תחרות צמודה מאד עם ״על האש״ במלעיל ירושלים-סטייל. ראוי גם לציין שזה שיבוש אמריקאי של Barbacoa בספרדית שנשמע הרבה יותר טוב (וכמובן בעצמו שיבוש של משהו אינדיאני).
תחרות קשה אם כי יש שוני.
לברביקיו מזמינים, בדרך כלל לרגל מאורע כלשהו. האירוע נערך בדרך כלל במרפסת מרוצפת שסביבה דשא. כדי ללכת לצד השני של הבית (דופן אחרת ב 90 מעלות), יש לדרוך על כמה אבנים שמישהו הציב שם כי הוא חשב שזה יפה ויותר יעיל מסתם שביל. הבשר כביכול ‘ברמה’. היתכנות גבוהה מאד לכלב שבסוף אוכל יותר מכולם. מישהו מכין צ׳ימיצ׳ורי בינוני ולא נעים לספר לו שזה לא היה רעיון טוב לדלל עם שמן כדי שיספיק לכולם. אם האירוע נערך צפונית לחיפה, לפחות 50 אחוז מהורי המשתתפים עובדים בתעשיות הצבאיות.
״על האש״ במלעיל ירושלים-סטייל זה ‘בשרים’ מהסופר (בשרים זה תמיד ברבים, דג ביחיד) בתוך מנגל אלומיניום שיתפרק בסוף האירוע. מתחילים בויכוח מלא טסטוסטרון על איך מדליקים את האש. אם האירוע נערך בבית, בעל המקום יופיע כשהוא בלי חולצה מנסה להביא כבל מאריך כדי לחבר את המאוורר. בעל המקום סובל מעודף משקל קל וחריץ לתפארת. כדי להתמודד עם התסכול, תודלק נרגילה (המהדרין - צינור מזגן שקוף). משסוף סוף האש דולקת (שלא לומר משתוללת), יושמו כל הבשרים בבת אחת מה שיגרום לכוכבות האירוע, צלעות כבש כמובן, להיות שרופות במרקם של גומי. אחד המשתתפים לא יפספס הזדמנות לתיבול מוגזם (‘כדי שיהיה טעם’). על שולחן וכיסאות כתר ימצאו וודקה ו XL כיד המלך.
הסוג הגרוע ביותר זה אלה שעושים ‘סטייק עין’, אבל זה לפוסט אחר
מנגל אלומיניום, צ’ימיצ’ורי מדולל, בשרים מהסופר, חריץ לתפארת… אלוהים מה עברת בחיים?
רוצה תמונה של ה chuletón מהסופ"ש? הוא לא מהסופר, תאמין לי
ברור שאני רוצה! אני חושב שאני מדבר בשם כולם
על מה אתם מדברים???
בסטייק אנטריקוט יש בעיה… מצד אחד אתה לא רוצה לייבש את הבשר, מצד שני אתה רוצה שהשומן מסביב יהיה קריספי. אבל… בגלל שמדובר בבשר די שומני ומשויש אפשר בכיף להגיע איתו למדיום ואין סיבה להישאר בגזרת המדיום רייר שבתמונה.
למה אין דיון על אוכל פה?
סוגיה ידועה, אבל ככה הם אוכלים פה (זה נחשב al punto אצלם, כלומר מדיום). אם הבשר טוב זה ממש לא בעייתי, להפך. מניסיון. השומן קריספי והטעם מאד מאד בשרי. דבר כזה עלול להיות צ’יווי מדי, אבל הם מוציאים את זה סבבה איכשהו.
איפה אתה?
מדריד
אני חושב שאנחנו מפריעים לסדר הציבורי, עם באי הפורום הסליחה.
חלילה, אנחנו בקפיטריה.
make chuletón, not war
בעניין האנטריקוט, @Ganjo
הטיעון בעד לעשות אותו מדיום ולא מדיום רייר זה כי הוא שומני גם מבפנים ואז זה פוגע במרקם. במקום זה כדאי לצלות עוד קצת כדי שהשומן ימס.
כמו כן יצויין שעל אף הרושם אינני קרניבור גדול, די ההפך.
תפתח דיון על אוכל, זה כנראה יהיה רק אתה ואני (אציין שמפתיע שזה בא ממך, חשבתי שאצל הקיבוצניקים ‘בכל מקרה הכל מתערבב בבטן’ )
אני גם יהיה שם
לצעוק לכם בשר זה רצח
אתה לא יכול להיות צמחוני, זה נגד הפוזיציה
אני כל החיים שלי מנסה להיות צימחוני
פעם לפני אחרונה הצלחתי להחזיק מעמד חודש שלם בלי בשר!
בסוף זה יצליח
השיא שלי זה שלושה שבועות. הבעיה שאומרים שיש איזה סרט שאם רואים אותו אז מבינים שגם לאכול דגים זה נורא ואיום, אני מאד מפחד להיות במקום כזה ומצד שני לא אוהב להתעלם מהמציאות. דילמה.
הדבר היחיד שנורא יותר מלאכול דגים זה לא לאכול דגים.
מה זה החרא הזה?
אני אוכל כל יום לפחות 700 גרם בשר בקר טחון פלוס סרדינים או סתם דגים.
ביום שאני לא אוכל בשר אני מרגיש קצת יפה נפש וכמעט מתחיל לגדל פרונאונס.
מיד חוזר לטרוף בשר.