שחקנינו בנבחרות: מבול שערים במונדיאל. ויניסיוס הודח, מדרידיסטה אחד לפחות בטוח יהיה בגמר

אא”כ קוראים לו מסי או רונאלדו

מסי ורונאלדו הם דוגמאות קלאסיות לחלוקת כוחות אפקטיבית.

כמובן שאתה צודק לחלוטין, בטח עם העומסים המטורפים וההולכים וגוברים של השנים האחרונות, בלי התחשבות בבריאות השחקנים.

הבעיה העיקרית שלי (ושל אחרים כאן), היא למה נראה שעבור יותר מידיי שחקנים בקבוצה, הכינוי בסרגל המאמצים שלהם ל’תקופת מנוחה’ נקרא: ‘משחקים של ריאל מדריד’, ולתקופת אינטנסיביות’ קוראים: ‘משחקי הנבחרת’..?

זה קורה בכל העולם, לפני מונדיאל שחקנים מתעדפים את הטורניר הזה בתיאום עם המועדונים כחלק מהמאמצים.

הבעיה היא, וזה החיסרון של כל המאמנים בעולם, שצריך שהקבוצה תתפקד גם כשמיכל הדלק לא מלא או אפילו כמעט ריק. יש שחקנים שמתפקדים גם בלי דלק ברגליים אלא יותר במוח (מסי, לאמין למשל), ויש שחקנים וקבוצות שעובדות על פיקים קצרים, אבל לא תמיד זה מצליח (אחרת קבוצות היו אובראצ׳יביות).

טוב הם כבר לא כל-כך שחקנים שלנו ובכל-זאת אני חייב:

הלילה בין חמישי לשישי כולנו נישאר ערים כאשר ב-02:00 ייצא לדרך המשחק אולי המשחק המסקרן ביותר בשלב 32 האחרונות, נבחרת פורטוגל נגד נבחרת קרואטיה. ולבטח עבור כולנו אוהדי ריאל מדריד זה המשחק הכי כבד בפן הרגשי. זה בלתי אפשרי ולא הוגן שאגדה אחת תסיים את דרכה: כריסטיאנו רונאלדו או לוקה מודריץ’, החבר’ה בני ה-40 שהשיגו הכל בכדורגל וממשיכים עם אותו הטירוף ואותה התשוקה.

-כריסטיאנו רונאלדו ירשום את משחקו ה-26 במסגרת המונדיאלים ויעקוף את לותר מתיאוס, הוא יהפוך לשחקן עם מספר ההופעות השני הכי גבוה - שני רק לליאו מסי.
היה לו את הרגע שלו עם צמד נגד אוזבקיסטן ובשאר שני המשחקים ספג ביקורת כשלא הצליח להבקיע נגד קונגו ולא ממש הגיע למצבים נגד קולומביה.
-לוקה מודריץ’ אגדת קרואטיה ירשום את משחקו ה-23 במונדיאל - בדומה לאגדות פאולו מאלדיני ומנואל נוייר ויעפיל למקום החמישי.
במשחק נגד האנגלים הוא גרם לפנדל בחוסר ריכוז והוחלף בשלב מוקדם, אבל נתן הצגה במשחק האחרון נגד גאנה, בישל והשלים 90 דקות.

אמנם רונאלדו לא בשיאו אבל הוא חוטף ביקורת מוגזמת כאשר שחקנים שהגיעו לטורניר, לנבחרתו, בכושר מצוין כמו ברונו פרננדש ואחרים - נראים לא מספיק טוב. הוא באנקר בהרכב הנבחרת והמחליף היחיד שלו הוא גונסאלו ראמוס שהוא לא בטופ של הכדורגל.
מודריץ’ צריך לרוץ הרבה פחות מבעבר וקור הרוח והחוכמה שיש לו ברגליים - לקרואטיה לעולם לא יהיה דבר כזה.

שימו לב לתמונה הזו. בצד שמאל - יורו 2016, עד כמה הכדורגל אכזרי, זה כבר קרה. שמינית הגמר, קרואטיה נגד פורטוגל, מודריץ’ נגד כריסטיאנו. הנבחרת של לוקה שיחקה כדורגל נהדר מול הפורטוגלים שהתבנקרנו וגררו הארכה, ובדקה ה-117 ניצחו את המשחק. מודריץ’ בכה, כריסטיאנו חיבק אותו וניחם אותו.
מצד ימין - כעבור שנה, גמר ליגת האלופות, אחד מהרגעים הזכורים ביותר של שני הגאונים בריאל מדריד. כשהתוצאה מראה 1:2, לוקה חטף כדור, דני קרבחאל שלח אותו בקו ימין ומודריץ’ בחצי נפילה העביר לאמצע, רונאלדו הסתנן בין הבלמים והשלים צמד בדרך ל-1:3 ובסיום 1:4.

כאוהד גדול של שניהם זה לא הוגן שדרכיהם מצטלבות. אני כל-כך רוצה עוד SSSUUUIII אחד של כריסטיאנו שישפץ עוד קצת את מאזנו במונדיאלים, ומנגד מודריץ’ אולי פורש? יש דיווחים כאלה מה שמוסיפים לי חוסר חשק ומועקה.
אני מלא הערצה וכבוד לנבחרת כמו קרואטיה שתמיד מוציאה מעצמה מאתיים אחוז במונדיאל ולראייה הגמר ב-2018 וכן ההישג ב-2022. למודריץ’ היו את הרגעים שלו במונדיאלים והוא מתמודד הגיוני גם לנבחרת(הרכב\ספסל) כל הזמנים. מה שכן, אני אוהב את כריסטיאנו קצת יותר, ולרונאלדו לא היה אף מונדיאל טוב באמת בנבחרת. התקרה שלו הייתה ב-2006, המונדיאל הראשון, כשפורטוגל הודחה בחצי הגמר והוא היה אז שחקן טוב אבל לא המוביל כשנכחו לואיס פיגו, מאניש, ריקארדו קרבאליו, דקו ועוד.

על כן, הרמתי סקר אוהדים באינסטגרם האישי שלי. בעד מי אתם הערב? הצביעו נכון לעכשיו 90 אוהדים [כמובן שגם אוהדים של קבוצות אחרות יכלו להשתתף ואכן הצביעו]. 83% הצביעו שהם בעד פורטוגל וכריסטיאנו, והוא ‘מנצח’ בפער גדול מאוד את מודריץ’ וקרואטיה שזכו ל-17% מהקולות.
אני מניח שבקרב אוהדי ריאל מדריד הרוב, אולי הרוב המוחלט - הלך עם רונאלדו, והאוהדים ‘הנייטראלים’, לצד אוהדי ברצלונה - הצביעו למודריץ’.

אז בקיצור אפשר שהמשחק יתחיל והשופט לא ישרוק לעולם לסיום? בכל מקרה, כל תוצאה שלא תהיה - זה בטח לא ישנה דבר. לא יפגע, לא יקטין, לא יצמצם את המורשת, הנצחיות, האגדה.

מוזמנים לדף החדש שלנו בפייסבוק

קוקורייה ממשיך עם הטורניר הטוב שלו,2 בישולים יפים מאוד לאויירזבאל בדרך לשמינית.

אם כבר דיברו עליו כאן - המארקה בכותרת על מארק קוקורייה שעושה מונדיאל מצוין: “קוקורייה הוא מטוס וריאל מדריד משפשפת ידיים בהנאה”. המגן הוא השחקן שרץ הכי הרבה קילומטראז’ בנבחרת ספרד (42,922 מטרים בכל ארבעת המשחקים של הנבחרת - ממוצע של 10.730 למשחק) ונמצא ברשימת 25 הגדולים במונדיאל הנוכחי, מבצע הכי הרבה ספרינטים גם כן - 174. הוא בישל פעמיים (נגד אוסטריה), היה קרוב להבקיע, מלא ביטחון ונמצא בשיאו בפן הפיזי.

-הערב ב-20:00 - ברהים דיאס ומרוקו פוגשים את נבחרת קנדה, ברהים שבישל פעמיים במונדיאל בשני המשחקים הראשונים - מחפש שער ראשון בגביע העולמי.

כל הדרכים המובילות לנציג של ריאל מדריד בגמר המונדיאל - מה שלא יקרה בצד שמאל של המשחקים: ברבע הגמר בחמישי יפגשו צרפת ומרוקו והמנצחת תגיע לחצי הגמר שם תשחק נגד ספרד של מארק קוקורייה או בלגיה של טיבו קורטואה. ומחכה “בצד השני” ג’וד בלינגהאם, שישחק נגד נורבגיה ברבע הגמר ובחצי הגמר אם יעבור - ככל הנראה נגד ארגנטינה.

במונדיאל 2022 אורליאן טשואמני ואדוארדו קמאבינגה היו הנציגים של ריאל ששיחקו בגמר. ב-2018 לוקה מודריץ’ מצד אחד ורפאל ואראן המנצח מצד שני. ב-2014 אנחל די מאריה נכנע לגרמניה. ב-2010 החבר’ה הספרדים עשו היסטוריה ואפשר להמשיך: זינדין זידאן בהפסד טראגי ב-2006; רוברטו קרלוס אלוף העולם ב-2002; כריסטיאן קראמבו וצרפת חגגו ב-1998 ורוברטו קרלוס הפסיד. כך שהגמר האחרון בלי מדרידיסטה הוא ב-1994

ריאל מדריד רחוקה שני שערים מלהפוך לקבוצה ששחקניה כבשו הכי הרבה שערים עבור הנבחרות במונדיאל אחד. השיא עומד על 18 שערים וחולקות אותו פריז סן ז’רמן מ-2022 ובאיירן מינכן מ-2014 בין היתר, והשחקנים שלנו כרגע עם 17: קיליאן אמבפה - 8, ויניסיוס ג’וניור שהודח - 4, ג’וד בלינגהאם - 4, ארדה גולר - 1.

יותר מעניין: יכול להיות שהמשחק אתמול היה האחרון של טיבו קורטואה בנבחרת בלגיה. לאחר ההפסד 2:1 לספרד בשלב רבע הגמר, משחק בו נפצע בדקה ה-70 - טיבו סיפר על התוכניות שלו: “אני רוצה לנוח שנה בלי משחקי בלגיה, ואז לשחק במוקדמות היורו וביורו 2028. אני לא יודע אם בלגיה תסכים לזה”. לואיס פיגו וזינדין זידאן פרשו מהנבחרות שלהם בתום יורו 2004 ולקראת מונדיאל 2006 שוכנעו לחזור, אבל זה אחרת. טיבו ביחסים טובים עם המאמן רודי גארסיה אבל היה מסוכסך עם המאמן הקודם סביב עניין הקפטן.

הטורניר של מי יותר טוב בינתיים, אמבפה או ג’וד? לאמבפה יש מספרים יותר טובים, אבל הוא משחק בנבחרת שבה כולם כוכבי על, ופס רנדומלי באמצע המגרש יכול להפוך לבישול. ג’וד משחק בנבחרת מאוד אפורה ובינונית ובינתיים מעלה אותם שני שלבי נוקאאוט.

אני קצת לא אובייקטיבי בעניין הזה אבל אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

אנגליה נתקלו ביריבות יותר חזקות לדעתי (קצת יותר), שיחקו נגד נורבגיה ולא בהרכב משני של הנורבגים, מקסיקו אגוז קשה לפיצוח ולא ספגו בשלב הבתים, וגם נבחרת קרואטיה. בחלק הקדמי כל הנטל נופל על ג’וד וקיין בלבד בעוד לנבחרת צרפת יש אינסוף כישרון. די ברור שג’וד “מנצח” כאן בעניין כזה. ואי אפשר להתעלם מכך שלא חשוב אם הוא מוצב בעמדה קדמית כ-10 הוא עדיין עושה המון-המון-המון הגנה ומנצח מאבקים.

היסטוריה חביבה: ריאל מדריד קובעת שיא חדש בתולדות המונדיאלים כאשר שחקניה כבשו 19 שערים במונדיאל הזה בנבחרות השונות - מעל ה-18 של שחקני פריז סן ז’רמן במונדיאל הקודם 2022 (שמונה של קיליאן אמבפה ושבעה של ליאו מסי בין היתר), וכן 18 שערים של שחקני באיירן מינכן במונדיאל 2014 (תומאס מולר בלט עם חמישה כיבושים) ואפילו הונבד ההונגרית שתרמה אותו מספר שערים במונדיאל 1954 - שנדור קוצ’יש כבש 11 מ-18 שעריה.

במקום השני בטורניר הזה ניצבת באיירן מינכן ששחקניה כבשו 14 שערים במונדיאל.

ואלה שמות:
1.קיליאן אמבפה - 8 שערים במדי נבחרת צרפת
2.ג’וד בלינגהאם - 6 שערים במדי נבחרת אנגליה.
3.ויניסיוס ג’וניור - 4 שערים במדי נבחרת ברזיל
4.ארדה גולר - שער אחד במדי נבחרת טורקיה

עד למונדיאל הזה, שיא השערים של שחקני ריאל באותו הטורניר היה 11 בסה"כ במונדיאל 1998 - גם אז הבקיעו ארבעה שחקנים מריאל בטורניר - דאבור שוקר סיים כמלך השערים עם שישה בקרואטיה. פרננדו היירו ופרננדו מוריינטס כבשו שניים כל אחד לספרד, וראול הבקיע אחד עבור לה רוחה.
במונדיאל 2018 כבשו שישה שחקנים שונים מריאל מדריד למשל: כריסטיאנו רונאלדו עם ארבעה, לוקה מודריץ’ עם שניים, וכן איסקו, טוני קרוס, רפאל ואראן ונאצ’ו עם שער אחד כל אחד.

מונדיאל 2010: 5 שערים לשחקני ריאל
מונדיאל 2006: 8 שערים לשחקני ריאל
מונדיאל 2002: 9 ששערים לשחקני ריאל

Imagine..

לא הכרתי ממש את קוקורייה לפני שחתם אצלנו,כמובן הכרתי אותו אבל ראיתי אותו משחק פעמים בודדות,לא ידעתי ממש מה לחשוב על ההחתמה הזו,אחרי שעקבתי אחריו במונדיאל זה נראה כמו בול פגיעה,מסוג השחקנים שהקיצוני היריב לפני המשחק מעדיף טיפול שורש ללא הרדמה מאשר לשחק 90 דקות נגד הקרצייה הזו שנדבקת אליך ולא נותנת לך לזוז לשנייה,מאוד הרשים אותי הגנתית.

התקפית הוא מאוד סולידי ומודע ליכולות שלו,יודע להצטרף ולמסור רוחב אבל לא מנסה דברים שהוא לא יודע.

כרגע אני מאוד אופטימי לגביו.

מעניין לראות איך קוקורייה ישתלב בריאל מדריד.

הוא אומנם מגן שמאלי בהגדרה הרשמית, אבל בכל הקבוצות בהן שיחק, וגם בנבחרת, העמדה שלו היא All over the place. הוא שובר הרבה לאמצע, גם בהגנה גם בקישור וגם בהתקפה, ולא ממש מוגבל לשטח מסוים. והוא חי על שטח בכללי, ולא יודע איך הוא במשחקים עומדים נגד החטאפה התורנית.

לא ברור (כרגע) איך זה עובד ביחס למוריניו, וויניסיוס ואמבפה. גם איזה תפקיד מייעד לו המאמן, כי לא יודע אם קוקורייה תחת הגבלות זה אותו קוקורייה שרואים במונדיאל הזה (למשל), וגם מה קורה עם זה שגם ככה באגף השמאלי של ריאל אנשים דורכים אחד על הרגליים של השני, וזה עוד לפני שהתלתלים שלו מצטרפים לאירוע.

קוקורייה בעל נסיון בליגה הספרדית והוא שיחק באותה חאטפה שעושה בלוק מאחורה 90 אחוז מהמשחקים.
אני מגדיר אותו כטופ 2 בעמדה שלו, ולכן אני אני חושב שבתוספץ הנסיון שהוא מביא הוא ישתלב ללא כל בעיה.
חוץ מזה שמלבד הייתרונות ההתקפיים שהוא מביא יש לו את היתרונות ההגנתיים . נכון לרגע זה לא היה שחקן אחד שעבר אותו בדריבל מאז תחילץ המונדיאל

אלבארו קארראס עשה חצי עונה ראשון נהדר בריאל מדריד למעט אולי נפילה אדירה בדרבי. בכל מקרה אני חושב שאם הוא נניח היה 7.5 בפעולות ההגנה אז מארק קוקורייה הוא בהחלט טוב ממנו, הוא 9, שחקן שבלתי אפשרי כמעט לשחק נגדו ולעבור אותו. מאוד זריז, לא מפסיק אף פעם, אגרסיבי, פייטר.

הוא ישחק כמו בלם שלישי לדעתי בלא מעט משחקים, באגף ימין נראה את המגן התוקף. התרשמתי שכדורי הרוחב שלו לא רעים ושהוא לא מוסר על אוטומט אלא חכם בפס שלו (גם ככה ויניסיוס לא מוסר אף פעם למגן שאיתו, זה נראה שאפילו לרוברטו קרלוס הוא בקושי היה מוסר.

מה שכן - עבודת ההגנה של ריאל מדריד פחות טובה בכמה דרגות מבחינת העזרה והסינרגיה בנבחרת ספרד וזה ישפיע גם עליו. סתם זרקתי את זה כי אני מדמיין אם ברבע הגמר נגד באיירן מינכן היה קוקורייה ולא קארראס מול מיקל אוליסה.

הוא בעל ניסיון בליגה הספרדית באייבאר ובחטאפה. אחלה. אבל אתה מבין שיש הבדל בין לשחק בחטאפה, ללשחק בריאל מדריד (נגד חטאפה)?
אין קשר בין לשחק בקבוצה שמתבנקרת 98% מהמשחקים והזמן, לריאל מדריד. לא בסגנון המשחק, לא בלחץ, לא במעמדים שהקבוצה מגיעה אליהם ולא ביריבות שהיא נתקלת בהן.

לא אמרתי שהוא ייכשל, אלא שהוא ישחק בסביבה שונה לגמרי ממה שהוא מכיר - הן בנבחרת והן בקבוצות הקודמות - ולכן יהיה מעניין לראות מה ההתאמות שיתבצעו אצלו ובהקשר אליו.

מהקדנציה הקודמת של מוריניו, למדנו שהוא יודע לבצע התאמות בהתאם לסוג היריבה (ע"ע קואנטראו ומרסלו).
לקרראס יש יכולת התקפית די טובה לטעמי ובמידת הצורך הוא ככל הנראה יפתח. מה גם שבצד השני יש לך את טרנט שהוא התקפי למדי, וכידוע מוריניו אוהב שיש מגן אחד תוקף ומגן השני מאזן אותו.

אגב,לא אוהב את רודרי,לא מתחבר אליו בכלל,אבל גם עם חצי ברך הוא 2 רמות מעל צואמני והרבה יותר מתאים למה שאנחנו צריכים.