פליקי פלאקה :: אחרי אליפות, מבחן העונה השנייה בפתח

בטורניר הילדים ההיסטורי ההוא בלטו 3 שחקנים: לאמין ימאל, פאו קובארסי ולאנדרי פארה.

צריך לומר את האמת, בארסה לא מסוגלת לבצע רכש רציני. כלומר שחקן שמתחרים עליו עוד קבוצות והוא עולה הרבה כסף. כנראה נסתפק בשוער הצעיר של אספניול ואולי עוד שחקן התקפה ראוי במידה ותהיה עוד מכירה.

אם זה ימשיך ככה (כבר קיץ שלישי ברציפות), עם כל הכבוד ללאמין, לעבודה הנהדרת של פליק ולשחקני הבית, הסגל הקצר ידבר וזה לא באמת יהיה כוחות מול ריאל בשנים הקרובות.

לא מדובר כאן באמת בתחרות בתנאים שווים. רק לראות את המהפך שריאל עושה ואת כמות הרכישות וזאת רק אחרי עונה אחת שלא זכו בתואר כאשר לפני שנתיים זכו בהכל.

אם אלונסו לא ייקח שם אליפות זה כשלון מחפיר, זה על גבול המובן מאליו. לצערי אני לא אופטימי מדי לטווח של הכמה שנים הקרובות אלא מה יהיה שינוי כלכלי מהותי שיגרום לנו לחזור להתחרות על שחקנים מבוקשים.

אגב, זאת הסיבה שהעונה הזאת הייתה כל כך מרגשת ומיוחדת. אחרי שאמבפה חתם בריאל ואנחנו היינו עדיין תקועים בבוץ הכלכלי, זה הרגיש כמו גיים אובר. לקחת אליפות לא בתנאים שווים זה הרבה יותר מוערך.

לא יודע אם אי זכייה של אלונסו תהיה כישלון מחפיר. גם בגלל הצד של ריאל (אלונסו הוא אחלה מאמן אבל כזה שהתנסה באימון בקבוצה שאין בה אפילו עשירית מהלחץ שיש בברנבאו), וגם בגלל הצד של ברצלונה (אני שומע כבר שנים שעוד רגע ריאל משתלטת על הליגה לאיזה עשור).

אבל בעיקר יכול להיות שאנחנו צריכים ללמוד להסתכל קצת פנימה, ולחזק נקודתית רק איפה שצריך ואפשר. במילים אחרות - לא איכפת לי “לשרוד” עוד שנה עם פראן ולבנדובסקי בהתקפה (בזמן שיש חיזוק בעמדת השוער, ואולי איזה קיצוני שמאלי), כל עוד נראה את המשך ההתפתחות של השחקנים שראינו בעונה האחרונה, ולקבל רכש גדול מאוד רק פעם בכמה שנים. נגיד איזה ח.א. כזה.

תקרא לזה כשלון של אלונסו או של ריאל, סמנטי לחלוטין. בסופו של דבר יש פה מועדון עם יתרון כלכלי כל כך מובהק וברור שאם זה לא יתורגם ליתרון מקצועי ברור זה פשוט כשלון.

אני חושב שהמטרה של המועדון זה עוד שנה של “איפוק” ובשנה הקרובה אמורים לחזור לקאמפ. ההכנסות יעלו ואז נחזור לביזנס.

פה מבחינתי לאפורטה יעמוד למבחן, אם גם בשנה הבאה אני ישמע שוב על בעיות בפייר פלי אז מה לעשות הוא יצטרך לתת תשובות על זה.

גם בשנה הקרובה אני לא ידרוש יותר מידי מפליק. אני די מקבל שריאל מדריד יקחו אליפות בשנה הקרובה ובוא נהיה כנים, אתלטי גם בליגה שהיא תהיה הקבוצה היחידה בה, תמצא דרך להפסיד את האליפות לריאל ואז להגיד שלפחות הם לקחו מקום שני…

כדורגל טוב המשך טיפוח של שחקני בית ושחקנים צעירים ושיפור הגנתי. זהו בערך מה שאני מבקש מפליק לשנה הבאה.

אני מסכים עם כל הנאמר ומוסיף שיהיה גם גבול לדינאמיות של פליק ברמה הטקטית. מלכודת הנבדל הייתה פתרון מבריק שהחזיק כמעט עונה שלמה ולקראת הסוף כבר ממש למדו אותנו, כל עוד פרופיל השחקנים בהגנה גם לא ישתנה הטקטיקה לא תשתנה ואנחנו נהיה בבעיה, כמו גם השילוב האסימטרי של ראפיניה ולאמין. חייבים בלמים עם נתונים טובים יותר, שוער טוב יותר שיודע לצאת יותר טוב זה גם מצויין, ושחקן קו שמאל. כל יתר הדברים כמו חלוץ מטרה נורמאלי אשמח אם נקבל, אבל אנימ מניח שנצליח לסחוב עוד עונה עם פראן ולבה.

אל תשכחו שיש לנו יתרון גדול - השחקנים שלנו ינוחו בקיץ.
אני לא יודע איך העונה תתפתח, לא מספיד לא אותם ולא אותנו. הם אולי עוד יתחזקו, ואולי גם אנחנו. הקיץ עוד ארוך.

יש פה פשוט נטייה להלקאה עצמית באופן קבוע.
בעונה שעברה ריאל איבדה את טוני קרוס ואפילו לא טרחה להחליף אותו. אנחנו ‘‘איבדנו’’ את גונדואן ואנשים רצו לשרוף את הבית של דקו.

קבוצת כדורגל לא מתקדמת רק דרך רכש, אלא גם דרך פיתוח של שחקנים. באלדה, קובארסי, פדרי, ימאל. כולם הולכים להיות יותר טובים בעונה הבאה.
פרנקי ואראוחו היו נעלמים ברוב שלבי העונה הזו, אם יש בהם משהו, זה עוד תוספת של 2 שחקנים לסגל.
ברנאל וגאבי, שני ילדים שהם כישרונות על.
פרמין וקסאדו, צעירים עם המון מרווח השתפרות.
פורט.

יש רק שלוש עמדות בעייתיות בכל הסגל שלנו.
מגן שמאלי מחליף, כנף שמאל וחלוץ מרכזי(שכבש יותר מ-40 גולים העונה). זה הכל. יותר מזה זה סתם תסמונת הדשא של השכן.

@Aimarito טיפלת גם בו?

חחח וואלה לא, אין לי מושג מי זה אברהם שפה.

זה שחקן שהגיע שנה שעברה לבארסה ב’ מאפריקה.
היו לו ולעוד אחד בעיות רישום ביורוקרטיות אז הוא לא שיחק בהתחלה.
רשום שהוא בן 18, אבל בטח יסתבר שהוא בן 26 כי ככה זה באפריקה.

רעיון טוב. פער פיזי זה הרבה פעמים ההבדל בין שחקן נוער/מילואים מבטיח שממשיך קריירה בספורטינג ליסבון ג’, לבין שחקן לגיטימי בקבוצה הראשונה.

לא רק זה, זו ביקורת קבועה על הלה מאסיה בכל הגילאים וגם אצל הבנות. המון עבודה על המגרש, המון טכניקה, מעט מידי יחידות כוח. זה הגיוני כי עד איזור גיל 17-19 מגיעים לפיק של עלייה ביכולות פרופריוספטיביות וטכניות (במילים אחרות, שליטה וטכניקה) ואחרי זה כבר נשארים באותה רמה. על כן, מתעדפים טכניקה, בפועל בגלל פערי הדרישות הפיזיות ואתלטיות מהכדורגל בגילאי בוגרים, אל מול המצב של הנוער שלא משתנה מבחינת הרכב עבודה שחקנים צעירים לא מחזיקים, אלא אם הם כשירים פיזיולוגית מראש כי הגנטיקה שלהם היא כזאת.

שמח שה"פליק אפקט" מחלחל כבר לעוד תחומים וגילאים.