אני חולק עלייך לגבי היכולת שלו וחלק מהעניין של להיות שחקן התקפה בטופ של הכדורגל זה לדעת להבקיע. נתתי בכוונה דוגמא את ראפינייה שכנראה מבקיע גולים פחות יפים ממנו ויש לו שליש מהכישרון שלו. ובעונת הפריים שלו אשתקד הוא עשה נגדינו גול בקלאסיקו מכל מצב. לא ביקשתי מוויני שיעשה סלאלום של חמישה שחקנים או גולים שלא מאפיינים אותו נניח בומבה מחוץ לרחבה. כבר קיבל את הכדור במצבים נוחים פעמיים מול שחקני הגנה שמשקשקים ממנו ו…כלום.
הלאה: לא היה נראה שוויניסיוס יגיב טוב לחיבוק פוטנציאלי מצ’אבי אלונסו שהוא בעצמו מאמן חדש בטופ של הכדורגל, פלוריאן וירץ בבאייר לברקוזן ועוד שניים-שלושה שחקנים זה לא דומה לכמות האגו ולכוכבים של ריאל מדריד. מעבר לכך - אנשים לא לוקחים בחשבון שהוא הוחלף ברודריגו חברו הטוב. אני חושב שאי אפשר לעבור על זה בלי התנצלות באינסטגרם אפילו. ולא תומך בחילוף שלו כמובן, הופתעתי. יש הרבה דברים שאפשר להגיד עליהם שהתקשורת סתם נכנסה למוד של “ריאל מדריד מאפשרת לו להרגיש שהוא מעל המועדון”. הפעם לדעתי כן נחצה איזה קו אדום.
אגב בדיוק לפני שנה ויום - כדור הזהב שלא הגיע - ומאז ויניסיוס דעך ודעך ודעך. הציוץ הלוחמני שלו בטוויטר “אעשה את זה עוד עשר פעמים” - איבד ממשמעותו.
למען האמת אין לי הערכה באיזה שחקנים מדובר מלבד ויני ואולי רודריגו. כל הדיבורים שהם לא אוהבים את זה שצ’אבי אלונסו מעורב ודורש יותר רצינות מאשר קודמו. מאוד חמור בעיניי ואם זה יתברר כנכון אז דחוף להעיף את השחקנים האלה.
ככל שזה נכון- זה עשוי להגיע רק משחקנים שמרגישים נפגעים מהיחס של אלונסו עד כה.
ויני די חשוד מיידי, בטח לאחר החילוף. רודריגו- לא נראה לי סביר כי השמועות שהוא רוצה לשחק בצד שמאל ואז ויני הוא היריב לעמדה כך שהגיוני שהוא לא ירבה בדקות. ברהים (העדפה של מסטה)? נראה ילד טוב מידי בשביל זה.
אני יכול לחשוב על אסנסיו ואנדריק שנפגעו מהגעת אלונסו, אבל אני לא חושב שהם אלו שהתלוננו. הדיבורים שויני לא מרוצה מגיעים גם מברזיל וגם ממריו קורטחנה. אין לי ספק שהדיבורים לגביו נכונים.
עד היום חשבתי שעדיף ליישר אותו והאמנתי שזה אפשרי. עכשיו אני ממש בעד להיפרד ממנו. התועלת לא שווה את הנזק. צריך למכור את כל הברזילאים.
גם אני ראיתי את הדיווחים וזה מטריד אותי מאוד. אחרי יום ראשון חשבתי ״לפחות אנחנו בתקופה מוצלחת ככה שהחרא לא צף מהר״ אבל אם דיווחים כאלה יוצאים עכשיו כשאנחנו מנצחים 12 מ13 משחקים מה יהיה כשנתחיל להאט?
ברור שאפשר לחשוב שמדובר רק בשחקנים מתוסכלים אבל אי אפשר להשלות את עצמנו שויני הוא לא דומיננטי, הוא נראה תמיד חברותי עם כולם ואני בטוח שיש עוד שחקנים מובילים שכבר בדעה שלילית על אלונסו.
נראה שאלונסו בבעיה. מעניין איך יתמודד איתה כי זה ממש יכול לאכול את הקבוצה מבפנים.
אנחנו היינו הקבוצה הרצינית היחידה בלי משחק לחץ. שנה אחרי שנה הסתכלנו בתסכול על הקילומטראז’ שהקבוצה שלנו עושה יחסית לאחרות. פער תהומי, ובדיעבד הישג לזכות בכ"כ הרבה תארים בלי להתאמץ.
חוצפה מטורפת. אחרי הביזיון של העונה שעברה, שהגישה החופשית התפוצצה בפנים, ואחרי שהם עדים לכך שהמשחק הקבוצתי נושא פירות, הם מעיזים ללכלך.
הכתבה כאילו מדברת לשלילה אבל אני מאד מקווה שהיא נכונה ושאלונסו לא מוותר לאף אחד. הגיע הזמן לעשות סדר בבית זונות שהיה פה והגיע הזמן שיהיה פה בעל בית שלא רק ילטף את השחקנים, מי שלא רוצה להתאמץ אחרי השנה שעברה ולא יכול לקבל מרות מוזמן ללכת.
ויניסיוס ג’וניור מפרסם הודעה ומתנצל על התנהגותו בקלאסיקו שלושה ימים לאחר התקרית והזעם בהחלפתו. לפי ESPN זה קרה ביוזמת המועדון כמובן. השחקן התאמן כרגיל היום. המאמן צ’אבי אלונסו אינו מוזכר.
"היום אני רוצה להתנצל בפני כל שחקני ריאל מדריד על תגובתי כשחלפתי בקלאסיקו. כפי שכבר עשיתי באופן אישי באימון היום, אני רוצה להתנצל שוב בפני חבריי לקבוצה, המועדון והנשיא.
“לפעמים התשוקה גוברת עליי כי אני תמיד רוצה לנצח ולעזור לקבוצה שלי. האופי התחרותי שלי נובע מהאהבה שאני מרגיש למועדון הזה ולכל מה שהוא מייצג. אני מבטיח להמשיך להילחם כל שנייה למען טובת ריאל מדריד, כפי שעשיתי מהיום הראשון שלי כאן”.
מצחיק שאין התנצלות בפני המאמן שלנו. הוא לא חלק מהעניין? התשובה הכי טובה היא צמד בשבת אם יפתח.
לגבי הדיווח באתלטיק - מודע לפרימדונות אצלינו שלא בא להם לעבוד, אם כי נראה לי שיש בכתבה הגזמה פרועה ומגדילים את הסיפור/האווירה לרעה כמו גלידה ב-1.90 במקדונלדס. רודריגו לא שחקן בכיר ובטח לא מאז אפריל ואולי מעולם לא היה. ראול אסנסיו ילד..שעובד. ולא היה מתנהג ככה, והוא גם משחק בגלל מכת הפציעות.
זה הברזילאים למעט מיליטאו. אפשר לעבור שחקן שחקן על דרך השלילה ולראות מי עשוי היה להרגיש כאילו ההגעה של אלונסו פגעה בו. (שזה רודריגו, ויני, אנדריק ואולי אולי ואלורדה מקווה מאוד שלא).
אני מניח שמדובר גם בואלורדה והאמת שגם בקמאבינגה שהוא חבר טוב מאוד של ויני.
אבל שנייה לפני שאנחנו מתחילים לזרוק פה שחקנים בואו נראה איך זה מתפתח. נכון שבדר״כ כשחלק מחדר ההלבשה נגד המאמן זה מסתיים ברע אבל כרגע (איכשהו) הקבוצה מנצחת, הדקות מתחלקות בין הרבה שחקנים ככה שצ׳אבי לא תלוי במצב רוח של אחד מהשחקנים וויני נאלץ לפרסם את הודעת ההתנצלות הזאת.
למרות שאם יהיה פיצוץ לשחקנים תהיה אחריות גדולה במצב אבל חלק גדול מהעבודה של מאמן ריאל היא לנהל את האגו הזה, כרגע נראה שהציון של צ׳אבי לא משהו אבל אני מנסה להיות אופטימי ולחכות (ספציפית עם ויני אני לא מאמין שיהיה פיוס אבל זה לא בהכרח מפרק הכל).
לא מבאס ולא כלום, השחקנים צריכים להבין שזה הדרישות של המאמן החדש והם צריכים להתיישר, מה שגם המועדון חייב להמשיך לגבות את אלונסו.
השיטה של אנצלוטי נכשלה ונכשלה בגדול, סיימנו עונה ללא אף תואר והובסנו נגד ארסנל, לשחקנים כרגע אין ממש say בעניין, שיעבדו כמו שצריך.
וינסיוס הוא שחקן שובר שיוויון ללא ספק אבל ויש אבל גדול, הוא לא מעל המועדון והוא לא שחקן שאי אפשר להחליף, אם הוא ממשיך בקו הזה אז שיימכר, נביא חלוץ מוכח במקומו והעניין הסתיים, הוא כבר מבחינתי לא שווה את הנזק שהוא גורם.
השיטה של אנצ’לוטי לא נכשלה, והראיה היא 2 הדאבלים. השאלה הגדולה היא האם אנצ’לוטי שחרר את החבל כי הוא לא רצה להקלע לעימות עם השחקנים, או שהשחקנים למדו לזרוק בגלל שאנצ’לוטי שחרר את החבל. בכל מקרה ויני טיפש גמור ואנצ’לוטי או לא הוא בכל מקרה היה כזה.
ויני פשוט אידיוט, לא צריך למצוא אשמים לכך אולי מלבד ההורים שלו. נכון לעתה לא באמת ידוע על בעיה רוחבית יותר מאשר ויני.
הייתה הצלחה מסחררת בעונה אחת וכישלון מטורף בעונה האחרונה, לדעתי גם 2022/23 כושלת בגלל הדרך בה הודחנו מול מנצ’סטר סיטי ובעצם הפסקנו לשחק אחרי המונדיאל, בקושי מקום שני. רוצה לומר: הכל מתאזן. מול מי התמודד הדון לאליפות ב-2021/22? ברצלונה הייתה בלי פראן טורס ופייר-אמריק אובמיאנג וחיכתה לנס מקון אגווארו ולוק דה יונג.
אני אפילו לא הלכתי רחוק עד לאפשרות של מכירה או השעיה. אבל ההתנצלות שלו בטוויטר לא מספיקה מבחינתי ואם אין מילה לגבי המאמן זה פחות שווה. זה גול עצמי ענק שלו כי הוא לא הבקיע בקלאסיקו והיה במגמת עלייה. מספיק שהוא נושך שפתיים ואומר לצ’אבי אלונסו בארבע עיניים משהו כמו ‘לדעתי היה לי משחק טוב והתבאסתי כשהוחלפתי’ ולא עושה את הסצנה הזו מול כל העולם - והיו עפים על המשחק שלו (הרוב - לא אני).
שום מתאזן. קונה מראש קדנציה כמו של אנצ’לוטי, ובואו לא נשכח שגם הוא התמודד עם ים בעיות ושווע לשחקנים בכל קיץ. עסקת חבילה של 2 דאבלים ב4 שנים זו חבילה שווה במיוחד. לא יודע איך אתה עושה את החשבון שלך.
אז אני מסביר לך, הוא לא התמודד מול אף קבוצה רצינית בעונת הבכורה שלו, אוי ואבוי אם לא היה זוכה באליפות. למרות שאתלטיקו מדריד החזיקה בכתר היה ברור שזה נגמר. ברצלונה, אתה רוצה לראות את ההרכב שלהם בקלאסיקו הראשון? ועוד עם ההלם של עזיבת הדיוס.. גם העונה שעברה חרא אחד גדול. היינו צריכים לשרוד למרות הפציעה של דני קרבחאל שהיא מכת מוות. תמיד היה לנו ספסל יותר נורמלי ממה שהיה לברצלונה בקלאסיקו האחרון למשל. גם בעונה שעברה היה לנו סגל יותר טוב.
הוא פשוט לא עשה כלום. קחו כדור ושחקו. נכניס את אמבפה להרכב ונשאיר את החלק הקדמי כמו שהיה.
סליחה על הדל”פ אולי אבל גם אכפת לי איך הכדורגל של ריאל מדריד נראה. לא בכל שנה או עשור יש נס כמו בגביע ה-14. זה היה קצת גדול מקרלו אנצ’לוטי וההחלטות שלו. הכדורגל שלנו היה חסר ברק כל הזמן גם כשניצחנו בלי סוף בתחילת עונת 2022/23. אפילו בדאבל הראשון יש את הצלקת כמו ה-4:0 בסנטיאגו ברנבאו. שלא נדבר על העונה שעברה כן?
אני זוכר שבשנה שעברה כתבתי כשהובלנו בשבע נקודות יתרון אחרי ה-0:3 על ויאדוליד - או.קיי יש מצב שהקבוצה צברה ביטחון ונוכל לנצל את המשבר העצום של ברצלונה. מניח שהכדורגל שלנו כן ישתפר לפחות קצת. מצד שני איזו מין אליפות זו יכולה להיות אם לא מסוגלים לנצח באף משחק גדול והכדורגל בא לך להקיא? וזה לא שחסרים אמצעים.
אבל לא משנה מבחינתי עדיף להתמקד עכשיו בוויניסיוס. מה שהיה, מה שקורה, מה שיהיה. אני היחיד שמתוסכל שהוא לא הבקיע במשחק?