אני טוען דבר פשוט, אם יש לך שחקן שאתה רוצה להביא, תביא אותו. יש לנו בעיה של מזומנים? יש איזשהו שחקן שאנחנו מעוניינים בו ולא יכולים להביא אותו בגלל שאין לנו את היכולת הכלכלית? זה לא המצב. הדבר היחיד שמגביל אותנו זה מדיניות הרכש שלנו והעובדה שמצב הסגל פנומנלי ואין עוד שחקנים זמינים בשוק שיכולים להכנס להרכב שלנו. גם אם היה לנו את ה400 מיליון יורו האלה הם לא היו יוצאים מהקופה. לכן, שווה לנו ויניסיוס אחד מ400 מיליון יורו בבנק.
אורי, הדיווחים (שמגיעים מכתבים מאוד אמינים) אומרים שבריאל מדריד אמרו להם שאם הם רוצים אותו הם יכולים לשלם את סעיף השחרור, ושלא יהיה משא ומתן עליו. אם אתה רוצה לטעון שהדיווחים לא נכון, אז בכיף ואכן אין לי דרך להוכיח את אמינותם. אם הדיווחים נכונים, אז צריך להבין למה במועדון דחו את ההצעה הזאת על הסף. ייתכן ומחיר קניה לא שווה למחיר מכירה?
בסופו של דבר ויני בן 24 בלבד וכבר יש לו חלק קריטי בשתי זכיות בליגת האלופות. להוציא אותו מהקבוצה יחליש אותנו משמעותית.
אין שום שחקן בעולם שיכול להחליף אותו אצלנו.
הבחור הזה לא מפסיק להשתפר, הוא תחרותי בטירוף וזולל תארים בקצב גבוה.
חלק מהזמן הוא שיחק בלי חלוץ נורמלי. חלק מהזמן בלי קיצוני באגף השני שיאזן את השמירה. וחלק מהזמן בלי שני אלה. השנה יש לו גם חלוץ מדהים וגם שחקן כנף מקביל כישרוני ובשל יותר. עם בלינגהאם מתחת. כדי לוותר עליו דווקא כשכל הכוכבים מתיישרים לנו צריך יכולות ניהול של ברתומיאו ולאפורטה 2.0.
הוא לא מסי ולא כריסטיאנו, אבל הוא הדבר שהכי קרוב היום לעשות את מה שהכי חשוב בכדורגל - להוציא הגנות משיווי משקל. מאיזון בהגנה. הוא נפיץ יצירתי ותחרותי מכל מה שיש בשוק.
כשהמשחק עומד - הוא מצליח לחדור אותו. כשהמשחק זז מצד לצד אין שני לו בעולם בכל הקשור למתפרצות.
אם הוא יילך הוא טמבל, אם נמכור אותו, ולא משנה באיזה סכום - אנחנו לא פחות.
מדהים אותי שהדברים האלה יוצאים מהמקלדת של אוהדי הקבוצה שהוכיחה לפני 5 דקות בפעם ה-1000 ששחקן בודד הרבה פחות חשוב מהתנהלות ארגונית וניהול אחראיים וחכמים. כאילו לא קמנו מעזיבה של כריסטיאנו ושל כרים (שחקנים גדולים מויני הנוכחי לכל הדעות, עם כל הכבוד), מהנפילה עם האזארד, מהעזיבות של זיזו, בלי למצמץ כמעט. וכל אלה בלי פרמיה היסטרית שמספיקה למהפכה (שלא צריך) בסגל.
חנן - ההסבר פשוט כאמור, או שהוא לא רוצה לעזוב או שההצעה לא קיימת. אם היא קיימת והוא היה מעוניין, המועדון לא היה ״מסרב״ ועומד בדרכו. מעולם לא עשינו את זה כששחקן באמת רצה לעזוב. אם הוא לא רוצה, ברור שפומבית/תקשורתית יפמפמו ש-״אין מו״מ״ כי כל הצדדים מרוויחים מזה.
לא “קמנו” מעזיבת כריסטיאנו, הזמנים השתנו. כריסטיאנו היה קשיש, והתמודדנו מול אדי דלק של ברצלונה. לגבי בנזמה - ויניסיוס ייזכר כגדול ממנו בהרבה (אם יישאר באירופה כמובן)
המקרה הדומה זה למכור את כריסטיאנו ב-2012 ואז לא היית אומר דבר כזה.
ברור שניהול זה הדבר הכי חשוב בכדורגל - אבל יש שחקנים שיודעים להסתיר גם ניהול כושל.
דמיין את השנים האחרונות מעזיבת כריסטיאנו עד עכשיו בלי ויני - המשך הבינוניות.
אם אתה מוכן לקחת את הכסף, מה היית עושה איתו בלי לרדת ברמה?
אתה למעשה טוען שהדיווחים שדחינו את ההצעה לא נכונים (ולא משנה מי “משקר”, המונדון או הכתבים). אין לי דרך לדעת האם זה נכון או לא נכון. יש כתבים שאני מאמין להם, חפד ומריו קרטוחנה הם חלק מהם, ועל זה אני מבסס את הדברים שלי.
חלק מההתנהלות הארגונית שלנו היא לא למכור את הכוכבים, אלא אם הם מבקשים לעזוב. אם ויני היה מבקש לעזוב בעצמו ברור לי שהיו מוכרים אותו. זה לא אומר שאנחנו מוכנים למכור את כולם מטוב ליבנו. קסמירו ביקש, אלונסו, רונאלדו, זידאן, כולם ביקשו לעזוב ולכן עזבו, לא כי קיבלנו הצעה שבלתי ניתן לסרב לה.
אין לי ספק שנהיה בסדר גמור אם ויניסיוס יעזוב, וייתכן אפילו שאם נקנה את הלאנד במקומו ואמבפה ישחק בשמאל כמו שהוא מעדיף, נשתפר אפילו. אבל זה השיקול היחיד שצריך להילקח בחשבון. שוב אני אגיד שגם אם ייכנסו ה400 מיליון יורו האלה, מהחשבון בנק של המועדון הם לא ייצאו בכל כך קלות. למועדון יש דרך ברורה בכל נושא הרכש והוא לא ישלם על אף שחקן יותר ממה שהוא מעריך אותו.
כל עוד שאנחנו לא סגורים על נכונות הדיווחים אין לנו קרקע לדיון. כל הבסיס לדיון פה הוא הדיווחים. אם אכן במועדון היו מוכרים תמורת 400 מיליון יורו יש בזה הרבה היגיון, אבל מההיכרות שלנו עם המועדון כנראה שהיינו עוברים עוד כמה זכיות בליגת האלופות עד שמישהו היה משתמש בהם לחזק את הקבוצה.
בכל מקרה זה סתם דיון תיאורטי לפחות לעתה. גם הדיווחים וגם ההיגיון אומר שאין באמת כלום בסיפור הזה.
לא, אני טוען שיש פה משחק פוליטי-תקשורתי עם דינמיקה פשוטה, ושונה למדי מהתסריט הכביכול קלאסי של פניה למועדון → קבלת הסכמה → פניה לשחקן. ברור שבמציאות זה לא מתנהל ככה ויש ערוצי תקשורת מקבילים, רמיזות ומגעים עקיפים. קסמירו ביקש לעזוב כי ידע שיונייטד רוצים אותו ומוכנים להציע סכום מכובד, יונייטד מצדם בדקו את זה איתו עוד לפני והכינו הצעה כלשהי שהאמינו שתהיה בכיוון ושהם יכולים לעמוד בה (שמאוחר יותר אולי נדונה במו״מ והשתנתה, אבל זה לא העיקר).
אז אם באמת יש הצעה סעודית על זיליון שמקלז, בוודאות יש גם תקשורת כלשהי עם מחנה ויני, ואז התרחישים הם:
ויני רוצה לעזוב עבור התנאים המדוברים → ויני אומר את זה למועדון → ״ריאל מדריד לא עומדת בפני מי שלא רוצה להיות פה״ (מוציא שם טוב למועדון)
ויני לא רוצה לעזוב עבור התנאים המדוברים → ויני אומר את זה למועדון → ״ויני הוא מועמד לכדור הזהב ואין מו״מ לגבי מכירה שלו״ (שומר על שמו הטוב של המועדון, משתיק את התקשורת, מלטף לויני את האגו, מס שפתיים).
מה שאתה טוען מאוד הגיוני ואין לי דרך או מוטיבציה להפריך את זה. אני לקחתי את הדיווח כמו שהוא. ייתכן והמועדון היה באמת מוכר.
בכל מקרה אם היה מתברר שהוא היה מוכר רק בגלל שזה כסף גדול, הייתי מתבאס לשמוע על כך. אנחנו לא אייאקס או בנפיקה, ולא מייצרים שחקנים למועדונים אחרים. חסרים לנו שחקנים טובים שזמינים לרכישה ולא מזומנים לרכוש את השחקנים האלה.
הכסף הסעודי מהווה בעיה, לא עכשיו, אלא בעוד חמש שנים קדימה כשוויני עם בלון ד’אור אחד ועוד שני גביעי אירופה נניח או משהו כזה. זה כבר לא שחקנים שנותר להם מעט זמן בטופ, נניח ריאד מאחרז, קארים בנזמה בפנסיה או גאבי ויאגה. ולא רק אנחנו ‘חוששים’.
אני חושב שהתסריט הזה של מוכרים את ויניסיוס בהמון כסף, נניח חצי מיליארד ומשתמשים אפילו ברוב הכסף לבנות סגל של פלייסטיישן הוא אף פעם לא נכון. מעבר לכך קבוצות ייראו כמו שקרה במקרה ברצלונה וניימאר - ריאל מדריד הכניסה הרבה מאוד כסף - כל שחקן יקבל מחיר מיוחד עבורה. גם ככה המחירים בכדורגל נטולי פרופורציות ודווקא אתלטיקו מדריד הביאה את חוליאן אלבארס במחיר יפה.
לגבי מכירת ויניסיוס - זה לא מקרה קאסמירו שמיצה את עצמו וגם לא רפאל ואראן. זה הפייבוריט של פלורנטינו פרס ומחזיק כדור הזהב הצפוי אולי. הפעם פרס היה שם לזה ברקס. להיפך אנחנו עם מצב כלכלי טוב יותר מברצלונה. לא יקרה. לדעתי לכמה כאן המשחק מחר לא מרגש אותם והם מחפשים ליצור עניין או אובר-פסימיות, ואני בן אדם מאוד פסימי. אני כן מסכים שזה מיותר שחוזהו הוארך עד 2027 ‘בלבד’.
כל עוד הצופים לא יעברו לליגה הסעודית (וממה שאני מכיר - כרגע זה יותר דומה לאפיזודה החולפת עם הליגה הסינית מאשר לליגות האירופאיות) - אני לא הייתי מתחיל לדאוג. תהיה בטוח שגופי השידור יהיו הראשונים לזהות וזה ישתקף במחירים.
זה בערך כמו לטעון שאסור לקנות כוכבים מהליגה האנגלית כי נפלנו עם האזארד. זה שההנהלה של בארסה ביזבזה בשלומיאליות את כל הכסף + אקסטרה תוך חצי שנה, לא אומר שזה מה שכל אחד היה עושה (ובטח שלא מה שפלורנטינו היה עושה). חוץ מזה, במידה וויני עוזב, הסגל שלנו חזק יותר מזה שלהם ב-2017 ביחס לתחרות בליגה ובצ׳מפיונס אפילו בלי שום תחליף, כך שלא היתה סיבה לרכישות פאניקה. עם ובלי קשר, פלורנטינו היה מדלג 10 חלונות העברות לפני שהיה מחתים את דמבלה/קוטיניו/גריזמן בסכומים יותר גבוהים ממה שקנינו את ג׳וד כל אחד.
לא קונה את זה אפילו לשניה. פלורנטינו מנהל טוב מכדי לוותר על עסקה כזו.
אני כן רואה בהם איום ואלה סכומי כסף מטורפים, לא כמו ההצעות שקיבלו נאצ’ו או חוסלו שירוויחו כמו שהיו מרווחים שחקנים בקבוצת השכר השלישית בריאל מדריד ולא בתחתית. אתה שומע חצי מיליארד יורו ומיליארד יורו - יותר נכון אני - זה קצת מטלטל. אבל שוב במקרה של ויניסיוס ג’וניור אני לא דואג כרגע. אני כן עומד על דעתי וברור שפלורנטינו פרס איש עסקים ממולח והוא נטול רגש. כריסטיאנו רונאלדו וה-“אני עצוב” איי שם ב-2012. היה ברור שהוא לא יעזוב. את ויני לא מוכרים ולא סתם יש סעיף שחרור. פלורנטינו לא חושב שיש שחקן ששווה מיליארד יורו, אבל הוא שווה הרבה.
לגבי איך להשתמש בכסף התיאורטי ממכירתו אני חושב שפספסת חלק מהנקודה שלי. אמרתי שגם אם מוכרים ב-400 מיליון זה לא שעכשיו הולכים לבזבז הכל, ובצדק, אנחנו לא בפיפ"א 2002. אבל יש דבר כזה “מס ריאל מדריד”. אגב אני מאלה שטענו בקיץ 2023 שזה שנפלנו עם אדן הזאר לא אומר שצריך להפסיק לרכוש שחקנים לקראת גיל 30 שהם שחקנים טובים כי גם לואיס פיגו וזינדין זידאן נרכשו בטווח הגילאים הזה ורציתי מאוד את הארי קיין.
תגיד לי את השורה התחתונה שלך, לא משוכנע שהבנתי: אתה לא מוטרד מהם - זה דבר ראשון, והיית מוכר ופלןרנטינו ימכור לדעתך בלי לחשוב פעמיים? גם ב-200 מיליון יורו אגב או קצת מעל הסכום בו ניימאר נרכש?
אפשר לנתח את הסיפור מהרבה זוויות, ויכול מאוד להיות שאין יותר מידי בשר בסיפור. הרי מספיק שריאל או ויני יתנגדו והעסקה לא קורית, ולמרות שגם ריאל וגם ויני התנגדו, עדיין יש פירוט רב גם לחוזה שהוצע לו וגם לסכומים שהוצעו לריאל.
בשקלול כלכלי ודאי שכדאי למכור בסכום של 400 מיליון יורו, וגם פחות (בטח שלא יורד לאיזור 200 ומטה). אם זו הצעה ש"על השולחן" לזמן ארוך, אני בטוח שהיא תישקל שוב בהמשך, בכפוף לרצון השחקן שזה תנאי הכרחי לקיום עסקה.
מובן גם שלאחר עסקה בסגנון כזה, פעילות של ריאל בשוק ההעברות תהיה קשוחה יותר, ויהיה קשה להימנע מתשלום פרמיות על מצב פיננסי מוצק.
אני פחות מפחד שהתהליך של משיכת טאלנטים לערב הסעודית ידלדל את הכדורגל האירופי, כי זה תהליך לא בר קיימא, וסופו להעצר מהרבה סיבות אפשריות.
כל מי שטוען כאן שלא צריך היה למכור את ויני ב-400 מליון כי “אין לו תחליף”, שיחשוב אם אותו הויני היה היום שחקן של קבוצה אחרת, והיו שמועות שריאל רוצה לרכוש אותו ב-400 מליון. אם נדמה לכם שהייתם חושבים שזה רעיון רע, אז יש בעיה בלוגיקה שלכם. אם נדמה לכם שהייתם חושבים שזה רעיון טוב, אז אתם אולי עקביים אבל אני לא מאמין לכם.
אם לא היה כרוך ברכישה של 400 מיליון יורו השלכות שליליות, כמו למשל שקבוצות ילמדו שאנחנו משלמים סכומים מטורפים על שחקנים, ואם למועדון הייתה את האפשרות הכלכלית להוציא את הסכום הזה ולהישאר במצב כלכלי מעולה (כמו שאנחנו עכשיו עם ויני), אז אני לא רואה סיבה למה לא. ריאל מדריד לא חברה שצריכה לייצר כסף, אנחנו מועדון ספורט.
גם מאה מיליון יורו זה סכום מטורלל, פשוט שלסכום הזה התרגלנו, ל400 לא. 400 יכול להיות גם סכום סביר אם המצב הכלכלי מאפשר את זה.
ויניסיוס מצוין, אבל לא ברמה של הצב שהוא הרבה יותר טוב ואפקטיבי בשמאל, על המשבצת של הברזילאי.
אני באמת סקרן לראות איך הם ישחקו ביחד אבל אני מאמין שנראה אותם דורכים אחד על השני במשחקים הקשים.
כל הכבוד לריאל שמתעקשת על מלוא הסכום, אבל גם ב400 מיליון הייתי מוכר אותו וקונה 9 אמיתי חזק ופיזי שיכול להשלים את הצב.
איזה כיף שלא צריך להכריע:
1.ויניסיוס ג’וניור גם כבש הרבה שערים של חלוץ בשנה האחרונה, בנגיעה, גם במשחקי ליגה צמודים, הגנות צפופות. דוגמא טובה לגולים של דחיקה היא המאסטיייה למשל. מעבר לכך הוא גם שחקן שיודע למסור. יש לו את כל האיכויות למרות שלא הייתי אומר שהוא הכי חכם שיש.
2.אי אפשר לזלזל מבחינתי ביכולת שלו במשחקים הגדולים בליגת האלופות. על פניו קיליאן אמבפה אכזב מאוד בעונה שעברה, גם נגד ברצלונה וגם אם הוא עלה על לוח התוצאות. אצל ויניסיוס זה ככה עוד מ-2021-22, גול או בישול בכל משחק גדול, ולמשל הפארטידזו נגד באיירן מינכן בסנטיאגו ברנבאו…
סתם תיאורטית מיהו ה-‘9’ החזק - ארלינג הולאנד לא רלוונטי, כל שחקן התקפה אחר שיגיע יהיה ירידה גדולה ברמה. אני מאוד מקווה שזה קשקוש. ואם הסעודים, סתם בתיאוריה, כל כך מהר שלפו את ה-400 מיליון יורו - זה נראה כמו בור ללא תחתית ובקלות אפשר להגיע לחצי מיליארד.
שער המארקה עם ויניסיוס ג’וניור היום: “כל הדרכים מובילים לזהב” (כדור חופשי)" - טוענים שנציגי פראנס-פוטבול כבר יצרו קשר עם הברזילאי ועדכנו אותו שהוא יזכה בבלון ד’אור בעוד כחודש בצרפת.
“הברזילאי הרוויח במלואו את זה של להיות כוכב הגאלה של כדור הזהב ב-28 באוקטובר, בתיאטרון שאטלה בבירת צרפת. זה לא היה קל בכלל להגיע לפסגת עולם הכדורגל”. עוד נכתב כי ויניסיוס “עשה טעויות” אבל “הוא גם ידע לעבוד כמו מעטים אחרים”.
כמו כן חברת נייק מתכננת לפתוח מחדש את החנות שיש לה בגראן ויאה במדריד יומיים בלבד לאחר טקס חלוקת פרס כדור הזהב, ולחלוק כבוד לוויניסיוס בעיצוב מיוחד עם זהב.
ואם תרצו - המשחק הראשון של ריאל מדריד לאחר אותו טקס יהיה נגד ולנסיה במאסטייה, סיפור אהבה של ממש אם תרצו.
עוד חזון למועד מה שנקרא. מצד אחד אני שמח עבורו, קודם כל שהזוכה הוא שחקן שלנו, זה מרגש, נזכר בדרך החתחתים שעבר. אפשר להסתכל על זה בזווית לא אובייקטיבית מאה אחוז כמובן של סיפור על עוד ילד שחיי בקו העוני בברזיל, היה מושא ללעג עם הסיומת הכי גרועה איי פעם, סבל גם מגזענות והצקות והגיע לטופ של הכדורגל. ומצד שני אני חושש שזה הדבר הכי גרוע עבור האגו הגדול שלו גם ככה (עדיין לא אומר ‘כמו ניימאר’ אבל יש מחוות דומות)… שזה לא ירדים אותו העונה.
אני אף פעם לא אוהב את ויניסיוס. אבל אני הכי מפרגן בעולם וממש מגיע לו.
אני חייב להגיד שבניגוד למה שקורה על המגרש, לא זכורה לי אף שערורייה או מיני-שערורייה שהוא היה מעורב בה מחוץ למגרש.
לא בחדר ההלבשה ולא בחיים האישיים.
ופה זו נקודת שוני מרכזית מניימאר.