בהינתן שויני נשאר אז אכן אין מקום גם לחלוץ וגם לאמבפה וויני. אבל אם ויני הולך אני יכול לראות אותנו עוברים למערך כזה שאמבפה משחק חלוץ שני עם נטייה שמאלה במערך 343. למעשה היום הוא משחק ככה בדיוק רק שאין לנו באמת חלוץ ואז מה שקורה זה שאנחנו עושים רונדלות סביב הרחבה ולא מצליחים לייצר מצבים מול הגנות שמצופפות.
זה מה שהוא עושה היום, נניח ויני יוצא נכנס חלוץ 9, אין לך כנפיים, גם ככה בצד ימין אין לנו קיצוני דומיננטי ועכשיו אתה מבטל גם את צד שמאל, נהיה קבוצה מאוד לא אפקטיבית לדעתי.
הפיתרון אמבפה קיצוני שמאלי בתפקיד ויני, אבל אז התפוקה שלו יורדת ולא בטוח שזה מה שאמבפה עצמו מעדיף כרגע.
אנחנו מתקשים נגד בונקרים, איזה קבוצה בעולם לא מתקשה ? העיקר שמצליחים בסוף לנצח. בשני המשחקים העונה שלא התמודדנו נגד בונקר הגענו להרבה מצבים מה שמוכיח שיש לנו יכולת לייצר מצבים.
אמבפה יוכל לברוח לכנף אם ירצה, קרראס יוכל להכנס לשם, ג’וד יוכל להכנס לשם, היכולת שלנו לייצר משם מצבים כמובן שתרד, אבל מצד שני אתה מרוויח נוכחות ברחבה.
במשחקים בהם היריבות משחקות פתוח כמובן שעדיף צימוד של ויני ואמבפה. הבעיה שהמשחקים האלה הם 10% בלבד מהמשחקים שלנו בעונה.
בהרכב כזה אתה מוותר על שחקן תוקף ומוסיף בלם כדי לאזן אגפים, אישית לא אוהב את הרעיון וגם לא שיטה שכוללת 3 בלמים.
ב 433 יש לך 2 שחקנים בכל אגף, המגן והקיצוני עם הצטרפות קשר כדי לייצר יתרון מספרי, בנוסף יש לך 3 שחקנים במרכז המגרש ובנוסף וזה מה שחשוב לאלונסו אפשר ללחוץ יותר טוב כי 433 יוצר משולשי לחץ על כל המגרש
אני לא חושב שוויניסיוס היה “מגעיל” מתחילת הדרך, פעם הוא היה שחקן צעיר ושמח. זה התחיל איפשהו ב-2022/23. הוא סבל מאירועים רבים שאין הצדקה להם, למשל הבובה שלו מעל הגשר - מעשה מכוער ונבזי מצד אתלטיקו מדריד. ולא משנה איזה “מחוות” הוא עשה על המגרש. אגב, כל זה מפריע לי שאתה קורא לו קוף למען האמת ואתה משתמש במילה הזו כל הזמן, אין משפט שלך על ויניסיוס בלעדיו - כמו שאני משתמש בדסימה - זה מרים לך? ודווקא הדוגמא שנתת עם סמואל אטו שהיה אחלה ספורטאי ולא חיפש פרובוקציות (הכי קרוב שאני יכול למצוא זה השיר מדריד קאברון סלוד אל קמפאון וזה לגיטימי לגמרי ולא בנוכחותנו) - מוכיח שקהל אוהדים באופן כללי הוא מפגר ואין לך איך לברוח מזה.
קיליאן אמבפה עושה עבודה טובה של חלק מהאיכויות של חלוץ ‘9’ אם כי ברור שזו לא המומחיות שלו. הוא צריך לצאת פחות מהרחבה, בטח כשאף אחד לא נכנס פנימה אבל הנה ג’וד בלינגהאם חוזר וזה עניין של זמן עד שיבקיע גם בנגיחות. כן חסרים את הגולים האלה וגם ‘גולים מכוערים’ מתוך הרחבה. אבל לדעתי אלה דיבורים לא ריאליים.
ויני מעצבן ברמות שקשה לתאר, אבל מצד שני הוא כישרוני ברמות שקשה לתאר, כפי שכבר ציינו פה, לא קל להחליף אותו, אולי אפילו כמעט בלתי אפשרי, איפה נמצא שחקן ברמת הכישרון הפסיכי שויני מביא יחד איתו ?
דעתי על האלאנד ידועה מזמן פה, על קיין כבר כתבתי לפני שנתיים שיש להתאבד עליו לפני שהגיע לבאיירן, אבל שניהם לא יגיעו, הסיכוי קטן, ואם לא שני אלה אז ויתור על ויני זה בהכרח ירידה ברמת הכישרון.
ועוד דבר מאוד חשוב, כמה שהוא מעצבן וכמה שהוא מושתן ויני הוא אחד השחקנים הכי פחות אגואיסטיים שיש, ולא רק ברמה הזאת שהוא נמצא בה אלא בכלל, זה יתרון ענק, אם הוא יראה שחקן במצב יותר טוב הוא יתן מסירה ולא ינסה לבד, ובגלל שמי שבדרך כלל פנוי זה אמבפה אז אנחנו רק מרוויחים מזה.
טיטי אתה מתעלם מכך שהמצב איתו הגיע לרמות שכבר קשה לקבל. אני הכי הייתי בעד לסבול אותו בגלל מה שהוא תורם, אבל כבר למעלה משנה שהוא יוצר לנו נזק בכל מובן, הוא מסרב להאריך חוזה ואם יכנעו לו תהיה לזה משמעות בחוזים הבאים שנחתום עם שחקנים, הוא מביא תועלת אבל גם מביא איתו הרבה נזק. אני לא יודע אם אפשר ליישר אותו, בעבר הייתי אופטימי, היום כבר לא.
דווקא העונה היה מאוד רגוע, לא התווכח עם שופטים ועם שחקנים, הפך לשחקן שעובד טקטית, התחיל לנוע בלי כדור, גם לוחץ וסוגר קוי מסירה באופן סביר בניגוד גמור לעבר, ובנוסף בשבועות האחרונים התחיל לחזור לכושר משחק טוב והיה טוב מאוד בקלאסיקו.
רק במשחק האחרון היו איתו בעיות, כנראה בגלל שזה קלאסיקו, עוד לפני שהוחלף התווכח עם שחקנים וכשהוחלף כבר התפוצץ, אבל זאת התנהגות יוצאת מהכלל לעונה הזאת, הגזים ברמות אבל עדיין חד פעמי.
לא מצדיק את ההתנהגות שלו, אבל צ’אבי גם לא היה אמור להחליף אותו במשחק הזה, במיוחד לא כשהוא במשחק טוב, אבל מצד שני ויני כמובן שחייב ללמוד שהוא לא מעל הקבוצה, וגם אם הוא טוב אם המאמן חושב שמבחינה טקטית יש להוציא אותו הוא יוצא.
בעניין החוזה שלו, אני לא יודע מה המצב, יותר מדי דיווחים של עיתונאים שמחפשים תשומת לב, לא יודע מה באמת קורה, מאמין שבכל מקרה שויני לא יכול על אחד כמו פלורנטינו בענייני חוזים.
בקיצור, אנחנו במצב מצויין במירוץ לאליפות, הכל מתחיל להתחבר ורק שטויות כאלה מתוך הקבוצה יכולות להרוס לנו, יש לטפל בתוך הקבוצה בשקט, וכן, אם צריך גם לטפוח קצת על האגו של ויני זה בסדר מצידי.
אני לא ראיתי שום בעיה שלו על המגרש עד לחילוף. למשל כל שחקן היה מתעצבן מעבירה כמו זו שפדרי עשה עליו - זה פאול חכם לעצור מתפרצת ועדיין הוא כמעט הוריד לו את החולצה ומשך ומשך ומשך. הלהיב את הקהל כמו שחלק אוהבים וחלק לא וחיי את המשחק. הבעיה הייתה שהוא לא הבקיע שער משני מצבים של מאה אחוז וסיים ברשלנות והזכיר את השחקן של השנתיים הראשונות. בגיל 20 זה בסדר, לא עכשיו. וכמובן התגובה שלו לחילוף.
שוב גם יש קונצנזוס גדול - מאמני עבר, שחקני עבר, אוהדים, פרשנים - שהחילוף לשעצמו היה טעות. אבל הקבוצה חזקה מזה וחשובה מזה, ואפשר היה להפגין את חוסר שביעות הרצון בארבע עיניים. המאמן הוא זה שמחליט וזה כך יישאר.
עד כמה שמדברים על זה שצ’אבי אלונסו לא דוד מחבק כמו קרלו אנצ’לוטי ופחות נגיש - זה לא שבמשרד הדלת סגורה לדעתי ושחקנים ומאמנים מדברים לא רק על המגרש עצמו וגם מעבר “לשעות העבודה”.
תחשבו אם ויניסיוס היה מבקיע את אחד המצבים שלו ושומר על רוגע איך הוא היה ה-מנצח הגדול של המשחק הזה אחרי ג’וד בלינגהאם.
ישבתי ביני לבין עצמי אגב קצת לפני התקרית, ביום ה-10-10 וחשבתי על דירוג עשרת השחקנים שאני הכי אוהב בקבוצה בסגל הנוכחי. וואלה אני כן אוהב אותו כי הוא עבר תהליך ושינוי אצלינו והפתיע, כולם כבר “ויתרו” עליו. אבל מודה שקשה לי איתו.
למרות שהמאמן לא הוזכר בהתנצלות, הייתה שיחה בינו לבין ויני, זה יצא החוצה (אם כי תוכן השיחה לא).
אמבפה אולי שחקן טוב מויני, אבל ויני הוא מספר אחת בעולם לקבוצה שצריכה גול ואין לה רעיון איך להשיג אותו. היכולת האישית שלו היא חריגה ובלתי ניתנת לקנייה גם בהרבה כסף. אני לא רואה את פלורנטינו פרז מעיף אותו כל כך מהר.
זה בדיוק מה שאני חו’ב, גם כתבתי זאת, לא היה צריך להחליף אותו, גם כי היה במשחק טוב, גם כי זה ויני אחד הכוכבים של הקבוצה וזה קלאסיקו, אבל עדיין ויני היה חייב להגיב אחרת, להתעצבן כן, לעשות פרצופים כן, אבל לא ככה, ואם ישמלו משהו להגיד אז להיכנס יום אחרי למשרד של המאמן ולדבר איתו.
דבר אחד בטוח, האידיוט הזה דורש כמויות חסרות תקדים של סבלנות והכלה. אני הגעתי לסף, יש כאלו שהגיעו לסף לפני שנים, כנראה שהמועדון עדיין לא שם ומוכן לספוג את הטרלול שלו עדיין. אני רק מקווה שהוא לא יגמור את החוזה שלו ויעזוב בחינם, כי זו תהיה מכה פיננסית קשה למועדון. חוץ מזה, אני לא אופטימי שאי פעם הוא יהיה בנאדם.
אני צושב שזה הרבה באשמת אנצ’לוטי, הביא למועדון יחד עם ויני 2 דאבלים אבל גם יצר מפלצת.
לדעתי יש לחכות עד לסוף העונה ואז להחליט אם הוא יכול להשתנות או לא, לדעתי כן.
צ’אבי אלונסו במסיבת העיתונאים לקראת המשחק נגד ולנסיה מחר “ביום רביעי נערכה שיחה. ויניסיוס דיבר מהלב והייתי מאוד מרוצה. זו הייתה הצהרה חשובה וחיובית מאוד. הוא דיבר מהלב ועל מה שהוא רוצה לתת. הדבר הכי חשוב הוא מה שהוא אמר לחבריו לקבוצה ולאוהדים. הוא אמר דברים חיוביים מאוד, בעל ערך גבוה כמו שאמרתי. העניין נסגר ביום רביעי מבחינתי וזהו. כולנו באותה הסירה, עם אותן המטרות וחותרים לאותו הכיוון”.
עוד על ויני והאפשרות לחידוש חוזהו: “אני רואה אותו מאוד מרוכז ונלהב. הוא שיחק משחק נהדר לפני כמה ימים…”
לאלה שממש מתעניינים בפרטים - הדיווח הראשוני היה שוויניסיוס התנצל באימון בפני חבריו בלבד, כלומר על כר הדשא. ללא נוכחות הצוות המקצועי. אלונסו אמר עכשיו בדיוק את ההיפך.
סתם ניחוש, הסיפור הזה רק יגרום לויני להתפקס יותר ולשחק יותר טוב. בפעמים הקודמות שהיו סערות דומות סביבו הן גרמו לו להתפקס. ממש בתחילת הקריירה הוא התחיל להתעסק בשטויות, פתח ערוץ יוטיוב והעלה לשם תוכן זבל, הוא יובש על הספסל ואז כשקיבל הזדמנות לאחר שעצר עם זה, קרה השלב הראשון של הפריצה שלו. כמובן גם כל הסיפור עם בנזמה שלאחריו הם דווקא הפכו לדואו קטלני. אפילו העונה הוא התחיל לשחק טוב יותר לאחר שהמקום שלו בהרכב הפך ללא בטוח ורודריגו נכנס לרוטציה.
אולי ויני פשוט לא קוף, הוא חצי קוף חצי חמור, מדיי פעם הוא צריך בעיטה בתחת כדי להתקדם.
נקווה שאם הוא ימשיך במועדון הוא יתאזן. איבדתי תקווה, אבל לפחות כרגע הוא פה וזה מה יש.
למה אתה כזה מיואש? מעבר לתקרית בקלאסיקו (מוגזם מאוד, אבל חד פעמי ומסיבה “מוצדקת”) העונה הוא ממש אחלה
כי כל פעם יש איתו סיפור אחר. הוא פוגע בקבוצה פעם אחר פעם.
הסיפור הזה כביכול הסתיים, אבל הפגיעה במעמד המאמן וחבריו לקבוצה כבר נעשתה. מלבד זאת יש את כל הסיפור של הארכת החוזה, שבסיפור הזה המועדון יפגע באיזושהי דרך בוודאות. או שבמועדון יכנעו לו, ישברו את היררכיית השכר ואת התדמית המאוד קשוחה שהמועדון יצר בעניין הזה, או שפשוט הוא יעזוב בחינם. עזיבה של מרקו אסנסיו בחינם זה משהו שאפשרי לספוג, אבל ויני הוא שחקן של מאות מליוני יורו.
אני מיואש כי פעם אחר פעם אני בוחר להשאר אופטימי ואפילו הלכתי פה כסאח עם משתמשים אחרים שירדו עליו, אבל אני מקבל בחזרה רק סטירות לפרצוף. סיבה טובה מספיק כדי להיות מיואש.
אתה מגזים לדעתי. כל אחד היה מתעצבן בחילוף כזה, ויני הגזים את זה (מאוד) כי הוא ילד מטומטם, התנצל, האירוע נסגר, נקסט.
אני גם הגנתי עליו ולא חוזר בי לשניה, עונה שעברה (בעצם - בכל משחק שהפסדנו בו בשנים האחרונות) האשימו אותו כאן גם בהתחממות הגלובלית והעונה מתברר שצדקתי
אם הפרסומים נכונים, נמאס לי ממנו. שילך כבר.
בעצם גם אם הם לא.
למה נמאס לך? אחרי שהשנה נראה שהראש שלו דווקא בכדורגל ופחות מדברים מסביב…עד שאלונסו החליט שהוא משווה בינו לבין ילד ארגינטינאי שעוד לא קרע זוג נעליים? או מהחילוף הכי מטומטם בתולדות משחק הכדורגל בזה שהחליף אותו כשהוא אש והשחקן הכי טוב על המגרש נגד יריבה שהיה חייב להמשיך להכות בה ?
ממה בדיוק נמאס לך?
אני לגמרי בצד של וויני עם כל המגרועות (הידועות לכולנו) שלו
וויני השחקן תרם לקבוצה יותר מאשר אלונסו המאמן. מגיע לו קרדיט ויחס יותר טוב
עם כל ההערכה לאלונסו- ישר אמרתי אחרי 10 מחזורים שהוא לא יחזיק מעמד בריאל מדריד. ניכר היה לראות שהקבוצה לא בריאה.
לאמן את ריאל צריך הרבה מעבר לטקטיקה. ככה זה היה לאורך ההיסטוריה של הקבוצה שלנו