הדיון של ויניסיוס: לטיפולך - ארבלואה

יש 2 שחקנים בכדורגל המודרני שהרוויחו את זה. אחד זה מסי, השני זה רונלדו. כל השאר ברי חילוף כל זמן שהמאמן רוצה.

ויניסיוס לא השחקן הכי טוב בריאל מדריד בכלל. אם פפ ספסל חצי ברצלונה, ואת יא יא טורה שהיה אגדה בסיטי הוא שלח ליציע, ולואיס הנריקה ספסל את דמבלה בפריז, את מסי וניימאר ביחד בברצלונה, אדון ויניסיוס יכול לרדת לספסל דקה 72.

המאמן הוא מעל השחקנים בסוף בהיררכיה. ככה קבוצה בריאה מתפקדת. ברגע שאלונסו לא הקשיח עמדה מול ויניסיוס והתחיל לכבס מילים בתקשורת, וללטף לקוף את האגו, זה נגמר.

אין לי כל כך עניין בדיון על המעמד של ויניסיוס.

אני כתבתי למה אני חושב שאלונסו הביא את הבלאגן הזה על עצמו.

הבצורת שלו נמשכת - 12 משחקים ללא שער לוויניסיוס ג’וניור| אתמול ויניסיוס, בהיעדרו של קיליאן אמבפה - היה יכול שוב ‘לגנוב את ההצגה’. אולי זה המצב או ההזדמנות להם חיכה בסתר ליבו - להיות ערב אחד שוב הכוכב מספר אחת של ריאל מדריד, המועדון הגדול בעולם. כמו שהיה בחצי השני של 2023/24 ו"נישל" את ג’וד בלינגהאם שהיה המצטיין שלנו בחצי הראשון של העונה. ויניסיוס זרח בצ’מפיונס בנוקאאוט! גם את עונת 2024-25 הוא פתח באותו המעמד כשאמבפה סובל מקשיי התאקלמות, ועד למשחק נגד בורוסיה דורטמונד המכונה עבדה.

מפה לשם - זה כבר לא משחק אחד או שניים אלא תקופה. זה לא רק נגד יריבות שמצופפות ושומרות עליו עם שלושה שחקנים. זה לא רק במשחקי החוץ. ויניסיוס ג’וניור שהגיע לשני מצבים טובים מאוד - החמיץ שוב והגיע ל-12 משחקים ללא שער - מאכזב מאוד עבור שחקן וורלד-קלאס.

ראפינייה רק חזר לשחק בברצלונה וסיפק תוצרת באופן די מיידי, יש לו בסה"כ שער אחד פחות מוויניסיוס העונה, וגם שחקן ברצלונה בעצמו יודה שוויני מוכשר ממנו בכמה וכמה דרגות. אז עוד הזדמנות הוחמצה תרתי משמע!

- חטאפה (חוץ) - 35 דקות

- יובנטוס (בית) - 84 דקות

- ברצלונה (בית) - 72 דקות

- ולנסיה (בית) - 79 דקות - החמצת פנדל

-ליברפול (חוץ) - 90 דקות

- ראיו וייקאנו (חוץ) - 90 דקות

- אלצ’ה (חוץ) - 33 דקות

-אולימפיאקוס (חוץ) - 90 דקות | שני בישולים

- ג’ירונה (חוץ) - 90 דקות| בישול אחד

-אתלטיק בילבאו (חוץ) - 78 דקות

-סלטה ויגו (בית) - 90 דקות

-מנצ’סטר סיטי (בית) - 90 דקות.

אני מגזים בביקורת כלפיו ו”סימנתי אותו”? אני מהבודדים שרואה שהוא מחרב התקפות או שחושב שזה לא נורמלי שכל כך הרבה משחקים הוא לא מבקיע?

אני אגיד משהו קצת קשה אבל זאת האמת בעיניי ויניסיוס הוא ‘אוברייטד’.

ויניסיוס היה גדול כשהמבוגרים האחריים החזיקו אותו ודחפו אותו קדימה.

מאז שהאגדות שלנו עזבו (בעיקר קרוס ובנזמה) ניקר שהוא אבוד. הוא לא מספיק בוגר ולא מספיק “שלם” כדי להוביל. והמציאות היום היא שהוא אחד הקפטנים, הוא אחד “המובילים”, הוא אחד הדמויות המשמעותיות שיש לנו בחדר ההלבשה. וזה הרסני בעיניי.

אני אוסיף שהמשחק אתמול היה חותמת עבורי ואני הרמתי ידיים לגביו. זה הבנאדם. ולצד דריבליסט ואתלט עם הרבה מאוד כישרון. הוא שחקן שקל מאוד להיכנס לו לראש (אופי חלש) עם קבלת החלטות מזעזעת. מוריד ציפורים מקצועי מול השער. והכי גרוע שהוא טובע ומטביע את כל הקבוצה ביחד איתו. הוא כמו גארד שבמאני טיים הולך על שלשות בלתי אפשריות ומפסיד את המשחק (ולא לומד גם למשחק הבא). כמו שרשמתי אחרי ויגו, לעיף על טיל ומהר. כי איכויות יש, אבל הוא שחקן מזיק. כל עוד הוא היה חלק מ… זה היה טוב. כיום הוא מוביל לנו את הקבוצה וזה מביך , באמת. אולי זה ייקח קצת זמן אבל לדעתי נהפוך לקבוצה טובה יותר בלעדיו.

שמתי את המילה תחושה במרכאות בגלל שהתחושה היא לא הייתה סתם תחושה. אני פשוט חושב שויני חסר מוטיבציה, עייף מהכדורגל ולא נהנה, רק מחפש להיות מתוסכל. כיום הוא צריך אקסטרה כדי לגרום לו לרצות ולהינות מכדורגל, ומשחק כזה, גמר מול ברצלונה, יכול להדליק אותו. אחרת - הוא כבוי. אני לא חושב שהמשחק היום מסמל את החזרה שלו, אני חושב שבמשחק הבא הוא יחזור להיות שוב פעם צל של עצמו. כך זה יישאר עד שיקרה משהו שיגרום לו להינות חזרה מכדורגל.