פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

רוצה לציין משהו שבולט לי לעין מפתיחת העונה שלנו:

אני אוציא מהדרך את המחשבה הראשונה שלי והיא שפליק די הוכיח(לפחות עבורי) שהשיטה שלו לא שונה בכלל ממה שהשיטה ה-‘‘ברסאית’’ אמורה להיות. אנחנו מניעים כדור מאחור בצורה סבלנית, אנחנו לוחצים גבוה ואנחנו לוחצים חזק על הדוושה כדי לתקוף ולהבקיע. בעיני זה אותם דברים שראינו כשפפ היה המאמן.
הבלבול תמיד נובע מהחשיבה שהשיטה של בארסה זה להניע את הכדור רק לשם הנעתו.

בכל אופן, בצורה שרווחת היום בטופ של הכדורגל המודרני יש נטייה לשחק במערך התקפי דומה של 3-2-5 עם שחקני כנף על הקו ואיזו וריאציה של שימוש במגנים באיזורים מרכז המגרש. ואחד הדברים שהפכו לא מעט משחקים לדי משעממים לצפייה זה שימוש המערך בצורה מאוד סטטית שבו השחקנים כל הזמן עומדים באותה עמדה וזזים בתוכה בהתאם לשטחים שנוצרים. אחד מן הבעיות הרבות של צ’אבי, אגב.

פליק, עושה רושם, מבין את המשחק בצורה דומה לאותם מאמנים שמשחקים בצורה הזאת, אך ניגש אליה בצורה קצת יותר משוחררת וכזו שקצת מזכירה יותר את הכדורגל של פעם.
אנחנו מתחילים ב-433 עם שחקני הכנף על הקווים, וקשר אחורי מתחת לשני קשרים, אך במעבר קדימה הולכים למשהו שדומה הרבה יותר ל325. ראפיניה פנימה, באלדה למעלה. אבל, באלדה בדר’‘כ שומר על עמדה יותר נמוכה ולא עומד על קו ההגנה היריבה כמו שהיה עושה אצל צ’אבי. המיקום הזה מאפשר לו להיות חלק מהנעת הכדור אבל בעיקר לעשות את הקיצוץ ללא הכדור כדי להפתיע את היריבה.
ומצד שני כשלאמין עם הכדור, קונדה מיד מתחיל עם הריצות קדימה, מבפנים או מבחוץ. 2 מגנים תוקפים בצורה שלא רואים הרבה היום.
בנוסף, וזה הנקודה היותר מעניינת עבורי, העמדות עצמן הן הבסיס אבל המערך הרבה יותר נזיל ממה שרואים אצל נניח, סיטי או ארסנל. לשחקנים יש רשות לעזוב את העמדות לחלוטין וללכת לאן שהם מרגישים שהם יכולים לתרום יותר באותו רגע.
זה לא יהיה נדיר לראות את לאמין חותך פנימה עם הכדור ו-4-5 שחקנים נמצאים ממש לצידו, ולאו דווקא ממלאים את השטחים בצורה השבלונית שלכאורה אמורה להיות הכי סימטרית ומסוכנת.
הרבה פעמים, ה’‘בלאגן’’ הזה יוצר בלאגן ליריבה וזה מביא לנו את היתרונות הנפלאים שאנחנו רואים בפתיחת העונה הזו. התקפות של הנעת כדור ותנועה מהירה, או בלבול אצל היריבה לגבי איך ההתקפה תתפתח.
לדעתי זה אחד הדברים שמאוד אפיינו אותנו בתחילת דרכו של פפ, וזה משהו שקצת אבד בכדורגל של היום.
לדעת את הבסיס מספיק טוב כדי להתחיל לאלתר בצורה יצירתית.

אני מסתכל על מה שאתה מתאר כפונקציה של יריבות שלמדו להתגונן. רוב הקבוצות ששיחקו מול הפפ טים פשוט קיבלו את הדומיננטיות המוחלטת של בארסה והתבנקרו והתבססו על התקפות מעבר מהירות. זה יצר מצב שבאמת נראה כמו הנעת כדור לשם הנאת כדור. מין כריית פחם מתישה שמנסה למצוא סדקים במערך ההגנתי ע"י הנעה רוחבית.

לאט לאט הקבוצות למדו שהפעלת לחץ גבוה ואינטנסיבי לא מאפשר לפתח משחק של דומיננטיות מוחלטת ובאמת מול הקבוצות האלה אנחנו מאוד מתקשים. במצב כזה המשחק נוטה להיות יותר ישיר והרבה פעמים זה בא עם מחיר של אובדן שליטה על המשחק (בעיקר כשאין מניעי כדור מספיק איכותיים בהגנה ובקישור האחורי).

מה שפליק עשה זה לחזור לבסיס שצ’אבי וקומאן איבדו. השאלה איך נתמודד לאורך זמן מול קבוצות אינטנסיביות.

פליק: "נראה מה יקרה עם איניגו שסיים את המשחק האחרון עם כאבים. נראה מה יקרה״.

רק אני פספסתי את זה?
אז נשארנו עם קובראסי, אריק ומרטינז חצי כשיר?
אני בעד להביא ביחד את שצ’זני את תיאגו סילבה עד סוף העונה. הוא הלך לסעודיה לא?

איניגו קיבל בעיטה בתוספת הזמן. בגלל שבארסה בזבזה זמן, זה היה נראה חלק מהטקטיקה.
חיפשתי עכשיו מה אומרים ב MD, כתוב שזה רק מכה והוא אמור להיות כשיר.
גם אריק, ראפיניה וקסאדו התאמנו בנפרד. כולם אמורים להיות כשירים.

רק לי זה עושה רושם ש-‘‘מכה’’ הפך להיות דבר יותר משמעותי ממה שזה היה פעם?
מה קרה לקרעים, מתיחות, שברים?
מספיק היום לקבל ‘‘מכה’’ ואפשר לרשום שחקן חדש בסגל במקומך.

אגב, סילבה חזר לברזיל.
זה הזמן להזכיר איזה פספוס שלא החתמנו אותו בתחילת העשור הקודם? איזה מועדון מתסכל, יא אללה.

נראה לי שזה די ברור, לא?!

זה שאנחנו נראים ככה ממש לא מובן מאליו.
לפני שהתחילה העונה, ועם הרכש שעשינו אף אחד לא חשב שנראה ככה והיו כאלה שהימרו על טופ 4.
הדעה הרווחת היתה שהתחרות תהיה בין ריאל לאתלטיקו ובארסה לא בתמונה.

ואני עוד לא מדבר על הדעה שפליק לא איתנו עד ינואר ומחזירים את צאבי…

חכה חכה, עוד לא ינואר :person_shrugging:

אם החלוץ של חטאפה לא היה מחמיץ כמו חמור בדקה ה 90 ואז הפסד מול אוסאסונה והיית נשמע קצת אחרת.

תוצאות טובות תחת פליק עד עכשיו בליגה, אבל יש בעיות, נחכה לתקופה שלא כל בעיטה גרועה של ראפיניה פוגעת במישהו ונכנסת לשער או הופכת לבישול במקרה.

הבעיה כפי שכתבתי אז היא יותר הסגל שלכם והציפיות ממנו ופחות המאמן.

אבל פליק מאוד מפתיע עד עכשיו, ועדיין אני עדיין חושב שהאליפות תוכרע עד המחזור ה 35 ושאתלטיקו תסיים מעל ברצלונה.

סליחה? :joy::joy:

MD על תיאגו : הוא חזר לאנגליה מסיבות “שקשורות למס” ויחזור לצוות של פליק בינואר.
עוד נטען שהיום הוא נוכח במשחק של וילה-באיירן כדי לרגל אחרי היריבה הבאה שלנו. למרות שהוא שחקן עבר של באיירן ויש עוד כאלה ביציע, הוא בא לעבוד.

כתבתי את זה בפרטי לאוהדי ברצלונה ואני רוצה לנהל את זה גם אם אוהדי ריאל.

אני רוצה להחמיא לאוהדי ריאל בפורום, בניגוד לאוהדי ברצלונה בזמנו (עידן ואלורדה ואנריקה במיוחד) אוהדי ריאל לא נותנים לתארים ל"סמם" אותם ומאוד ביקורתים כלפי קרלו.

בניגוד לאוהדי ברצלונה (אני מדבר יותר גדול מאשר הפורום הזה) שברגע שהגיעו תארים ידעו לקבור את הראש שלהם בחול והתעלמו מכל נורות האזהרה שהיו.

לא כותב את זה בציניות, קרדיט לאוהדי ריאל. הלואי שאוהדי ברצלונה בגדול היו כך בעבר.

*כמובן שאני מדבר יותר בגדול מאשר הבודדים של אוהדי ברצלונה שכותבים פה בפורום

דרך אגב זה מעניין אם זה אוהדי ריאל בפורום פה שהם ביקורתים נגד קרלו או משהו יותר גדול. מסקרן אותי לדעת

לא אמרתי כולם, אמרתי דעה די רווחת.

מוזמן לחזור לתרד שזה דובר.

דובי לא הבנת, טל התכון שהוא היה פרו פליק עוד שאנחנו פה היינו פרו מישהו אחר

אז… יותר כמו בפברואר-מרץ בקצב הזה, לא?
אני רק מקווה שצ’אבי לא יסגור בטעות ביונייטד עד אז.

מכל הקרדיטים שמגיעים להאנזי פליק, ומגיעים לו הרבה מאוד בשלב הזה של העונה, הכי גדול הוא זה שמגיע לו על מארק קסאדו.

איזה שחקן התחבא לנו מול העיניים.

אני כתבתי את זה ואני ימשיך, הניצחון של פליק זה הניצחון של אנשים כמוני וכמו טל ליאור ועוד הרבה אנשים פה שאני לא יכול לכתוב את כולם (לא יכתוב שמות, אבל היו גם אוהדי ברצלונה שהיו בגישה שלה מאסיה זה יותר נטל מאשר זכות בעיקר משתמשים בפורום הישן). שבמשך שנים כתבנו וכתבנו וכתבנו, שברצלונה צריכה וחיבת לשחק כדורגל יפה יותר לדעת לשלב בצורה טובה יותר את הלה מאסיה לצד שחקני רכש ולא להסתפק בבינוניות שברתומאו ותומכיו בעבר ניסו לטמוע בנו בכח…

מסתבר שצדקנו, צדקנו בכל מילה .

**פליק הגיע לברצלונה עם הסגל הכי חלש שהיה למאמן (מלבד קומאן) מאז העזיבה של פפ, הגיע לקבוצה עם אחד הסגלים עם הכי הרבה פציעות, בבלאגן ניהולי, ובלי להאשים אף שופטים ואף קונספרציות של "ריאל מדריד גונבת את הליגה " (צאבי ולאפורטה תלמדו ממנו טיפה) ושהוא מפסיד כמו נגד אוססונה, לא מאשים אף אחד לא מפיל את זה על שחקן זה או אחר, לא על שופט או “גודל הדשא במגרש” אלא לוקח אחריות מלאה על עצמו, ולמרות הכל מצליח לשים פה את אחת הקבוצות הכי מלהיבות והכי כיפיות שהיו לנו .

והוא עושה את זה שהוא פעם אחר פעם מוציא יהלומים מהלה מאסיה…

זה ניצחון שלנו, ניצחון של הרומנטיקה, והכי חשוב מבחינתי ניצחון של קרויף.

תודה לך האנזי פליק. לא רק על הכדורגל היפה אלא בעיקר שגרמת לנו לשמוח שוב והוכחת שצדקנו. צדקנו כל הדרך. תודה האנס!

*באמת שלא מעניין אותי אם נזכה באליפות השנה. מבחינתי כבר עכשיו לתת לו הארכה בחוזה.

רוצה לומר משהו על קסאדו:
כולנו למדנו פחות או יותר מה הפרופיל שלו בתור שחקן לאורך פתיחת העונה, אבל אתמול ונגד באיירן, כשהיריבה הרבה יותר מסוכנת, הוא קיבל את הצ’אנס באמת לפרוח עד סוף.
הרגשתי כאילו אני צופה בנ’גולו קאנטה ספרדי עם הכיסוי שטחים הבלתי נגמר, סגירת החורים בהגנה, הלחץ, התאקלים וגם הזריזות הזאת עם ובלי הכדור.

התרומה שלו בהגנה משמעותית במשחקים האלה, וכל זה בלי לערער את הצד ההתקפי של המשחק(ע’'ע כריסטנסן).
סמלי מאוד שהוא זה שבישל את השער שפתח את הסכר.

הוא היה טוב, אם כי בתחילת המשחק, וקצת בהמשך, רעדו לו הרגליים והוא עשה קצת שטויות. מניח שזה מובן בהינתן הגיל והמעמד, אבל עדיין.

תזכור שזאת הייתה אחת מהבטחות הבחירות הגדולות של לפורטה.
אחת מאלה שהוא גם קיים.
ראיתי נתונים, מושקעים הרבה יותר כספים בלה מסיה. גם על חשבון דברים אחרים, כמו מחלקת כדורסל. בלי מימון, הרבה כשרונות היו בורחים בגיל 15-16 ולא היית רואה חלק מהם בסגל של היום.
פה ספציפית מגיע ללפורטה הרבה קרדיט.

ברנאל הרשים אותי קצת יותר.
זה פשע של צ’אבי שלא השתמש בקסאדו. בניגוד לברנאל, שהיה בן 16, קסאדו היה בן 20, שחקן מוכן על המדף בעמדה הכי לא מאויישת בסגל. במקום לחפש פתרונות עקומים כמו כריסטנסן, צ’אבי היה חייב לנסות אותו, במיוחד בסוף העונה כשהכל כבר היה גמור.

ברנאל זה ליגה אחרת. ליד פדרי וימאל.

חושב שאפשר להמר די בביטחון איך קסאדו היה נראה ב(אין)שיטה של צאבי.