היית מת.
אבל ברצינות, עיניין אותי פרופיל ה9 שאתה חושב שמתאים לכם.
יש שתי עמדות שהן ממש מיוחדות בברסה: ה9 וה5. ומעט מאוד שחקנים מתאימים לשחק בעמדות האלה אצלכם.
אם כבר אתה מגיב, אז מה סעיף השחרור שלו? הרי חייבים לתת תג מחיר בספרד. אם זה משהו שמכירה של פרנקי ואראוחו יכולה לממן לנו, אז הגיע הזמן שנחזיר לכם וייה, סוארז וגריזמן.
אין לי מושג מה סעיף השחרור שלו האמת. אבל אני לא חושב שזה רלוונטי, כי אם ניתן עוד עונה רעה בלי תארים כמו העונה הזו, הוא יבקש לעזוב ובצדק.
זו העונה הראשונה שהוא מסיים בלי תארים בבוגרים, ומצער אותי שזה בגללנו.
אני עדיין בהלם שהחלוץ הטוב בעולם משחק אצלנו, מגיע לו שנבנה משהו יותר טוב מסביבו.
את אראוחו אשמח לקבל.
האמת? הוא יכול ממש להתאים לכם, ומאמן כמו צ’ולו ממש יכול לקדם אותו.
אתם לא רוצים גם את פרנקי? אפשר יהיה לסגור טרייד בלי לערב כסף. זה טוב כי אין לנו כסף .
אני בן אדם פשוט תן לי משהו בסגנון של רומאריו, רונאלדו או מיכאל לאודרופ.
וברצינות, קשה לי להגיד כי אני מתקשה עם העמדה הזאת. אני יותר נהנה מקבוצות שמשחקות שם עם קשר התקפי שמסוגל להיות חלק מהמשחק, אבל לפעמים גם מרגיש שחסר יותר תנועה לעומק או רגל מסיימת.
העניין הוא שכל הקבוצות הטובות בשנים האחרונות משחקות בלי חלוץ או לכל הפחות חלוץ שעושה תנועה אחורה(ולא קדימה). פירמינו, קיין, טאדיץ’, בלינגהאם, בנזמה, סיטי שבין אגוארו להלאנד. עושה רושם שיש איזו קורלציה בין הצלחה ובין ‘‘חלוץ’’ שמגיע אחורה ומשתתף בהנעת כדור/מושך איתו את קו ההגנה לגובה.
‘‘פואצ’רים’’ מבחינתי זה מחוץ לתחום. לא סובל את השחקנים האלה. מקסימום בתור מחליף.
בוואקום, האידיאל זה שחקן עם תכונות טבעיות של חלוץ(תנועה לעומק, סיומת) שמסוגל גם להשתתף בהנעת כדור ובמשחק לחץ. אלבארז הוא לחלוטין מהטובים שעונים על ההגדרה הזאת(והזוי לחשוב שלפפ היה אותו ביד ונאלץ לשחרר בגלל שכבר החתימו את האנטיתיזה של הכדורגל שלו).
במצב של בארסה כבר צריך להתחשב בשחקנים הקיימים ואיזה חלוץ הכי מתאים לשתף פעולה עם ימאל וראפיניה.
אולי אפילו ראפיניה בעצמו? הוא לא רחוק מהאיכויות שמחפשים בחלוץ 9, וככה אפשר אולי לפתח את אגף שמאל יותר.
בכל אופן, דווקא הכוונה שלי ב-"9 טכני’’ זה יותר לכיוון של החלוצים שאני פחות אוהב(הפואצ’רים), אבל שיש להם גם טכניקה שמאפשרת להם לייצר שערים בעצמם. משהו בסגנון של סמואל אטו של פעם, והיום זה… איסק?
היו גם א’טומוגם לואיס סוארס, במרוצת השנים היומןנו חלוצים מצויינים כשהיו חלק מקבוצות לא רעות כמו נאזאריו, ריבאלדו ורומאריו. הקבוצה הטובה היחידה שהייתה ללא חלוץ הייתה עם מסי כפאלבו בשלישית mvp ב 2011.
אתה צודק כי במהות שלהן אלו עמדות עם תפקוד של חלוקת כדורים והן אלו שבאמת סטטיות יחסית לעומת היתר בגלל השימוש שלהן כעוגנים בהנעת כדור. לצורך העניין, זאת הייתה הפנטזיה של פפ עם חלוץ כמו איברה שעל הנייר היה מושלם לפרופיל הזה, פשוט לא התאים באופי.
אם כבר נתחיל להסתכל על הצרכים של הקבוצה, חייבים קודם כל להתייחס למגבלות ולבעיות שלנו:
- הצורך בקו הגנה גבוה. ההסתמכות על קו ההגנה הגבוה יחד עם מלכודת הנבדל הגיע כסוג של מענה לבעיות ספציפיות בסגל- קשה לנו לדחוף מהר את המשחק קדימה, הבלמים שלנו לא אתלטיים או מהירים ואין לנו קשר אחורי אמיתי וטוב. קו ההגנה הגבוה עם שחקני שיודעים למסור מאפשר לנו לייצר את ההתקפות המעבר ולהאית את הקצב כשצריך, מוריד את התלות הדפנסיבית בקשר אחורי פיזי ומצליח לטשטש את החיסרון האתלטי.
הפתרונות: קשר אחורי אמיתי וטוב ובלמים עם פרופיל אחר, יותר אתלטיים.
- משחק אסימטרי- אין לנו ווינגר שמאלי, המגן הימני שלנו לא באמת תוקף טוב כמו השמאלי, וזה דיי מייצר תלות על שחקן אחד באגף כל פעם ואין לנו אפילו מחליפים עבורם בסגל.
הפתרונות: ווינגר שמאלי ומגן ימני שיודע לתקוף.
-
חלוץ טוב וטכני שיוכל לתפקד כסקורר ועוגן למסירות.
-
סגל קצר עם איכות מחליפים נמוכה.
אני חושב שלשם הייתי הולך כשאנחנו בהכרח צריכים להיפטר משחקנים. אני בכנות חושב שהראשון שלא תורם לפיתרון לאף אחת מהבעיות הקיימות הוא פרנקי.
היו, אבל לשיא הגענו לרוב בלי.
אני חושב שהדברים שאתה מקבל מ-9 קלאסי, הם לא תמיד דרושים בזמן המשחק. אולי אפילו לרוב לא.
בעיני אם אין לך שם שחקן שלם, אז עדיף שהתפקיד הזה יהיה פתוח לרוטציה בהתאם למשחק, מאשר להתחייב לשחקן יקר שחייב לפתוח בכל משחק ולא תמיד נותן ערך.
אגב, חשוב לציין שהזכרת פה בעיקר חלוצים סופר מוכשרים שיזכרו כגדולים בהיסטוריה. וריבאלדו שהוא בכלל קשר התקפי(זוכה כדור זהב).
רוצה לומר, אם יש שחקן כזה בשוק אז זה ‘נו בריינר’.
התגובה שלי הייתה יותר קשורה לעניין התיאורטי.
לא יודע אם זה וידאו חדש או ממוחזר, מחילה אם כן, אבל שימו לב איך לוצ’ו זיהה את אראוחו כחוליה החלשה שלנו עוד במפגש בשנה שעברה:
אגב למכור שחקן הרבה מעל הערך שלו, לכאורה באיירן היו מוכנים בזמנו לקנות את אראוחו ב-100 מיליון יורו.
זו הייתה יכולה להיות עסקה מדהימה עבורנו, אבל זה לא ממש משנה.
הוידאו הזה לא מפתיע בהתחשב במה שראינו באותו משחק וכמה זה היה שקוף שסימנו אותו, ובאופן כללי כמה קשה לו להניע כדור.
בכל מקרה, בפעם המי יודע כמה, שחקן בלי יכולות עם הכדור צריך להיות כמעט מושלם בלי הכדור ואראוחו לא מצליח להגיע ליכולת הזאת.
אנחנו לא נמכור אותו, אבל אם הוא יבוא עם הצעה טובה אני לא בטוח שאנחנו צריכים לבכות על זה(מה גם שזו נטו החלטה שלו, עכשיו שיש סעיף שחרור).
אני רק מקווה שבבארסה יידעו לנתק את הרגש במקרה כזה ולפעול מהשכל, כי בינואר זה היה נשמע שדקו הפך הרים וגבעות בשביל שאראוחו לא יעבור ליובנטוס.
תלוי רגש של מי. לא משוכנע שלפליק חושב על אראוחו מה שדקו חושב על אראוחו. ואם פליק יסיים את העונה הזו בטוב, הדעה שלו תיחשב מאוד.
בכל אופן, אני חושב שיש סיבה למה המו"מ מול ג’ונתן טאה לא פוצץ (לפחות כרגע, לפחות רשמית, לפחות פומבית). לא בטוח שלסיבה קוראים “אראוחו”, אבל יש סיבה.
אפשר לצאת מנקודת הנחה די ברורה שצמד הבלמים המוביל שלנו בעונה הבאה יהיו קובארסי ואיניגו.
מעבר לזה שום דבר לא סגור כרגע.
לאראוחו יש חוזה אך לא ברור אם הוא ירצה לממש אותו.
אריק וכריסטנסן לקראת סיום חוזה וגם אם פליק רוצה שיישארו לא ברור באיזה מעמד והאם הם יסכימו אליו או שהמועדון יסכים.
יש גם את האופציה שאריק יהווה מגן ימני מחליף ואז יתפנה מקום בעמדת הבלם.
נצטרך לחכות לראות איך הדברים מתבהרים לאחר סיום העונה מתישהו בחודש הקרוב, מאמין שזה גם יהיה הדדליין של הבלם הגרמני.
אני לא יודע אם זה כזה מובן מאליו.איניגו כבר יהיה מבוגר וכבר ראיתי קריסות של שחקנים בגילאים הללו ברמה הפיזית.
ככלל, אני נגד הסתכלות של הרכב פותח, אין לזה משמעות בעונה כל כך ארוכה.
בשביל זה יש שחקנים מחליפים.
צריך להתייחס אליהם כשחקני רוטציה, כולם צריכים להתנהל ברוטציה אחרת לא נסחוב עד סוף העונה. בסוף ברור שתהיה העדפה כלשהי, אבל זה צריך להיות משמעותית פחות דיכוטומי כי על שחקני הסגל הרחב נמדדים בסופו של יום.
מזכיר לכולם שלאראוחו יש סעיף יציאה ב 70 מיליון הקיץ. אני חושב שאם ירצה, יוכל למצוא לעצמו קבוצה במחיר הזה.
אריק גרסיה יישאר בוודאות. גם פליק שיבח אותו בפומבי, גם אריק עצמו התראיין שהוא רוצה להישאר ושהוא מרגיש חשוב, וגם לא תהיה בעיה כלכלית.
כריסטנסן לדעתי יימכר. שנה לתום החוזה ובארסה תרצה לעשות עליו קצת כסף.
איניגו לא מראה שום סימני עייפות, לשעתי יסחוב עוד שנה בכיף. איתו גם אין התחייבות חוזית ולא צריך לבשל את הספרים. יש לו חוזה לעונה הבאה, אחר כך יחליטו.
אם יביאו מגן ימני תוקף כמו פרימפונג, גם קונדה יהיה זמין לפעמים כבלם.
יחד עם זה, אם ג’ונטאן טא לא דורש שכר אסטרונומי, אני בעד להביא אותו. יהיו פציעות, 60 משחקים בעונה, ואני מתגעגע לבלם גבוה וחסון כמו פיקה.
כמעט שכחנו, לנגלה חוזר אחרי עונה טובה ויש לנו בעיה להיפתר ממנו. אולי בסוף עוד יישאר.
מרגיש לי שזה יותר דיון סמנטי מאשר מקצועי.
ברמה המקצועית הבלמים המובילים שלנו צריכים להיות איניגו וקובא. זה אומר שההתנהלות שלנו בשוק צריכה להיות בהתאם ושאנחנו לא נראה רכישה של בלם משמעותי בסכום גבוה, כנראה שלא בכלל.