@dmitrys בהתאם לדבריו של דוקטור נדב, ולפי מה שחאבי מיגל מתאר פה -
ברנאל לא צפוי לשחק משחקים שלמים עד לפחות נובמבר, 3 חודשים לתוך העונה. זה משאיר אותנו עם 6 קשרים כשירים (אידיאלית, שלא לדבר על פציעות ואי נוחויות אחרות שעוד יקרו), או יותר נכון - 4+2, לשליש הראשון של העונה. נראה לי סבבה.
בינואר יבחנו שוב את המצב, ויבינו מה קורה עם ברנאל, ומה עם האחרים. מקווה שגם עד אז פרנקי לא יחליף סוכן.
נראה לי אפשר להסתדר עם קשר אחד פחות גם אם ברנאל לא יהיה מסוגל לשחק 90 דקות עד נובמבר.
עונה קודמת פתחנו עם גאבי במצב של ברנאל, פרנקי פצוע , אולמו היה חדש. ועדיין, טורה לא ראה דשא.
אם נמכור קשר אחד, עדיין נהיה במצב יותר טוב משנה שעברה.
אני לא אומר שזה חייב להיות קסאדו, בטח לא בגרושים, אבל יש יותר מדי קשרים.
אני גם לא מסכים להפריד בין קשר קדמי לאחרים, כי חלק מהקשרים שלנו יכולים לשחק גם וגם.
אני רואה 7 שחקנים על 3 עמדות, פלוס אפשרויות נוספות.
אני כן חושב שצריך לעשות את ההפרדה, בעיקר בגלל שלפחות כרגע ובהתאם לעונה הקודמת יש חלוקה מאוד ברורה (לדעתי) מבין שחקני הקישור -
מתאימים לשחק בדאבל פיבוט: פדרי, פרנקי, טומטום, אסאדו, ברנאל.
מתאימים לשחק בקישור ההתקפי: אאא"פ, אולמו.
יכולים לשחק ב-2 האפשרויות: פדרי, ואולי אולי פרנקי.
אלא אם תהיה פה הברקה, מרצון או מכורח המציאות, אה-לה ההסטה אחורה של פדרי, שתזיז את פרמין אחורה ו/או את גאבי/קסאדו קדימה, או התעלות של טומטום מקדימה בניגוד לעונה הקודמת - החלוקה בין העמדות די מובהקת.
הערה: באופן כללי נראה לי שהדיון כבר מזמן הפך להיות יותר מתאים ל"פליקי פלאקה" מאשר לדיון ההעברות והפנטזיות. אבל עוד אין לי כוח להעביר את כולו לשם.
חשוב לציין שטל כתב “היה מקבל דקות גם עם יאיא טורה בקבוצה”, משהו שנפלתי בו בעצמי בתגובה למעלה. ואכן יש הבדל גדול בין לקבל דקות עם יאיא, לבין להושיב אותו על הספסל.
מתנצל על הוצאת הדברים מהקשרם (אם כי במקרה של טל לא קשה לחשוב שהוא הלך לקיצון ).
מאחר ואני חולק את אותה דעה עם טל, אני ארשה לעצמי לענות: אני לא מבין מה הבעיה בלחשוב ששלוש המשחקים האלו זה מדגם מייצג מספיק כדי לחשוב שברנאל שחקן מצוין. איזו אינדיקציה יש שהיכולת הזאת לא הייתה נמשכת לאורך כל העונה אילולא הפציעה?
אני גם לא מכיר הרבה שחקנים שנתנו יכולת כזאת לאורך 3 המשחקים הראשונים שלהם ואז גם לא הצליחו. ברנאל מיוחד ברמה של ימאל ופדרי, וזאת גם הסיבה שפליק עשה ממנו שחקן הרכב ומחכה לכך שכבר יחזור.
על כשירות פיזית אף אחד פה לא יכול להתווכח. אין לנו נתונים ולפעמים זה עניין של מזל.
אם ברנאל כשיר, אין סיבה שהוא לא ישאיר אבק לרוב הקשרים.
נניח שמכרת את אולמו/פרמין. מי הקשר הנוסף שם? גאבי? קסאדו?
אני מתעלם לרגע מההתיימרות לדעת מה פליק רוצה וכמה הוא מחכה לו, אבל - איזו סיבה יש לך לחשוב שהוא שיחק ב-3 המשחקים הללו מעבר ל"פרנקי וגאבי פצועים, אולמו לא רשום ופרמין אחרי יורו ואולימפיאדה שנגמרה לפני שנייה"?
ברנאל הוא, ככל הנראה, כשרון ענק. אבל לסובב את המציאות ולשכול את אירועי פתיחת העונה הקודמת זה קצת מוגזם. גם קסאדו זכה מההפקר מאותן סיבות, אין ספק, וכך גם קובארסי ו/או איניגו רק בצד ההגנתי. במשחקים האלו הוא הראה המון כישרון, המון יכולת, המון פוטנציאל. הכל נכון, אבל הוא גם עדיין לא נבחן מול קבוצות גדולות, לא התמודד מול תחרות על העמדה, לא עמד בלחץ בתקופות קשות ולחוצות, ולא החזיק יותר מ-3 משחקים (שלא באשמתו, כמובן) כדי להוכיח שהוא מסוגל לכל אלו. זה לא נכתב כדי להגיד שהוא לא מסוגל לכל אלו ויותר, אלא כדי לחזור בפעם המיליון על זה שאי אפשר לדעת אם כן. אפשר לנחש, אפשר להאמין, אפשר לקוות, אבל לדעת?
שוערים: גארסיה, שצ’נסני (ובינתיים גם פנייה וטר שטגן).
אני חושב שבטח ובטח כשהולכים לקחת את ברנאל בכפפות של משי, ובהינתן העובדה שצריך להעיף את רומאו ומהר, שאנחנו לא אוברבוקינג בגזרת הקשרים. בטח לא עד ינואר, ובטח לא כשתהיה עונה ארוכה ופציעות יבואו גם יבואו.
עם זאת, אם יש צורך לרשום את גארסיה, ראשפורד, שצ’נסני וברדגג’י - זו כן העמדה היחסית שאנחנו יכולים למכור בה שחקן, וכמובן שפדרי, דה יונג וברנאל הם לא אופציות. אז זה גאבי או קאסאדו. אראוחו זו גם אופציה מעולה בהגנה אולי אפילו יותר מאשר בקישור, ובתכלס? גם לא נמות אם נמכור שחקן מההתקפה, למרות שזו החוליה שהכי חשוב שיהיה לנו גיוון בה והייתי מעדיך לא לגעת בה.
קודם כל, הוא נבחר גם לפני קסאדו שהיה כשיר.
שנית, הבחירה בו ובקסאדו הייתה פרואקטיבית ולא רה-אקטיבית.
שלישית, בחרו לוותר על חיזוק לעמדה הזו בגלל ברנאל וקסאדו.
רביעית, אין לו שום קשר לפרמין ואולמו, ולדעתי גם לא לגאבי בזמנו.
אבל אם אתה רוצה לא להתיימר אז זה בעצם אומר שאנחנו לא מתייחסים לשום מידע שיוצא לתקשורת, ואז באמת הכל יכול להיות. לדעתי זה לא נכון, אבל אז הדיון הופך מיותר באמת.
פרנקי קשר התקפי? תפקיד שהוא התלונן כל פעם ששיחק בו?
גאבי? לא סבלנו מזה מספיק?
מסכים לגביי אראוחו, אם או אריק ימלא תפקיד של בלם לעת מצוא, או אם יש איזה ילד (קואנקה?) שיכול למלא את התפקיד בעיתות חירום. גם אם ממש ממש מלכלכים על אראוחו, הוא לכל הפחות עוד אופציה למתן מנוחה לאיניגו וקובארסי (אחד בן 34, השני בן 18, שזה קטע שעוד לא עיכלתי) במשחקים חסרי חשיבות/קלים על הנייר, בטח אם הכשירות של כריסטנסן לא מובטחת (ובכנות - לא יודע מה מצבו מהבחינה הזו, אחרי כמעט חצי שנה של התאוששות).
אגב - למה שצ’זני לא רשום כבר? כי הוא סיים חוזה והתחיל חדש?
פתח עם קסאדו במשחק הראשון, ואכן פתח לפניו ב-2 הבאים.
אבל מה הקשר קסאדו? הוא לא פתח על חשבון פרנקי וגאבי, זה מה שטענתי.
עברית, בבקשה.
אני דווקא חושב שבחרו לוותר על חיזוק לעמדה הזו כי לא היה כסף לאף שחקן נוסף מלבד אולמו, בטח לא בכיר. אבל אני לא מתיימר.
הוא יכול להתלונן כמה שהוא רוצה, אבל אם הוא מסוגל לשחק שם, וצריך אותו שם, הוא ישחק.
אני בניגוד לאחרים מאמין שגאבי יותר טוב ממה שכולם חושבים. הפציעה עצרה אותו, מה שראינו העונה זאת לא היכולת הסופית שלו.
אבל הוא מתלונן כי הוא לא מסוגל.
מה גורם לך לחשוב ששחקן שהעביר את כל הקריירה שלו בדאבל פיבוט בהצלחה פתאום יהפוך למספר 10 מוצלח, למרות שנכשל בכל פעם שעבר לשם?
ואני מאמין בגאבי יותר מכולם פה כנראה, אבל זה לא העניין.
קשר התקפי זו לא עמדה טובה בשבילו.
אני לא מבין למה לכפות את זה עליו ועל פרנקי.
סבבה, רק שאז טל בכיף יכול להגיד שהוא האמין בו יותר מאחרים.
השאלה הייתה - אם מכרו את פרמין או אולמו, מי יהיה הקשר המחליף לעמדה.
לא במקום פרמין או אולמו, שכמובן מתאימים יותר.
גפ ראפיניה או לאמין יכולים לשחק שם , אבל השאלה הייתה על קשרים.
ולכן אני פוסל מלכתחילה את הרעיון שאפשר למכור אחד מהם כי זה ''7 קשרים על 3 עמדות".
אפשר לשחק הרבה משחקים עם איפה כל שחקן ישחק וכמה, אם הרעיון הוא למכור איפה שיש עומס אז זה לא נכון להכליל את כל הקישור ביחד.
רק פרמין ואולמו יכולים לשחק את התפקיד הספציפי הזה(אני לא מדבר על ראפיניה, כי אז אתה שוב יוצר חוסר איזון במקום אחר).
אם אנחנו בונים על סגל של 23 שחקנים, עומס יש רק בקישור האחורי, וגם העומס הזה הוא סביר בהתחשב בפציעה שעבר ברנאל.
אם ברדוגו, ראשפורד או מישהו אחר יפתיע ויציג רמה הרבה מעבר למצופה אז מה טוב וזו בעיה להתמודד איתה בקיץ הבא רק אחרי שזה יוכח.
אם אני מסתכל על הסגל ורואה ‘‘בעיה’’ עתידית שאפשר לטפל בה כאן ועכשיו אז אלו - קסאדו, פרמין ומרטין.
אם תגיע הצעה מכובדת והם ירצו ללכת אז בארסה לא צריכה לעמוד על הרגליים האחוריות כי הסגל, לה מאסיה והשוק יכולים לכסות את העזיבה שלהם.
האמת שזה באמת מעניין, ואולי ההפתעה הכי גדולה עד עכשיו בפרה טמפורדה.
נותר רק לראות האם זה ימשיך גם במשחקים שאשכרה משנים למישהו, וכשאיניגו כשיר. וגם איך מרטין אשכרה מתפקד בעמדה הזו.