הם לגמרי דילגו על פדרי, אבל אני חושב שמלכתחילה זה וידאו מאוד בסיסי ולאו דווקא לעכברים.
הם בעיקר דיברו על הפן היחיד במשחק שלנו שאפשר להגיד שמגדיר את העונה הזו - התקפת המעבר.
ויותר מדויק - התקפות מעבר ‘‘מלאכותיות’’(פעם ראשונה ששמעתי את המונח הזה) שזה משהו שנכנס חזק עכשיו בקבוצות טופ בזכות רוברטו דה זרבי שהפך את הטקטיקה הזו לפופולרית בזכות העבודה שלו בססואולו, שחטאר ואז ברייטון.
אם בעבר פפ החדיר אצלנו את הסגנון שבו כל התקפה חייבת להיבנות באיטיות כשכל הקבוצה זזה ביחד עם הכדור עד שמכניעים את הלחץ של האויב, אז פליק מביא לבארסה את הרעיון הכפול ששטח חופשי אפשר וצריך לנצל, ולפעמים זה עדיף על לגרום ליריבה להסתגר ולהוציא לך את המיץ.
הדבר היפה והחשוב פה הוא לא בהכרח הסגנון עצמו או מהלך כזה ואחר, אלא שלראשונה מאז פפ יש לנו מאמן שמביא אידיאלים משלו ורעיונות חדשניים של כדורגל. במקום לנסות לחלום על ימים עברו.
26.4 קלאסיקו גמר גביע
30.4 חצי גמר צ’מפיונס
3.5 ויאדוליד
6.5 חצי גמר צ’מפיונס
11.5 קלאסיקו אליפות
15.5 אספניול
18.5 ויאריאל
25.5 אתלטיק בילבאו
31.5 ???
8-9 משחקים לסוף העונה. אם יש מישהו שחשב שבשלב הזה נתחרה על כל התארים שיתן לעצמו סטירה ויפסיק לשקר…
לא יודע איפה הייתי שם את מרטין, חוץ מבפריקוול ל"רוקי", אבל המסקנה שלי (גם) אחרי המשחק הזה בהקשר לבאלדה - חייבים מחליף לבאלדה. לא ייאמן כמה האהבל חסר יכולת הסגירה האלכסונית חסר, ומכיוון שפורט לא נספר כרגע ו-ואייה כנראה יירכש על ידי קומו, מישהו צריך להגיע. דחוף.
אלוהים, אני רואה את התמונה של הסגל של ברצלונה ואני חושב לעצמי, איזה מטומטמים כל האוהדים של הקבוצות האחרות שבאו לפורום שלנו בספורטאנטר ובמשך שנים אמרו שמה שהיה לנו עם הדור ההוא זה מזל, זה לא יקרה שוב, העתיד לא יהיה כזה, בלה בלה בלה. חסרי מושג בכדורגל ובכוח של מערכת נוער מתקדמת שמאמינה בשחקנים שלה
תראו כמה שחקני בית יש לנו בסגל. כמה מהם שיחקו ושותפו.
באלדה, קובארסי, ג׳רארד מרטין. פורט יהיה בעתיד.
גאבי, פרמין, קסאדו, אריק גרסיה, אולמו. ברנאל יהיה בעתיד.
פאטי, לאמין ימאל. יהיו עוד שחקנים בעתיד, אין לי ספק.
זה לא מזל. לא מפזרים שם אבקה מיוחדת. זה שיטה שעובדת.
ולחשוב שבתרומיאו ורוסל הפושעים האלה בשביל לעשות וידוי הריגה היו סוגרים את הלה מאסיה. אלוהים, הם בדוק נשלחו ע״י פרז להרוס אותנו מבפנים. אין הסבר אחר. איזה מזל שעצרו את התהליך הזה.
ואגב, זה נאמר ברשת אני רואה הרבה-המון על ההתקדמות של הצעירים אנחנו חייבים לצ׳אבי. הוא לפני פליק ידע כמה שזה חשוב להשאיר את הירושה הזאת למאמן הבא. הוא היה מוכן לספוג את הקשיים בהתחלה ואת השכר לימוד שלהם. אל תשכחו לו את זה.
זה כמו להגיד שלא היה לנו מזל בצ׳מפיונס עם אנצ׳לוטי כי זכינו פעמיים. ברור שיש לברצלונה דגש חזק יותר על הנוער מריאל, וברור גם שהיה לכם מזל היסטרי (ועכשיו יתכן ושוב). זה לא סותר.
רק לפני שנה-שנתיים כתבו פה כולם איך שהלה מאסיה עדיין גמורה. לא רק טיטי מצייר מטרות מסביב לחצים. כשאין שחקני נוער טובים מספיק זה כי הנהלה, כשיש זה כי הקסם הברסאי וכו. בלי לדעת לחזות מראש מתי זה קורה זה סתם חוכמה בדיעבד.
ההנהלה הקודמת עשתה הכל בשביל לחרב את לה מאסיה וכמעט הרסה אותה לחלוטין. זה לא נתון לויכוח אפילו. הרי בזמן ברתומאו ימח שימו וזיכרו ברצלונה קבעה את התקדים של לעלות עם 0 שחקני בית באחד המשחקים.
לאפורטה וזה בעיקר בגלל שיקולים כלכלים ופיר פלי העביר הרבה משאבים ותשומת לב לשם.
אני עייף מהויכוחים והעימותים האלו שתמיד נגמרים באותה נקודה. אני רק לא מבין למה אוהדי ריאל לא דורשים מההנהלה שלהם להתחיל ללמוד את זה וליישם את זה אצלם.
הרי יש לכם שחקנים מוכשרים בנוער, אסנסיו ואפילו קרחבאל זה שחקני בית. אז אולי אפשר ללמוד מהיריבה שלכם במקום כל הזמן לנסות לגמד ולהקטין …
הרי אפשר גם לקנות את אמבפה וגם לגדל שחקני בית או לרכוש שחקנים צעירים כמו פדרי…
לא, אם אין שחקני נוער טובים זה כי לא גידלו אותם מספיק וגם לא נתנו מספיק היזדמנויות וסביבה מתאימה. תמיד יש 2-3 שחקנים מכל שנתון שמגיע להם צ׳אנס בבוגרים, ולדעתי מתוך 10 כאלה יהיו 2-3 שיכולים להיות שחקני סגל לגיטימיים. גם אם זה לכמה עונות.
ואגב, יש המון שחקנים שעזבו לפני שעלו לבוגרים והם סומנו. חבל לי גם עליהם. צ׳אבי סימונס זאת דוגמה בולטת מאוד.
זה כמו שאני אשאל למה בארסה לא לומדת ממדיניות הרכש של ריאל… בין הדור הגדול הקודם לזה הנוכחי, היה עשור שיצר פחות או יותר רק את סרג׳י רוברטו, בזמן שאצלנו גדלו נאצ׳ו וקרבחאל שעשו קריירות עצומות (כל אחד ביחס לכשרון שלו) ועוד 400 שוערים סבבה שחלקם גם העבירו אצלנו כמה עונות. אפשר גם להחשיב את פדה (למרות שאני לא מחשיב, מסיבה דומה לזו שפדרי לא נחשב שחקן בית מבחינתי).
לגבי הנקודה הכללית אתה צודק. אין סתירה, וריאל לא משתפת צעירים מספיק כשיש מצוקות בסגל הבוגר. אבל עדיין לא הייתי רוצה לראות הסתמכות יתר.
לפעמים יש, ולפעמים יש דאולופאו וקואנקה וסאנדרו, שעל כל אחד בתורו היה מי שהשתפך. חלקם קיבלו צ׳אנס בבארסה ונכשלו, חלקם סתם נכשלו איפשהו אחר.
לא ברור בכלל ולא מזל אקראי.
עניין של השקעה. לפורטה משקיע וברטומיאו לא. אז ילדים כשרוניים בני 11 או 14 הולכים או לא הולכים ללה מסיה.
מזל זה אולי שחקן בקאליבר של מסי או של לאמין, אבל הקונספט כולו זה לא מזל.
גם באנגליה למדו את הטריק, אם כי לא למטרת לקדם צעירים אלא למכור אותם כדי לקבל הנחות בפייר פליי. בארסה היא הקבוצה הגדולה היחידה ששומרת את הכשרונות אצלה…
לא לא לא. זה היה לפני 3-4 שנים.
לפני שנה-שנתיים כבר היו פה גאבי, באלדה, פאטי שעדיין היו תקוות לגביו, אראוחו, ניקו גונזלז, ושחקנים אחרים פחות כשרוניים שנמכרו.
לפני 3-4 שנים באמת היה יבש, ולא היה כלום בין רוברטו לבים פאטי. כי ברטומיאו לא השקיע.
ברטומיאו לא מתעסק בשחקנים שנרכשים ב 5 מיליון עבור בארסה ב’. לא לרמה שלו.
זה קרה במקרה כשהוא היה הנשיא, אבל לא בזכותו.
תן קרדיט למי שהיה המנהל המקצועי אז, ולקומאן שמייד ראה במה מדובר.