העובדה שהוא קרוב כל כך לשיא הסטטיסטי שלו ואנחנו נראים כמו שאנחנו נראים מספרת את כל הסיפור.
- הבעיות לא מסתכמות בו.
- הוא בעיה.
העובדה שהוא קרוב כל כך לשיא הסטטיסטי שלו ואנחנו נראים כמו שאנחנו נראים מספרת את כל הסיפור.
אני מסכים. האירוע אחרי הקלאסיקו נטחן ופגע במעמד של אלונסו. וכשוויני לא טוב בגלל ההתנהלות זה פוגע בכל הקבוצה. הוא משפיע בצורה שלילית. זה מעבר לזה ששחקן התקפה לא טוב. מקצועית: עד ינואר הוא היה חלש מאוד. זה חצי עונה טוב מאוד ופתיחה חלשה עם בצורת. יש גם את עניין הגישה, החיבור שלא מסתדר עם אמבפה.
שוב אגיד שכשחקן על הוא גם איכזב אותי מאוד נגד באיירן מינכן.
שאלה, ונניח 0 שינויים בסגל, עונה הבאה עם מי סביר יותר שנזכה בתארים בתור השחקן המוביל, ויני או אמבפה ? אחד מהם עוזב כמובן בתרחיש הזה.
הכל יכול לקרות בכדורגל אז קשה לענות על זה, אבל אני לא חושב שאם אחד מהם יעזוב אנחנו בהכרח נראה טוב יותר. ויניסיוס לא הבעיה, הוא רק תסמין של הבעיה. אם זה לא יהיה ויניסיוס זה יהיה רודריגו או אפילו ארדה גולר או קרראס. לפדה גם היו פיצוצים על אלונסו, ג’וד רב עם שופטים, אמבפה “עצלן” וכל חדר ההלבשה הזה מסריח. כשהראש רקוב כל הגוף רקוב.
אני לא אופטימי שזה הולך להשתנות. אין בשוק גם ככה שחקנים כאלה גדולים, וגם ככה אין לנו ממש כסף כרגע להביא אותם בכל מקרה. גם מאמן גדול אין באופק. והאמת היא, שאנחנו לא צריכים את כל זה. כן צריכים להפטר מכמה חוזים כבדים ולא מועילים (אלאבה וקרבחאל מסיימים חוזה וזה כבר צעד חשוב בדרך לשם), כן צריכים להתחזק בהגנה ובקישור, אבל כל עוד שלא יפוצצו לשחקנים האלה את הבלון - אנחנו נהיה בבעיה.
אותי יותר מטריד נושא החוזה של ויניסיוס (עד כמה שכדורגל באמת מטריד אותי בימים אלה). אנחנו נמצאים איתו במצב של הפסד איך שלא יהיה. המועדון צריך לבחור אם לתת לו חוזה יקר ולדפוק את הררכיית השכר, או לתת לו לגמור חוזה וללכת בחינם. האופציה הטובה ביותר היא למכור אותו כמובן אבל זה כנראה לא יקרה מטעמי אגו של המועדון. בכל מקרה הוא עוד יעשה לנו צרות.
אף קבוצה לא רוצה אותו. שנה לסיום, מסרב להאריך ולא שמעת על שום מתעניינת. הלוואי שלא יחתום ויילך בחינם, נחסוך רעל וחוזה עתק. אנחנו אוכלים הרבה חצץ מהחוזים השמנים והארוכים האלו, ולשחקנים שלנו כיום אין טיפת כבוד ומעדיפים יפה מאוד לשבת רגל על רגל במקום לחפש קבוצה אחרת (חוץ מלנשמות כמו פראן גרסיה).
קמבינגה הוא האחרון שדווח לגביו שלא יעזוב בשום אופן וינסה לתקן את המצב בעונה הבאה. הוא שרוף מבחינתי. לא מקצוען.
שאלה קריטית, שגם אני שאלתי את עצמי.
מצד אחד ויניסיוס חייב ללכת. נקודה. הוא גומר אותנו, ומשפיע לרעה על חדר ההלבשה. זה מתבטא במגרש, ראינו מה קורה אתמול שהוא מחליט למסור לחברים שלו. מי ששינה את המשחק של ויני זה גונזאלו המבוזבז. אמרתי את זה מיליון פעם, ויניסיוס צריך חלוץ ליידו. אני אוסיף ואומר שויניסיוס כל כך מוכשר שאם הוא היה קבוצתי כמו למשל דיאז של באיירן, היינו עם עוד 15-20 שערים העונה. אבל הוא נוד נפוח, ואגואיזט.
מצג שני יש את אמבפה, שהוא שחקן ענק, שרחוק גם כן מלהיות טלית של תכלת. הוא חד משמעית פגע בדינמיקה החיובית שהייתה בקבוצה עד שהגיע. הוא לא חלוץ וזה ה-בעיה, והאמת שאני גם חושב שהוא נופל בגדול מול ויניסיוס כשחקן אגף, הוא סוג של חלוץ שני, וזה לא מתאים לנו. הוא עושה הגנה הרבה פחות מויני ואפילו מתנהג בזלזול מוקצן. הבנאדם מאבד כדורים ברשלנות הוא אפילו לא רץ בכאילו, בזמן שהחברים שלו רצים בגללו כדי להחזיר את הכדור. אגב הוא גם הסיבה המרכזית בעיניי לירידה ביכולת של ג’וד.
כן כן, זה הכוכבים הגדולים שמצעידים ומנהיגים אותנו, אנחנו לא סתם נראים ככה, ולא סתם שאר השחקנים בסגל לא מתרוממים.
בקיצור במצב בריא וחשיבה נטו על כדורגל (מה שלנו אין), אני מעיף את שניהם, ומצרף את טרנט וקמאבינגה באריזת מתנה כל עוד הם שכירים. בונה פה תהליך בריא של קבוצת כדורגל מאוזנת, עם שחקנים שמבינים איזה זכות זאת לשחק בריאל מדריד, כן עם כל הקלישאה. הבעיה שלנו זה שפרז לא יודע להודות שטעה, ריאל לא יודעת לחתוך בבשר כמו ברצלונה של לאפורטה למשל. ברצלונה חתכה כל דבר שעשה לה רע (דקו,רונאלדיניו,אטו,זלאטן ואפילו מסי), בקטע הזה יש לנו מה ללמוד מהם. אצל לאפורטה הבזיון הזה לא היה קורה.
הדעה שלי היא שכדורגל נטו נטו נטו, ויניסיוס עדיף לנו מאמבפה לא כי הוא כדורגלן טוב ממנו, כי הוא פשוט יותר מתאים למשבצת של שחקן אגף קלאסי, והרבה יותר קבוצתי מאמבפה.
אמבפה הוא אומנם מפלצת כדורגל אבל חלוץ הוא לא, וגם שחקן אגף למישהו עם תאבון גולים כמו שלו כבר לא מתאים.
בגדול אם הייתי חייב לבחור, כדורגל נטו הייתי לוקח את ויני, בעיקר בגלל שכבר הוכיח שיכול להוביל אותנו לתארים ואת גן הקלאץ׳ שלו, אבל האופי המושתן שלו מחרב את הכול אז אמבפה עדיף עליו. לא משנה באיזה צד הוא קם בבוקר אמבפה עדיין מפלצת כדורגל ולא מאבד את זה כל שני וחמישי על המגרש.
למעשה ראינו שההחלטה הזו מי מהם - שהיא דימיונית לחלוטין אגב ורק בראש שלנו - לא כזו קלה ולא מוחלטת. זה לא באמת 90-10 לטובת אמבפה וגם לא 80-20, על אף שההתנהגות של אמבפה בשבועות האחרונים מאכזבת, כמו גול עצמי. מה שכן: ויניסיוס עם חוזה חדש ומשודרג (אולי זה כן לטובתינו שחתום רק עד 2027) נניח בפער מרוויח יותר מג’וד בלינגהאם - עלול להחמיר את התנהלותו ולחשוב שהוא אלוהים, למשל.
אגב - שתי נקודות שצריך לקחת בחשבון: לדעתי חצי העונה הראשון של אמבפה נלקח בצורה מוגזמת כמובן מאליו. הרבה משחקים היו ניצחונות דחוקים שלנו ממצב-שניים שלו+הצלה של קורטואה. בימים בהם ויניסיוס היה אוויר; ומעבר לכך ויניסיוס חד משמעית הצליח כאן עד 2024 - אבל כשהיו מנהיגים ו-ותיקים שיאפסו אותו. לא רואה את טיבו קורטואה מנער אותו למשל. מי בסגל הזה יכול לגרום לו להשפיל מבט?
הנה סיכום מעלליו של ויניסיוס במשחק נגד אספניול. על פניו משחק ברמת לחץ נמוכה, מעט פרובוקציות מהקהל. ויניסיוס התעמת עם המגן הימני של היריבה עומר אל-הילאלי שאמנם תפס אותו פעם אחת ללא הכדור, ועדיין.
אל-הילאלי ספג כרטיס אדום מוטעה מהשופט, וזה לא הספיק לוויניסיוס שהלך ‘לייעץ’ למנולו גונזאלס מאמן אספניול - להחליף אותו. מעבר לכך ויניסיוס בין היתר מקניט אותו “אתה הולך לרדת ליגה” [אחרי שהמגן צוחק כשהאוהדים שרו נגד ויניסיוס ‘כדור ים’], וקורא לו טיפש: “תפסיק להיות טיפש, תבקש ממני להחליף חולצה אחר כך… אתה טיפש, אתה רוצה לריב… אני לא מחליף חולצה”.
“הצד השני” של המטבע אם תרצו: השוואה בין התפוקה הדלה מאוד תחת צ’אבי אלונסו לעומת הפריחה אצל אלבארו ארבלואה כשבחלק מהמשחקים עם ארבלואה נזכיר את היעדרותו של קיליאן אמבפה.
-עם צ’אבי אלונסו: 6 שערים ב-27 משחקים - שער כל 328 דקות
פתח שלוש פעמים על הספסל ובמשחק אחד לא שותף.
-עם ארבלואה: 15 שערים ב-23 משחקים - שער כל 131 דקות
פתח ב-21 מ-23 משחקיו כמאמן והשלים 19 מהם [היה מושעה מהמאסטייה ונח רק נגד מאיורקה].
אציין שעם אלונסו הוא בישל הרבה יותר שערים - שישה לעומת שניים.
איך אתם מסכמים את העונה של ויניסיוס?
אני קורא קביעות על אמבפה שרחוקות מהמציאות:
-קיליאן אמבפה עם 11 בישולים במאה הופעות בריאל מדריד - זה מעט מאוד למען האמת. אני לא חושב שהוא בהכרח אגואיסט, יש בזה קצת מזל רע = מצבים טובים שהוא הכין לוויניסיוס בחצי העונה הראשון ולא נכנסו, אבל זה נתון צורם.
-אני חושב שפשוט היו משוכנעים כולם בנראטיב של אמבפה ‘הרבה יותר טוב מוויניסיוס’ ולא ברמת הכדורגל אלא בהתנהגות וההתנהלות שלו. אין ספק שאמבפה לא ‘פיטר מאמן’ או גזר את כל הסמכות שלו. הוא גם לא רב עם יריבים בכלל. אבל אמבפה מקבל החלטות לא נכונות. הטיסה האחרונה לאיטליה כשהוא פצוע ואנחנו רגע לפני הקלאסיקו והוא בכושר גרוע - מיותרת מאוד; ההחלטה שלו ‘אני משחק’ נגד טאלברה כדי לשבור את השיא - גם כן מטופשת מאוד.
-שניהם לא עושים הגנה ברמה מספקת אבל ויניסיוס גומע יותר קילומטראז’ ועושה הרבה יותר פעולות של הפעלת לחץ לפי מה שראיתי - כל מיני נתונים.
-בעבר אמבפה שיחק יותר בקו, בשנתיים הראשונות אולי בפריז סן ז’רמן וגם בנבחרת צרפת כשהיה אוליבייה ז’ירו. הוא לא שחקן כנף קלאסי נניח כמו לואיס דיאס או קרבאחצליה למשל. הוא חלוץ נסוג. אבל הוא לא צריך להתחיל את הדריבלים שלו בכנף. טוב שהוא ברחבה או במרכז יותר נכון, גם אם הוא לא ‘9’ אמיתי.
עכשיו במארקה נכתב כי אמבפה “אינו מודע למחלוקת” וערך אימון אישי ביום חופש של הסגל בתקווה לשחק בקלאסיקו.