים שאליהם הוא רוצה להגיע, הוא כבר זכה בהכל כשחקן משני וירצה לנסות להוביל קבוצה ולהגיע איתה להישיגים ככוכב הראשי הפעם.
מבחינתנו, הוא שחקן שמפר את האיזון. זה לא שחקן שאתה יכול להשאיר על הספסל מחד, אבל הניסיון לתקוע אותו בכל זאת בהרכב הוכח כלא מוצלח ופגע באיזון של הקבוצה. יש לנו נכס גדול ביד שבסוף לא מספק את הסחורה ויכול להכניס הרבה כסף למועדון. לדעתי האישית, לכולם עדיפה הפרידה הזאת, עם כל הצער שבדבר…
רודריגו שחקן עם תקרה גבוהה יותר מהמטומטם שמשחק באגף הנגדי, שסובל מחוסר הערכה, מאמן עצלן שהפך אותו לכלבויניק בהתקפה ועמדה לא מתאימה.
בזבוז של שחקן. אה, והוא גם אשכרה מתמקד בכדורגל במקום בלבכות כל היום על גזענות ועל שופטים.
שמח לראות את האהבה לילד, למען הסר ספק, אני מת על רודריגו וכתבתי בעדו בכל הזדמנות , הוא פצצת כישרון מטורפת אבל חסר לו הקילר אינסטינקט.
הייתי בעדו ותמכתי שיפתח באגף שמאל בערך עד עונה שעברה שויני הוכיח מעבר לכל ספק שהוא השחקן הטוב בעולם( עד שהוכיח העונה שהוא גם הגרביל הגדול בעולם).
החצי עונה האחרון שלו מאוד הוריד לי ממנו, בגלל שזה היה נראה משהו מעבר , כבר סוג של ויתור על המועדון ועל המאבק שלו וחבל.
אני חושב שיש לו מחסום מנטלי רציני ולא יודע אם מעבר לקבוצה אחרת יכלו להיות האופציה מספר 1 תפתור.
אני מאוד מאוד מקווה שהוא יגיע לפוטנציאל שלו, שזה שחקן טופ 10 בעולם ו25/15 גולים ובישולים כל עונה פקל.
ההחלטה פשוטה מאוד בעיניי -
נותנים לרודריגו עוד עונה אחת, הזדמנות אחרונה.
הזדמנות נוספת, עם מאמן רציני ומודרני שמגיע עם רעיונות ברורים ועם שיטה, בתקווה גם שבלי היררכיות מקובעות וקבועות מראש (ולאו דווקא הוגנות), הזדמנות גם של שינוי אווירה ויצירת רושם ראשוני חדש - ונראה אחת ולתמיד מה רודריגו שווה, לטוב ולרע.
גם ככה אין ממש הזדמנויות מפתות בשוק כרגע, וגם - בתוך שנה אחת המחיר שלו לא צפוי לרדת משמעותית כך או כך (מה כבר יקרה, הוא שוב ייעלם לפרקי זמן ארוכים?)
כמעט ורק יתרונות פוטנציאליים, וכמעט ללא חסרונות.
לא יודע להגדיר את זה במדוייק אולי זה קילר אינסטינקט, אולי חולשה פיזית’ אולי מחסום מנטלי, אבל משהו חסר לו וקשה לי להאמין שאם נמכור אנחנו נתחרט על זה בענק.
חותם עכשיו על טרייד שלו ראש בראש עם סאליבה.
לא אמרת כלום אחי
@EJB אני מסכים עם הגישה בכללי, אבל אני מניח שזה דווקא רודריגו עצמו שדוחף לעזיבה, ובמקרה כזה אין לך הרבה מה לעשות.
וצריך גם להודות באמת: גם אם נניח שהוא הרבה יותר טוב מהממוצע שלו אצלינו, ושתחת מאמן נורמלי יראה אחרת, קשה לראות איך זה נכון להשאיר אותו בקבוצה. הוא בבירור קיצוני שמאלי וככזה בבירור הערך שלו גבוה יותר למועדונים אחרים מאשר לנו. פארטו יטען שלא יעיל להשאיר אותו אצלינו.
לדעתי זה מחסום מנטלי שקשור לעובדה שהמועדון מתנהג אליו כאילו הוא האח הקטן. כל פעם שהוא עושה קפיצה, נותנים לו סטירה ומחזירים אותו לאגף ימין.
כל הכיף קורה באגף שמאל, כל התהילה הולכת לשחקני רכש והוא צריך להוכיח את עצמו כל פעם מחדש בעמדה שפחות ‘‘כיף’’ לו בה.
אם הוא הולך לארסנל זה יהיה חיבור מושלם לשני הצדדים.
יש דיבורים על וירץ מכל מיני זבלונים. מבחינתי אין כלום וזה סתם ניסיונות למשוך קליקים, אבל אני מעלה את זה בכל זאת פה סתם כפנטזיה. זה רכש נכון עבורנו? הוא שחקן עם רגל ימין שכמו ג’וד, אמבפה, ויני ורודריגו אוהב בדיוק את אותה בלטה מצד שמאל. לי זה מריח כמו עוד מכה לאיזון שלנו.
אני לא חושב שיש לו מקום אצלנו. למרות שהאוהד הרעבתן שבי אומר לי קודם כל תביא אחר כך תראה מה תעשה עם העומס. לטווח הרחוק, לשחק עם שחקנים שלא בעמדתם האופטימלית זו בעיה לא פשוטה, כמו שראינו ממקרי רודריגו וג’וד למשל. להביא את וירץ ולבקש ממנו שישחק בימין, או להעביר את ג’וד לימין, נראה לי פתח לצרות.
אם במועדון יחליטו שהוא השחקן הנכון עבורנו, אני האחרון שאתנגד שהוא יגיע לכאן. אבל אני מקווה שאם באמת ילכו עליו, שיקחו בחשבון גם את זה. שבענו מקבוצה לא מאוזנת, לפחות הם פוסלים על הסף את כל קשרי הבוקס טו בוקס אחרי שהם עשו אוסף מרשים שלהם.