אין עוררין על האהבה והתשוקה שלו למועדון, אבל גאבי גם לא שחקן הרכב וגם חמום מוח מידי להיות קפטן (אתם באמת רוצים שהוא ירביץ לשופט?)
הרביעייה שלי מתעלמת מוותק כי לא באמת נשארו לנו שחקנים ותיקים בקבוצה, ומתמקדת במי שווינרים בנשמה ועוד לא ספגו את הלוזריות הברסאית: (סליחה פרנקי)
ראפינייה.
איניגו.
פדרי.
לבאנדובסקי.
בסדר הזה. ראפינייה גם יודע להיות שקול ולא לאבד את הראש וגם כולנו יודעים שהלב שלו במקום הנכון, אז מבחינתי מגיע לו להיות הקפטן הראשון בעונה הקרובה. הוא לגמרי הרוויח את זה.
איניגו כפרה עליו מנהיג מליגה, פדרי עם כמות המשחקים שצבר בקריירה כבר יכול להיות קפטן, וגם סבא לבה מספיק אחראי כדי להשלים את הרביעייה.
הרבעייה שאני מתחבר אליה כרגע מהסיבות שסשה פירט.
עוד שנה שנתיים קובארסי צריך להיכנס לשם גם.
את לאמין לא הייתי מכניס לרשימה גם עוד 3 שנים יכולת טובה, הוא כוכב עם מניירות לא אופי של מנהיג, צריך להתבגר בכל כך הרבה אספקטים אישיים בשביל בכלל להיכנס לאופציות מבחינתי.
לגבי לאמין, הרבה שחקני התקפה מקבלים את סרט הקפטן מפאת המעמד ולא בגלל יכולת מנהיגותית.
גם הכבוד והיראה לשחקנים שמציגים יכולת כזאת לאורך זמן שמה אותם גבוה בהיררכיה.
האם הייתי רוצה שהוא יקבל את סרט הקפטן? לא.
האם כבר היום הוא במעמד גבוה בהיררכיה הקבוצתית, וסביר להניח שיקבל מקום בתור קפטן חמישי-רביעי בגיל מאוד צעיר? כנראה שכן.
לגבי האופי שלו? מה בעצם ראינו עד כה שמעיד על חוסר בגרות, כי עושה רושם שהבגרות שלו היא אחד הדברים הכי מרשימים אצלו.
קבלת החלטות בשליש ההתקפי במגרש ולרדוף אחרי בחורות בגיל 17, נראה לי דברים די לגיטימיים.
אז כמובן שהיה לנו את ואלדס, פיקה, צ’אבי ואינייסטה שאיישו את הרביעייה הרבה שנים, ככה שמסי (ובוסקטס) נכנסו לרביעייה רק ב14/15.
ליאו כן לבש לראשונה את סרט הקפטן קצת לפני זה, בעונת 12/13 (בגיל 25).
נכון שאצלנו זה לא המצב והקבוצה צעירה, נכון שלאמין כבר עכשיו הכוכב שלנו, ועדיין לא סביר שמישהו ברצינות חושב לתת לו את סרט הקפטן. די, כבר בגיל 18 אנחנו מקפיצים את הילד עשור קדימה. אני גם סומך על פליק שלא ייתן לזה לקרות ושזו סתם שמועה לא מבוססת.
וגם אז, אולי זה יהיה שנוי במחלוקת, אני חושב שמסי לא היה captain material.
השחקן הכי טוב בהיסטוריה, אבל מבחינת מנהיגות זה לא היה זה. לא כמו פויול, צ’אבי, מסצ’ה או אנדרס.
גם בוסקטס אגב חצי כוח.
אני מסכים אם @Ender לגבי מעמד הקפטן המודרני, אני חושב שפעם היה הרבה יותר חשיבות לסרט הקפטן. אולי כי פעם היו באמת ענקים של המשחק ששיחקו את המשחק. שחקנים שידענו לכבד, גם אצל היריבה השנואה שחקנים כמו קאסיאס וראול . טוטי האלוהי ברומא ועוד…
אני חושב שחוץ מאינגו אין אף שחקן בברצלונה הנוכחית שאני באמת חושב שמתאים לקפטן. לפחות קפטן כמו שאני חושב שקפטן צריך להיות, השאר זה המינימום וברירת מחדל.
אנשים גם מתבלבלים בין כישרון ואיכות כמו שחקן פדרי לבין מנהיגות. זה שפדרי מבחינתי השחקן הכי טוב היום זה לא הופך אותו אוטמטית לקפטן. הבעיה שאין יותר מידי מועמדים טובים יותר ממנו לזה.
אני יקבל כמעט כל שחקן לקפטן בברצלונה הנוכחית, אבל לתת ללאמין זה לדעתי לא רק רעיון נוראי, אלא גם מסוכן.
אין לי בעיה עם החגיגות שלו בקיץ, שיעשה כל מה שצריך בשביל לשחרר את הלחץ בפגרה, כמובן כל עוד זה חוקי ולא מפר כללי אתיקה,. הבעיה שלי זה שעכשיו הוא צריך ללהתאפס על עצמו. לתת לו סרט של קפטן זה להזמין צרות.
מסכים ומוסיף, הוא ילד בן 17 שצריך עוד להנות ממעמד “הקראק” ולא לקבל עליו מחויבויות של קפטן. קפטן הוא כן דמות בחדר הלבשה, וזה גם מסוג הדברים שחסרו לנו מזה כעשור כמעט, כשגם על מסי זה היה גדול כשדברים הלכו קשה.
הוא חוצפן ופייטר, אולי ביום מין הימים הוא יתאים כקפטן, אבל לא עכשיו. לדעתי זה לראפיניה מגיע, אבל על פדרי אני חושב כקפטן עתידי אידאלי בגלל כמה שהוא עם רגליים על הקרקע.
וואו טל באמת מהפה שלך לאלוהים אבל כמה ביטחון עיוור בילד ששיחק רק שלושה משחקים בבוגרת… אפילו על לאמין לא שמענו הצהרות כל כך מרחיקות לכת. יש מקום לשבח את הילד ולהביע תקווה כי יש לו פוטנציאל ויש את התמונה שאתה מנסה לצייר פה. הפכת אותו לקשר שיהיה הטוב בהיסטוריה.
אני לא באמת יודע איך הפציעה תשפיע עליו. אני כן יודע שמה שראיתי ממנו בפתיחת העונה הקודמת, לא ראיתי גם מבוסקטס כשהיה בגילו. הרמה שהוא היה בה היא כזו שלקח לבוסקטס כמה שנים להגיע אליה.
כן, זה לא היה הרבה משחקים (אבל זה לא היה באמת גם 3, כי ראיתי אותו גם בקדם עונה), וכן, הוא צעיר וכנראה יהיו לו משחקי נפל. וכן, הפציעה יכולה לטרוף את כל הקלפים.
אבל א. אני לא זוכר מתי ראיתי קשר עם פיק כזה בגיל כזה, גם לא פדרי וב. בעמדה שלו הוא לא אמור לתת ספרינטים, וכל עוד הרגליים שלו יגיבו במהירות שהמוח שלו עובד - אני באמת מצפה שהוא ישתלט על ההרכב במהלך העונה.
מה מעליב בזה? עזוב שהכוונה שלי בכלל הייתה להבין האם זו הדעה של דימה בכלל, ולא מה שאני חושב, אבל במחשבה שנייה - מה כזה מעליב ששחקן בן 18, ששיחק רק 3 משחקים רשמיים, ושהיה פצוע לשנה - לא יהיה שווה 60 מיליון? אפילו רוני בארדג’י, אגדת מנג’ר, נמכר ב-2 מיליון אחרי כמעט שנה פציעה, ועוד למועדון שכישורי המו"מ שלו מסתכמים ב"אם רק היה לי את כמה שאתה דורש, הייתי משלם לך כפול".
ועכשיו ברצינות, כבודו - לאן עפת? ברנאל מאוד הרשים אותי כששיחק, מאוד מאוד, והראה דברים מאוד חיוביים ומאוד גורמי חיוך של “סוף סוף זה אולי מגיע” ו"הולך להיות פה משהו גדול", אבל אלו 3 משחקים! עזוב קסאדו, עזוב השוואה לאחרים - 3 משחקים. ילד בן 17-18 שנתן 3 משחקים טובים אפשר למצוא בערימות (ולא, פרה טמפורדה טובה לא שווה כלום, אחרת פאו ויקטור וריי מאנאיי הם חלוצי על). אני מאוד אופטימי בקשר אליו גם בגלל הכישרון הבהחלט גדול שלו, אבל גם בגלל שהוא לא חייב לחזור משנה בחוץ ישר לעומס וללחץ, אלא יש שחקנים אחרים שהוכיחו את עצמם יותר, שיתנו לו את התחרות ויותר חשוב - את הזמן והנחת להיכנס לעניינים. אבל עם כל האופטימיות - שנה היעדרות זה לא צחוק.
יהיה יותר טוב מאחד מהם? מעולה. יהיה יותר טוב מכולם? מדהים. בהחלט יש לו את הכישרון לפחות לאיים על זה. אבל פתאום כבר עכשיו הוא גם היה מושיב את יאיא טורה בספסל? להזכיר לך מה אמרו על סאמפר ורומאו כשהיו במצבו?
וכדי לחסוך את העתיד - אחרי 1-3 משחקים טובים שלו, לא תהיה זכאי להגיד “אני היחיד שהאמין בו”, כי זה לא המצב. אף אחד פה לא קובר את ברנאל, ואף אחד לא חושב שהוא גרוע.
נראה לי סשה כתב על זה שברנאל לא צפוי לקבל הרבה דקות בחצי הראשון של העונה כנראה לחזרה של כאבי והוא צודק. יותר מזה, חשבתי שפליק עוד יעגל פינות ויקי את ברנאל לבחון אותו בדקות משחק באינטנסיביות נמוכה הקדם עונה, אבל התבדיתי. הגרמני הזה לא יסטה אפילו בקצת מההמלצות של הצוות הרפואי וזה מדהים בעיני. אם אומרים שנה עד לדקות במשחק רשמי- כך יהיה. אם זה הסטייט אוף מיינד יש כרגע לקשרים בבארסה מספיק זמן מרווח להתמודד בשקט על שתי העמדות הנותרות.
בהסתכלות על העונה בצורה רחבה היא גם חשובה כמובן. הלקח הגדול מול אינטר שרק איכזבה מאז המשחק מולינו הוא החשיבות של סגל רחב בפרספקטיבה של עונה שלמה. זה שיעור שחייבים ליישם בטח עם עוד עונה עם מספר היסטרי של משחקים, ובטח עם הלחץ לקראת ההכנות למונדיאל.
נ.ב
אין לנו עוד פיתרון לרגעים נטולי פדרי, למישהו יש רעיון איך מחליפים קשר שעושה עבודה של שלושה?