הדיון של ויניסיוס: מה יהיה?

אני חושב שבלי קשר לאלונסו הרומן של ריאל עם ויני הגיע למיצוי.
הוא השיג פה הכל, אליפויות, אלופות, היה השחקן הטוב בעולם. הוא מאוד אוהב את המועדון אבל אופי בעייתי, ומקצועית אמבפה-ויני לא באמת עובד.

אני מאוד מקווה שהפרסומים האלו לא נכונים ואפילו לא מהמחשבה על העתיד הרחוק יותר אלא על הווה כי דבר כזה יכול לפרק לנו את חדר ההלבשה עוד יותר ולגמור לנו את העונה. הדבר האחרון שריאל מדריד צריכה עכשיו היא עוד רעש ובלאגן וחגיגה של כלי התקשות כשאנחנו לא מצליחים לחבר שתי מסירות וברצף של משחקי חוץ.

ויניסיוס ג’וניור קיבל עוד חצי שנה עם מאמן מלטף כמו קרלו אנצ’לוטי כדי לשים בצד את ‘טראומת’ כדור הזהב שלו ולחזור לשחק כדורגל וזה ממש לא קרה. הוא אכזב בכל המשחקים למעט מנצ’סטר סיטי. וזה מבלי שנדרש ממנו לעשות הגנה אלא פשוט להמשיך להכריע משחקים כפי שעשה היטב ב-2023-24. במועדון ‘סלחו’ לו על הכל.

שחקן, גדול ככל שיהיה - לא יכול להציב אולטימטום של “זה אני או הוא”. צ’אבי אלונסו עדיין לא בנה את השם שלו בריאל מדריד אבל הוא גם לא בעמדה כמו רפא בניטס או ז’ולן לופטגי. ויניסיוס צריך לרדת מהעץ. בעניין הזה, וגם בעניין הכלכלי. הוא לא יכול - כלומר מותר לו - אבל הוא באמת מצפה לקבל שכר דומה לכריסטיאנו רונאלדו שבאופן טבעי כל שנתיים התעסקנו בחוזה שלו - קודם כל תהיה חצי כריסטיאנו רונאלדו, ואז.

הסבלנות שלי קצת נגמרה למען האמת. איפה הכותרות על ‘פתיחת העונה הטובה ביותר’ של ויני ועוד. רוב הבלאגן התחיל עוד בקלאסיקו. למאמן מותר לבצע חילוף, כל חילוף, מכל סיבה שהיא. ועד למשחק אמש - וכמובן שאלונסו טועה - ויניסיוס נשאר בהרכב נגד ולנסיה וקיבל קרדיט נרחב, אלונסו ניסה להשתיק את הפרשה הזו, למרות שוויני השמיט במכוון את ההתנצלות שלו.

פלורנטינו פרס היה איש סודו של ויניסיוס כנראה יותר מאנצ’לוטי ודחף קדימה להצלחה שלו. אני זוכר אותו נפגש עם ויניסיוס בפגישת חירום ב-2023 אחרי מקרה הגזענות המצער נגד ולנסיה. לדעתי אין מנוס מהתערבות של פלורנטינו גם בסאגה הזו. בראש ובראשונה כדי שהעונה הזו לא תסתיים כבר עכשיו.

מקצועית חשבתי שזה יכול להצליח, גם, אבל הוא וקיליאן אמבפה יחד זה לא עובד. ויניסיוס לא “הסגן” של שחקן חלש אופי כמו רודריגו, אלא פשוט לא הכוכב הגדול של המועדון הגדול בעולם אלא שחקן שעשה הרבה בכדורגל ובכושר טוב ממנו. בוא נגיד שאתמול ויניסיוס לא ממש “התאבד על המגרש” כדי להביא את הנקודה הזו, היה לו נוח שאלונסו כביכול חסר אונים על הקווים ומתנדנד.

אנחנו זוכרים אותו בוכה אחרי הגול נגד אוססונה ב-2019-20 כשהכל הלך לו קשה, הגיע עד לצמרת ולגול בגמר ליגת האלופות בבעיטה היחידה שלנו למסגרת, הסלאלום האנדרייטד נגד מנצ’סטר סיטי. עברנו איתו דרך וזה עצוב. יש לי סימפטיה וחיבה כלפיו ואפילו חולצות שלו. אבל החיוך נעלם והמרמור הגיע. הדריבל הפך לאפור, התאכלס נעלם, הבעיטות מצחיקות. ויניסיוס נתן הרבה לריאל מדריד. וריאל מדריד נתנה אפילו יותר לוויניסיוס

טיפה הוא ואיפה המפונקים שיש לנו בסגל.

מיד אחרי הקלאסיקו רשמתי כאן שלדעתי ויניסיוס סיים את דרכו בריאל מדריד ברגע שהגיב ככה לחילוף מול כל העולם,הגיע הזמן לנקות קצת את הסגל,מי שלא מוכן לרוץ ולהקשיב למאמן שיעוף,ויניסיוס מיצה את עצמו בריאל מדריד מקצועית ואם הוא מתחיל גם להרעיל לנו את חדר ההלבשה אז אני מקווה שיעוף כמה שיותר מהר.

פרז חייב לגבות כאן את אלונסו ולהבהיר לשחקנים שנגמרו ימי הקייטנה,מי שרוצה לשחק בריאל מדריד צריך לתת את כולו בכל אימון ובכל משחק ולהקשיב להוראות של המאמן,אם אחרי זה המאמן ייכשל אז הוא יפוטר,אבל לפטר מאמן בגלל מרד של שחקנ/ים אחרי רצף של בסהכ 3 משחקים ללא ניצחון זה הרסני להווה ולעתיד של המועדון.

מאמנים גדולים מבינים שלפעמים אי אפשר רק לחבק ולנשק. פפ במשחק השני/השלישי של הקבוצה ספסל חצי קבוצה.

לואיס אנריקה פתח מול סוסיאדד באמצע העונה עם מסי וניימאר בספסל.

אף שחקן לא דיבר. ברגע שראיתי שצ׳אבי אצלנו לא מספסל ״פרות קדושות״ וחברים שלו ידעתי שהוא לא בנוי לברצלונה. זה המבחן של צ׳אבי שלכם.

ויני היהיר והמחבל ממשיך עם ההרעלה כנגד אלונסו בתקשורת, ומנסה לרתום חלק נכבד מחדר ההלבשה לצידו. אני כבר שנתיים טוען שצריך לבעוט בו לכל הרוחות.

עם הכבוד, הוא אפילו לא רבע מכריסטיאנו. השתן עלה לו לראש והקריירה שלו בטופ תסתיים מהר מאוד. ריאל עושה איתו חסד הרבה יותר ממה שהוא חושב. הנזק כבר תקופה ארוכה עולה על התועלת. מוזר לי מאוד שהמועדון נותן לו גיבוי מעבר למצופה. לטעמי יש פה מעורבות ריגשית של פלורנטינו.

מצד שני זה היה חילוף של חובבן.
אלונסו נתן לויניסיוס את התירוץ המושלם להתנהג ככה. אם זה היה מכוון אז שאפו לריאל שמצאו דרך להכריח את ויניסיוס החוצה.
אם זה היה מקצועי אז אלונסו טעה בצורה קיצונית.

זה לא משנה,אני אגב הסכמתי מאוד עם החילוף הזה כי בדקות האלה ויניסיוס הטיפש התחיל לעשות שטויות ועלה לנו באיבודים מיותרים,אבל זה באמת לא משנה אם החילוף היה מוצדק או לא,אחרי זה עוד נתנו לו סולם לרדת מהעץ ומה עשה הנבלה? הלך לפרז להגיד לו זה או אני או אלונסו,עלה לו יותר מידי והוא מסרב לרדת לקרקע,הוא חייב לעוף.

הייתי לוקח את כל הדיווחים האלה בעיתונות על מה ויני ביקש או לא ביקש בעירבון מוגבל מאוד.

כתבתי כאן אתמול פוסט ארוך, אני אגיב שוב - בקצרה:

-אולי בקיץ הייתה הזדמנות למכור אותו בהרבה כסף אבל לא הייתי שלם אם ויניסיוס ג’וניור היה עוזב. כן הגיע גם לו צ’אנס (למרות שהוא גרוע מאז נובמבר) עם מאמן חדש, כן שינוי אווירה מסוים - וחלק מהדברים שצ’אבי אלונסו מנסה - היו יכולים לעזור לו. לחץ גבוה משמע שהכדור היה יותר אצלינו גם כן כי היינו מרוויחים אותו יותר.

-אם הדיווחים נכונים, לנסות לארגן משהו כמו מרד קבוצתי או להציב אולטימטום של “הוא או אני” כלפי מאמן זה חמור מאוד. ויניסיוס משחק עבור הרבה כסף, עבור מועדון ומיליוני אוהדים בספרד וברחבי העולם, הוא שכח את זה?

-החילוף בקלאסיקו: גם אם המאמן טעה - אסור לשחקן להגיב כך, נו באמת. ההתנצלות של ויניסיוס הייתה חצי כוח. דווקא אלונסו החליק את זה. נתן לו לשחק נגד ולנסיה, פתח נגד ליברפול שם היה רע לדעתי, שיחק נגד ראיו וייקאנו. עוד לגבי החילוף: לא הייתי עושה את זה, אבל אני מסרב להשתתף בפסטיבל ה-”משחק גדול” של ויניסיוס. בשלב מסוים פחות עזר בהגנה וזו אולי הייתה המחשבה בלתת דקות לרודריגו. ויניסיוס סיפק הרמה בגובה קילומטר שאיכשהו הפכה לשער. הוא הרס שניים וחצי מצבים מסוכנים עם סיומת עלובה וקבלת החלטות גרועה.

לגבי החילוף, הסכמת או לא הסכמת. זה חילוף של חובבן.
לא מוציאים את הכוכב של הקבוצה בגלל כמה מהלכים רעים. בקבוצה מתוקנת זה לא קורה כי מאזן הכוחות מובן. בהנחה שזה לא מתוכנן ביחד עם ההנהלה, אלונסו ניסה לצאת חוכמולוג או מחנך, וטעה.

עכשיו אם ריאל רוצה שויניסיוס ישאר והוא טוען שיש לו חילוקי דעות עם המאמן,יש פה כבר עניין לגיטימי.
השאלה היא מה המעמד של ויניסיוס אצל ההנהלה ובהתאם לזאת מה תהיה התגובה שלה.

אתה קצת מגזים, לא צריך לספק לך מה אמורה להיות ההיררכיה במועדון כדורגל נורמלי. כמו שדרישות השכר של ויניסיוס ג’וניור מופרזות לגמריי - הוא לא כריסטיאנו רונאלדו, לא חצי ממנו וגם לא רבע ממנו כנראה. צ’אבי אלונסו טעה עם החילוף מכל סיבה שהיא, וזהו-זה. הוא היה יכול לעשות ‘דרמה’ על ההתנהגות של ויניסיוס אבל בחר שלא, קיבל את ההתנצלות המביכה של הברזילאי ולאחר מכן הוא פתח בהרכב במשך שלושה משחקים: 90 דקות באנפילד, 90 דקות בווייקאס ונגד ולנסיה הוא שיחק 79 דקות וזה הגיוני, אנדריק עלה לדקות בכורה העונה.

הגיע מאמן חדש שיש לו את הקשיים שלו, אי אפשר לזרוק הכל לפח כי הכוכב לא מרוצה. זה לא שאלונסו נותן לו מחצית בכל משחק’, הוא שיחק כ-77% מהדקות של הקבוצה זה סביר.

ויניסיוס התחיל את העונה עם הפעלת לחץ ועזרה בהגנה ודי חזר לסורו. הדרישה של אלונסו ממנו היא לא מנותקת מהמציאות. אגב הוא גם לא הבקיע כבר שבעה משחקים ככה בלי ששמנו לב. נסה לשים את עצמך בנעליים שלנו. בינתיים אתם נהנים מכל רגע :slight_smile: גם הכדורגל המרדים והמייאש שלנו, התוצאות, וגם הכאוס והכל החרא שצף והעיתונים רוקדים

הוא לא הכוכב של הקבוצה ואם הכוכב של הקבוצה משחק בזלזול כשאנחנו בסהכ ביתרון של 2-1 במשחק כזה חשוב אני מצפה מהמאמן להוציא אותו,זו לא הייתה הפעם הראשונה שהוא עושה את זה,זו מחלה אצלו שברגע שהוא מתחיל לקבל ביטחון על המגרש הוא מתחיל עם כל מיני שטויות ומבזבז לנו מצבים לגמור את המשחק.

מקווה מאוד שגם בהנהלה הבינו שמדובר במקרה אבוד,אין לו עתיד בריאל מדריד והכי חשוב זה לשדר לכל העולם שאין דבר כזה שחקן שמכופף את ריאל מדריד,רוצה שכר שלא הולם את היכולת שלך? רוצה לקבוע מי יהיה המאמן? לך לסעודיה.

@titi_camara זה כבר יותר מידי דיווחים מיותר מידי כלי תקשורת שונים שטוענים את זה,אחרת איך תסביר גם למה לא חתם עד עכשיו?

הוא לא שונה מלא מעט שחקנים אחרים שהיו כוכבים בקבוצות אחרות. לדעתי הוא היה השחקן הכי טוב שלכם באותו משחק, נניח שהוא קצת התחיל לאבד פוקוס. זה בגדר בדיחה רעה לקחת את זה למקום שמחליטים אותו.
יש שחקנים שהמעמד שלהם הוא כזה שלא עושים דברים כאלה, ו-ויניסיוס הרוויח ביושר את המעמד הזה.

הוא אחראי לדרמה. ממש ‘‘כל הכבוד’’ לו שלא עשה מזה סיפור והחליק לויניסיוס.

זה שאלונסו רוצה לשנות אצלכם את המצב הטקטי הוא מבורך לקבוצה שלכם. זה שהוא היה מוכן להרוג פרות קדושות בשביל זה, זה יפה.
החילוף של ויניסיוס הייתה טעות עצומה. אם זה הביא למצב שיש מחנאות ובלאגן זה קודם כל על אלונסו.

אין שום כוח בעולם שישכנע אותי שהתועלות של ויניסיוס גבוהה יותר מהעלות.

כשהוא טוב הוא מדהים. אבל כמה אחוז מהזמן הוא טוב? מוכן לשים הרבה כסף שיש לו יותר משחקים מחורבנים שבהם הוא רב כל המשחק או איבד כל כדור שני מאשר משחקים גדולים. עזבו משחקים גדולים, מוכן להוסיף לספירה גם משחקים שבהם הוא היה סביר פלוס.

שום דבר טוב לא יכול לצמוח סביבו. הוא טיפש מדי, יהיר מדי, מנותק מדי מהמציאות. נתנו למפלצת הזאת לגדול ולגדול ומתישהו זה היה צריך להתפוצץ. מן הסתם זה לא יקרה אצל ״אנצ׳לוטי קייטנות״. הפיצוץ הזה היה קורה אצל כל מאמן ששואף להנחיל שיטה ודרך.

גם אם הקלאסיקו זה המשחק הגדול בעולם - צ’אבי אלונסו בסה”כ החליף אותו בדקה ה-72, לא הגזמת קצת? כבר ראיתי חילופים הרבה יותר גרועים. המאמן הוא הסמכות וזה הכל, פשוט מאוד. בקלאסיקו ג’וד בלינגהאם סיפק בישול ענק וגם כבד שער חשוב והיה טוב ממנו וגם קיליאן אמבפה אבל זה לא באמת משנה. ויניסיוס לא הכוכב הראשון שמוחלף ומאוכזב, שיילמד להתנהג. ואוי ואבוי אם בגלל דבר כזה כל חדר ההלבשה על קוצים. זה מראה הרבה מאוד על הנפשות הפועלות אצלינו.

התעלמת לחלוטין מהאפקט הנלווה של מה יקרה אם גם ג’וד בלינגהאם יעשה סצנה שיוחלף ופתאום רודריגו יגדל ביצים ואחרי עוד משחק נפל שלו יהיה לא מרוצה כשהשלט מראה מספר 11. אלונסו לא יצר שום דרמה, הוא רצה לנצח וקיבל החלטה כנראה מוטעית.

ויסנטה דל בוסקה החליף את רונאלדו-פנומנו בדרבי ב-2002-03 אחרי פחות משעה, אז מה? פאביו קאפלו החליף את ראול לא פעם במחצית ב-2006-07.

אשמח אם תציין לי משחקים גדולים של ויניסיוס מאז השלושער ההוא נגד בורוסיה דורטמונד שקצת אחריו הייתה ההכרזה של כדור הזהב. תגיד לי אם חששת ממנו כשהוא קיבל את הכדור באחד הקלאסיקוס וכדומה. כמה גולים הוא כבש בקלאסיקוס אשתקד

ויניסיוס הרוויח מעמד של השחקן הראשון על הדשא, והאחרון שיורד ממנו. הוא גם היה במשחק טוב, אולי השחקן הכי מסוכן שלכם, מול יריבה שמשאירה שטחים למכביר.

אפשר לחפש את כל ההגדרות שבעולם. בשורה התחתונה אני מסביר שאלונסו עשה צעד שהוא ממש לא מקובל בעולם הכדורגל, ועכשיו צריך להתמודד עם ההשלכות של זה.

ג’וד בלינגהאם שכבש ובישל ותיקל וגם קיליאן אמבפה היו טובים ממנו. משחק כלכך טוב של שחקן התקפה עד שוויניסיוס לא הבקיע. את התרומה של ראפינייה בקלאסיקוס אשתקד אתה זוכר? כאילו כל מה שקרה מנובמבר שעבר אתה מחקת. אתה מדבר על ויניסיוס מודל 2024. הגיע מאמן חדש שאמבפה הוא “השחקן שלו” והרוב לא מתחילים כמובן מאפס אבל דברים משתנים.

אז חילוף מוקדם בקלאסיקו זו סיבה לא רק לסצנת תיאטרון מול כל העולם אלא גם לברוגז ולנסות להסיט את חדר ההלבשה נגד המאמן ולהדליף חרא (לכאורה). מעניין

משחק טוב לא חייב להתבטא השערים.
אצל ויניסיוס זה תמיד קודם כל יתחיל בהובלת כדור.

איך זה רלוונטי? ויניסיוס כבר חצב בסלע את היכולת שלו ואת הרשומה שלו כשחקן ריאל. כושר רע לא משנה את זה.
השאלה מפה היא מה המעמד שלו מבחינה חוזית המקצועית ואיך המאמן משתמש בזה.

בשום קבוצה בעולם לא יהיה שחקן מוביל במועדון שהמאמן משחק איתו יו-יו בדקות משחק.
כל טענה אחרת היא שרלטנות.

הוא לא משחק איתו יו-יו. שיחק ב-77% מהדקות. ויניסיוס היה מעורב בשער השני וזהו. קילקל שני מצבים ואין תאכלס. כושר גרוע זה העונה עם שבעה משחקים בלי גול ובישול. הוא נתן חמישה-שישה משחקים טובים בשנה. תוריד כל מיני רד בול זלצבורג כאלה והרשימה עוד מצטמצמת. זה כבר בהגדרה של חצי פנסייה. צריך לתת לו פנדלים כדי שיחזור הביטחון והוא מפספס..

מה זה חצב בסלע. עשית ממנו ראול בשנות ה-90 תחילת שנות ה-2000, רונאלדו השמן או כריסטיאנו. עד 2023/24 שחקן ההתקפה הבכיר היה כרית.