אפשר היה להוציא את ויני בדקה ה 60 במשחקים חלשים מאוד שלו שבהם הוא רק הרס.
וכמובן לא לגרום למצב שהוא כל ההתקפה שלך, אבל זה כבר גדול על קרלו.
אף אחד לא הכריח את ויני להינעל עם הכדור ולנסות את אותו מהלך של לזרוק את הכדור קדימה 300 מטר ולקוות לטוב. לא קונה את השטות הזאת שזאת תכנית המשחק, גם איך אפשר להגיד שהוא היה ״כל ההתקפה״, כשיש את אמבפה שמרביץ כמות כזאת של גולים ועוד כשהוא מתחיל לשחק באזור דצמבר?
האמת הפשוטה היא שהשתן עלה לו לראש, וכשהוא קיבל את ה״סטירה״ של כדור הזהב החלה התדרדרות מנטלית.
אני אף פעם לא החזקתי ממנו השחקן שעשו ממנו ואני חושב שעצם העובדה שהוא לובש את המספר 7 בריאל עושה עמו חסד ומאדיר אותו הרבה יותר ממה שהוא באמת. שחקן טוב, אבל רחוק ממה שעשו ממנו.
חנן רק שאני אבין - אתה מאשים את ויניסיוס בהתנהגות של בלינגהאם?
בדיוק. זאת הטענה המרכזית שלי.
אמבפה יכול להרביץ גם פי 2, הוא לא מייצר שערים, הוא זה שמסיים אותם.
מחזיק ממנו או לא, מדובר באיש שהביא לך דאבל עונה שעברה בלי מאמן. זה לא כ"כ נתון לוויכוח.
יכול להיות שהוא לא יחזור לעצמו, כן? אבל אני מאוד מקווה שכן, וכאמור - בלי שנהיה תלויים בו.
אני מאשים אותו בהעכרת האווירה, שבין השאר גרמה גם לבלינגהאם לרדת מהפסים כמו שהיא גרמה לכל המועדון.
הוא שחקן ענק, יכול לייצר לבדו מצבים ושערים בקצב של אחת לחמש דקות, אבל באותה מידה הוא הראה שהוא יכול גם לרסק אותנו. אם מגיעה לו ביקורת הוא גם יקבל אותה, וכמו שזה נראה הוא קיבל אותה גם מהמועדון עצמו.
אתה מגזים לדעתי, וגם מסיר אחריות ממי שהיא מגיע לו (שלא יגיד לשופט fuck off, מה קשור ויני?), אבל שיהיה.
לגבי הפסקה השנייה כתבתי בתחילת הדיון.
לא מייצר שערים? אנחנו מדברים על אותו שחקן?
מי שהביא דאבל זו הגנה סולידית עם קישור טוב. כשהיה מאחורי המטומטם הזה שחקם כמו קרוס שניווט אותו כל המשחק וידע איך לגרום לו לרוץ לשטח ולנצל את היתרונות שלו, אז הוא סיפק מספרים (עדיין צריך לספק יותר לטעמי).
גם אני שואל את עצמי את אותה שאלה
ובכן, אנחנו רשמית לא רואים את אותה הקבוצה
אוראל אתה מתעלם מכך שהוא היה הכתובת היחידה שלנו בהתקפה למשך עונות ארוכות. לא צריך להיסחף גם לצד השני, הוא עשה דברים מדהימים אצלנו, והוא עוד יעשה בקרוב מאוד שוב את אותם הדברים. הלחץ שמופעל עליו הוא אסטרונומי, אנחנו בכלל לא מבינים מה זה להיות דמות שכזאת ומה לעשות, הוא כנראה לא הבנאדם הכי קשוח בעולם. הוא עבר משבר אבל זה יעבור.
חנן אפילו קרלו אנצ’לוטי אמר עכשיו במסיבת עיתונאים בברזיל שהעונה ויניסיוס ג’וניור לא הוציא את המיטב. אפשר לבקר אותו על העונה החלשה הזו (השקר הוא שכמעט כל גול שלו היה וואו נניח הצמד נגד זלצבורג) מבלי להוריד מערכו (עם זה אני לא מסכים) ותרומתו בעונת הדאבל. הוא הפך לממש לא רלוונטי. הלחץ עליו היה גבוה יותר לטעמי בשלבים קודמים בקריירה. מה גם שהעונה התחילה בסדר גמור וההצגה נגד בורוסיה דורטמונד.
סלח לי אבל לא הבנתי מה אתה מנסה לטעון. בעיות הבנת הנקרא שלי.
אני קושר קשר ישיר בין הפסקת ההתמקדות שלו בכדורגל, לבין ההתבכיינות האינסופית על המגרש וליכולת הירודה שלו העונה. הליגה נגד גזענות, התעסקות בתסרוקות ובשיווק וכל מיני בולשיטים למיניהם.
אם הוא רוצה להיות הפנים של המועדון נדרש ממנו קצת יותר. כריסטיאנו היה סופג בוז כמעט בכל אצטדיון, זה מנע ממנו לסחוב את הקבוצה גם כשקשה?
אני לא מצפה ממנו להיות כריסטיאנו, אלא מצפה שלא יהיה ניימאר. בנוסף, אין לו יותר מדי שכל בין האוזניים וזה דבר שאי אפשר לשדרג מי יודע מה.
כמו כן, אני חולק על הטענה שהוא היה הכתובת הבלעדית (או העיקרית) ״במשך עונות ארוכות״. בלינגהאם הציל לנו את התחת בעונה שעברה, לפניה היה גם את בנזמה, העונה יש את אמבפה. עוד לא נכנסתי לתרומה של רודריגו ושאר הסגל.
הוא אמנם וירטואוז לעיתים, אבל אני לא מסוגל לסמוך עליו ואני פשוט סובל ברוב הזמן כשאני צופה בו משחק. כתבתי כמה וכמה פעמים שלטעמי התקרה של רודריגו בשמאל גבוהה יותר ושהוא אכל אותה בגלל שויניסיוס קיבל יחס מועדף על פניו, על אף שברגעי ההכרעה רודריגו הציל לנו את התחת לא פעם ולא פעמיים.
אני אסביר: יש לי הרושם שכאשר מעבירים על ויניסיוס ביקורת על העונה הנוכחית אתה לא שותף לה ובמידה רבה נאחז בעונה שעברה הפנטסטית בהחלט שלו. אני טוען שזה לא קשור. אנחנו לא מנתחים עידן או יכולת באופן כללי, לדעתי לפחות, בכדורגל דברים משתנים מהר. הכושר שלו מזעזע. אני יכול לזרוק המון משחקים שהוא “זרק” לנו העונה. אפילו לא סתם משחק חלש-חלש-חלש נגד ארסנל שאתה אומר לעצמך איך באיתיחאד הוא לא מצליח באף דריבל ומאבד איזה 18 כדורים שזה המון. למשל משחק החוץ נגד אוססונה בליגה. כל כך הרבה משחקים עם דריבל מיותר ו\או פס אחרון מרושל. מעבר לביקורת הרגילה על התעסקות בשופטים ויריבים וכדומה שהרגיש לי שזה פגע בקבוצה.
לקיליאן אמבפה היו כמה משחקים העונה בהם הוא נראה נואש. הקלאסיקו הראשון למשל, אפשר לציין גם את הגומלין נגד ארסנל, היו לו עוד משחקים לא טובים, נגד אתלטיקו מדריד הוא סידר את הפנדל המוחמץ וזהו. אבל היכולת החלשה שלו מעולם לא גררה את כולם לכאוס כזה. כמובן שהיה מאמן שצריך לעצור את זה, אבל אני מפיל את האחריות על ויניסיוס.
חוזר ואומר, אין בכלל מה להשוות את ויני לקיליאן באספקט הזה. ויני היה המייצר הבלעדי של רוב המצבים שלנו בשנים האחרונות, אמבפה לא. ברור אם כן שכשויני יהיה חלש הוא “ידרדר את כל הקבוצה”. שחקן שאחראי על סיומת בהגדרה לא יכול לעשות כזה דבר.
הבעיה היא לא במחסור המצבים כשויני חלש, אלא בזה שהוא ממשיך לדרוש את הכדור כל התקפה וללכת ראש בקיר, זה לא רק הוא אלא השיטה של המאמן, אבל ויני גם חייב להבין לבד שהוא בתקופה לא טובה ולשחק יותר פשוט, לשחרר את הכדור מהר, לשחרר שטחים לשחקנים אחרים בכושר יותר טוב, לא לכפות את עצמו על המשחק, אבל הוא ממשיך לדרוש את הכדור ולאבד אותו ולהרוס את רוב ההתקפות.
זה פשוט דור, אני לא מחלק את זה לפי עונות. הוא שחקן בעל יכולת מטורללת שכבר הוכיח את עצמו. אני לא חושב ששחקן שעד ינואר שיחק מעולה בלילה אחד שכח איך משחקים כדורגל. דברים משתנים בכדורגל אבל לא בצורה כזאת קיצונית. אני עדיין זוכר לו את העונות שעברו כי שם הוא הוכיח את היכולת שלו. אם כבר, הכושר המזעזע שלו נתון לשינוי. כדורגל הוא לא שכח איך משחקים.
גם אני מפיל את האחריות לכאוס על ויניסיוס, אם לא הובן מדברי. רק שאני בוחר להאמין שהוא והמועדון למדו מזה (לפחות כך התפרסם בתקשורת) וביחד עם השיפור בכדורגל שאני מאמין שיקרה תחת אלונסו, הדברים האלו לא ישנו. רק הזמן יגיד אם זה יקרה, במידה ודברים לא ישתנו, תהיה בטוח שאני לא אעלם.
ויניסיוס ג’וניור עדיין עם התסרוקת המגוחכת הזו של הצמות - מסדר לברזיל בדחיקה 0:1 על פרגוואי - ניצחון בכורה בעידן קרלו אנצ’לוטי - והעפלה למונדיאל. שערו השביעי בנבחרת ב-41 הופעות - לא מספיק. כמובן שזה גם לא מעיד על משהו בינתיים, ובחודש נובמבר ראפינייה היה זה שזכה לכבוד - אבל בינתיים ויניסיוס שיחק שני משחקים במדי ברזיל עם החולצה היוקרתית של מספר 10. זו שאולי תשוב לניימאר - אם ישוב לנבחרת. ויניסיוס “מצטרף” לרשימה של אגדות שלבשו את החולצה - מעל כולם פלה במונדיאל 1998, וגם ריבאלדו במונדיאלים 1998 ו-2002, רונאלדיניו במונדיאל 2006 וקאקה במונדיאל 2010. ואז בא ניימאר. כמובן שוויניסיוס עשה זאת בסה"כ במשחק מוקדמות.
אתמול או שלשום דווח ב-AS שהכל סוכם והחתימה הרשמית עד 2030 - שתהפוך אותו לשחקן עם השכר הגבוה ביותר בסגל (אם מתעלמים ממענק החתימה השמן שקיבל קיליאן אמבפה ומתפרס על פני כמה שנים) - תהיה לאחר אליפות העולם למועדונים.