פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות, מבחן העונה השנייה בפתח

בהנחה שזו לא טעות או חרטוט (מה שלא יפתיע אותי) זה קצת מעניין. הוא היה “2”, שזה לא מספר של שחקן מילואים/נוער (או כזה שיש “טובים” ממנו לשחקן הגנה). המעבר ל-5 שהיה של איניגו עד אתמול, אולי מפנה הדוס לכריסטנסן/קונדה? או מרטין…?

אגב, מאטס בינתיים מופיע באתר של הלה-ליגה עם…כלום -

זה דבר רע שלא ידעתי איזה מספרים היו איניגו וקובארסי?
אני אפילו לא בטוח איזה מספר לובש ראפיניה.

אבל אתה יודע איזה מספר לאמין, נכון? :wink:

10 ו-9(לבנדובסקי?)זה המקסימום שאני מסוגל להכיל. כל השאר זה מיש-מש במוח.

לא לשם חתרתי, אבל לא משנה :slight_smile:

בכל מקרה, הייתה לי איזושהי שיחונת עם שביט על משהו לפני כמה שבועות, שאולי איכשהו קשור לזה (אבל היא בטוח לא קשורה לדיון הסגל). משהו לגביי זה שיש הבדל בין הערצה/אהדה של שחקנים שגדולים ממך, או לפחות בגילך, לבין כזו לשחקנים שצעירים ממך בעשור או אפילו שניים (במקרה של קובארסי). אולי זה מה שמשפיע על הזיכרון של שיוך מספרי החולצות לשחקנים.

עברה לי בראש שאלה.
כולם בטוחים שאם איניגו היה נשאר , הוא היה משחזר את עונת השיא שלו בגיל 34.
לעומת זאת, כולם בטוחים שראפיניה לא ישחזר את עונת השיא שלו בגיל 28.
מדוע?

קודם כל, מרטינז היה ברמה גבוהה במשך הרבה שנים.
לכן רצינו להביא אותו לפני. לרוע מזלו הוא זכה לפחות יח"צ כי שיחק בבילבאו.
ראפיניה היה בינוני רוב הקריירה, ובעונה שעברה זינק לשיא שהוא לא הגיע אליו לפני- וגם זה ברמת הנתונים, כי לדעתי גם הנתונים (המרשימים ביותר) שלו לא משקפים עד הסוף את היכולת, ונובעים במידה רבה מפדרי ולאמין.

דבר שני - אני לפחות לא ציפיתי בהכרח שלא תהיה ירידה ביכולת של מרטינז, אבל גם אם כן- כרגע יש לנו את קובארסי שהוא כישרוני אבל מאוד בוסרי, את כריסטיאנסן שמעולה בשיאו אבל חוזר אחרי עונה בחוץ, ואת אראוחו שעבר פציעות פלוס קריסה מנטלית מוחלטת.

גם אם מרטינז היה משחק ברמה יותר נמוכה, הוא עדיין היה תורם.

פספסתי מה קרה עם איניגו? עוזב? לאן?

סעודיה בחינם

עזב היום (אחרי שהגיע להיפרד), לאל-נאסר הסעודית של כריסטיאנו ו…ז’ואאו פליקס.

שוק

אני לא מסכים שהוא היה ברמה גבוהה, אני לא רציתי אותו. צ’אבי קיבל בראש כשהתעקש דווקא עליו.
גם לא היה כל כך טוב בעונה הראשונה אצלינו.
עונה שעברה הייתה יוצאת הדופן.

בד״כ ׳2׳ זה מגן ימני, לא?

קורה לא מעט, אכן. ולכל אולי קונדה יקבל את זה.

בבארסה לא משעמם לרגע.
והפעם - באן מאופ"א לפליק.

גם פליק וגם העוזר מרקוס סורג קיבלו באן למשחק אחד של ליגת האלופות על התנהגותם במשחק השני נגד אינטר.
עדיין לא ברור על מה בדיוק הם קיבלו את זה, כנראה על התלונות על השופט מארסיניאק אחרי המשחק.
הם קיבלו גם קנס כספי, גם בארסה קיבלה, וגם לבה ולאמין. הקנסות בסכומים סימליים.

הטענה היתה שהוא שחקן מבוגר ושהמחירים שדיברו עליהם גבוהים. מרטינז היה בלם נבחרת. עונה הראשונה הוא היה אחלה ששיחק, אבל בעיקר פצוע.

איפה האינטרס של איניגו בסיפור הזה? עוד משכורת?
היה שחקן מוביל באחת משתי הקבוצות הטובות בעולם. לעזאזל לא מצליח להבין את זה.

אצל כדורגלנים מוטיב הרגש משמעותי הרבה פחות מאיתנו האוהדים. אחרת לא היו ממנים סוכן שיטפל להם בעניינים הכספיים.

וגם העובדה שהוא משחק בברצלונה, אולי מרגשת אותו, אבל זה לא מה שמנהל לשחקן את הקריירה.

אגב איניגו, מזכיר לכם שהוא חצה את הכביש מהקבוצה בה גדל.

לא “עוד משכורת”, פי 3 משכורת. זה חתיכת שיקול, בטח בשלהי הקריירה.

השאלה היא האם המשכורת היפה הזו או משהו קרוב או לא או לכל הפחות - להרוויח יותר ממה שהרוויח בברצלונה - לא היה מחכה לו שנה נוספת, לאו דווקא מאותה קבוצה אלא תחת הכותרת “הכסף הסעודי\הליגה הסעודית”. זה שהוא בסוף הקריירה דווקא אמר שאין לו עוד שנים רבות באליטה, הוא רוב הקריירה הרי לא היה קרוב לזכות בליגת האלופות ובאליפות ספרד, ואם היה משחק בעונה הקרובה נניח 35 משחקים ולא 50, זה כל כך נורא? אני חושב שהוא תמיד היה בלם ליגה מוביל אגב אבל אולי עברה לחלק המחשבה - “הוא טוב אבל ברצלונה\ריאל מדריד היא משהו אחר”.

אתם מבינים בזה הרבה יותר ממני, אבל לתחושתי רונאלד אראוחו היה אחד הבלמים הטובים בעולם ב-2023 ולמרות שעבר זמן רב והוא לא ממש עשה קאמבק לשם - אולי מתוך הנפילה הזו הוא כן יצמח? לפעמים הכדורגל פותח הזדמנויות בלי שאתה מצפה. אראוחו צריך לנצל את ההזדמנות שלבטח תגיע מתישהו ו"למרוד" - מילה שאוהבים להגיד בספרד.

אגב שם שעלה כאן לפני יומיים או משהו בדיון - נאצ’ו סיים חוזה בריאל מדריד (התלבט ארוכות והפעם בניגוד לשנים עברו החליט ב-2024 שלא לחדשו), שרכשה את חוסלו בסעיף של האחד וחצי מיליון יורו מאספניול. ובמהלך של ‘תודה’ על העונה הנהדרת שלו - העבירה אותו לקבוצה הבאה מבלי לדרוש נניח עשרה מיליון יורו.
עוד על נאצ’ו - הוא התחיל כל עונה כבלם השלישי או רביעי בהררכיה ובלי הפציעות של דויד אלאבה ואנטוניו רודיגר אולי היה מניף גביעים (או שבעצם לא) אבל משחק הרבה-הרבה פחות. תמיד היה אנדרייטד.