בואו לאכול איתי

קפה שחור זה הקפה היחיד בעולם. אספרסו, נס קפה, פילטר, מקינטה זה הכל חרא.

תתפרע חופשי חבר יקר! רק תזכור מתחילים בכפית סוכר וזה נגמר בהרבה אלכוהול בסוף!

יש מחקר של אוניברסטיאת טיזאינאבי שדסקל אהוב המדור פה, חבר בה , שקובע את זה במפורש!

לא יודע… סוכר בקפה? מרגיש לא טבעי. הקפה טעים מספיק בפני עצמו.
משהו מתוק ליד, סבבה.

הדיון הזה מזכיר לי עוד תועבה - עוגה בטעם קפה.
למה? ומה שותים עם זה? סודה חמה?

קפה נמס או שחור?

דל"פ כן גם לי מותר, קפה נמס עלית בלי סוכר לא יכול לחיות בלי זה.

אני שותה גם נמס - טייסטרס צ’ויס,
גם קפסולות - לבאצה אורו או אילי
וגם יש לי מכונת אספרסו פשוטה ומטחנה.
כל אחד לפי מצב הרוח והאם בא לא משהו ליד או לא.
אבל תמיד עם סוכר וחלב. ככה אני אוהב ושיתפוצצו כל האיטלקים

דווקא זה לא רע ואני עוד לא שותה קפה.

למי שהקפה מריר לו וצריך סוכר, יכול לנסות את כל הקטע של speciality coffee. קפה single origin (הברנדים הגדולים זה תערובות קפה שנקנה בטונות) שהרבה פעמים קלוי יותר בהיר והרבה פחות מריר מהקפה הערבי או האספרסו האיטלקי.

אני בטוח שאפשר לעשות עוגת קפה טעימה בכל מיני דרכים, אני פשוט לא רואה את הצורך.
קפה הכי טעים בעיני בצורה הקלאסית שלו, ומלווה עוגות מושלם בגלל המשחק של המריר והמתוק, והרטוב-יבש. לשלב אותם ביחד רק גורע משניהם.

@Aragones
בהמשך למה שדיברנו עליו לפני כחודשיים, אז לפני קצת יותר מ 3 שבועות נשברתי וחזרתי לצרוך פחמימות אחרי שכמעט לא אכלתי פחמימות למשך חודשים.
באופן לא מפתיע הבעיות הישנות חזרו מיד, עייפות במהלך היום, שינה לא טובה, קם עייף בבוקר ולא משנה כמה ישנתי, עליתי 2 ק’'ג וכבונוס לחץ הדם עלה ב 15 יחידות, ואני אפילו לא צורך כרגע 50% מהפחמימות שאכלתי לפני שהתחלתי את הדיאטה.
זה פשוט מדהים איך אוכל שאנחנו צורכים בדרך כלל באופן יומיומי ולא מייחסים לו שום חשיבות יכול להיות לו השפעה מכרעת על איכות החיים והבריאות שלנו, ומה שעוד יותר מדהים זה שאף אחד לא מסביר ומזהיר אותנו.
אכלתי מה שהרופא שלי המליץ לא לאכול, גבינות עם יותר מ 30% שומן, הרבה ביצים, בשר אדום וחמאה וירדתי במשקל, הרגשתי הרבה יותר טוב ולחץ הדם ירד, חזרתי לאכול לחם ואורז שאף אחד לא הסביר לי שאסור והכל התהפך.
יומיים מנסה להיפטר מכל הפחמימות בתפריט וזה מאוד קשה, אבל חייב.

בקיצור, פחמימות זה חרא של דבר.

קורלציה איננה סיבתיות, רק אומר

עדיין לא נתקלתי ברופא שיודע ביוכימיה או תזונה. אפס מוחלט.
האם זה רק רופאים באיטליה? לא, כי אני מכיר רופאים מכל אירופה. פשוט לא לומדים את זה בצורה מספקת.

לאט לאט הגעתי להבנה שלא פחמימות הן הבעיה, אלא הפחמימות שיש לנו היום.
עזוב את הלחם/פסטות/עוגיות שמכינים מקמח טחון עד עפר שיכול לפגוע במעיים, או הסוכר הלבן שהוא לחלוטין רעל, אפילו הפירות היום הן לא פירות אמתיות. הכל עבר אלף ואחד שינויים.

לאחרונה אני אוכל קצת דבש שנתן לי השכן החביב שלי כי הוא מייצר את זה כתחביב. זה מדהים. מרגיש מצוין לאכול אותו גם אם זה בעצם רק פחמימות.

אז צריך את האיזון. אפשר פחמימות בכיף אבל שיהיו ממקור איכותי וממה שהטבע נתן לנו.

לפני כמה שנים עשיתי דיאטת פחמימות (כמו רבים, להרזות קצת לפני החתונה). השבוע-שבועיים הראשונים מאוד קשים, אבל לאחר מכן זה כבר הכי קל בעולם. אני זוכר את האסימון שנפל לי שסוכר ופחמימות זה פשוט התמכרות לכל דבר ועניין.

אני אדם שמאוד אוהב בצקים וקשה לי להימנע מזה, אבל לאחר השבוע גמילה הראשון במשך כל החודשים של הדיאטה - לא הייתי צריך בכלל להתאמץ. זה בכלל לא משך אותי. אני זוכר שהייתי עובר ליד מאפיות מופתע כולי שבכלל לא מדגדג לי להיכנס.

בגדול, החלק הקשה בדיאטה הזו זה לא עצם ההימנעות. כאמור, זה קל ברגע שנגמלים. החלק הקשה הוא בעיקר עניין הזמינות של האוכל. פתאום, כל הפתרונות הקלים של הזלילה לא זמינים: אין ג’אנק, אין עוגות/עוגיות, אין לחם וכריכים, אין רוב סוגי הקורנפלקס, וכו’ וכו’. תחת דיאטת פחמימות כל ארוחת דורשת פרויקט בישול וכל זלילה דורשת פירות זמינים.

בתכלס, זה מה שבסוף שבר אותי וכבר בערב החתונה חזרתי לאכול פחמימות. אני באמת חושב שאילולא הסיפור של הזמינות הייתי ממשיך עם זה אולי לעד. מסכים עם כל מה שנאמר למעלה - ברגע שנגמלים מרגישים הרבה יותר טוב, וזה לא פסיכולוגי. זה אפקט מאוד מאוד מורגש.

ברור, אני מדבר רק על פחמימות הזבל שהם בעצם סוכר וגרוע אפילו מסוכר לבן.

זאת הבעיה הכי גדולה.

זו הבעיה עם רוב הדיאטות. כדי להצליח אתה כל היום צריך להיות סביב זה. לבשל, לקנות, לתכנן מה לאכול. זו הסיבה שקשה להתמיד ולהפוך את זה לדרך חיים.

האם סוכר קנים אורגני יותר טוב מסוכר לבן?
האם לחם כוסמין יותר טוב מלחם רגיל?
בארץ יש גם לחמים עם סימון של האגודה לסוכרת, האם יש לזה משמעות?
האם אורז לבן הוא רעל כמו שמספרים? אני אוהב סושי…

לחם זה רע

אורז זה בסדר במידה

כל לחם? יש לזה דרגות של רע יותר או פחות (מבחינת מרכיבים כמובן)?
באמת שואל

כל לחם וכל דבר שעשוי מדגנים

אחת הטעויות הנפוצות בציבור היא דמוניזציה ספציפית (לרוב מלווה בהדהוד היסטרי תקשורתי) למרכיב כזה או אחר.
במידה ואפסיק לצרוך אותו- אז אגלה את האיזון והקוביות בבטן יגיעו.

זו גישה מוטעית. ויש להסתכל על תזונה כאל מכלול.
הגישה הכללית של האדם למה שהוא צורך באופן עקבי ולאורך זמן.

זה קשה, וזה יקר, ואנחנו מוקפים בכל כך הרבה זבל שמכניסים לנו לאוכל ולצערנו הרב הגורמים האחראיים לא עושים את עבודתם לעזור לנו להבין טוב יותר בקלות ובפשטות מה יש לנו באוכל.

באופן עקבי דיאטה ים תיכונית נחשבת כמומלצת ביותר ותראו אותה לרוב בראש הדירוגים השונים כמו כאן לדוגמה:
https://health.usnews.com/best-diet/best-healthy-eating-diets

כמו כל דבר בחיים כנראה שהכל שאלה של איזונים, ובישראל העניין הכלכלי ויוקר המחיה משחקים גם תפקיד משמעותי בהחלט.

הפירמידה המפורסמת:

לא יודע אם כדאי לסמוך על פירמידה שאומרת שכמות הפירות והירקות צריכה להיות שווה או שעדיף לי שמן קנולה מחמאה