שחקנינו בנבחרות: קרבחאל לא יהיה במונדיאל. האוסן, גונסאלו ופראן ברשימה המוקדמת

לדעתי יותר נכון לכתוב, חוץ מחכימי קרראס היחיד שטופ.

לא מחזיק כל כך מהשאר, במיוחד פז.

לשחקני נוער יש ערך מוסף ברור על שחקני רכש. מעבר לזה שבד״כ העלות שלהם נמוכה משמעותית והם מכירים את המערכת מגיל צעיר, הם עובדים קשה יותר. הדוגמה הכי פשוטה זה שער היתרון של לוקמן היום, שנכנס לחור של טשואמני. לעומת זאת, במשחק מול אלצ׳ה כל הילדודס התאבדו על כדורים ברחבה והצילו שני מצבים בדקות הסיום + כמעט את המצב שהסתיים בשער.

זה לא אומר שצריך לפתוח עם סיסטרו ודניאל יאנייז אבל הם כן מביאים אקסטרה, במיוחד שחקני הנוער שכן יש להם קצת כישרון.

לא מסכים, נכנס לחור של שחקן הבית קרבחאל.

אני לא איש הכספים של המועדון, מבחינתי לא משנה אם עלה כסף או הגיע בחינם מה שחשוב לי שיהיה שחקן טוב.

אף פעם לא התחברתי לטענות בסגנון הזה. דברים לא קורים בואקום, אם החליטו להחתים את מסטנטואנו במקום לתת הזדמנות למוניוז, אלו 60 מיליון אירו שלא יהיו זמינים לשחקנים אחרים, ואולי בעתיד יעלו לך במכירה כמו במקרה חכימי. כמובן שיש מקרים שזה מצליח בהם, אבל אם הם שחקנים ברמה וסגנון דומים זה נו בריינר ללכת עם שחקן האקדמיה והרבה פעמים אלו נותנים את האדג׳ בצורת מוסר עבודה והקרבה.

טשואמני בכלל לא ברחבה ברגע השער וחוליאן+ לוקמן לבד לגמרי על שני הבלמים. נסכים ששחקן הרכש ושחקן הבית שניהם עשו עבודה לא טובה: ההבדל שהוא ששחקן הרכש עלה 100 מיליון אירו + ושחקן הבית עלה שקל וחצי ונמצא בדמדומי הקריירה.

קיליאן אמבפה: "נאמרו שקרים רבים על פציעת הברך שלי. אני יודע שהיו הרבה ספקולציות. אני רגיל אבל, אלה החיים שלי, אנשים אומרים דברים בלי לאמת אותם או כל בסיס עובדתי. החלמתי במאה אחוז מכאבי הברך שלי, התוכנית הצליחה, הייתה לי הזדמנות לקבל בפריז אבחנה טובה מאוד, לקראת המשך העונה בריאל מדריד וכמובן המונדיאל.

"ראיתי שאנשים דיברו על גביע העולם. שיחקתי בשני גביעי עולם. זכיתי בראשון ולאחר מכן הגעתי לגמר. איך התכוננתי לגביעי עולם? על ידי כך ששיחקתי בכל משחק עם המועדון שלי. מבחינתי, ברור לחלוטין שאני רוצה לשחק כל משחק עבור ריאל מדריד. אני לא הולך לשנות את אופן ההכנה שלי . אני יכול להגיד ‘אני הולך הביתה ולא משחק’, אבל זה שטויות. התכוננתי לשני גביעי העולם האחרונים בצורה הטובה ביותר שאפשר, כלומר לשחק, להבקיע שערים, לזכות בתארים עם הקבוצות שלי ולהילחם עד הרגע האחרון עבור המועדון שלי, והשנה אני הולך לעשות את אותו הדבר כדי להגיע בכושר שיא. אני מקווה לזכות שוב.

אתמול במשחק ידידות עם ניחוחות של פוטנציאל לקרב אמיתי בשלבים הגבוהים של המונדיאל - נבחרת צרפת מנצחת 1:2 את נבחרת ברזיל. קיליאן אמבפה כבש את הראשון של הצרפתים במהלך שהחל בחטיפה מצוינת של אורליאן טשואמני והמשיך בכדור עומק נפלא של עוסמאן דמבלה, ואמבפה בצ’יפ גדול מעל השוער. החל מהדקה ה-55 צרפת שיחקה בעשרה שחקנים לאחר הרחקה של דאיו אופמקאנו אבל הוגו אקיטיקה עשה 0:2, וכעבור דקה אמבפה הוחלף במרקוס תוראם. טשואמני השלים 90 דקות, אדוארדו קמאבינגה לא שותף. ויניסיוס ג’וניור השלים משחק מלא בצד של הברזילאים של קרלו אנצ’לוטי.

אמבפה: “זה לא היה משחק ידידות בלבד עבורנו. זו הייתה הזדמנות לראות איפה אנחנו עומדים. אני גם לא אהיה צבוע אחרי שניצחנו, אין הרבה לקחים ללמוד מהמשחק. זה לא היה גמר גביע העולם”.

בפינת האקסים אגב: נבחרת קרואטיה מנצחת 1:2 את נבחרת קולומביה במשחק ידידות, האגדה לוקה מודריץ’ וחאמס רודריגס מחליפים חולצות לזכר ימיהם המשותפים בריאל מדריד.

אהבתי את חטיפת הכדור של טשואמני, ידע “להכיש” בזמן ולהפגין עירנות, בעזרת השם ראול גם בשלבים המכריעים שלנו העונה. קצת קשה אולי לשפוט את אמבפה במשחק כזה ללא אגרסיביות וברזיל עם קו הגנה גבוה אבל עושה רושם שהוא נוח בתנועה, הגביר מהירות בצורה אופיינית ואני לא זוכר גולים שלו בריאל מדריד בהקפצה, אולי אחד-שניים. בצד הברזילאי: ויניסיוס חלש ומאכזב, גם ראפינייה אגב ששיחק מחצית.
קצת מעבר: כואב לראות את ברזיל בלי חלוץ רציני ואין שם ממש סדר. אדריאן ראביו? חשבתי שאנחנו עם צרפת של 2018 ממש רק ז’ירו היה חסר. אגב הסתכלתי על ההרכבים של הקבוצות ברבע גמר מונדיאל 2006 כדי לקבל נוסטלגיה.

אמבפה הוא הספרינטר הכי טוב אי פעם בכדורגל העולמי.

היכולת שלו לרוץ לעומק, להתחבר לכדור ולהשאר חד מאוד מול השער היא הכי טובה שראיתי.

פנומן בתחומו. מאוד מזכיר לי את רונאלדו הברזילאי בשיאו בעצמות האלה קדימה (הברזילאי עם טכניקה ודריבל טוב יותר כמובן, הצרפתי מהיר יותר).

אני לא רוצה להסתמך רק על זה ולהגיד שלפני הביצוע המלוטש הזה הוא בסדר במאה אחוז, אבל אני מניח ששחקן שלא מרגיש בנוח לא יכול לעשות ספרינט כזה או לכל הפחות אחר כך היה נראה מתייסר או תופס את הברך.
מסכים עם ההשוואה שלך. בריאל מדריד היה נראה שרונאלדו כבר לא ממש עושה את הספרינטים האלה אבל אני זוכר שני גולים שלו, אחד נגד אוססונה ב-2003-04 כשהוא נשלח לעומק ומבקיע| וגם את הספרינט הזה נגד יובנטוס. ליליאן תוראם היה מפלצת, שחקן חזק וגם מהיר בשיאו. רונאלדו אכל אותו בלי מלח וגם עקף בהרבה את פאביו קנבארו (שלא הייתי אומר שהוא סילון). העניין שכאן רואים שרונאלדו כבר שמן, לא יודע אם 90 קילו אבל בטח לא נראה כמו כדורגלן וזה לא משנה.

פדה ואלוורדה בעט פנדל ראשון בנבחרת מאז אליפות העולם עד גיל 20 ב-2016/17 והשווה בדקה האחרונה לנבחרת אורוגוואי מול נבחרת אנגליה - תיקו 1:1 בוומבלי, כאשר ג’וד בלינגהאם לא שותף אצל האנגלים. זה היה שערו התשיעי בנבחרת ב-72 משחקים והראשון מזה נובמבר 2024 - הרבה זמן עבר.
לאחר המשחק אמר: “חברים רבים לקבוצה חיפשו אותי שאקח את הפנדל למרות שאני תמיד מנסה שהחלוצים ייקחו אותם כדי לתת להם ביטחון ולעזור להם להגיע למונדיאל בכושר טוב. אבל הם אמרו שאני צריך לקחת אותו ואני שמח שהם בחרו בי. ותודה לאל, הפנדל נכנס ואני מאוד מרוצה מהכושר שלי”. במארקה שאלו אותו על כך שבנבחרת הוא משחק בתפקיד הגנתי יותר מאשר בקבוצה: “דיברנו על זה אני ומרסלו ביילסה במהלך השבוע, והרעיון היום הוא לא הרעיון שיש לנו לעתיד, אבל המאמן סומך עליי שאשחק בכנף ובאמצע, והדבר החשוב הוא שאני אתן את המיטב שלי בכל עמדה”.

-גונסאלו גארסיה שיחק 68 דקות ב-0:7 של נבחרת ספרד הצעירה נגד קפריסין והבקיע פעמיים - את השער השני ואת השער הרביעי, הראשון בריבאונד והשני בנגיחה. בנבחרת הבוגרת לא היה לנו נציג שכן דין האוסן לא שיחק אבל האקס ויקטור מוניוס כבש שער מרגש בהופעת הבכורה שלו - תשע דקות לאחר שעלה מהספסל הוא הבקיע את השלישי ב-0:3 של לה רוחה על סרביה.

-ועוד: ברהים דיאס פתח בהרכב בתיקו 1:1 של נבחרת מרוקו נגד אקוואדור; פרנקו מסטאנטונו שותף בניצחון ארגנטינה 1:2 על מאורטאניה; אנטוניו רודיגר לא שיחק במשחקה של נבחרת גרמניה.

ראוי לציין גם את ניקו פז שכבש את שערו הראשון בנבחרת בבעיטה חופשית נפלאה.

וינסיוס הרגיש אי נוחות אחרי המשחק מול קרואטיה, עבר בדיקות והכל תקין אך הוא עדיין בספק למשחק מול קרואטיה.
סבא אנצלוטי, תן לו מנוחה.

Bitch, please

אחרי שאפילו לא היה על הספסל נגד אורוגוואי, ג’וד בלינגהאם לא ישחק גם מחר במדי אנגליה במשחק הידידות נגד יפן. המאמן תומאס טוכל אמר ל-BBC: “לא ניקח סיכונים. ג’וד חזר מפציעת שריר”.

בינתיים ויניסיוס ג’וניור התאמן כרגיל עם נבחרת ברזיל והמאמן קרלו אנצ’לוטי אמר שהוא בסדר - ישחק מחר.

בשביל מה אז נועד הטיול הזה? שג’וד יעשה עם הנבחרת אימון וחצי? ינצח אותם בשש-בש? יצטלם איתם לסטורי? הוא לא חדש בנבחרת. כבר היה עדיף היה נשאר בוולדבבאס להתאמן עם מיליטאו. כמובן שמקרה כזה עדיף על עומס או פציעה אבל תמוה. הנחתי שישחק לפחות מחצית ומוריד חלודה. נהוג בדרך כלל שבמשחק אחד עולים הבכירים ובמשחק השני זו הזדמנות ליתר הסגל.

הלילה של שחקנינו בנבחרות:

-קרלו אנצ’לוטי ללוקה מודריץ’ בשריקת הסיום של ברזיל-קרואטיה (1:3), בלחש: “אין לך איזה סבא ברזילאי?” - רגע מקסים וחמוד. במשחק עצמו, הסלסאו מנצחים אחרי המפלה נגד צרפת. ויניסיוס עם בישול נהדר במתפרצת על סף ההפסקה, דהר קדימה, עבר את המגן שלו והוציא כדור אחורה לדנילו (קשר בוטאפוגו) שבעט לרשת. קשר הכנף שיחק 67 דקות. קרואטיה השוותה ובדקות הסיום ברזיל ניצחה, המושאל אנדריק שעלה מהספסל בדקה ה-76, הספיק לעשות הרבה כשסחט פנדל ובישל את השער השלישי לגבריאל מרטינלי. אגב, 61 דקות לקאסמירו.

-ארדה גולר וטורקיה כמובן יהיו במונדיאל אחרי שגברו 0:1 על קוסובו בגמר הפלייאוף. גולר רשם 83 דקות במשחק המרגש עבורם שכן הטורקים לא היו בגביע העולם מאז 2002 אז הגיעו עד למקום השלישי. בחזרה לגולר - בחצי הגמר נגד רומניה הוא בישל.

-גונסאלו גארסיה כבש שוב במדי נבחרת ספרד U21 והפעם ב-0:2 על קוסובו. החלוץ שהשלים משחק מלא כבש את השער הראשון בדקה ה-71. יש לו שישה שערים בשש ההופעות האחרונות בנבחרת, ובמשחק הקודם נגד קפריסין כבש צמד| ולנבחרת הבוגרת: דין האוסן שנח במשחק הקודם של ספרד, פתח בהרכב ושיחק את כל 90 הדקות בתיקו 0:0 המאכזב נגד מצרים.

שאר שחקנינו: ברהים דיאס עלה מהספסל במחצית ב-1:2 של מרוקו נגד פרגוואי והתקבל בתשואות על ידי האוהדים| דויד אלאבה ואוסטריה מנצחים את דרום קוריאה, הבלם רשם חצי שעה | פדה ואלוורדה ואורוגוואי עם עוד תיקו, 0:0 נגד אלג’יריה הפעם, והקשר הוחלף בתוספת הזמן.

הסיוט שלו לא נגמר: אדר מיליטאו יזדקק לניתוח ויחמיץ את המונדיאל. המארקה וה-AS פה אחד: הבלם הברזילאי שגמר את העונה (הספיק לרשום 21 הופעות ב-15,30 דקות) לאחר שהוחלף נגד אלאבס, לא יוכל לשחק עם נבחרת ברזיל. זמן ההחלמה הרגיל אמור להיות ארבעה עד חמישה שבועות אלא שהברך של הברזילאי הגיבה לא טוב, התנפחה, הצלקת חזרה. אם יעבור ניתוח, כפי שיקרה בסופו של דבר, הוא ייעדר ארבעה עד חמישה חודשים, אך זה יפחית משמעותית את הסיכויים להישנות ולפגיעה חוזרת.

במונדיאל 2022 מיליטאו פתח על הספסל במשחק הראשון של הנבחרת (נגד סרביה), ומאז שותף בארבעת המשחקים - 90 דקות נגד שוויץ וקמרון, 63 דקות נגד דרום קוריאה בשמינית הגמר ב-105 נגד קרואטיה ברבע הגמר.

וואלה ליבי איתו, הכדורגל לעתים אכזרי. זה מתחיל להזכיר את רונאלדו-פנומנו מבחינת קצב הפציעות והקרע ברצועות. הוא כבר חוזר כמו גדול, שב להיות אחד הבלמים הטובים בעולם, ושוב נכנס ללופ בלתי-אפשרי. להחמיץ את המונדיאל זה טראגי. הייתי אומר שלפחות יהיה זמין לפתיחת העונה הבאה שלנו ויעבוד כמו מטורף, אבל הוא יוכל לחזור בסוף אוגוסט או ספטמבר אז גם כל קדם העונה לא רלוונטי. לכו תדעו אם נוכל לסמוך עליו שוב..

לואיס דה לה פואנטה: “דני קרבחאל הוא דמות חשובה מאוד בחדר ההלבשה שלנו. דיברתי איתו אתמול. זה לא רציני (הפציעה האחרונה), אבל הוא צריך זמן. הוא יודע שההחלטה שתהיה תתקבל. בשקיפות מוחלטת. בדיוק כפי שהבאתי אותו לנבחרת אז, הוא יבין אם אצטרך לקבל את ההחלטה ההפוכה. אני מקווה שהוא יתאושש ויחזור לשיאו כי כולנו נהיה מאושרים. כולנו נשמח לראות אותו חוזר במיטבו. קודם כל אני”.

אנחנו מתקרבים לאט-לאט לרגע בו יכריז המאמן לואיס דה לה פואנטה על סגל נבחרת ספרד לקראת המונדיאל, ויש חשש גדול. האם ריאל מדריד כמו ב-1950 תשלח רק נציג אחד או בכלל לא?! - מה שמעולם לא קרה. דין האוסן מציג חלק שני לא טוב במדי הקבוצה, ונראה שהקפטן דני קרבחאל כלל לא יזומן בשל הפציעות.

ביום שני הבא ה-11 במאי זה הדד-ליין האחרון של הנבחרות להגיש את הרשימה הראשונית של הסגל שתמנה לא פחות מ-55 שחקנים! באחת ביוני תהיה רשימה של 26 שחקנים.

ובחזרה לריאל מדריד - במונדיאלים 1962 ו-1986 היו לא פחות משבעה נציגים לריאל מדריד בנבחרת שזה השיא שלה איי פעם. בשנים האחרונות: במונדיאל 2002 למשל היו לריאל חמישה נציגים: השוער איקר קסיאס, הבלמים פרננדו היירו ואיבן הלגרה (המגן מיצ’ל סאלגדו נותר בחוץ) וכן ראול ופרננדו מוריינטס. במונדיאל 2006 היו איקר קסיאס, סרחיו ראמוס וראול, וב-2010 שוב איקר וראמוס וגם צ’אבי אלונסו, אלבארו ארבלואה וראול אלביול. ב-2014 המספר צנצח לשלושה - איקר, ראמוס ואלונסו. ב-2018 שוב עלייה: דני קרבחאל שהחלים מפציעה ברגע האחרון, נאצ’ו, סרחיו ראמוס, איסקו ומרקו אסנסיו, וגם לוקאס ואסקס - שישה.

נבחרת ספרד פרסמה את הרשימה המוקדמת למונדיאל/סגל רחב - 55 שחקנים. זה לא מבטיח כלום מלבד העובדה שמי שאיננו בוודאות לא יזומן. דני קרבחאל לא יהיה במונדיאל לצערו. הנציגים של ריאל מדריד הם דין האוסן, פראן גארסיה וגונסאלו גארסיה. הסיכויים של הבלם להישאר בסגל הסופי הם הכי גבוהים.

עוד שחקן של ריאל מדריד שלא יהיה במונדיאל הוא אדוארדו קמאבינגה שלא נכלל בסגל נבחרת צרפת בניגוד לאורליאן טשואמני וקיליאן אמבפה כמובן. קמא שילם את המחיר על עונה חלשה מאוד בה לא ניצל את ההזדמנויות שקיבל מאלבארו ארבלואה ולבסוף ראה את טיאגו פיטארץ’ לפניו.

המאמן דידייה דשאן: “קמאבינגה מגיע מעונה קשה שבה שיחק מעט וסבל מפציעות. אני מדמיין את האכזבה העצומה שלו הערב. אבל הייתי צריך לקבל החלטה כזו”. נזכיר כי קמא כן היה בסגל הנבחרת במונדיאל הקודם אז שיחק לא מעט כמגן שמאלי, וכן ביורו 2024.

אין לי שמחה לאיד כלפיו. לא מגיע לו אבל מה נעשה. הוא צריך להתעורר. זו כבר לא צעידה במקום אלא דעיכה ענקית.

לא קצת מוגזם, מבחינת נבחרת צרפת? הוא היה עד כדי כך גרוע העונה? שקונה (משחק ברומא, מסתבר), ראביו (מילאן, מי ידע) וקאנטה קשישא (ערבים) לפניו?