הדיון של ויניסיוס: הסאגה הארוכה מאחורינו - מאריך את חוזהו עד 2032

העובדה שהוא קרוב כל כך לשיא הסטטיסטי שלו ואנחנו נראים כמו שאנחנו נראים מספרת את כל הסיפור.

1. הבעיות לא מסתכמות בו.
  2. הוא בעיה.

אני מסכים. האירוע אחרי הקלאסיקו נטחן ופגע במעמד של אלונסו. וכשוויני לא טוב בגלל ההתנהלות זה פוגע בכל הקבוצה. הוא משפיע בצורה שלילית. זה מעבר לזה ששחקן התקפה לא טוב. מקצועית: עד ינואר הוא היה חלש מאוד. זה חצי עונה טוב מאוד ופתיחה חלשה עם בצורת. יש גם את עניין הגישה, החיבור שלא מסתדר עם אמבפה.

שוב אגיד שכשחקן על הוא גם איכזב אותי מאוד נגד באיירן מינכן.

שאלה, ונניח 0 שינויים בסגל, עונה הבאה עם מי סביר יותר שנזכה בתארים בתור השחקן המוביל, ויני או אמבפה ? אחד מהם עוזב כמובן בתרחיש הזה.

הכל יכול לקרות בכדורגל אז קשה לענות על זה, אבל אני לא חושב שאם אחד מהם יעזוב אנחנו בהכרח נראה טוב יותר. ויניסיוס לא הבעיה, הוא רק תסמין של הבעיה. אם זה לא יהיה ויניסיוס זה יהיה רודריגו או אפילו ארדה גולר או קרראס. לפדה גם היו פיצוצים על אלונסו, ג’וד רב עם שופטים, אמבפה “עצלן” וכל חדר ההלבשה הזה מסריח. כשהראש רקוב כל הגוף רקוב.

אני לא אופטימי שזה הולך להשתנות. אין בשוק גם ככה שחקנים כאלה גדולים, וגם ככה אין לנו ממש כסף כרגע להביא אותם בכל מקרה. גם מאמן גדול אין באופק. והאמת היא, שאנחנו לא צריכים את כל זה. כן צריכים להפטר מכמה חוזים כבדים ולא מועילים ‏(אלאבה וקרבחאל מסיימים חוזה וזה כבר צעד חשוב בדרך לשם‏), כן צריכים להתחזק בהגנה ובקישור, אבל כל עוד שלא יפוצצו לשחקנים האלה את הבלון - אנחנו נהיה בבעיה.

אותי יותר מטריד נושא החוזה של ויניסיוס ‏(עד כמה שכדורגל באמת מטריד אותי בימים אלה‏). אנחנו נמצאים איתו במצב של הפסד איך שלא יהיה. המועדון צריך לבחור אם לתת לו חוזה יקר ולדפוק את הררכיית השכר, או לתת לו לגמור חוזה וללכת בחינם. האופציה הטובה ביותר היא למכור אותו כמובן אבל זה כנראה לא יקרה מטעמי אגו של המועדון. בכל מקרה הוא עוד יעשה לנו צרות.

אף קבוצה לא רוצה אותו. שנה לסיום, מסרב להאריך ולא שמעת על שום מתעניינת. הלוואי שלא יחתום ויילך בחינם, נחסוך רעל וחוזה עתק. אנחנו אוכלים הרבה חצץ מהחוזים השמנים והארוכים האלו, ולשחקנים שלנו כיום אין טיפת כבוד ומעדיפים יפה מאוד לשבת רגל על רגל במקום לחפש קבוצה אחרת (חוץ מלנשמות כמו פראן גרסיה).

קמבינגה הוא האחרון שדווח לגביו שלא יעזוב בשום אופן וינסה לתקן את המצב בעונה הבאה. הוא שרוף מבחינתי. לא מקצוען.

שאלה קריטית, שגם אני שאלתי את עצמי.

מצד אחד ויניסיוס חייב ללכת. נקודה. הוא גומר אותנו, ומשפיע לרעה על חדר ההלבשה. זה מתבטא במגרש, ראינו מה קורה אתמול שהוא מחליט למסור לחברים שלו. מי ששינה את המשחק של ויני זה גונזאלו המבוזבז. אמרתי את זה מיליון פעם, ויניסיוס צריך חלוץ ליידו. אני אוסיף ואומר שויניסיוס כל כך מוכשר שאם הוא היה קבוצתי כמו למשל דיאז של באיירן, היינו עם עוד 15-20 שערים העונה. אבל הוא נוד נפוח, ואגואיזט.

מצג שני יש את אמבפה, שהוא שחקן ענק, שרחוק גם כן מלהיות טלית של תכלת. הוא חד משמעית פגע בדינמיקה החיובית שהייתה בקבוצה עד שהגיע. הוא לא חלוץ וזה ה-בעיה, והאמת שאני גם חושב שהוא נופל בגדול מול ויניסיוס כשחקן אגף, הוא סוג של חלוץ שני, וזה לא מתאים לנו. הוא עושה הגנה הרבה פחות מויני ואפילו מתנהג בזלזול מוקצן. הבנאדם מאבד כדורים ברשלנות הוא אפילו לא רץ בכאילו, בזמן שהחברים שלו רצים בגללו כדי להחזיר את הכדור. אגב הוא גם הסיבה המרכזית בעיניי לירידה ביכולת של ג’וד.

כן כן, זה הכוכבים הגדולים שמצעידים ומנהיגים אותנו, אנחנו לא סתם נראים ככה, ולא סתם שאר השחקנים בסגל לא מתרוממים.

בקיצור במצב בריא וחשיבה נטו על כדורגל (מה שלנו אין), אני מעיף את שניהם, ומצרף את טרנט וקמאבינגה באריזת מתנה כל עוד הם שכירים. בונה פה תהליך בריא של קבוצת כדורגל מאוזנת, עם שחקנים שמבינים איזה זכות זאת לשחק בריאל מדריד, כן עם כל הקלישאה. הבעיה שלנו זה שפרז לא יודע להודות שטעה, ריאל לא יודעת לחתוך בבשר כמו ברצלונה של לאפורטה למשל. ברצלונה חתכה כל דבר שעשה לה רע (דקו,רונאלדיניו,אטו,זלאטן ואפילו מסי), בקטע הזה יש לנו מה ללמוד מהם. אצל לאפורטה הבזיון הזה לא היה קורה.

הדעה שלי היא שכדורגל נטו נטו נטו, ויניסיוס עדיף לנו מאמבפה לא כי הוא כדורגלן טוב ממנו, כי הוא פשוט יותר מתאים למשבצת של שחקן אגף קלאסי, והרבה יותר קבוצתי מאמבפה.

אמבפה הוא אומנם מפלצת כדורגל אבל חלוץ הוא לא, וגם שחקן אגף למישהו עם תאבון גולים כמו שלו כבר לא מתאים.

בגדול אם הייתי חייב לבחור, כדורגל נטו הייתי לוקח את ויני, בעיקר בגלל שכבר הוכיח שיכול להוביל אותנו לתארים ואת גן הקלאץ׳ שלו, אבל האופי המושתן שלו מחרב את הכול אז אמבפה עדיף עליו. לא משנה באיזה צד הוא קם בבוקר אמבפה עדיין מפלצת כדורגל ולא מאבד את זה כל שני וחמישי על המגרש.

למעשה ראינו שההחלטה הזו מי מהם - שהיא דימיונית לחלוטין אגב ורק בראש שלנו - לא כזו קלה ולא מוחלטת. זה לא באמת 90-10 לטובת אמבפה וגם לא 80-20, על אף שההתנהגות של אמבפה בשבועות האחרונים מאכזבת, כמו גול עצמי. מה שכן: ויניסיוס עם חוזה חדש ומשודרג (אולי זה כן לטובתינו שחתום רק עד 2027) נניח בפער מרוויח יותר מג’וד בלינגהאם - עלול להחמיר את התנהלותו ולחשוב שהוא אלוהים, למשל.

אגב - שתי נקודות שצריך לקחת בחשבון: לדעתי חצי העונה הראשון של אמבפה נלקח בצורה מוגזמת כמובן מאליו. הרבה משחקים היו ניצחונות דחוקים שלנו ממצב-שניים שלו+הצלה של קורטואה. בימים בהם ויניסיוס היה אוויר; ומעבר לכך ויניסיוס חד משמעית הצליח כאן עד 2024 - אבל כשהיו מנהיגים ו-ותיקים שיאפסו אותו. לא רואה את טיבו קורטואה מנער אותו למשל. מי בסגל הזה יכול לגרום לו להשפיל מבט?

הנה סיכום מעלליו של ויניסיוס במשחק נגד אספניול. על פניו משחק ברמת לחץ נמוכה, מעט פרובוקציות מהקהל. ויניסיוס התעמת עם המגן הימני של היריבה עומר אל-הילאלי שאמנם תפס אותו פעם אחת ללא הכדור, ועדיין.

אל-הילאלי ספג כרטיס אדום מוטעה מהשופט, וזה לא הספיק לוויניסיוס שהלך ‘לייעץ’ למנולו גונזאלס מאמן אספניול - להחליף אותו. מעבר לכך ויניסיוס בין היתר מקניט אותו “אתה הולך לרדת ליגה” [אחרי שהמגן צוחק כשהאוהדים שרו נגד ויניסיוס ‘כדור ים’], וקורא לו טיפש: “תפסיק להיות טיפש, תבקש ממני להחליף חולצה אחר כך… אתה טיפש, אתה רוצה לריב… אני לא מחליף חולצה”.

“הצד השני” של המטבע אם תרצו: השוואה בין התפוקה הדלה מאוד תחת צ’אבי אלונסו לעומת הפריחה אצל אלבארו ארבלואה כשבחלק מהמשחקים עם ארבלואה נזכיר את היעדרותו של קיליאן אמבפה.

-עם צ’אבי אלונסו: 6 שערים ב-27 משחקים - שער כל 328 דקות
פתח שלוש פעמים על הספסל ובמשחק אחד לא שותף.
-עם ארבלואה: 15 שערים ב-23 משחקים - שער כל 131 דקות
פתח ב-21 מ-23 משחקיו כמאמן והשלים 19 מהם [היה מושעה מהמאסטייה ונח רק נגד מאיורקה].

אציין שעם אלונסו הוא בישל הרבה יותר שערים - שישה לעומת שניים.

איך אתם מסכמים את העונה של ויניסיוס?

• מצוינת - בלט ללא אמבפה, שוב הגיע ל-20 שערים
  • טובה - אחרי פתיחה חלשה הוא השתפר עם ארבלואה
  • בינונית - הספרים משקרים, קשה לשכוח מה היה עד ינואר
  • חלשה - השפעה שלילית מחוץ למגרש וכמובן עניין אלונסו
0 מצביעים

אני קורא קביעות על אמבפה שרחוקות מהמציאות:

• הוא לא פחות קבוצתי מויניסיוס. הוא יותר אגואיסט בפעולה האחרונה (כי הוא המוציא לפועל) אבל בניגוד לויניסיוס יש לו את היכולת למסור כדור פשוט ולא ללכת ראש בקיר מול כל היריבה. ההבדל הוא בסגנון, לא בקבוצתיות.
  • למה אמבפה לא מתאים לקו? אם הוא לא רוצה לשחק שם זה דבר אחד, אולם בהתחשב בהשפעה שהייתה לו בפריז וחלוצי ה9 שהם הביאו בתקופה הזו- נראה שהוא פתוח לזה לגמרי. אם כבר, אמבפה נכנס הרבה לאמצע ויכול לפנות למגן את הקו, בניגוד לויניסיוס שלא יודע לשלב פעולה.
  • אמבפה אכן עצלן מויני- אבל לא מדובר בפער תהומי. נכתב כאן שהוא אפילו לא טורח ״לרוץ בכאילו״, זה באמת ההבדל בין השניהם- ויניסיוס פעמיים-שלוש במשחק יפתח בריצה חסרת סיכוי, הוא לא מספיק חכם כדי ללחוץ כשצריך ולא מספיק קבוצתי כדי ללחוץ לפרקים רצופים.
  • הקביעה שאני הכי שונא- שאמבפה סרטן לחדר ההלבשה (או משהו כזה). ממה שרואים, הוא השתלב מיד בחדר ההלבשה שלנו, הוא מפרגן לויניסיוס בלי הפסקה, מעיר לשחקנים בזמן משחק וגם תמך באלונסו (כמו רוב הפורום). גם אם נגיד וזה נכון, הרי שויניסיוס גרוע לפחות כמוהו: שחקן שמסרב להיות מוחלף, אגואיסט שמאבד אינסוף כדורים כל משחק, מי שיצא נגד המאמן שלו ורב עם כל מה שהולך על שניים.

-קיליאן אמבפה עם 11 בישולים במאה הופעות בריאל מדריד - זה מעט מאוד למען האמת. אני לא חושב שהוא בהכרח אגואיסט, יש בזה קצת מזל רע = מצבים טובים שהוא הכין לוויניסיוס בחצי העונה הראשון ולא נכנסו, אבל זה נתון צורם.

-אני חושב שפשוט היו משוכנעים כולם בנראטיב של אמבפה ‘הרבה יותר טוב מוויניסיוס’ ולא ברמת הכדורגל אלא בהתנהגות וההתנהלות שלו. אין ספק שאמבפה לא ‘פיטר מאמן’ או גזר את כל הסמכות שלו. הוא גם לא רב עם יריבים בכלל. אבל אמבפה מקבל החלטות לא נכונות. הטיסה האחרונה לאיטליה כשהוא פצוע ואנחנו רגע לפני הקלאסיקו והוא בכושר גרוע - מיותרת מאוד; ההחלטה שלו ‘אני משחק’ נגד טאלברה כדי לשבור את השיא - גם כן מטופשת מאוד.

-שניהם לא עושים הגנה ברמה מספקת אבל ויניסיוס גומע יותר קילומטראז’ ועושה הרבה יותר פעולות של הפעלת לחץ לפי מה שראיתי - כל מיני נתונים.

-בעבר אמבפה שיחק יותר בקו, בשנתיים הראשונות אולי בפריז סן ז’רמן וגם בנבחרת צרפת כשהיה אוליבייה ז’ירו. הוא לא שחקן כנף קלאסי נניח כמו לואיס דיאס או קרבאחצליה למשל. הוא חלוץ נסוג. אבל הוא לא צריך להתחיל את הדריבלים שלו בכנף. טוב שהוא ברחבה או במרכז יותר נכון, גם אם הוא לא ‘9’ אמיתי.

עכשיו במארקה נכתב כי אמבפה “אינו מודע למחלוקת” וערך אימון אישי ביום חופש של הסגל בתקווה לשחק בקלאסיקו.

כשברזיל תפתח הלילה ב-01:00 את דרכה במונדיאל 2026 נגד מרוקו החזקה - ויניסיוס ג’וניור ירשום את הופעתו ה-50 במדי הסלסאו. עד עכשיו הרקורד די דל - תשעה שערים ותשעה בישולים. יש לו ארבעה משחקים במונדיאל, בהם כבש ובישל נגד דרום קוריאה והוסיף גם בישול נגד שוויץ, כולם ב-2022 כמובן. קשר הכנף טוען שהוא מגיע למונדיאל במצב מושלם בעיקר כי לא סבל השנה מאף פציעה.

“המונדיאל שונה מכל תחרות אחרת; אתה צריך להיות מוכן עד הרגע האחרון. אלו הרגעים הקטנים שקובעים הכל. אנחנו צריכים להיות ממוקדים בפרטים הקטנים האלה. אנחנו מודעים לטירוף מחוץ למגרש ושכולם רוצים לקחת חלק וליהנות מהמונדיאל. חשוב לי מאוד לייצג את כל המדינה, את המשפחה שלי… זה הרבה ימים והרבה עבודה. כל מה שאני רוצה זה לנצל את ההזדמנות ולהראות לכולם שאנחנו יכולים להיות אלופים”.

“זה הרגע הכי חשוב בקריירה שלי. אין לי פציעות… ולשחק עם קרלו אנצ’לוטי תמיד נותן לי ביטחון. הוא נותן לי את החופש והביטחון שאני צריך. זה היה המצב בריאל מדריד ועכשיו זה איתנו בברזיל. אני רוצה לעזור לקבוצה שלי לקבל את הביטחון לנצח, זו המטרה. אני לא כאן כדי להיות הטוב ביותר בטורניר, אני כאן כדי לעזור לנו לזכות בגביע העולם”.

על מרוקו: “ברור שהם השתפרו מאוד בשנים האחרונות. זה המצב עם מרוקו; הם הצליחו בשנים האחרונות… יש להם שחקנים נהדרים שמשחקים בקבוצות גדולות. אבל ברזיל מוכנה לזה ורוצה לחזור לצמרת”. מה קרלו אנצ’לוטי מבקש מארבעת החלוצים? - “הסתגלנו מצוין, עם כל המאפיינים שיש לנו. חבל שווסלי נפצע. אני לא יכול להגיד הרבה כי מרוקו כנראה צופה במסיבת העיתונאים הזו. אנחנו צריכים להיות מרוכזים במשך 90 הדקות המלאות. אנחנו צריכים לעשות את מה שהמאמן מבקש מאיתנו”

"אנחנו רוצים להיות אלופים ואנחנו באותה רמה כמו שאר הנבחרות הגדולות. לא משנה מי זכתה באליפות אירופה או בקופה אמריקה… גביע העולם רק התחיל. “המסר שלי לאוהדים - כפי שאמרתי בהתחלה, אנחנו כאן כדי לנסות לשנות את ההיסטוריה. התכוננו לכך זמן רב. אני מאמין שכל הברזילאים חייבים להיות לצידנו כי אנחנו הולכים לעשות הכל כדי לנצח. מה אני יכול להגיד על החוויה שלי עם הנבחרת… אלו תמיד רגעים נהדרים. כאן יש לי את האחים שלי, החברים שלי, ונעים לבלות איתם. תמיד הערצתי את ניימאר, והוא נתן לי מוטיבציה לצמוח. כיף לחזור לכאן, ובתקווה שזה יהיה אותו הדבר מחר”.

תמיכה מאוהדי ריאל מדריד: “אני עם הנבחרת כרגע, וכל מה שקשור לריאל מדריד… נדבר על זה כשהמונדיאל יסתיים או כשהעונה תתחיל. כרגע, אני מרוכז במונדיאל בלבד”.

אני תמיד הייתי יחסית מהסנגורים שלו, שנאתי את האופי אבל ידעתי שאין הרבה שוברי שיוון כאלה בכדורגל, במיוחד בקלאץ׳.

אבל עכשיו, ש י ע ו ף לנו כבר מהעיניים החולירע הקטן הזה, התשובה שהוא ענה לגבי אוהדי ריאל מדריד זה גועל נפש. גם יש לך אופי של מושתן, גם היכולת שלך בצניחה חופשית, גם אתה מחזיק את המועדון בביצים עם הסרבנות חוזה החמדנית שלך ועכשיו אפילו לאוהדים אתה לא יכול לפרגן. מתפלל שיילך כבר.

בהופעתו ה-50 בנבחרת ויניסיוס ג’וניור כבש את שערו העשירי כשהשווה ל-1:1 נגד מרוקו במשחק הראשון של ברזיל במונדיאל. ויני כבש שער אופייני כשקיבל את הכדור בצד שמאל, חתך פנימה בהטעיית גוף מהירה ובעט חזק לרשת. בסיום המשחק הוא קיבל את פרס ה-MVP - השחקן המצטיין, מלא אחר מאשר האגדה רונאלדו-פנומנו. ויניסיוס שסירב להתראיין במחצית כפי שראיתם, סיפר על הלחץ שיש עליו.

"המשחק מאוד משתנה אחרי ספיגת שער מוקדם; לאחר מכן, הצלחנו לפתוח את המשחק יותר ולהחזיק יותר בכדור. הלחץ של המשחק הראשון הוא תמיד כזה. ברמה האישית, במונדיאל הקודם הייתי צעיר מאוד, היום יש לי יותר ניסיון ןגם יותר לחץ, אבל אני חושב שאני מוכן לכל מה שיבוא בתחרות. השטח שונה, חם מאוד ואנחנו צריכים להסתגל כי הכל קורה מהר מאוד.

“המאמן ביקש מאיתנו להחזיק יותר בכדור, להזיז אותו יותר מצד לצד, ואני חושב שהשגנו את זה, אבל לא הצלחנו ליצור יותר מצבים כי מרוקו התגוננה היטב, וזה מה שחשוב בתחרות הזאת. אנחנו צריכים להסתגל כדי להשתפר מעכשיו והלאה. אנחנו צריכים לנתח את המשחק ששיחקנו; יש בהחלט היבטים חיוביים, אבל אנחנו צריכים להמשיך להתפתח כי המשחק הבא מתקרב ואנחנו צריכים לנצח, לא משנה מה”.

באינסטגרם כתב ויניסיוס: “תודה לך, אלוהים. אנחנו רוצים יותר ונשתפר. בואו נעשה את זה כולנו ביחד - ברזיל!!!”. במארקה פירגנו לברזילאי: “ויניסיוס וקרלו אנצ’לוטי - הקשר שממשיך לשנות את הכל. ויניסיוס חזר להיות מאושר, ככה הוא עם המאמן האיטלקי”.

המונדיאל רק התחיל ואני מקווה שהוא יישאר מחויך, עדיין קשה לי להמר “עליו”. בכל מקרה, הרבה מדברים על מה המונדיאל יכול לעשות לקיליאן אמבפה לטוב ולרע. אולי אם סוף-סוף יהיה לוויני טורניר טוב עם הנבחרת זה ייתן לו דחיפה גדולה לקראת העונה הבאה, ולאו דווקא נראה אותו יהיר ושחצן ורב ומחזיק אותנו בביצים לגבי החוזה החדש.

ויניסיוס ג’וניור ממשיך את המונדיאל הטוב שלו בינתיים: נבחרת ברזיל רשמה ניצחון ראשון במונדיאל הזה עם 0:3 על האיטי החלשה שהייתה יריבה נוחה מאוד. בגול הראשון השוער הדף את הבעיטה שלו ומתיאוס קוניה הבקיע, את השער השני של החלוץ בישל ויני בכדור עומק, ובתוספת הזמן של המחצית הראשונה קשר הכנף כבש בעצמו אחרי שמלכודת הנבדל קרסה והוא לא התבלבל באחד על אחד. ויניסיוס נבחר ל-MVP של ברזיל. כעת ויניסיוס עם שלושה שערים במונדיאלים - אחד יותר מהאגדה רונאלדיניו.

לפני ויני - רק שני שחקנים בהיסטוריה של ריאל מדריד היו עם שני שערים ובישול אחרי שני משחקי הפתיחה - חורחה ואלדאנו ב-1986 בנבחרת ארגנטינה וקארים בנזמה ב-2014 עם צרפת.

לאחר המשחק אמר: “קרלו אנצ’לוטי ביקש ממני לשחק עמוק בין הבלמים. אני כובש שערים כשאני משחק שם. אני צריך להקשיב למיסטר לעתים קרובות יותר. עכשיו הוא בוודאי יגיד שהוא מבין הרבה בכדורגל (צוחק). תמיד חלמתי להיות במיטבי במונדיאל שהוא הטורניר הגדול ביותר בעולם. שער ובישול זה טוב - זה נותן לי ביטחון. המשחק הראשון היה שונה מאוד עבור הנבחרת בגלל הלחץ הגדול שהביא איתו המשחק הראשון. ראפינייה? כואב לכולנו על הפציעה שלו”.

חודש לפני יום הולדתו ה-26 - ויניסיוס ג’וניור שמציג מונדיאל טוב בינתיים - עם ציון דרך מרגש של 500 משחקים בקריירה (היה במשחק נגד האיטי). הברזילאי בסטורי באינסטגרם: “500 משחקים כמקצוען, איזה מטורף, אני חי את החלום!”.

-375 הופעות בריאל מדריד: 128 שערים ו-100 בישולים
-5 הופעות בקסטיליה: 4 שערים ובישול 1
-69 הופעות בפלאמנגו: 14 שערים ו-5 בישולים
-51 הופעות בנבחרת ברזיל: 11 שערים ו-10 בישולים

במארקה מיהרו להחמיא לו על הדרך: “ויניסיוס הזה שונה”. כוכב ריאל מדריד גילה מחדש את כושרו הטוב ביותר - בגביע העולם - וכעת הוא המנהיג הבלתי מעורער של נבחרת ברזיל שרוקדת לצליליו בעוד המועדון שלו צופה מרחוק". הוא נראה מהיר יותר, אגרסיבי, החלטי ומעל הכל - מרגיש בנוח יותר. נגד האיטי הוא אף שיחק במרכז למשך כמה דקות. האם בתום המונדיאל חוזהו יחודש?

ויניסיוס ג’וניור עם צמד שערים הלילה ב-0:3 של נבחרת ברזיל על סקוטלנד. צמד ראשון שלו במונדיאל, הגיע לארבעה שערים בטורניר הזה וחמישה בקריירה (אחד ב-2022).
אנקדוטה יפה מאוד מבחינתו היא שהוא הראשון מאז רונאלדו-פנומנו וריבאלדו ב-2002 - המונדיאל האחרון שהסתיים בזכייה - שכובש בשלושת משחקי שלב הבתים. ריבאלדו הגיע לחמישה שערים בטורניר ורונאלדו לשמונה. גם רומאריו ב-1994 ולזארזיניו ב-1970. תמיד זה נגמר בזכייה של ברזיל.

את תואר ה-MVP (שוב) הוא קיבל מהאגדה קאפו, הקפטן שהניף את הגביע ב-2002. זו הפעם השלישית ברציפות..

לאחר המשחק אמר: “הייתי בטוח שאזרח שוב עבור ברזיל כשיגיע הזמן הנכון. ואין דבר טוב יותר מלחזור לעצמך במונדיאל. אמשיך להשתפר עוד יותר ככל שגביע העולם יתקדם. אני חושב שזו תוצאה של אמונה ובעיקר עבודה קשה. קרלו אנצ’לוטי הוא המאמן הטוב בעולם. הוא אמר לי שזה בלתי אפשרי עבורי להבקיע נגיחה ושהוא ייתן לי מתנה אם אעשה זאת. חזרתו של ניימאר היא רגע ענק עבור כולנו, כי הוא האליל שלנו”.

קרלו אנצ’לוטי: “זה מספק כי מעולם לא היו לי ספקות לגבי איך הוא יוכל להגיע למונדיאל הזה. זה כבוד עבורו לשחק בנבחרת. הוא מצליח מאוד, והוא אפילו כבש שער בנגיחה, וזה מאוד נדיר עבורו. אני לא אהיה זה שיגלה את ויני. מבחינתי, ויני הוא שחקן טופ. ברור שהוא אחד השחקנים הטובים בעולם”.

"כשסיימנו בתיקו במשחק הראשון, אמרנו שאנחנו הולכים להתפתח ולהבין מה תחרות כזו דורשת. התחרות דורשת ממך להבין את הזמן הטוב ביותר לתקוף ואת הזמן הטוב ביותר להגן ולסבול במהלך המשחק. אני חושב ששיחקנו את המשחק הכי טוב שלנו היום. למרות זאת, אנחנו צריכים להמשיך להתפתח ולהשתפר, כי עכשיו מגיע שלב הנוקאאוט, וזה החלק הכי חשוב בתחרות.

-כל שחקן במונדיאל עם מוטיבצייה גבוהה יותר מאשר בקבוצה, וכמובן שוויניסיוס “משחק על החוזה הבא שלו”.
-ועדיין ולמרות שתי יריבות די חלשות - זה משפט שחוזר על עצמו אגב - אף בית הוא לא וואו - ארבעה שערים במונדיאל זה יפה מאוד! התחיל לשחק כדורגל בנבחרת.
-בכל משחק בריאל מדריד היה עושה לחץ פעם-פעמיים-שלוש ואז מחפף. לא ראיתי את המשחק המלא כדי להגיד אם זה מוטיב חוזר, אם זו התלהבות של רגע..

רגע אנושי מצד ויניסיוס:

נבחרת ברזיל תפגוש הערב את יפן ב-20:00 בשלב 32 האחרונות. הסלסאו פגשו את היפנים בפעם האחרונה במסגרת המונדיאל לפני 20 שנה. אז, רונאלדו-פנומנו כבש צמד במסגרת שלב הבתים וגם רוביניו וסיסיניו פתחו בהרכב מהצד שלנו בזמן שרוברטו קרלוס נח. לסלסאו היו כוכבים רבים - רונאלדיניו, קאקה…ניצחו 1:4 והודחו ברבע הגמר על ידי צרפת.

ויניסיוס ג’וניור, כוכב הנבחרת לעת-עתה, רוצה לרשום עוד משחק טוב. יש לו כרגע ארבעה שערים ואם יבקיע אחד נוסף ישתווה למשל לריבאלדו שהבקיע חמישה ב-2002 [בדרך לזכייה בגביע].

רגע מרגש נרשם כאשר הראו לוויניסיוס וידאו של סבתו שולחת לו תמיכה ואומרת לו שהיא גאה בו. ויני הזיל דמעה: “היא אדם מיוחד מאוד כי אבי תמיד גר רחוק, ולכן הייתי הרבה עם אימי, אחיותי וסבתי. הבית היה קטן, אז ישנתי איתה כמה ימים בכל פעם. אני ללא מילים; היא שינתה את חיי. אני יודע שיש זמן לאנשים לעזוב, אז אני מעריך כל רגע איתה. הם עשו כל שביכולתם כדי להגשים את החלום שלי. לראות אותה מאושרת זה לא יסולא בפז”.

“זה דור שנלחם קשה כדי לקחת את ברזיל לצמרת. הכוכב השישי לוקח את הזמן שלו. למדנו הרבה בשנים האחרונות. שחקנים רבים השתתפו בקופה אמריקה האחרונה. קרלו אנצ’לוטי נותן לנו חופש, שקט נפשי ותקווה לחזור לצמרת. ניימאר, קאסמירו , אלכס סנדרו, דנילו ומרקיניוס , שיש להם הרבה ניסיון, נותנים לנו, השחקנים הצעירים, הרבה חופש לקבל מרחב. אני רק בן 25, אבל יש לנו קבוצה טובה מאוד עם צעירים טובים כמו אנדריק וריאן”.

הוא גם דיבר על מאבקו בגזענות: “ההישגים האלה מחוץ למגרש חשובים הרבה יותר מאלה שאני משיג עליו, כי אני עוזר להרבה יותר אנשים. כמובן, ההתקדמות איטית, אבל אני מקווה שהיא תימשך כדי שהדור הבא לא יסבול. יש לי אח בן שבע, ואני מקווה שהוא לא יחווה גזענות. אני רוצה להשיג דברים גדולים על המגרש, אבל גם להמשיך לעורר השראה בצעירים שחורים שאין להם את הקול שיש לי”.

לבסוף, ויניסיוס דיבר על הכושר המצוין שלו: “אמרתי לפני התחרות שאני בכושר הטכני, הפיזי והמנטלי הטוב ביותר שלי. עבדתי קשה מאוד במהלך העונה כדי להיות ב-100%. לא היו לי פציעות, לא פספסתי אף משחק של ריאל מדריד כדי להיות ב-100%. ככל שאתה עובד קשה יותר, אתה בר מזל יותר. אני בדרך כלל לא מבקיע נגיחה. לפני כן היה לי ‘הימור’ עם המאמן. הבקעתי רק שניים או שלושה נגיחה בקריירה שלי. אצטרך לבחור את המתנה”

הוא כבר לא אותו שחקן. נוקאאוט של גביע העולם והוא נראה כמו הצל של השחקן שהיה. פשוט מדהים איך הוא התרסק.

מוזר מאוד הויתור על הפנדל,רגע של חוסר מנהיגות גדול שלדעתי עוד ילווה אותו,אנחנו יודעים שהוא לא פנדליסט כזה טוב אבל היה חייב לקחת אחריות בסיטואציה הזו.

כמה לא מפתיע הכישלון של ברזיל,הכדורגל של קרלו נשען על יכולת אישית,הבעיה שברזיל אפילו לא טופ 10 במונדיאל הזה ביכולת אישית.