הדיון של ויניסיוס: לטיפולך - ארבלואה

זה לא רלוונטי. אי אפשר לקרוא לעונה כזאת כישלון.

ההפסדים בקלאסיקו אולי כואבים כאוהד אבל שוב, הם אולי כוכבית לצד הדאבלים האלה, קונה כל עונה הפסד 4-0 לברצלונה וזכיה באלופות.

הייתה לנו תקופה איתו שכל מה שהיה לו לזרוק בהתקפה זה רוטציה בין רודריגו לאסנסיו באגף ימין. הוא התמודד עם פציעות ארוכות וסגלים לא שלמים כשהמועדון החליט שהוא רוצה לחסוך ולחכות לשחקן ספציפיים.

-לא העונה המדוברת כישלון אלא פשוט אליפות זה MUST והוא כבר חירבן לנו שתיים בפרק א’. 2022-23 בינונית-מינוס, העונה האחרונה כישלון חרוץ וציון אפס

-לגבי הסגל אני התכוונתי לעונה שעברה. שחקני ההתקפה היו כמעט תמיד זמינים. תמיד היה על הספסל ברהים, אפשר היה לעשות הרבה דברים אחרים. אפילו יותר גונסאלו גארסיה או אנדריק. לא לכל משחק הגענו עם שמיכה כה קצרה כמו בקלאסיקו האחרון.

מחזיר ברשותכם את הדיון לויני:

1. אם שחקן כזה הולך זה כישלון של המערכת. העובדה שהוא מעצבן את הקהל לא מחליפה את האמת המקצועית: מדובר בשחקן שכבר עשה פודיום כדור זהב והוא טופ בעמדתו. לא מסתובבים כאלה 5 ב-10 שאפשר להביא מתי שרוצים. שחקנים להם אין שום תשובה מול כל יריבה ביבשת הם נכס שבאופן כללי רע מאד אם ילך.
  2. השנה עזב מאמן שיכול להיות סבא שלו וגם לקח אותו מנקודה שהוא היה שחקן לא משמעותי לאותה עונת כדור זהב, מה שנראה אמר שהוא לא הרשה לעצמו לעשות מה שהוא רוצה מתוך כבוד. את אותו מאמן ותיק החליף מאמן צעיר ועל הדרך אותו שחקן איבד את מעמדתו ככוכב הכי גדול של הקבוצה. מראש קרקע פוריה להתנגשות
  3. אותו מאמן צעיר מבסס את מעמדו מול שחקני הקבוצה. מצד אחד ברור שויני והוא במסלול התנגשות, מצד שני הוא לא יכול להתנהג עם ויני כמו עם אחרון הילדים בספסל. במקרה ממש אותו ויני נמצא במו״מ על חידוש חוזה. המאמן הצעיר מבין שאם הוא מוותר עכשיו, יהיה לו קשה הרבה יותר לבסס את סמכותו אחרי שויני יחדש חוזה והקבוצה תהיה מחוייבת אליו לשנים קדימה. לא רק זה, אותו מאמן לא מעוניין שעליו תוטל האשמה עקב עזיבתו של ויני מצד ההנהלה והאוהדים. המאמן הצעיר והחכם מבין שכנראה עדיף לו להקדים את העימות לזמן והמקום שמתאים לו.
  4. המאמן מוביל 2:1 בקלאסיקו ומעוניין לא לספוג שער

לדעתי עם כל הכבוד לדרישות ריצה ולחץ, סביר הרבה יותר שהעובדות הקרות הן הגורם לעימות.

אני לא חושב שיש ויכוח על “הנסיבות” אלא על מה שקרה בפועל. שזו התנהגות לא ראויה ומבזה אפילו ולא משנה איך תסתכל על זה. אין אחד שחושב חוץ מצ’אבי אלונסו שהחילוף היה במקום, גם אני חושב שזו הייתה טעות והייתה לי ביקורת על המשחק של ויניסיוס. הרוב הריעו לו, אני התבאסתי עליו.

ויניסיוס מאוכזב מעצמו על סיום העונה שעברה לדעתי שהייתה כושלת ויודע שהוא אחת הסיבות שהעונה שלנו התקלקלה. במשחקים נגד ארסנל הוא היה כמו הכי טוב אצל היריבה, באמת. לרגע לא אמרתי אגב שהייתי מוכר אותו. הוא איבד את המעמד שלו לשחקן שהבקיע אינסוף שערים בערך מתחילת השנה הקאלנדרית בעוד הכושר שלו עצמו בריצפה. זה לא שרודריגו הומלך על חשבונו או פרנקו מסטאנטואונו. זו לא בושה להיות הסגן של קיליאן. אני גם חושב שאם היינו עושים סקר בברנבאו אז זה היה יחסית שווה מבחינת איזה שחקן אני אוהב יותר - ויניסיוס או אמבפה. בכל זאת הוא עבר תהליך אצלינו.

האמת שכמה שאני מחשיב את צ’אבי אלונסו אינטיליגנט ורואה מהלכים קדימה - קשה לי לחשוב שהכל מתוכנן או נלקח בחשבון או שיש כאן איזה גרף ושיקולים כאלה. רודריגו באמת שנכנס עשה המון הגנה וירד כמעט לרחבה. הוא גם חסר ניסיון בקבוצה גדולה ולהיות שחקן זה שונה מאשר כמאמן.

ויניסיוס נתן הרבה מאוד לריאל מדריד. האם ריאל מדריד לא נתנה הרבה לוויניסיוס? לדעתי לא היינו מספיק ‘מדויקים’ כלפי הגזענות שסבל ואולי קצת כאסח וטראש מהיריבות, עד שמפלצת גדלה.

ברגע שויניסיוס החריג את אלונסו מההתנצלות מבחינתי הוא סיים את דרכו בריאל מדריד,כן זה עד כדי כך חמור לדעתי,הבן אדם פשוט לא מבין מה הוא עשה לא בסדר ואם אחרי כל הביקורות שספג ביומיים האלה הוא לא מבין שאלונסו הוא הבוס אז הגיע הזמן להיפרד,יש לי תחושה שגם במועדון הבינו את זה אבל לא רוצים לעשות בלגן שיפריע לעונה ובסוף העונה הוא יימכר.

מקווה מאוד שלא יפתח נגד ולנסיה ואם אפשר אז שלא ישחק אפילו דקה,אלונסו חייב להעביר מסר חד משמעי-התרגלם לקייטנה שהסתיימה ברגע שחתמתי במועדון,אין יותר קייטנת קרלו,נגמר.

רק להבהיר שכל מה שהתכוונתי לומר כשהכנסתי את אנצ’לוטי לדיון זה שהוא השאיר אחריו אדמה חרוכה בעונה האחרונה (לפני כן הוא הצליח ואפילו נהנתי מהכדורגל ב24-23) שהיתה חריגה בשכונה שחגגה פה עם הדשא ונראה שגם באימונים. וזה מבאס. כי לוקח זמן ליישר שחקנים מה לעשות.

לא איכפת לי שויני נפגע וגם לא שהוא לא הכליל את צ’אבי בהתנצלות וגם לא מעניין אותי אם אלונסו סלח או לא.

מה שחשוב לי שילמדו לעבוד אחד עם השני כדי שריאל תרוויח משניבם כמה שיותר.

לפעמים לא צריך להעניש בחומרה אבל גם לא להבליג, לא לתת לו לפתוח 2-3 משחקים לדעתי יספיק.

הגזענות כלפי ויני היא כי הוא קוף שמתגרה בכל קהל שקיים. הספרדים הם גזענים, וגם בסרגוסה אטו חווה קריאות גזעניות, אבל אם בכל מגרש קוראים לך קוף, ולשחקנים שחורים אחרים לא-אולי תעשה בדק בית. אתה לא יכול גם להתסיס, להתגרות, לקחת את דמות הנבל וגם לבכות בתקשורת כמו ילדה ולספר סיפורי סבתא שאתה רק רוצה לשחק כדורגל.

מה רצית שריאל תעשה? תאיים לא לשחק? תוציא קלטות? תשלח פקסים? מה עכשיו אתה רוצה לעשות נגד טראש? זה משהו שתמיד קיים. כולם חווים את זה. הוא בעצמו עושה את זה. ריאל מדריד לא צריכה לעשות כלום נגד זה-היא משלמת לו מליונים. שיתמודד.

ההתנהגות שלו עם אלונסו היא מביישת, להגיד ״אולי אני צריך ללכת״ זאת התנהגות של שחקן כפוי טובה שחושב שהוא גדול מהמאמן והוא לא מעריך את הקבוצה שלו. זה כרטיס בכיוון אחד כי זה לא ישתפר, זה המיינדסט שלו.

אי אפשר להתדיין על ויני ברצינות מבלי לחשוב על חלופה הולמת.

זו הזדמנות טובה לציין שהרצון לבנות קבוצה “סביב אמבאפה שתעבוד בשבילו” או משהו בסגנון הוא תקדימי מהבחינה הזאת שהצב נהנה משנתו הראשונה בבוגרים מכוכבים כשרוניים סביבו: אלו לא רק מסי וניימאר, אלא גם פלקאו במונאקו וקבאני בתחילת דרכו בPSG.

אילו שחקנים בעולם רלוונטיים מבחינתכם בתסריט בו שולכים את ויני “הביתה”?

אני מתקשה לחשוב על שם כלשהו.

יש אחד כזה בקבוצה - רודריגו

להביא חלוץ 9 מהרמה הראשונה ולשלוח את אמבפה שמאלה או שישחק כ-10 עם נטייה שמאלה במערך 343. נהיה יותר מאוזנים.

גם הוא צריך לעוף מהקבוצה.

קיין? האלאנד? דין דוד?

כולם נעולים בקבוצות עילית ויעלו הון תועפות או לחילופין פשוט לא נמצאים באותו איזור חיוג מבחינת כישרון כמו ויני או הקולגות לשעבר של אמבאפה.

במילים אחרות - להחליף את ויני זו משימה מורכבת מאוד בהתחשב בכך שלא כדאי לבזבז את שנות הפריים של אמבאפה על עונות בנייה.

כרגע אנחנו ניזונים משמועות, ולצד זה פרסומים של עיתונאים שבעיני מחפשים לחמם ולקצור תגובות.

הכי גרוע בעיני זה להגיב כשהנושא עדיין חם, ומהבטן.

חייבת להיות תגובה כלשהי של המועדון, לכאן או לכאן, ולטעמי היא חייבת להיות לפני המשחק הקרוב עם ולנסיה, כדי לצמצם למינימום את הספקולציות. אי תגובה יעמיד את המאמן במצב קשה עד לא אפשרי, כל פעולה תישפט כלעשות לויני דווקא או כניעה לויני.

ויני בחר במודע לא להתייחס לאלונסו בהתנצלות שלו, וזו אמירה חזקה, במיוחד שההתנצלות באה באיחור יחסית.

הבעיה העיקרית בעיני היא המו”מ התקוע על חידוש החוזה, ואוטוטו כניסה לשנת חוזה, אבל אני מניח שאם יוחלט להיפטר ממנו, המועדון יעשה זאת במהירות וביעילות ובמחיר מתאים. אמנם ויני תרם תרומה רבה לקבוצה והיה משמעותי מאוד בדרך ל 15 (ובמידה פחותה ל 14), וחבל שהוא לא באמת מתבגר להיות מוצר שלם יותר, אבל הוא לא מעל המועדון, כמו שאף אחד לא מעל המועדון. אתה לא יכול לנשק את הסמל ואז כשאתה נפגע להטיח מול כולם שעדיף שתעזוב.

זו הבעיה הכי גדולה לדעתי.

הלוואי, אבל מאיפה תביא חלוץ ברמה הראשונה? לאן תמכור את ויני ב200 מיליון (המחיר המינימלי שיעלה חלוץ כמו הלאנד, אם בכלל היה אפשר לקנות אותו)?

אין ספק, זה תהליך שכנראה יקח זמן עד שנצליח לשים את היד על אחד שכזה אבל הוא הכרחי. מעבר לכך, זה לא שההרכבה של ויני ואמבפה היא אידיאלית, וכמעט בכל משחק אנחנו חוזרים לכך שיש לנו חוסר בחלוץ 9. אולי אינדיווידואלית נהיה פחות טובים, אבל המכלול יהיה טוב יותר. כרגע אין לנו שחקן שיהיה פיבוט במרכז ההתקפה עם משחק גב, שחקן שהוא כתובת להכנסות כדור והגבהות לרחבה, כרגע יש אלמנטים חשובים שחסרים במשחק שלנו וחלוץ 9 אמיתי יוכל להוסיף אותם.

מאיפה אני אביא חלוץ? כרגע אין, אבל אלו דברים שלוקחים זמן. ויני לא עוזב עכשיו ולכן גם אין צורך להביא עכשיו שחקן. בזמן האחרון הייתה תנועה גדולה של שחקנים בעמדה הזאת. אני לא חושב שהלאנד הוא האופציה היחידה. אפילו חוסלו הוסיף לנו המון למרות שלא היה שחקן טופ.

מתישהו יפול בשוק. בינתיים אפשר להביא איזשהו ולאחוביץ’ בחינם.

למה לא אידאלית? כי אמבפה צריך לשחק בכנף? זה לא נראה כמו הרעיון של צ׳אבי אלונסו

כי חסר לנו שחקן במרכז ההתקפה שנוח עם משחק גב אל השער ויודע לגנוב שערים. יעני 9.

זה שאתה חושב ככה, אני מבין. אני פשוט לא בטוח שאלה התוכניות של המאמן שלך

כמובן. השאלה שאוריה שאל היא תיאורטית ולכן גם התשובה. בכל מקרה הדיווחים הם שעדיין הכוונה לחדש לויני את החוזה והיום גם התפרסם שצ’אבי וויני יישרו את ההדורים. אני מניח שאם ויני יעזוב השאלה תהיה יותר קונקרטית ואז כבר נראה מה המועדון באמת מתכנן.

חנן אחרי יותר משנה אתה עדיין מחזיק מהאגדה הזאת של אמבפה בכנף?

צאו מהסרט, חלוץ 9 לא יבוא ולו בגלל שאמבפה לא מתכוון ללכת לשום מקום.