פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות, מבחן העונה השנייה בפתח

לגבי חלוקת התפקידים בסגל, אני בעיקרון מסכים עם אריאל. פרנקי וגאבי יכולים לשחק בתפקיד קדמי יותר אם צריך, אבל זו לא העמדה הטבעית שלהם ולא נראה לי שהגיוני לקחת אותם בחשבון. גאבי שיחק כמה פעמים בעבר כחצי קיצוני שמאלי, זה אומר שצריך לקחת אותו בחשבון גם שם?

בסוף יש את אולמו, פרמין וראפיניה בעמדת הקשר ההתקפי כשראשפורד משחק כקיצוני- פה יש פוטנציאל ייבוש לפרמין.

אם משחקים בלי קיצוני, אז זה כבר 3 שחקנים על 2 עמדות-אין בעיה.

לדעתי האישית, חייבים לעבור לשחק עם קיצוני באופן קבוע, כשדרו יכול לגבות את ראשפורד.

בקישור האחורי יותר יש את פדרי, פרנקי, ברנאל, קאסדו וגאבי שמתחרים על 2 עמדות. פה יש בעיתיות גדולה יותר.

הפתרון המועדף עליי זה להוציא את גאבי/קסאדו להשאלה.

וגם -

ראשפורד תופקד כחלוץ אתמול.
הוא מאוד מאוד חלוד, אבל הוא יותר דינאמי מלבנדובסקי, ואני מקווה שהעונה לבה ישחק הרבה פחות.
יש לפליק גמישות כמעט בכל עמדה עם שחקנים עם פרופיל שונה. רק מגן ימני התקפי אין לנו.
יש לי תחושות טובות לגבי העונה, למרות שריאל התחזקה איפה שצריך, ולמרות שלמדו אותנו.

מרטין יכול לשחק כבלם, אבל אני לא מאמין שאנחנו נראה את זה קורה הרבה או שזה ‘‘פרויקט’’ שממש מעניין את פליק.
יש לנו 5 שחקנים עדיפים עליו בעמדה הזאת. עדיפים באופן מובהק.

זה בערך כמו שבאלדה יכול לשחק קיצוני או שפרמין יכול לשחק חלוץ.
אני מאוד מעריך את האופי של מרטין וחושב שהוא ‘‘אחלה’’ כמחליף. אולי אפילו יכול להישאר כמחליף מוצלח להמון שנים בהתחשב בנסיבות, אבל אני לא חושב שיש פה כישרון סמוי שיכול לפרוץ בעמדה אחרת.

אפילו לי היה לא נעים מיא יא

חאבי מיגל מספיילר -

טוב, אז אחרי ההפתעה בגזרת איניגו, מצבת הבלמים שלנו עומדת על -

1. קובארסי - טוב בימין, פחות טוב בשמאל.
  2. כריסטנסן - טוב בשמאל.
  3. אריק - לא זוכר באיזה צד הוא עדיף, לא בטוח שגם הוא זוכר. יש מצב ששמאל.
  4. אראוחו - עדיף בימין.
  5. מרטין - עדיף ביציע.

מה שמבחינתי, בהתאם לכשירות כמובן, מחייב את הציוות המוביל הבא - קובארסי (אראוחו כמחליף), וכריסטנסן (אריק כמחליף גם בעמדה הזו).

בהנחה ובקבלה שאף אחד מהבלמים הוא לא שיאן הכשירות - אראוחו וכריסטנסן יצטרכו טו מה זה סטפ אפ בעונה הקרובה.

קובארסי כבר זקן.
אין איזה בלם ילד שלא שמענו עליו?

ופתאום התפנה לפורט מקום בשרטוט הסגל, אם הוא רק יתחיל להגיע בזמן לאימונים בימים בהם קונדה לא מגיע בזמן.

שכולנו צריכים להתפלל שיצליח להחזיק בריאותית יותר משבוע

קובארסי אגב, פחות טוב בשמאל? או פחות טוב בשמאל בפעמים ששיחק לצד אראוחו?
זכור לי שהתקופה הראשונית שלו בבוגרים הייתה בצד שמאל.

לא מספיק נדרש ממנו המון עד כה, זה רק מתגבר.

אגב מסתבר שכריסטיאנסן בן 29, משום מה היה לי בראש שהוא הרבה יותר קרוב לגיל של איניגו.

בגדול אם אחד מבין כריס ואראוחו מתאפס על עצמו אנחנו יכולים לשרוד את העונה. מה שיותר מדאיג אותי זה התיאום ההגנתי - אחרי עונה שלמה של איניגו וקובארסי ההגנה תצטרך להתארגן מחדש וכולנו יודעים כמה התיאום קריטי בשיטת המשחק של פליק. עוד אבידה בקשר לאיניגו זה יכולות המנהיגות שלו. עם כמה שפאו מצוין עזר לו מאוד שהיה בעל בית לצידו, ואני לא בטוח שתהיה לו עזרה כזאת עכשיו.

בכל מקרה, עם קבלת סרט הקפטן והמעמד שלו בקבוצה אני די בטוח שפליק יילך בכל זאת על הצמד של אראוחו-פאו ואז זו באמת עונת מבחן רצינית לרונאלד להראות שעוד יש לו את זה.

אני עדיין מנסה לעכל את הדבר הזה.
זו לא סתם עזיבה בעיני. איניגו היה עמוד תווך בעונה האחרונה. מנהיג קבוצתי, בלם מצוין, מוביל קו ההגנה ומלכודת הנבדל. שחקן שהיה אפשר לסמוך עליו להיות שם בכל משחק.
העונה הבאה הייתה צריכה להיות עונת המעבר שבה היה אפשר לבחון אם אראוחו מסוגל להחליף אותו, ומה האפשרויות שלנו בבחינת אריק וכריסטנסן. כל זה תחת המטריה של איניגו. עכשיו אין את המטריה.
הקלפים התערבבו מחדש בקו ההגנה, ואני לא אתפלא אם גם נמצא את עצמנו עם אריק כבלם הרכב. הכל פתוח.
נוסף על כך שאנחנו ‘‘תקועים’’ עם הסימן שאלה שמרחף מעל אראוחו, אין לנו את האפשרות לצאת לשוק ולהביא מחליף איכותי ברמה הכלכלית, וכנראה גם לא במה שאנחנו יכולים להציע מקצועית.
אם במקרה היה איזה ז’ופרה/טוני ‘בלם’ אז היה אפשר לקדם אותו בסגל, גם זה לא בנמצא כרגע.
אישית זה מרגיש שאיבדנו לא מעט מהביטחון בשלד הקבוצה, ורגע לפני פתיחת העונה. לא פשוט.

אגב, איך תמיד זה השחקנים הלא נכונים שעוזבים? ללבנדובסקי אין בעיה לשחק 50-60 משחקים בגיל 37?

אני מרגיש שמתעלמים פה ממארטין.

ברור מאוד לפתע למה הוא נוסה כבלם בשני משחקי ההכנה, ועם האמון שהוא קיבל מפליק בסוף העונה כמגן מחליף אני לא פוסל שנראה אותו מתברג להרכב מהר מאוד.

לא ראיתי את משחקי ההכנה. איך הוא היה כבלם מול הקונוסים בקוריאה?

המכירה של איניגו זה סופי?
כמה פעמים ברצלונה תירה לעצמה ברגל עד שהיא תמכור את דה יונג? להבנתי הוא יושב על שכר מאוד מאוד גבוה ושיחרור שלו אמור לתת הרבה מאוד אויר לנשימה מבחינה כלכלית.
מה גם שקאסאדו הועדף על פניו רוב העונה ככה שזה לא תהיה עבדה כל כך גדולה. כן הוא עשה סיום עונה טוב מאוד אבל לא צריך להסתנוור מזה יותר מידי.
יש את קאסדו ויש את ברנאל ככה שגם מעבר לשיקול הכלכלי יוצא שזו כנראה העמדה הכי הגיונית למכירה.
איניגו היה ע-נ-ק. בשנה שעברה, היו שלבים ששמתי אותו מצטיין לפני ראפיניה.
ובארסה אפילו לא הולכת לקבל עליו שקל אחד?? על שחקן שעובר לסעודיה?
מה נסגר איתם עם מכירת שחקנים זה הולך ונהיה עצוב יותר מפעם לפעם.

כי הוא… על הפנים.
המצב בהגנה לא היה מזהיר גם לפני, עכשיו הוא מדאיג מאוד. מתפלל שכריסטיאנסן התאושש מהפציעה.
הגיע הזמן להאריך לו חוזה. יותר מזל משכל שהוא לא הסכים לעזוב.

תודות לדקו, מנהלנו הדגול. אין שחקני עבר אחרים פנויים?
מה לגבי פויול או אנדרס? אבידל רוצה לחזור? מישהו.

לא ממש נכון. פרנקי חזר לכשירות רק בנובמבר בערך, ולכושר משחק מלא עוד כמה שבועות קדימה. כש-2 הדברים האלו קרו, פרנקי השתלט על חולצת ההרכב.
קסאדו אולי, בדגש על ה"אולי" כי לא בדקתי, שיחק יותר כי פרנקי היה פצוע ב-3-4 החודשים הראשונים של העונה. “לזכות” הילד ייאמר שגם הוא היה פצוע בסיום העונה, אבל זה היה אחרי שפרנקי כבר התבסס בהרכב.

אם אני זוכר נכון מלחתחילה הכניסה של פראנקי להרכב הייתה בגלל פציעה של קאסאדו, ומשם הוא כבר ניצל את המומנטום ונשאר.
שורה התחתונה אם מצליחים למכור את דה יונג זה ישחרר הרבה לחץ מתקרת השכר ואני לא מצליח להבין איך בארסה לא עושים את זה. לא יודע אם זו הסיבה שאיניגו עוזב אבל אם כן זה חסר היגיון לחלוטין לדעתי.
הוא היה הרבה יותר חשוב מפרנקי ולפרנקי כמו שאמרתי יש תחליף ראוי.

אני אולי גדול התומכים פה במסובבת לפרנקי, ומתן המפתחות לאסאדו/ברנאל והפוטנציאל/גאבי והצהובים. אבל כנראה שפליק חושב אחרת.

לא חושב שיש קשר בין איניגו לפרנקי, כי זה לא נראה כאילו ברצלונה שיחררה את איניגו בשביל הכסף, אלא יותר איניגו יזם את המעבר ו"נהנה" מזה שברצלונה, כהרגלה, יצאה מטומטמת מבחינת החוזה שלו.

נראה לי מיותר לדבר על מכירה של פרנקי כשכל הסימנים מצביעים על הארכת חוזה.