אתה לא יכול לקבוע דעה על שחקן בשתים שלוש משחקים
אני רגוע לשנה הבאה. כי לדעתי קסאדו וברנאל סותמים לנו פינה שחשבתי שנצטרך להוציא עליה הרבה כסף בהתחלת השנה.
אולי אפילו יגשימו את החלום של @RDT לחלוץ נורמלי ובעיקר הפנטזיה שלו לברצלונה ללא פראן!
אתה לא יכול לקבוע דעה על שחקן בשתים שלוש משחקים
אני רגוע לשנה הבאה. כי לדעתי קסאדו וברנאל סותמים לנו פינה שחשבתי שנצטרך להוציא עליה הרבה כסף בהתחלת השנה.
אולי אפילו יגשימו את החלום של @RDT לחלוץ נורמלי ובעיקר הפנטזיה שלו לברצלונה ללא פראן!
אולי כדאי להעביר את כל הדיון (אהמ… אהמ… למישהו פה יש הרשאות לעשות את זה) לדיוני הסגל, אבל אני נוטה להסכים שפרמין צריך לקבל את הדקות של גאבי שלא נותן כלום ושום דבר בקישור הקדמי. מה שכן, אי אפשר לטעון שיש אצלו רגרסיה, כי הוא מעולם לא הראה יציבות ביכולת שלו, וזו אולי אחת הסיבות שפליק לא נותן לו מספיק דקות.
בנוגע לברנאל, ברור שכרגע הוא בגדר קונספט. אותי אישית הרבה יותר מפחידה ההתמודדות שלו עם הפציעה, מאשר המחשבות שלכם על זה שאולי הוא לא היה מציג את אותה יכולת למשך עונה שלמה. אנחנו רואים את הצל המסכן הזה של פאטי שממשיך להביך את עצמו, רק בגלל הפציעות שעבר.
לדעתי הביצה והתרנגולת הפוכים - הוא לא הראה יציבות כי העונה הוא מעולם לא קיבל רצף משחקים, עם דקות משמעותיות, של מעל 2 בשביל ליצור יציבות. בטח אם מתעלמים מהצבות שלו בערבות אגף שמאל.
עברתי ללדבר בשם עצמי בלבד - אותי מדאיגה בעיקר הפציעה והחזרה ממנה. אבל לא יכול שלא להתעלם שמדובר במשהו שמבוסס על פנטזיה בת 2-3 משחקים בלבד.
סר יס סר!
ברנאל יתחיל את העונה הבאה באותו מעמד, שחקן עם כישרון ברגליים שצריך להתאקלם לדרישות הפיזיות של הקבוצה הבוגרת, כי הפציעה איפסה הכל. הוא כבר עשה את זה בהצלחה יחסית כדי לזכות במקום בהרכב כבר על תחילת העונה, מאחל לו שיצליח לעשות זאת שוב ואולי גם יותר טוב אחרי הפציעה.
פספסנו את חוליאן, אבל אנחנו לא צריכים את איסאק. אנחנו צריכים שחקן כמו חוליאן, בעלות סבירה ושהוא יחמש את השווי שלו אצלנו, כמו שחוליאן היה אצל סיטי.
איסאק לא רלוונטי, הוא כבר יותר מדי בשבילנו.
חידוד - גאבי, פרנקי, אולמו ופרמין לא היו זמינים ב-2 המשחקים בהם ברנאל היה כשיר, ופרמין ואולמו שותפו רק במשחק השלישי והאחרון. פרמין נכנס בדקה האחרונה מול ראיו, במשחק הפציעה של ברנאל, כי הוא חזר מקיץ של יורו + אולימפיאדה, ואולמו נכנס במחצית, אחרי ענייני רישום וכאלה.
לא יודע “מה היה קורה אם”, אבל אי אפשר להתכחש לזה שאחת הסיבות הבולטות לזה שהוא זכה למקום בהרכב, אם לא ה-סיבה, זה שלא היו הרבה אפשרויות אחרות.
נכון, אם כי כרגע המטרה אצל שחקנים כמוהו, כמו עוד כמה מהמילואים, היא לקדם העונה, שזה עבורי באופן אישי משהו שאני מחכה לו, בעיקר מאז ההופעה של פרמין בקלאסיקו ההוא.
לא חושב שברנאל יהיה זמין וכשיר לפרה טמפורדה 25/26. הדיבור בזמנו היה על חזרה בספטמבר. ועדיף לא לזרז את זה, וגם אין באמת טעם. הוא בן 17, אם יחזור כמו שצריך - יהיו לו מספיק שנים לשחק.
וגם אף אחד לא יעז לעשות את זה אחרי הקריסה הטוטאלית של פאטי. לא אומר שלא נתנו לילד מספיק זמן שיקום, אלא שייתנו עכשיו לברנאל אקסטרה זמן שיקום כדי לא לתת לדברים כאלו צ’אנס לקרות שוב.
וגם אין לחץ מבחינת הסגל - אם החזיקו מעמד בלעדיו עד עכשיו, יחזיקו גם בחודש חודשיים הראשונים של 25/26.
אם אפשר לשנות פאזה בדיון על ברנאל שגם ככה לא יחזור עד לעונה הבאה.
כמה נקודות על העונה שלנו שאני מאמין ומקווה שזאת תחילתה של התפתחות של קבוצה גדולה -
ברצלונה התחילה את העונה עם כדורגל התקפי נהדר וגמיש, קו הגנה גבוה ומלכודת נבדל, צורת המשחק הזאת גבתה מספר קורבנות והעונה נאלצנו להתמודד ב10 שחקנים ב8(!) משחקים.
עם כל משחק כזה ראינו התקדמות של ברצלונה במשחק ההגנתי, בלוק נמוך יותר ויציאה מרשימה למתפרצות כולל תצוגות מרשימות נגד ריאל מדקה 58 וכמובן בנפיקה מהדקה ה21.
אתמול ראיתי בפעם הראשונה שילוב של שתי הטכניקות תוך כדי משחק כאשר פדרי ממש שולט בקצב מתי אנחנו תוקפים ומניעים את הכדור סביב הרחבה עם קו גבוה ומתי יורדים קצת לאחור, נותנים לבנפיקה להתמסר בין הבלמים ואז יוצאים כמו רוח סערה בהזדמנות הנכונה (באלדה וראפי בגול השלישי).
המשכיות לשני הדברים האלה והוספת אלמנטים נוספים למשחק הקבוצתי יוכלו להרים אותנו לגבהים שלא דמיינו לפני פחות משנה.
ופדרי כשיר, אחרת כל התזה לפח.
השנקל שלי זה שאני לגמרי עם @Shusaku בנושא ברנאל.
ידוע מגיל צעיר שהוא כישרון על, וההופעות שלו איששו את העניין. זה לא מספיק רק במובן שאנחנו לא יודעים אם הוא מסוגל לעמוד בדרישות הפיזיות והמנטליות של משחק אחרי משחק, אבל האיכות שלו גבוהה מאוד.
הפציעה עצמה לא גרועה כמו זו של פאטי למיטב הבנתי, לכן אם הוא יהיה רציני בשיקום שלו לא צריכה להיות בעיה כשהוא יחזור.
אני כן חושב שפרנקי בסגל יכול לאפשר לו חזרה הדרגתית נוחה, וזה דבר טוב.
אין פה באמת “ויכוח” על הפוטנציאל והיכולת של ברנאל, במשחקים בהם הוא שיחק. הוויכוח הוא רק על האם אפשר ללמוד מ-2.5 משחקים על הכלל.
אני חושב שלא. זה ממש ממש לא אומר שלא התרשמתי ממנו במעט ששיחק, או שאני חושב שאין סיכוי שהוא יעמוד בציפיות. זה רק אומר שאני צריך עוד כמה ביסים כדי להבין אם אני אוהב את המאכל החדש הזה, וזורם עם זה שזה מה שיונח לי על השולחן בשנים הבאות.
ובאופן כללי - לא חסרים שחקנים שבגילאי נוער, פלוס מינוס, היו הבטחות גדולות ונחשבו לכשרונות על, ובסוף מה שיצא מהם זה כלום ושום דבר (לפחות ביחס להבטחה). לא משנה אם באשמתם או לא. אפילו בברצלונה עצמה.
לא התכוונתי לבטל דעות אחרות, רק לתת את שלי.
אני חושב שהביס שקיבלנו היה כל-כך טעים וכל-כך שלם שבאופן אישי אני לגמרי שבע.
אגב, איך הגענו ל-2.5 משחקים? הוא נפצע בתוספת זמן, ובנוסף הוא היה משמעותי גם בקדם עונה.
טוב, אז 3
לא טוען שבאת לבטל דעות אחרות, עובדה שאנחנו דנים. פשוט הסברתי את הצד שלי, ואולי גם את של סשה.
מה שאייל אמר.
בכל מקרה הנקודה שלי היא שהכתירו לו המון כתרים מוקדם מידי ומכאן עד לוותר על רכש או לוותר על שחקנים בסגל כי סומכים עליו שיוביל את הקישור האחורי של בארסה, הדרך ארוכה.
קובארסי ולאמין נירמלו אצלנו את המחשבה שבני 17 יכולים להיכנס להרכב הפותח ולהישאר בו, אבל זה ממש לא יקרה ככה בקלות עם כל אחד ולכן 3 משחקים הם לא מדד לזה שגם ברנאל קורץ מאותו חומר.
בהקשר לדיונים לגבי אולמו, הנה למשל אבחנה של אנליסט(שחקן ליגות נמוכות לשעבר) שעוקב אחרי בארסה באופן קבוע:
ברור שזה לא ישכנע אף אחד בכלום, אבל לפחות יש פה אינפוגרפיקה שסותרת לחלוטין את הרעיון של ‘‘לא ראית את אולמו’’(שזה די הפואנטה גם).
האנזי פאקינג פליק
60 שערים ב2025
133 שערים בכל העונה
18 משחקים רצוף ללא הפסד.