מקווה שעכשיו בקבוצה יתמקדו במכירה של ויני
ויניסיוס פנדליסט גרוע. טוב שויתר על הפנדל כי השטות הזו כבר עלתה לנו.
ויניסיוס פנדליסט גרוע מאוד להוציא עונה אחת שזה איכשהו עבד ולמעשה ב-2023/24 הכל עבד לו. זה מעולם לא הפריע לו לחשוב שהוא בועט-על כמה שזה מצחיק - קצת יהיר ומגוחך, והוא לא פחד לקחת אחריות אלא להיפך. אתם נמהרים מדי ונחרצים מדי. מה לא ראיתם אותו בלפחות מאה משחקים מאז הנסיקה שלו? על סמך מה הסקת המסקנות הזו? ויניסיוס רצה לבעוט וזו הייתה הנחיה של קרלו אנצ’לוטי. סליחה שקלקלתי את התזה.
חבל כי היה לו מונדיאל טוב לפחות עד למשחק הזה. מוריניו הבמה שלך.
ויניסיוס לקח קשה כמובן את ההדחה של ברזיל במונדיאל. מונדיאל מעולה שלו לא הספיק. שמינית הגמר בסלסאו זה כישלון. הקשר שכבש ארבעה שערים ובישל שער - היה זקוק לזמן להתאושש וכעת כתב פוסט לאוהדים בו לוקח אחריות ובעיקר מתנצל:
"כמעט ארבע שנים לאחר מכן, ושוב אני מוצא את עצמי חושב על מה לכתוב אחרי אכזבה בגביע העולם. ראיתי כל כך הרבה אנשים, מכל הגילים, שתמכו בי וחיבקו את החלום שלנו - עד שהיה לא הוגן מצדי לשמור על שתיקה. אבל הייתי צריך כמה ימים כדי לעכל ולחשוב.
"ללבוש את חולצת הנבחרת הוא הכבוד הגדול ביותר בחיי, ולהיפרד מהמונדיאל כבר בשמינית הגמר זו תחושה שקשה להסביר. אני יודע כמה התכוננתי, כמה הייתי מרוכז, וכמה רציתי את זה – בשבילכם, בשביל המשפחה שלי.
תחושת האכזבה עצומה. הייתה לנו נבחרת חזקה מספיק כדי להגיע רחוק יותר, אבל לא הצלחנו. אני מבקש סליחה, ואמשיך להילחם כדי להגשים את החלום שלנו – להחזיר את ברזיל לפסגת העולם".
תוך דקות ספורות היו כבר מעל 150 אלף לייקים ותגובת אימוג’י של החבר ג’וד.
אפשר לנשום לרווחה: ויניסיוס ג’וניור עזבו שהאריך את חוזהו וגם העלה סטורי ‘מלקק’ - החזיר את האינסטגרם לתחייה אחרי אתמול. קיבל את תשומת הלב ואת המיליונים הנוספים. אז כתבתי כמה מילים לכבוד החוזה החדש שלו עד 2032:
בקבוצת הוואטספ שלנו של ריאל מדריד אמרתי: “אין מצב שתהיה היום הודעה רשמית” על הארכת החוזה. ולמה? הייתי בטוח שיתנו כבוד לילד יאן דיומאנדה שהצטרף היום בתמורה למעל 125 מיליון יורו. אבל ריאל מדריד כל-כך חיכתה להודיע על המשכיותו של ויניסיוס, זה היה בלתי נמנע. ואולי גם לרדד קצת את הכעס מ"איבוד" רודרי ככל הנראה. והמשכיותו של ויניסיוס זה סיפור ענק.
זה לא סוד שהייתה לי ביקורת גדולה כלפיו בשנתיים האחרונות. על הכדורגל המאכזב שלו (המשחקים נגד באיירן מינכן לא יוצאים לי מהראש), על הגישה שלו והריבים שלו, על פיטורי צ’אבי אלונסו. אני לא אהבתי בכלל שהוא שיחק את המשחק ותפס אותנו בוובוס כמו שאומרים. לשחק בריאל מדריד זה הדבר הכי גדול שיש בכדורגל. מי שלא רוצה להיות כאן - שיילך.
כמו כן יש לי ביקורת מסוימת על סדרי העדיפויות של המועדון וראיתם הייתם את היממה הזו ביום חמישי ה-06/08: יאן דיומאנדה מוחתם בסכום עתק, רודרי בורח לנו, והכרזה על ויניסיוס.
אבל אם הוא היה הולך לא הייתי שלם עם זה, הייתי מעקם פרצוף. כי אני זוכר איזו כברת דרך עברנו איתו, מילד שמח אבל שלומיאל ומחמיצן, “מם” קל, מטרה קלה ברשת האכזרית - ועד שחקן שכובש 20 שערים ומעלה, מתעלל ביריבות ומופיע במאני-טיים של ליגתה אלופות. תשאלו את באיירן מינכן ובעיקר את ג’ושוע קימיך, תשאלו את בורוסיה דורטמונד.
חודשים הוא משחק חרא ובבצורת מעצבנת, לא פוגע, אוז הוא פתאום מוציא ממך צרחה כמו בשער הענק בסופרקופה נגד ברצלונה. ואז שוב הכל הלך לו קל, עם אלבארו ארבלואה. ראיו וייקאנו ובנפיקה - לחיבורים, צמד בדרבי, צמד נגד מנצ’סטר סיטי. אתה נזכר למה התרגשת כשהכדור היה מגיע אליו. אתה תוהה אולי כדאי לקבל אותו גם עם החסרונות שלו.
יש כאן עבודה אבל ז’וזה מוריניו לא פראייר. ויניסיוס רגיש, ילדותי - מעלים את האינסטגרם, מלא באגו, טיפוס בעייתי. אבל יש לנו הפעם מאמן גדול על הקווים. כולי תקווה שנראה את ויניסיוס שהוקל לו - שהמועדון הראה לו כמה הוא חשוב ושידרג לו את השכר. שנראה ויניסיוס שליו, שמח, רוצה לתת את העונה הטובה בקריירה שלו. רגוע כמו במונדיאל, לוקח על עצמו. להבין שאין תחרות מול קיליאן אמבפה אלא להיפך. ואולי לפתע גם יש הרי שחקן כנף מעניין בצד ימין והעומס יירד ממנו.
נכון, כבר שנתיים אנחנו מתאכזבים, החיבור עם אמבפה לא עובד. אבל הכדורגל לא שווה כלום בלי תקווה. אני בטוח שאתם תרגישו משהו כשמספר 7 יקבל את הכדור באגף בעמדה מבטיה בפעם הראשונה בעונת 2026-27. כמובן, חובת ההוכחה עליו. תשפטו אותו לכף זכות, או לפחות לנקודת האפס. ויניסיוס עדיין בין השחקנים הטובים בעולם. לא היה כה פשוט להחליפו, לא מתלהב מאמבפה בצד שמאל לצמיתות. אנחנו רוצים מהפכה של שמחה. אל תאכזב אותנו
לנשום לרווחה?
עוד לא התחילה העונה ובא לי לשבור את הטלוויזיה. איזה דיכאון. כבר הייתה לי תקווה…
לא קראת את כל המשפט - כיוונתי למעשה הילדותי שלו עם האינסטגרם. בכל מקרה דעתך על ויניסיוס ידועה. אני לא ממעריציו וגם יש אוהדים שהערכתם המקצועית כלפיו הרבה יותר גבוהה משלי. אני פשוט לא חושב שאפשר היה להיות מאה אחוז מבסוטים אם היה עוזב אותנו, לקבוצה יש עוד הרבה בעיות, “האלטרנטיבה” המקצועית לא הייתה נראית לי מזהירה וכנראה לא הרמתי ידיים לגביו עדיין. אי אפשר להתעלם מהכישרון שלו.
לא חושב שזה מה שיחרבן לנו את העונה הבאה למשל, מעדיף להיות אופטימי יותר ולהאמין בז’וזה מוריניו גם. אבל טוב שיש גיוון, הרבה אוהדים אמרו שהעונה הבאה נגמרה ואין טעם לעלות לשחק משום שרודרי יגיע לברצלונה כנראה ולא אלינו.
צודק, לא הייתי מאה אחוז מבסוט, אלא מיליון אחוז. אולי אפילו הייתי פותח מנגל לכבוד העזיבה של הסמרטוט הזה לארסנל.
יום מדכא.
אני מסמפט את ויני, בחיי. אני חושב שבבסיסו מדובר בבחור טוב באמת ולא באיזה אגו מניאק מטורף. הוא נכנס לסיחרור על המגרש ומחוצה לו והמועדון לא עשה שום דבר כדי לעזור לו באמת. אני מבואס שחידשו לו חוזה והבאסה הזאת גוררת באסה פי 10 על זה שהגענו למצב ששחקן כמוהו מעורר תחושה חמוצה כזו. זה כישלון מטורף של המועדון.
מה ישתנה השנה? אני חושב שמעט כאן מפקפקים ביכולת שלו להוציא מים מהסלע, הוא אולי הטוב בעולם בזה. יהיו רגעים כאלו השנה, מזה אני לא מודאג. אבל הוא שחקן שלא יודע לבצע פעולות “סבירות” של מסירה הצידה. יש לו או פעולות מבריקות או איבודי כדור מזעזעים, אין אמצע. וכשיש איזה משחק חוץ מול יריבה כסחנית האיבודי כדור שלו מולידים כדור שלג של תסכול אצל כל הקבוצה, התלהבות של הקהל, זעם ואובדן ראש שלו. אני לא רואה שום סיכוי שמשהו ביכולת שלו ישתנה. מנטלית כנראה הסיכוי הלך לאיבוד בעונה האחרונה של אנצ’לוטי.
אתה חושב שמוריניו יהיה זה שיפתור את הבעיות המנטליות האלו? מוריניו זה כמו לכבות שריפה של שמן עם בנזין. סיכוי יותר סביר שהוא וויניסיוס רבים באמצע העונה.
גם למען הקריירה של ויניסיוס, היה צריך ללכת למקום עם פחות לחץ. הייתי שמח לפתוח תקציר ליגה אנגלית ולראות רק את ההיילייטיס שלו