המספרים:
עשור בריאל מדריד - 22 תארים, 463 משחקים - מדורג 19 יחד עם אמיליו בוטראגיניו. כבש 28 שערים וסיפק 98 בישולים. 55 הופעות בעונת הבכורה - שיא משחקים; שישה שערים בעונת 2019/20 הם שיא שלו במועדון. המספרים העונה: 46 הופעות, שער אחד ותשעה בישולים ב-3,007 דקות.
• 4 זכיות בליגת האלופות
• 4 זכיות באליפות ספרד
• 5 גביעי סופרקופה ספרדיים
• 3 גביעי סופר קאפ אירופאים
• 5 גביעי עולם למועדונים
• זכייה אחת בגביע המלך
הכי הרבה משחקים עם טוני קרוס - לא לוקה מודריץ’ אלא קארים בנזמה עם 343 משחקים בתשע שנים יחד בריאל מדריד. עם לוקה הוא רשם 333 משחקים. דני קרבחאל רביעי עם 258 משחקים יחד. תומאס מולר שיחק איתו בבאיירן מינכן וגם בנבחרת. אגב לפי Transfermarkr שווי השוק הגבוה ביותר שלו היה 80 מיליון יורו
מכתב הפרידה שלי:
איך הוא עשה לנו את זה הא? כשאף אחד לא באמת מצפה ומוכן לזה למרות שתמיד היה לו קו מחשבה יוצא דופן, החדשות הכי גדולות לפני גמר ליגת האלופות. הוא רוצה פאסיו מהסנטיאגו ברנבאו ביום שבת – לא פראייר טוני, הא? אני בטוח שהשיער יהיה מסודר אפילו יותר טוב מבדרך כלל וברצינות: סוף סוף שחקן אגדי פורש במדי ריאל מדריד, זה לא קרה מאז זינדין זידאן ויסלח לי אלבארו ארבלואה. הוא רוצה והוא יקבל.
הפוסטים האלה על פרידה מאגדות הם הקשים ביותר לכתיבה לדעתי. על אחת כמה וכמה על טוני כי הפוסט הזה חייב להיות הכי מדויק שיש כאילו הוא מנהל את המשחק שלנו בשעה זו ומסיים עוד ערב עם 95% דיוק במסירה. אין מקום לטעויות ואין מקום לבזבוז זמן. עולם הכדורגל באמת עצר מלכת וקד קידה. אפילו כריסטיאנו רונאלדו כתב, סרחיו ראמוס נעמד דום – אתה יודע שקרה משהו גדול. כמה כבוד הוא מקבל מקצוות תבל ומגיע לו. גם אצל פלורנטינו פרס שרוב השחקנים רועדים מיראת כבוד כלפיו – ראו עד כמה טוני יקר לו. הוא ייחסר לי.
היכולת על כר הדשא, האדישות שלו שהלוואי והייתה לי, וגם הגאונות בטוויטר. מלבד האקדמיה אני מקווה שנראה אותו אם לא מפרשן כי הוא לא יהיה גוטי – לפחות מצייץ אחרי משחקים. העונה הזו הוציאה ממנו חד משמעית משהו אחר. הוא תמיד היה ככה רגשות למעט אולי החגיגה של הגביע ה-14 בתמונה בלתי נשכחת עם לוקה מודריץ’ חברו והפרטנר המושלם. והעונה הוא אחר.
אפרופו העונה, טוני בטח יושב וקורא את הכותרות האלה בחודשים הראשונים. הוא אשכרה פתח על הספסל במחזור הפתיחה ובעוד כמה וכמה משחקים עליהם הרחבתי בפוסט אחר. אז-מה. מהר מאוד הבנו שהוא באנקר בהרכב, ובצדק מוחלט. אני לא מבין את הבחירה שלו אבל כנראה גם לא אמור להבין וזה בסדר, הוא רוצה זמן למשפחה. אני חושב שכמו שלוקה השתכנע בערך בפברואר – זו פריבלגיה לשחק 30-40 משחקים במועדון הגדול בעולם וחצי שעה במשחקי העל בליגת האלופות. כמובן שיש את היורו בקיץ אבל טוני כשחקן ספסל זה פלוס אדיר וחבל, אני מניח שבמועדון מופתעים. הוא עוזב את הכדורגל טיפה מוקדם מדי. הוא מעולם לא התבסס על המהירות או הכוח אלא על החוכמה, הפיזיקה האחרת, הפרופסור.
היו לו תמיד הרבה ביצים, לעזוב את באיירן מינכן ולהגיע להם – לא מתאים לי מה שאתם מציעים לי, לטובת המועדון הגדול יותר היחיד על הפלאנטה הזו. זוכרים שהספידו אותו גם אחרי התבוסה נגד אייאקס ודווקא אז המועדון האריך לו חוזה? ונגד מנצ’סטר סיטי בשמינית הגמר ב-2020 הוא פתח על הספסל והעולם אחז בתדהמה? או לפני שנתיים כשהוא לא היה טוב בנוקאאוט בליגת האלופות. אין ספק שמדובר באחת מהרכישות הגדולות בעידן פלורנטינו פרס ובכלל.
למען האמת אני מרגיש קצת רע עם היחס שלי כלפיו. אם לגבי לוקה זו הייתה פחות או יותר אהבה ממבט ראשון הרי שעם טוני לקח לי זמן. גם לחבב אותו וגם להבין את הגאונות שלו. הייתי מגדולי המבקרים כלפיו. אני מקווה שהוא לא כועס. בימי השפל של דעתי עליו – חשבתי שהוא קצת טרמפיסט. לא תורם מספיק בשליש האחרון של המגרש – שערים כמו זה נגד אתלטיקו מדריד העונה למשל. הייתה לו את הבלטה הקבועה שלו וזהו – והרי קאסמירו שיחק את האחורי בחלק ניכר מהמזמן – וגם לגבי ההגנה. במשחקי הצ’מפיונס הגדולים היה יורד לגליץ’ ומתלכלך ובחלק מהזמן בליגה לא. צד שמאל היה תורפה.
לדעתי פרט לטעות שלי, עם השנים החשיבות שלו עלתה. היינו מנצחים משחקים על אוטומט כל עוד כריסטיאנו היה כאן. לאחר מכן מרכז השדה קיבל חשיבות גדולה יותר. הרגשתי שהקבוצה ממש אבודה כלפיו במשחק החוץ נגד ראיו וייקאנו אשתקד, אותו 3:2 בו לא עברנו את החצי. טוני היה המנצח על התזמורת, קובע את הקצב, זה שלעולם לא נכנס ללחץ ולפאניקה, משחק עד לדקה ה-90. היה צריך לשחק קרוב לפרלאן מנדי ולבלמים שלנו לעתים כדי למנוע בעיות. האדישות המעצבנת שלו הוציאה את יריביו מהכלים. עונת האליפות 2019-20 הייתה טובה מאוד. העונה הנוכחית אולי הגדולה ביותר שלו. המיקום שלו היה מדהים. העונה גם כקשר אחורי הוא הבריק, אני זוכר כמה וכמה מהלכי הגנה גדולים שלו.
חלק ניכר מהבישולים שלו היו במצבים הנייחים אבל גם לו יש תמונות למזכרת. עם זה הבישול לוויניסיוס בקלאסיקו כשהוא מסמן לו לנוע כאילו זה משחק מחשב, אם זה כעבור שנה נגד ליברפול (2020-21) לאותו ויניסיוס שעדיין היה מחמיצן, וכמובן העונה. שחקן שבאמת צריך לצחצח לו את הנעליים. קרוס לדעתי העונה גם חנך את פדה ואלוורדה במובן מסוים ברמת הכדורגל הטוני-קרוסי – לשחק מהר ובנגיעה. בעיטת הקרן שלו נגד ולנסיה לדוגמא בסופרקופה – לצד קרנות רבות שלא הצליחו והיו עם הגבהות חלשות מדי – הראו בצורה מושלמת את הדיוק שלו והחשיבה המהירה שלו. אני אלבש בגאווה את החולצה שלו מגמר 2018 שקניתי.
אגב, כמובן שכוכבים גדולים ממשיכים ומושכים את הקריירה כמו מסטיק וקשה להאשים אותם, מותר להם. לא היה לי ספק שהוא לא יילך לשחק לערב הסעודית, הוא אמר טוב מאוד מה הוא חושב על הליגה הזו שם. אבל רציתי עוד עונה אחת בריאל.
בכל מקרה, עשור שלם – והיה ציון עשר. ועכשיו, הרי לא היית איתנו בדסימה, אלא עדיין בבאיירן מינכן – תנו לנו עוד מתנה אחת. שקרלו אנצ’לוטי יוכל להחליף אותך, מוח כדורגל, בדקה ה-89 לקול תשואות הקהל ובטח גם אוהדי בורוסיה דורטמונד ימחאו לך כפיים. תודה על הכל, גאון. בשפחה שלך: דאנקה. A Por La 15
עשרה רגעים גדולים בריאל מדריד שבחרתי - ובעזרת השם ראול נוכל להוסיף עוד אחד לאוסף באחת ביוני:
-הצגתו לתקשורת ב-17 ביולי 2014. “היום ששינה את חיי”. קרוס עזב חתיכת אימפריה כמו באיירן מינכן למועדון הגדול בעולם שיותר גדול – ריאל מדריד, ולקח את הקריירה צעד קדימה.
–פחות מחודש לאחר מכן: אלוף העולם עורך הופעת בכורה במדי ריאל וזוכה בתואר ראשון - ב-0:2 על סביליה בסופר קאפ האירופי.
-מחזור תשיעי בליגה – קלאסיקו ראשון לטוני כשחקן ריאל מדריד שעושה רמונטדה נגד ברצלונה – מפיגור 1:0 בסנטיאגו ברנבאו לניצחון 1:3. שני מחזורים הלאה: ריאל מדריד מביסה 1:5 את ראיו וייקאנו, טוני כובש שער בכורה בלבן בבעיטת סרגל.
-קפצנו ל-2015-16 – קרוס מבשל לכריסטיאנו רונאלדו את השער השני בגומלין נגד וולפסבורג בברנבאו ברבע הגמר בכדור קרן. היתרון של הגרמנים נמחק.
הלאה ל-28 במאי – גמר ליגת האלופות, ריאל מנצחת את אתלטיקו מדריד בדו-קרב פנדלים 3:5. טוני מוחלף בדקה ה-72 אבל למי אכפת – גביע אירופה ראשון כשחקן המועדון!
-שמינית גמר ליגת האלופות ב-2016-17 – קרוס שלא מרבה לכבוש – עם שער אופייני נגד נאפולי מעלה את ריאל ל-1:2 אחרי בישול של כריסטיאנו.
-גמר ליגת האלופות 2016-17 – כמובן, טוני שהרג את הקישור של יובנטוס מוחלף בדקה ה-89 ומקבל סטנדינג אוביישן אדיר מהקהל בקארדיף. הוציאו ממנו חיוך.
-זכייה שלישית ברציפות בליגת האלופות עם ריאל מדריד ב-1:3 נגד ליברפול – נכנס רשמית לרשימה של אגדות המועדון. וגם ציוץ אגדי בטוויטר כשנגמרו לו הרעיונות| בחלוף שנה, קיץ 2019, אחרי עונה לא טובה – הבעת אמון גדולה של ריאל בגרמני שמאריך את חוזהו עד 2023. במחזור הפתיחה נגד סלטה ויגו הוא כבש בבעיטה מדהימה למשקוף ופנימה.
-עונת 2019-20: קלאסיקו נגד ברצלונה בברנבאו, קרוס מסמן לוויניסיוס לרוץ לשטח ושם לו כדור על מגש בדרך ל-0:1. ריאל תנצח 0:2, ואמנם תאבד את הפסגה כעבור שבוע בקלאסיקו האחרון לפני הקורונה – אבל תזכה באליפות. טוני רשם את עונת השיא מבחינת כיבושים במועדון – שישה| כמו כן, רבע גמר ליגת האלופות ב-2020-21, קרוס שולח כדור ארוך אדיר לוויני שאז עוד היה מחמיצן אבל הבקיע את הראשון מתוך הצמד שלו.
-עונת 2021-22: שריקת הסיום בגמר נגד ליברפול, ריאל מדריד אלופת אירופה בפעם ה-14 בתולדותיה. לקרוס לא היה נוקאאוט מי יודע מה – אז מה. הוא פשוט השתולל משמחה בכר הדשא וזינק על לוקה מודריץ’ בתמונה למזכרת.
-עונת 2023-24: עונה גדולה של הגרמני שלקח פיקוד ובמשחק הראשון בחצי גמר ליגת האלופות נגד האקסית סידר בישול ענק לוויניסיוס שעשה 0:1. כעבור שבועיים בערך בחגיגות האליפות הקהל שר לו והתחנן “תישאר”.
לינקים נוספים:
-מכתב הפרידה של טוני עצמו - לחצו כאן.
-סרטון הפרידה של המועדון - קצת פחות משלוש דקות למזכרת - וזה מעט - לחצו כאן.
-פוסט הפרידה המרגש של דני קרבחאל - וממליץ לראות גם את זה של ג’וד בלינגהאם ואחרים.