פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות, מבחן העונה השנייה בפתח

אנחנו מדברים המון על עומס אבל תאכלס אם מנצחים טפוטפוטפו את שני המשחקים הקרובים בעיית העומס נפתרת לגמרי ואם מנצחים בראשון ומחלצים תיקו בשני גם אז בעיית העומס די נפתרת.

זה כבר רבע קבוצה, בהנחה וטר שטגן חוזר לכושר משחק סביר.

אחרי שהעונה תסתיים, כיצד מבטיחים המשכיות לקבוצה?
האם מלכודת הנבדל המשוגעת של פליק יכולה להחזיק אותנו עוד עונה?

אני לא רוצה להרוס את אווירת “העתיד נראה מבטיח”, אבל יש לנו עונה של אובראצ’יביריות קיצונית שמסתירה הרבה מאוד חוסרים.

בשורה התחתונה יש לנו שני שחקני עילית: פדרי ויאמל. כל שאר חברי הסגל (המוערכים והאהובים) כרגע נהנים מאוד מהשיטה, מה יקרה לשחקן כמו ראפיניה בטקטיקה אחרת?

אני חושב שיש משהו במניפסט של @Ganjo טרם ההתמודדות.
מהו הקישור האידאלי במצב של כשירות מלאה?

נשאל זאת אחרת: פדרי הוא הסופרסטאר שלנו נכון להיום, מי מוציא ממנו את המיטב?

לי נדמה שגאבי-פדרי-קאסדו יכולים לרוץ ביחד בצורה קצת יותר עקבית בעונה הבאה.

לא יודע לגביי ברנאל, כי רק 3 משחקים וזה ונראה איך יחזור מהפציעה, אבל לוקח את קסאדו בכל יום כל היום על פני פרנקי. כן, גם אם יוכח שגם איתו בהרכב היינו מפסידים אתמול (ושבכללי התוצאות במשחקים לא היו משתנות).

בגלל המסירה במקום דריבל מיותר (כמו ש - @Aimarito ציין), ובעיקר בגלל ההרגשה שאם עברו אותו/ניצחו אותו במאבק פיזי, זה למרות שהוא נתן הכל באירוע.

ברגע שפרנקי יורד מהדשא, אפשר להשאיר את אולמו (בחצי עונה שהוא גם כשיר וגם רשום). הוא שחקן עם המון יכולות, אבל השילוב הרכרוכי שלו ושל פרנקי לא עובד מספיק טוב. אולי מישהו נורמלי ליד פדרי מאחורה, יאפשר לאולמו לפרוח יותר מקדימה.
אם כי כמובן שמבחינתי המאוד אובייקטיבית זה צריך להיות פרמין ושיישרף העולם.

לא משוכנע לגביי גאבי בשלישייה הזו, כי זה אומר שהוא יהיה הקדמי מביניהם, והוא לא מספיק טוב בעמדה הזו, לפחות בעונה הנוכחית. אם זה ישתפר הלאה, אחרי קדם עונה נורמלי שהוא ישתתף בו (בניגוד לזה הקודם), אז אולי.

נשמע לי בסדר לצאת לעונה הבאה עם קישור של פדרי-קסאדו-אולמו-גאבי-פרמין-ברנאל, עם גיבוי של חלטור-אריק ופריזר-טורה. זה מספיק טוב כדי לטפל קודם בחולשות האחרות (אולי הבולטת מכולן השבוע - היעדר מגנים מחליפים). בסוף צריך לתעדף, שכן כמו ש-@Eyal הסביר לידידנו הלבן, אנחנו עדיין לא מכבי אחיסמך עם כסף - פשוט כי אין לנו כסף.

מה שחסר לנו זה בעיקר להמשיך להשתפשף.
יש לנו קבוצה של ילדים, וגם על הספסל יש שחקנים טובים שהם ילדים. צריך שהם ימשיכו להתקדם ולהוסיף כלים ונסיון לארסנל. בנוסף, הקבוצה כקבוצה יכולה להתקדם עוד הרבה.

ברמת הסגל, אנחנו משוועים לשחקן כנף לרוטציה ומגנים מחליפים(עם כל הכבוד למשחק ההירואי של מרטין אתמול).
ובעתיד נצטרך לדאוג לשוער, בלם ומספר 9 חדשים(אולי מתוך הסגל), אבל זה לא יקרה בקיץ הקרוב. כשיש לנו שחקנים ותיקים, מובילים ותחת חוזה.

מרגיש לי שהקבוצה הזו יכולה לעשות ריצה יפה נוספת בעונה הבאה בלי להשתגע, ורק אז לעשות שדרוג בסגל וערבוב מחדש טיפה.

אנחנו חייבים מגן ימני מגן שמאלי בלם במקום אראוחו, לא הגיוני שמרטין זה הגיבוי שלנו ואריק עם כמה שהיה טוב אתמול, וזה שקונדה מראש הוא המגן הפותח.

בקישור אנחנו די בסדר לא הייתי רץ לחזק שם ונפטר מפרנקי, על כל השאר סומך.

חייבים עוד שחקן אגף לא הגיוני שראפיניה חודשיים מסריח את הדשא ואין לו מחליף.

הייתי גם מביא חלוץ כי כמה לבה יכול לסחוב אבל לטעמי זה אחרןן בשרשרת המזון ולנו יש כמות כסף מאוד מוגבלת

בדיעבד כשמסתכלים על העונה הזאת בדגש על אירופה - אני במקום פליק חד משמעית מתעקש על סגל רחב ואז משתמש בשלב הליגה של הצ’מפיונס לניסויי כלים, לתת כמה שיותר דקות לשחקני הספסל ולשלב אותם בצורה המיטבית.

אם פאריז מהמקום ה-15 עשויה להעפיל הלילה לגמר, אין שום סיבה שבעונה כל כך ארוכה ותובענית נקרע את עצמנו בהתחלה רק בשביל איזה דירוג שלא באמת משפיע. וחייבים לבנות את שחקני הספסל שלנו בצורה איכותית יותר ולא לזרוק אותם למים רק שמישהו נפצע.

אני לא שותף להיסטריה שקיימת פה סביב חוליית ההגנה. קונדה הוא מגן ימני הגנתי מעולה, וכבר פיתח תיאום עם לאמין, שגם ככה לא רוצה לשחרר את הכדור לעקיפה. קובא עוד יגדל וישתפר, למרות שכבר כיום הוא בלם מצוין, ולידו איניגו עדיין יכול לתת עונה שבה הוא יורד מההרכב הפותח והופך להיות הבלם השלישי בהיררכיה בזמן שכריסטנסן שכבר הראה לנו שהוא בלם מצוין, תופס את ההרכב הראשון. לא הייתי מוחק אותו רק בגלל הפציעות, ראינו שפליק יודע לטפל בדברים האלה. באלדה הראה גרף השתפרות מטאורי במהלך העונה, ואני לא חושב שיש צורך לעוף גבוה ולהביא את גרימאלדו.

אז מה כן צריך? מחליף. לא מיליון מחליפים, אלא מגן שמאלי אחד בלבד, שלא עונה לשם מרטין. בהנחה שכריסטנסן יחזור להיות שחקן מן השורה, וביחד עם סופר-אריק עמדות הבלמים מכוסות. פורט שימשיך לגדול יקבל קצת בראש מפליק ויהפוך למחליף ראוי לאט לאט. בצד שמאל ראינו איך לא רק אינטר, אלא כל קבוצה הלכה על הצד של מרטין, ובאמת שקשה לי לבוא עליו בטענות כי ביחס לעובדה שהוא פחון, הוא נתן 120% מעצמו. הייתי מחזיר את ואלה, שנראה היה מצוין בקדם העונה, אבל אם פליק לא מחזיק ממנו - אפשר לחפש איזה מגן שמאלי מזדקן, במחיר סביר, שאין לו בעיה לשבת על הספסל.

אה כן - אראוחו אאוט. לך תהרוס לקבוצה אחרת משחקי נוקאאוט כל שנה.

הבעיה בקישור היא שיש לנו שם המון סימני שאלה. האם זו העונה שבה אנחנו נפרדים מפרנקי דה סופט? האם ברנאל חוזר כמו שצריך מהפציעה או שנקבל פאטי2? האם קאסאדו יכול לקחת על עצמו הרכב עד שברנאל חוזר? האם פדרי יצליח להחזיק 90 דקות כל משחק לאורך זמן? האם אולמו יצליח להחזיק 90 דקות לאורך משחק שלם מתישהו? וכמה חודשים הוא יעדר אחריו? גאבי - מה עושים עם השחקן שלא מתאים לאף עמדה בקישור שלנו? פרמין - אנחנו אוהבים אותך, אבל אנחנו צריכים ממך יותר. אתה מסוגל להיות סופר סאב? ושאלה אחרונה: מישהו זוכר את ההוא?

בהתקפה לטעמי יש יותר סימני קריאה, אבל לא כולם מעודדים. הראשון מביניהם זה פאטי. אם הוא לא היה מתעקש להישאר לחמם את הספסל, היינו מקבלים את ראשפורד, וגם עוברים את אינטר אתמול. אז האנגלי זה היסטוריה, אבל מי מביאים לאגף שמאל במקומו? לא הגיוני שבהיעדר מגן שמאלי תוקף ראפיניה יהיה השחקן הכי חלש על הדשא. בטח לא כשמרטין דורך על אותו דשא. שחקן קו שמאל הוא הצורך הראשון במעלה, שכן זה גם יאפשר לראפיניה לא להיות תקוע באגף שמאל, ולמלא את העמדה של אולמו הפצוע. אני חושב שלשם כדאי לנתב את רוב הכסף שלנו - האם זה יהיה ניקו? האם יש לנו אפשרות להביא שחקן קו טוב יותר? בהצלחה לדקו.

בעמדת החלוץ אני לא רואה אותנו עושים שינוי, למרות שכולנו היינו שמחים לאיזה חוליאן אלברז. הבעיה הראשונה היא שאין חוליאן אלברז זמין בשוק כרגע, והבעיה השנייה היא שלא נראה שלבנדובסקי זז לשום מקום בשנה הקרובה. בהינתן שזה המצב, פראן טורס הוא מחליף טוב כל עוד הוא באמת מחליף. פאו ויקטור חייב לצאת בהשאלה למקום שהוא יראה בו דקות.

ואחד לאמין יאמאל. איזה נחת זה הילד הזה. לא יאומן ששנתיים אחרי העזיבה של הגדול בהיסטוריה, אנחנו מקבלים כישרון כזה. אני בטוח שכל אלה שסיפרו לנו שאפילו אם מציעים לנו 250 מיליון אנחנו צריכים להתפשר על 200 - היו מוכנים לשים עליו היום 500 מיליון בקלות כדי להביא אותו אליהם. זה סיפור אחד לבנות סגל לשנה הבאה בלי שחקן כזה, וזה סיפור אחר לגמרי לבנות סגל ביחד איתו. עצם זה שיש לנו אותו הופך את כל הסיפור להרבה יותר קל. שרק יהיה בריא.

נ.ב. לרוץ בעונה הבאה עם טר שטגן ושצ’נסני זה אחלה בחלה. אין שום סיבה לבזבז כסף על עמדה שמכוסה בשני שוערים ותיקים ומנוסים, גם אם אף אחד מהם הוא לא קורטואה או אובלאק. אפשר להתחיל לקדם לאט לאט את יעקבשוילי, ולראות אם יש לו פוטנציאל לתפוס את עמדת השוער הראשון. אם לא - אז זו צריכה להיות המטרה שלנו בעוד שנתיים, ביחד עם חלוץ 9.

חיפשתי חיפשתי ומצאתי, הפעם ההיא שהעליתי את הרעיון למכור את אראוחו, רעיון שנשמע תמוה לכולם. זה היה אחרי ההדחה ההיא נגד פריס, האדום שלו. אז פתחתי דיון, מוזמנים לעבור על התגובות בפרספקטיבה לאחור. זה די מעניין.

אז גם העליתי את הסוגיה על כך שהתקשורת מלטפת אותו, עד שהמועדון ירצה למכור אותו כדי להכניס כסף אז יתחילו להכין את הקרקע שזה יתקבל בקרב האוהדים.

@Cockroach_Crazy גם חזה את העתיד במהלך הסאגה שהיתה איתו בינואר:

אגב -

טר שטגן (עד אשר יוכח אחרת), אראוחו ודה יונג, שלושת המבוהלים הראשיים במשחקים מכריעים, הם גם 3 הקפטנים הבכירים שלנו.

מה אנחנו מפספסים?

אנחנו חייבים קודם כל חלוץ.
גם עם ההגנה הזאת ועם הקישור הזה היינו מנצחים את אינטר פעמיים עם חלוץ נורמלי שיודע לסיים חצי או שליש מהמצבים שלאמין ופדרי מכינים לו.

אולי דל"פ אבל ההחתמות הראשונות שאני מבצע לקבוצה הם חלוץ ושוער, בשני צידי המגרש אין לנו מישהו שיסגור משחקים.

בכל הזכיות של ריאל השוער שלה נתן הצגות, אפילו לונין השוער המחליף סיים עם ציונים של 9.9 ו9.6 בנוקאאוט של שנה שעברה.
וזה לא שההגנה הצטיינה במיוחד, קבוצות מגיעות למצבים מולה אבל השוער סוגר את השער.

עד שלאמין יתבגר וילמד גם לסיים שליש או חצי ממיליון ההזדמנויות שהוא מייצר לעצמו חובה להביא מישהו שידע לנצל את כל ההזדמנויות שהוא ופדרי מייצרים.
ראפיניה בעונת חייו עשה את התפקיד הזה חלקית אבל אין לדעת האם יצליח לשחזר אפילו חצי מהמספרים האלה בעונות הבאות.

זה לא דל"פ זה תלוי תקציב.

מה יותר דחוף שתי מגינים נורמלים אחד לרוטציה עם קונדה ואחד שיתחרה בבאלדה או שוער וחלוץ?

משה שני המגינים שאתה מבקש הם לרוטציה כאשר אני אומר אין לנו שוער וחלוץ ראשונים.

שצזני נתן עונה טובה אך לא חפה מטעויות והוא חזר מפרישה, לא נראה שהוא יתן יותר מעונה או שתיים נוספות.
טר שטגן מצלם בכיר וגם בלי קשר לזה הוא לא שוער של מאני טיים, מאז העונה הראשונה שלו שלקחנו טראבל והוא באמת ניפק תצוגות בליגת האלופות משהו בו נשבר.

באופן כללי שטגן, פרנקי, אראוחו הם שחקנים שבירים מנטלית.

השלד הנוכחי של לה מאסיה פלוס קונדה, איניגו, פדרי וראפי מוכיחים בכל פעם העונה שהם ילחמו 90 ו120 דקות ולא יוותרו על אף כדור. הם עושים ויעשו טעויות אבל הם משאירים את הלב במגרש, אני רוצה סגל שלם של שחקנים כאלה שמשלבים יכולת טכנית ולחימה, גם אם לא ניקח תארים אני אהיה מרוצה.

זה לא שאני נגד מה שאתה כותב, תשים לב שלקונדה אמרתי שאני רוצה רוטציה, לבאלדה אני רוצה מגן שיתחרה איתו על ההרכב. באלדה עשה עונה טובה והוא סבבה לגמרי אבל לדעתי הגעגוע אליו נובע לא רק בגלל איכויות שלו אלא יותר בגלל זהות המחליף שלו.

אני חושב שאנחנו סובלים במשחקים האחרונים בעיקר בגלל באלדה והפציעה שלו.

השאלה אם היה כסף בשנה אחת לכל מה שאתה מבקש ומה שאני מבקש ביחד…

אתה רוצה גם שנה הבאה לסמוך על זה שבאלדה וקונדה לא יפצעו?

מסכים עם שניכם ונוטה קצת יותר לצד של משה.

על כל פנים רציתי להגיב גם על זה:

אין חלוץ שיודע לנצל את כל ההזדמנויות שמייצרים לו. אני לא מכיר אחד כזה, ובטח לא בסגנון המשחק שלנו שהרבה פעמים גורם ליריבות להסתגר ולשחק את רוב המשחק בחצי שלהן של המגרש.

מעטים המקרים שבהם חלוץ רץ לבד מול שוער, וראינו שבמקרים האלו גם ראפיניה הלא חד יודע לשים את הגול. אנחנו בעיקר תלויים בכך שנייצר המון המון מצבים כדי שמשהו כמו שליש מהם ייכנסו וננצח.

אתמול פראן בזבז כמה מצבים מצויינים. לבה כשעלה היה מתוסכל מעצמו על חוסר החדות (וזה היה חוסר חדות מובן עקב נושא הכשירות). לא ראיתי סטטיסטיקה לכמה מצבים הגענו, אבל ברור לי שניצול מצבים טוב יותר היה יכול להביא אותנו לגמר.

עם את, אני חושב שהחיסרון של קונדה ובאלדה היה מהותי יותר לכך שהודחנו. עם שני מגינים שמושכים את תשומת הלב בהגנה של היריבה ולא בהתקפה כי ברור שאפשר לחגוג על הראש של המגן המחליף, לאינטר היה הרבה יותר קשה לסיים את המשחק הזה בלי לספוג חמישיה.

אנחנו צריכים חלוץ טוב, אבל זה לא שנוכל להביא מישהו עם רגל מסיימת וזה יפתור לנו את כל הבעיות. אין כזה דבר לדעתי, גם אם ננחית פה את האלנד.

אני רק פה כדי להזכיר שלבארסה היו 3 קבוצות גדולות בהיסטוריה ורק לאחת מהן היה חלוץ ‘9’ אמיתי.
צריך לחשוב מה עושים עם העמדה הזאת.
באופן אישי אני נגד החתמת שחקן כמו הלאנד באופן מהותי. חלוץ 9 ‘‘טכני’’ זה המקסימום שאני יכול לקבל.

גם את זה כתבתי לפני כמה שבועות. קפטנים זה ותק, וכך יצא שהקפטנים הם השרידים מתקופות שפלות. לפחות הם מיעוט.

חוליאן כזה?

למה, אתה מציע?